Ukrainan konflikti/sota

Kuten täällä taidettiin pohtia jo, Ukrainana tykistöammuskulutus on ylittäny Venäjän kulutuksen per päivä

Ilovaiskissa kärynny kaasuputki
Sodan käännekohta kuten todettua ja kyyti vain kylmenee ryssille.



Ja nämä tekee eetvarttia Venäjän IT-kyvylle. Kikkelis kokkelis vaan. Tonnin droonilla.

 
Viimeksi muokattu:
Ukraina tunnistanu 20k Venäjälle joutunutta lasta, todellisuussa luku on isompi. Lähes 200 ovat saaneet takas
Almost a million Ukrainian children ended up in the occupied territories of Crimea and Donbas and were deported to the Russian Federation. These are stolen Ukrainian children whom Russia turned into weapons! And now thousands of these young people are fighting against their homeland.

After the attack on February 24, we lost about 20% of our children. They remained in the occupied territories or were forcibly deported by the Russian Federation.

Imagine it is the same if, for example, in Latvia, Lithuania, and Estonia, all the children in general disappeared at the same time!

We managed to identify 20,000 children who were forcibly deported to Russia. But this number is actually much higher.

Our children are trying to survive in the occupied territories and keep Ukraine within themselves; the Russian Federation uses them as living shields.

💔 Natalia, the mother: Help us return my child from the occupied Kherson region. I haven't seen my two-year-old daughter in almost a year.
💔Margarita's mother: I don't know where my child is. She was kidnapped. Please, help. My girl is 8 years old.
💔Tatiana, the mother: My son was transported from Crimea to the occupied part of the Kherson region and forced to study at the Russian military academy. Please help me get him back. I am so scared for him. He just wants to go home.
💔Alyona, the mother: I beg you to help me return my children! You are my only hope. Please help me get my children back!
💔Anna, the mother: Please, bring back my son! He turned 7 years old today, and I can't even wish him a happy birthday…

These are messages from mothers who begged us to rescue their children. And we continue to receive similar messages every day. So we cannot just wait. We have to act. Every day, taking step by step to save every Ukrainian child.

We have returned almost 200 children to Ukraine and want to do more. To do this, we need your support.
 
Jokainen kranaatti on liikaa. Itse en ymmärrä sitä naureskelua mitä täälläkin esiintyi kun venäjä turvautui p-korean apuun. P-Korea on varautunut vuosikymmeniä ja siellä luultavasti ruutia riittää.

Kyllähän siellä varmasti ruutia on, mutta oleellisempaa on, missä kunnossa se on, mikä on sen hinta ja paljonko sitä ollaan valmiita myymään. Riippuen vastauksista noihin kysymyksiin, laari voi olla ryssälle tyhjä nopeastikin.

Mitäs sitten, jos niin käy ja eivät saa muualtakaan? Jos ryssältä loppuu murkula, käyvät miinoitteet äkkiä hyödyttömiksi, kun niihin voidaan rauhassa raivata aukkoja. Siinä vaiheessa mennään kovaa kohti Asovanmerta.

Yleisemmin: ryssän tapa käydä sotaa vaatii tiettyjä resursseja. Ja kun yksikin noista resursseista loppuu, romahtaa rintama äkkiä.
 
Deepstatemapissa on tälläinen AI generoitu blurrattu heatmap, jossa vihollisen summittainen sijainti. Pitäis laittaa ryssä maistaa vaan omaa lääkettään, ja pommittaa kaikki paskaksi, jos se kerran on työntynyt kokonaisuudessaan tuohon iskuetäisyydelle. Ei rauta ole niin harvinainen metalli, etteikö Eurooppan olisi kannattanut heti laittaa tehtaat printtaamaan ammuksia. Tässä olisi nyt paikka lopettaa, kunhan Ukrainalle annettaisiin tarpeeksi ammuksia. Siistien lopetusten aika meni jo kauan sitten.


1697268875840.png
 
RFU kertoo Avdiivkan tilanteesta. Tämän mukaan pohjoinen hyökkäys saavutti vähän enemmän tuloksia, mutta ryssät eivät koskaan saaneet jätekumpua ("Terrakon") haltuunsa eikä edes Ukrainan etuvartiota rautatien itäpuolella. Viimeiset paikallistetut videot edelleen harmaalla alueella. Jätemäen ympäristö täynnä ryssän tuhottuja purkkeja.

Eteläinen hyökkäys oli vielä kehnompi, siellä saivat yhden puurivistön haltuunsa. Täällä ryssien pitää ylittää 6-8 km peltoja päästäkseen eturintamaan ja suuri osa ryssän purkeista tuhotaan jo matkalla.

Varmaan ryssä jää tätä nyt jauhamaan lähiviikoiksi pienemmillä hyökkäyksillä ja se on hyvä asia. Menettävät edelleen suhteettoman paljon kalustoa jota ei kuitenkaan loputtomasti ole tarjolla. Ikävämpää olisi jos kykenisivät toistamaan Wagnerin kaavaa jalkaväellä ja tykistöllä mutta siitä ei ole toistaiseksi näyttöä. Pöö-korean mahdolliset kranaattitoimitukset voivat olla aika tärkeitä tämän suhteen.

 

En muista nähneeni tarkkaa arviota Venäjän tykistön laukausten uustuotannosta, mutta arviot vaihtelevat 1 - 2 miljoonan välillä per vuosi. Tuohon verrattuna 600 000 on siis suuri määrä.

Toisaalta kuten Toveri kirjoittaa, kulutus on paljon suurempaa joten varastoja syödään tyhjäksi tältäkin osin.

Minä näen tässä saman tilanteen kuin vuosi sitten risteilyohjusten kanssa: ryssälle kävi selväksi että sota jatkuu, varastot kutistuvat uhkaavasti ja uustuotanto ei kykene paikkaamaan tilannetta. Joten neuvottelivat Iranin kanssa Shahed-136/131 toimituksista, nämä neuvottelut tapahtuivat vajaa vuosi ennen kuin punaraja tuli vastaan. Tarkoitan neuvottelujen aloittamisesta punarajaan, dronejen toimitukset alkoivat hieman reilu kuusi kuukautta ennen punarajaa ja käyttö alkoi samantien.

Onko siis tykistön osalta sama tilanne? Varastot eivät ole tyhjät mutta tyhjenevät kovaa vauhtia? Uustuotanto ei kykene vastaamaan kysyntään eikä ole näköpiirissä että siihen olisi tulossa muutosta? Vai ollaanko investoitu kapasiteetin nostoon mutta se ei ole tuottanut tulosta tarpeeksi nopeasti, joten Pohjois-Korean varastojen tyhjennys siitä syystä (se määrä minkä suostuvat myymään). Muistetaan että ryssä kävi Valko-Venäjän varastojen kimppuun jo viime vuonna.

Oleellista kaiken tämän osalta on se, jatkuvatko toimitukset. Oletan että ryssä yrittäisi kasvattaa omaa tuotantokapasiteettiaan mutta kuten tässä ketjussa on usein todettu, se on helpommin sanottu kuin tehty. Vaatii sen että kaiken laukausten tuotantoon liittyvän tuotantoa pitää kasvattaa samassa suhteessa. Pelkkä kranaatin kuorien sorvauksen lisääminen ei riitä (sorvaaminen ei tietysti ole tehokkain tapa tuottaa kuoria, mutta se nostetaan usein esiin kun asiasta puhutaan - sorvauskapasiteettia kun perinteisesti löytyy erilaisista konepajoista).
 
Viimeksi muokattu:
Venäjän vastahyökkäysoperaatioiden lähellä Avdijivkaa Donetskin alueella kerrottiin kokeneen takaiskuja perjantaina, kirjoittaa yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW).

Venäläislähteet väittivät venäläisjoukkojen jatkaneen hyökkäyksiään Avdijivkan etelä- ja pohjoispuolella.

Geopaikannettu kuvamateriaali torstailta ja perjantailta osoittaa, että venäläisjoukot etenivät Krasnohorivkan eteläpuolella, noin viisi kilometriä Avdijivkasta pohjoiseen, ja Pervomaisken kaakkospuolella, noin 11 kilometriä Andijivkasta lounaaseen.

Venäläislähteet julkaisivat ristiriitaisia raportteja aiemmista väitteistä, joiden mukaan Andrijivkan koksaamo olisi venäläisten hallinnassa. ISW ei ole havainnut mitään todisteita väitteille.

Ukrainan sotilasviranomaiset ilmoittivat, että Ukrainan joukot torjuvat edelleen venäläisten hyökkäyksiä Avdijivkan ympärillä.

Venäläisen sotabloggaajan mukaan Ukrainan joukot käyttävät miinakenttiä hidastaakseen venäläisten etenemistä.

Luhanskin kansantasavallan prikaatiin kuuluva vapaaehtoinen taas väitti, että kuluneet putket vähentävät Venäjän tykistön osumatarkkuutta Avdijivkan lähellä. ISW on havainnut saman tiedon muistakin venäläislähteistä.

Vapaaehtoisen mukaan Venäjän joukot voisivat luoda painetta Ukrainalle valtaamalla sen hallussa olevia, vähemmän miehitettyjä alueita lähellä Avdijivkaa.

Samalla hän kuitenkin ilmaisi huolensa siitä, että venäläiskenraalit tulkitsevat vähäiset edistysaskeleet väärin ja pyrkivät nopeuttamaan hyökkäyspyrkimyksiä kohti Avdijivkaa.

Vapaaehtoisen mukaan tällaiset väärintulkinnat voivat johtaa siihen, että Venäjän joukot "hakkaavat betonia" niin pitkään, että niiden voimat loppuvat.

HS
 
Jokainen kranaatti on liikaa. Itse en ymmärrä sitä naureskelua mitä täälläkin esiintyi kun venäjä turvautui p-korean apuun. P-Korea on varautunut vuosikymmeniä ja siellä luultavasti ruutia riittää.

Totta toki, mutta se kertoo jotain Venäjän tilanteesta, jos joutuvat käymään naapurin varastojen kimppuun.

Venäjälle jäi suuri perintö Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, kaikkea kalustoa oli tuhansia tai kymmeniä tuhansia ja tykistön laukauksia miljoonia ellei jopa kymmeniä miljoonia.

Joten kun muistetaan tuo "perintö", niin miksi sellaisen maan on tarve käydä naapurin varastoissa? "Naureskelu" on siinä mielessä luonnollinen reaktio, koska Suuren ja Mahtavan varastojen on usein väitetty olleen niin suuret, että kykenevät käymään "vaikka sitten kolmannen maailmansodan" ilman suurempaa ongelmaa. Nyt kuitenkin 20 kuukauden jälkeen ollaan hattu kourassa Pohjois-Koreassa, ennen sitä tyhjennettiin Valko-Venäjän varastot ja Iraninkin on sanottu toimittavan muutakin kuin pelkkiä droneja. En myös ihmettelisi, jos paljastuisi että Syyrian Assad olisi toimittanut heille jotain sotakampetta, mitä nyt vähistään kykenee.
 
Venäjän YK:n suurlähettiläs Vasili Nebenzya väitti perjantaina, että Ukrainan vastahyökkäys on "virallisesti ohi".


Lie Vasililla lääkitys kohdillaan, saattaa tulla vielä yllättymään :)

Ja koska vastahyökkäys on ohi, niin venäjä tulee suorittamaan lähiaikoina joukkojen taktisen vetäytymisen vuoden 1991 rajojen taaksen. Näin tämä erikoisoperaatio on ohi ja kaikki sille asetetut tavoitteet on saavutettu.
 
On itselle paljon ihmetystä aiheuttanut asia miten paljon 5. kolonnalaisia on ympäri läntisiä maita.
Jopa yhdysvalloissa on paljon julkisesti venäjää tukevia ihmisiä mm. Jason Hinckle.
En ymmärrä mikä niitä ihmisiä motovoi, ei kaikki voi saada rahallista hyötyä toiminnasta.
Luulisi että jenkeissä venäjää tukevat olisi yleisesti yhteiskunnan hylkiöitä.
Olisi kiva tietää onko venäjällä länsimaita kannattavia ihmisiä,tuntuu että kaikki muuttaneet pois.
 
Olisi kiva tietää onko venäjällä länsimaita kannattavia ihmisiä,tuntuu että kaikki muuttaneet pois.
Luulis nyt, että ainakin partisaanien joukossa on.
Tässä viimeisin raportti niiden touhuista
 
On itselle paljon ihmetystä aiheuttanut asia miten paljon 5. kolonnalaisia on ympäri läntisiä maita.
Jopa yhdysvalloissa on paljon julkisesti venäjää tukevia ihmisiä mm. Jason Hinckle.
En ymmärrä mikä niitä ihmisiä motovoi, ei kaikki voi saada rahallista hyötyä toiminnasta.
Luulisi että jenkeissä venäjää tukevat olisi yleisesti yhteiskunnan hylkiöitä.
Olisi kiva tietää onko venäjällä länsimaita kannattavia ihmisiä,tuntuu että kaikki muuttaneet pois.
Raja kines täysin eikä mitään muuta liikennettä kun täältä pois häädettävät päästetään idän suuntaan, noh menee offtopikiksi osittain joten se siitä.
 
Back
Top