Ukrainan konflikti/sota

Katselin että viikon kuluessa on luokkaa 130 tankkia tuhottu kokonaisuudessaan. Näistä siis reilusti yli puolet droneilla. Tämä kehitys varmaan vain kiihtyy sodan kuluessa.

Onhan tuo 130 vaunua viikossa melkoinen luku, mutta vielä on tähän hieman matkaa, olen historian harrastajana ollut aina kiinnostunut mitä tuona päivänä oikeasti Ukrainassa tapahtui. Nyky wikipedia on kumminkin kai jo päässyt lähelle todennäköistä, todellista lukemaa siitä sitä montako vaunua ryssältä todennäköisesti meni: 12.7.43 reipas 330 vaunua yhden ainoan päivän aikana. Tämähän oli sitä sen ajan ”aktiivista puolustusta” johon Putinkin on nyt vissiin innostunut, ihan kuin oppi-isänsä isä aurinkoinen.

Silloin pari panssariarmeijakuntaa ( eli noin puolet 5. Kaartin panssariarmeijasta ) meni yhdessä päivässä oikeiden natsien pysäyttämiseen ( Manstein olisi halunnut vielä edelleen jatkaa hyökkäystä, Hitler sanoin ei).

Eipä siis ihme että äijä on fiiliksissä nyt. Ihan innoissaan näyttää olevan ja puhkuu itseluottamusta. Kyllä tässä vielä menee aikaa ennen kuin tuo paranee harhoistaan ( jos ikinä paranee).

Tällainen historia pläjäys 3 päivän operaation 600:n päivän kunniaksi.
C96C8B9C-399B-4D94-A72C-8D1B414A8E1F.jpeg
 
Ryssän propagandisti kirjoittaa että syksyn ja talven aikana ei tultaisi välttämättä näkemään laajempia hyökkäyksiä (ryssän taholta). Ovatko nämä vain yhden miehen mielipiteitä vai ylhäältä ohjattua mielipiteen muokkausta ja "kotiyleisön" valmistelua hiljaisen syksyn ja talven osalta?

Muistan että viime talvella / alkukeväästä kuultiin, miten ryssän suuri suunnitelma vuoden 2023 osalta oli tämä: ensin pitää torjua Ukrainan vastahyökkäys / keväthyökkäys, sen jälkeen mobilisoidaan muutama satatuhatta sotilasta, koulutetaan ne kesän aikana ja käynnistetään uusi oma hyökkäys syksyllä 2023.

Näin väitettiin, että oli suunniteltu. Nyt nähdään että osa toteutui, mutta osa ei.

Propagandist Sladkov is preparing his audience for the lack of any actions by Russia in the coming months and says it needs 5-10x superiority over Ukraine to advance again. Looks like the past year was just not enough for the second military in the world to accumulate potential.

1697486077885.png

 
Stanimir Dobrev kirjoitti aikaisemmin että aikoo paneutua venäläisissä sosiaalisissa medioissa kiertäviin kadonneiden ihmisten ilmoituksiin ja tarkastella, mitä siitä datasta on nähtävissä (usein ilmoituksen lisäksi omaiset ovat kirjoittaneet monenlaista muutakin).

Tässä hänen lyhyt tilannekatsauksensa:

As I am done with over 25% of the data I have to sift through as I can only work on it after work on weekdays I want to share a few insights.

There's very little difference in the amount of training convicts and volunteers get, it depends not on their background but on where they end up, they can get 2 months of training or they can start getting moved to their unit immediately and be in combat in a week.

The difference between those serving time and those who volunteer is more on how much info their relatives know. For those who are pulled out of the correctional colonies a relative may only know the date they signed with the MoD and there may be no further contact.

Volunteers seem more likely to have called after signing up and stayed in touch up to the point of their last deployment and there could be a member of their unit who follows up with family to tell them that they're most likely dead but are technically missing.

And if you want to know the longest missing case I found, it's from March. March 2022 a Russian service member went missing in the fighting for Mariupol and they still have no info.

The problem of this war is not that we don't have data on how things are going, we have plenty of data from secondary sources but it's a pain to sift through and then represent it in form that's readable.

Also the highest rank I found missing and being searched by relatives in social networks is a Lt Colonel. That's high.


 
Tämä on vanhempia viesti, julkaistu noin klo 12.00 aikoihin Suomen aikaa. Voi olla että oli täällä jo silloin, tosin en muista nähneeni joten laitetaan varalta uudestaan. Tämä käsittelee Bakhmutin seudulta kuultuja huhuja (laitan varsinaisen kirjoituksen käännöksen spoilerin taakse, käännös on kolmena kuvatiedostona):

Interesting info about the south of Bakhmut that needs verifying but nevertheless states that the defensive nodes south of Bakhmut are being pushed by Ukrainians who are already establishing behind the railway line in the area of Andriivka and Klischiivka.

Russian command in the area is said to be very poor and unwilling, there's a follow-up post with insults towards the former commander in the area, Lt. General Andrey Suchevoy was removed from his position sometime in September/October who allegedly lost "1,5k people just in September" in the area (killed and wounded).

I took the liberty of drawing roughly where the new defensive line (according to the author and WarGonzo) is being established.


https://t.me/philologist_zov/593

1697488913346.png

1697488822457.png

1697488849377.png

1697488875031.png

 
Moskovalaismies sluibailee kutsuntoja Kreikassa. Kertoo että myös karvakäsien Turkkiin pääsee yhä matkustamaan. Sanoo myös, että keskiluokka yrittää vaan teeskennellä ettei mitään sotaa edes ole olemassa. Lisäksi vielä vinkkaa miten Eurooppaan pääsee karkuun.



YouTubessa bloggaajat mainostavat espanjalaisia, portugalilaisia ja kyproslaisia viisumeja. Eli ostakaa kiinteistö näistä maista ja saatte oikeuden päästä Schengen-alueelle.

Minun kaltaisilleni matkustaminen Eurooppaan on muuttumassa lähes mahdottomaksi. Virkamiestemme rakastajattaret sen sijaan matkustavat. Heillä on mahdollisuus ostaa kiinteistöjä Espanjasta ja jatkaa matkailuaan. Se on epäoikeudenmukaista. Ihmiset, joihin näiden pakotteiden piti vaikuttaa, matkustavat vapaasti.
 
Päivän luvut:
393414952_673201151659633_715912428413143338_n.jpg
 
Ukrainan ilmeisesti iskenyt viime yönä lentokentille Berdyanskissa ja Luhanskin alueella:
Jatkoa vielä tälle jutulle:

Tämä Fighterbomber telegram-kanava on aika lähellä ryssien ilmavoimia ja yleensä postaa näistä heille aiheutuneista tappioista yllättävän todenmukaisesti, joten siinä mielessä kuulostaa erittäin hyvältä Ukrainan kannalta jos ovat saaneet aiheutettua vahinkoja ryssien ilmavoimille. Tästä paistaa silmään myös tuo ATACMS-maininta, jos totta niin tämä olisi mahdollisesti ensimmäinen kerta kun Ukraina käyttää niitä.
 
Fighterbomber Telegram-kanavan kirjoitukseen kommentti: Dmitri arvelee että kyseessä voisi olla Berdyanskin eilinen isku (tapahtui myöhään illalla). Berdyanskin seudulla on ollut hyvin kauan suuri helikopterien tukikohta mm. Ka-52, Mi-8 jne. Koptereita oli yritetty suojata maavalleilla, mikä vaikeuttaisi tietynlaisia tihutöitä.

Sitä on pohdittu, miksei kenttää ole tuhottu kun se on niin selvästi aktiivikäytössä. Ukraina on iskenyt Berdyanskin seudulle toisinaan, tosin kohteet vaihdelleet. Nytköhän tosiaan saivat sellaiset aseet joilla saadaan enemmän tuhoa aikaan? Pitää toki muistaa: ryssän lentokentille ei ole tuhottu kovin suuria määriä koneita per isku, joten ei voi olla varma, monestako kopterista nyt puhutaan. "Sodan pahin isku" väitetysti, joten toivotaan parasta.


-

Tässä videokuvaa iskusta:

Footage reported to be showing non-stop explosions at Berdyansk Airport last night following Ukrainian ATACMS strike.

 
Viimeksi muokattu:
Sodan kaikuja, siellä jossain on vielä kohtuu kuntoinen Pz IV, tuosta varmasti historian harrastajat tai museot voisivat maksaa hyvät rahat.


Epäillään että kyse olisi jostain museosta tai monumentista otetusta vaunusta, koska siinä on BMP:n telaketjut. Epäilys myös että ei ole liikkunut omin voimin vaan tuotu lavetilla tuolle paikalle, kenties valemaaliksi:


 
Back
Top