Ukrainan konflikti/sota

Sevastopol, ny rillataan! 🥳🇺🇦💪

Katso liite: 85443
Ei mitään nähtävää, kertoo Sevastopolin kuvernööri. Hänen mukaansa isku torjuttiin, yksi ohjus räjähti pellolla, kukaan ei loukkantunut, mikään ei vaurioitunut, mikään ei palanut jne. Eli varmaankin on kuolleita ja tuhoa.

The Black Sea Fleet repels an air attack in the Sukharnaya Balka area​

SEVASTOPOL, October 18. /TASS/. The Black Sea Fleet repels an air attack in the Sukharnaya Balka area in Sevastopol, all services are put on alert. The governor of Sevastopol, Mikhail Razvozhaev, announced this in his Telegram channel .

“In the area of Sukharnaya Balka, our fleet is repelling an attack by air targets. All services are put on alert. There is smoke in the area of Sukharnaya Golovka, rescuers have already left for the site. Information about damage to the infrastructure is being clarified,” he wrote.

Razvozhaev said that, according to preliminary data, a missile was shot down in the Kara-Koba area, people and infrastructure were not damaged.

“According to preliminary data, a rocket was shot down in the Kara-Koba area, the warhead detonated on the ground in a field. No people were injured. There was no damage to the infrastructure,” he wrote.

He noted that no fire was recorded at the scene. All crews have been returned to their deployment points, but continue to be on high alert.

Sevastopol is the main base of the Black Sea Fleet; the city is periodically attacked by the Armed Forces of Ukraine (AFU). Thus, on September 22, the Ukrainian Armed Forces launched a missile attack on the headquarters of the Black Sea Fleet, but no civilians were injured. As reported by the Russian Ministry of Defense, during the attack on the city, the air defense system shot down five missiles. Soon after this, Razvozhaev ordered to strengthen the air attack warning system.
https://tass.ru/proisshestviya/19054063
 
Lukashenko pitää venäläisiä lainoittajia pilkkanaan. Mielenkiintoista seurata, mikä on Venäjän virallinen vastaus (jos mikään).

Miksi laitan tämän tähän ketjuun? Mietin, onko tämä tarkoituksellista eli kun Venäjä kävi viime kesänä Valko-Venäjän varastoilla, mitä luvattiin korvaukseksi? Jotain "futuureja" eli vanhojen panssarivaunujen tilalle korvaavat, kunhan saadaan sota paketoitua ensin?

Onko Lukashenko sitä mieltä että lainoja ei tarvitse maksaa takaisin ennen kuin hänelle on "maksettu"?

Toki voi johtua myös siitä, jos Valko-Venäjällä on aidosti tiukkaa rahan kanssa.

Lukashenka refused to return debts of $200 million to Russian investors

Russian investors have asked the Russian government to recognize the Ministry of Finance of Belarus as an unfair borrower and stop giving it interstate loans. The reason for this is non-payment on Belarusian Eurobonds totaling more than $200 million, writes RBC.

The appeal to Deputy Minister of Economic Development of Russia Dmitri Volvach was initiated by investor Alexander Marchenkov, who had already sued the Belarusian Ministry of Finance over payments on Eurobonds. He was supported by another 200 individuals and 30 organizations.

Investors complained that they hadn't received payments since the summer of 2022 - then the Belarusian Finance Ministry suspended payments, as the securities were stopped to be serviced by the U.S. Citibank.

The bondholders were offered to receive money in Belarusian rubles, but, according to the investors, this money did not reach them in full.


 
Viimeksi muokattu:
Olikos missään vielä lisätietoa että ruiskastiinko mihin muualle atacms iskua ja mihin mahdettiin osua, huhua oli että viimeyönäkin olisi niillä suhisteltu
 
kun tämä presindenttipeli on ny käyntiin lähtemässä, ollaan kuulemma tehty väärä (enemmistöpäätös) joskus...
 

Tämä kiina/venäjä kuvio on kyllä aika erikoinen. Jos otetaan huomioon ne tiedot Kiinan toimittamista droneista, niin venäjä alkaa olemaan todella riippuvainen Kiinasta, kaikin mahdollisin tavoin. Mutta, voisi toisaalta kuvitella, jos jossain, niin venäjällä tunnetaan Kiina ja sen tarkoitusperät erittäin hyvin. Joten, minkä ihmeen takia venäjä ajaa itsensä Kiinan vasalliksi? Ei voi olla, että venäjä uhraa koko riippumattomuutensa pelkästään Krimin takia?

Tämä voi olla toki putinille jonkin sortin pakkomielle, mutta kait venäjän ylimmässä johdossa on ihmisiä, jotka ymmärtää todellisen tilanteen? Vai onko näin, että Putinin lähipiiri ei vaan ymmärrä, kuinka iso riski tuo Kiina on?
 
Venäjä oppii...mutta ei ilman keppiä.

Michael Kofman kirjoittaa että ATACMS-isku lentokentälle oli helposti ennakoitava tapahtuma. Silti näyttää selvältä, että eivät tehneet mitään etukäteisvalmisteluja koneiden suojaamiseksi. Jatkoivat siis samaa, tunnettua rataa kunnes se käy mahdottomaksi. Vasta sitten käytökseen tulee muutos.

Russian helicopter bases, especially Berdyansk airport, were widely discussed as likely targets for ATACMS M39 variant missiles.

Given prior patterns, they probably took no initiative to displace, even though the ATACMS transfer was telegraphed and leaked well in advance.


 
Venäjän julistamaton merisaarto vuotaa kuin seula. Suuri ja Mahtava on ilmeisen kyvytön puuttumaan laivojen liikkumiseen:

27 ships! Six more ships have now sailed through the Black Sea humanitarian corridor, bringing the total to 27.

Russia’s brutal war cannot stop Ukrainian grain and valuable cargo from reaching the world.



"Merisaarto" loppui syyskuussa kun Brittien RAF alkoi suojaamaan viljakuljetuksia.

 

Melekone standup koomikko. Miettikää vaan, että atacms pantattiin pari vuotta, koska pelättiin eskalaatiota.. mutta on tuossa kelluvapäisen pässin haastiksessa myös aika karmeaa, että se vaan uhkailee POTUSta myrkyttämisellä, kun teelle kutsuu 😂
Ai että sota on sotaa? Eikös erikoisen paskasti suunnitellusta ja toteutetusta operaatiosta mainittaessa sodaksi saanut seitsämän vuotta linnaa. Herätys lampaat. Kääpiö siperiaan!
 

Tämä kiina/venäjä kuvio on kyllä aika erikoinen. Jos otetaan huomioon ne tiedot Kiinan toimittamista droneista, niin venäjä alkaa olemaan todella riippuvainen Kiinasta, kaikin mahdollisin tavoin. Mutta, voisi toisaalta kuvitella, jos jossain, niin venäjällä tunnetaan Kiina ja sen tarkoitusperät erittäin hyvin. Joten, minkä ihmeen takia venäjä ajaa itsensä Kiinan vasalliksi? Ei voi olla, että venäjä uhraa koko riippumattomuutensa pelkästään Krimin takia?

Tämä voi olla toki putinille jonkin sortin pakkomielle, mutta kait venäjän ylimmässä johdossa on ihmisiä, jotka ymmärtää todellisen tilanteen? Vai onko näin, että Putinin lähipiiri ei vaan ymmärrä, kuinka iso riski tuo Kiina on?

Alleviivaus minun:

Venäläisten muuttumattomana politiikkana on saada, mitä he voivat, niin vähällä kuin mahdollista, ja sitten pyytää lisää. He eivät uhraa koskaan välittömiä etujaan tulevaisuuden päämäärien hyväksi. He eivät kiinnitä koskaan huomiota siihen, mitä on sanottu, vaan ainoastaan siihen, mitä on tehty. He pyrkivät saamaan korkean hinnan siitä, minkä ymmärtävät joutuvansa tekemään joka tapauksessa. He ovat immuuneja eettisille, humanitaarisille ja abstraktiin oikeuteen perustuville tekijöille ollen pelkästään käytännöllisten ja realististen näkökohtien vaikutettavissa.

Tuosta lienee kyse tälläkin kertaa. Varmasti siellä joku laskee sodan hintaa (en tarkoita pelkästään rahallisesti mitattavaa hintaa) mutta kukapa tsaaria käskisi.

Putinilla on selvä pakkomielle Ukrainaan. Lisäksi pakkomielle jäädä historiaan Venäjän suurmiehenä. Eikä Ukrainan mittavien kaasu-, öljy-, kivihiili- yms. varantojen varastaminen haittaa tätä varaskoplaa, se tulee eräänlaisena bonuksena (jos siis saisivat itäisen Ukraina vallattua).

Putin teki päätöksen Ukrainaan hyökkäämisestä ja sitä on vaikea perua, eikä sodasta oikein pääse irti näyttämättä heikolta. Pappa taitaa kuvitella aidosti että "ei tunnu missään, ei ole vielä edes aloitettu" vaikka päivä päivältä kaatuvat syvemmälle Kiinan syliin.

Eivät taida tässäkään asiassa oppia ilman kepin käyttöä, tosin silloin on jo liian myöhäistä. Kiina vie ja Venäjä vikisee siinä vaiheessa.
 
Data voi hämätä, en ole varma, voiko tehdä tällaista päätelmää tiedossa olevien tappioiden perusteella. Silti on havaittavissa että 152mm tykkien menetykset ovat kääntyneet viime kuukausina nousuun (suhteessa muihin kaliipereihin).

Mitä kalustoa menetetään? Sitä mikä paljastaa sijaintinsa eli mikä on käytössä. Toki sattumaa osaksi matkassa eli mikä nähdään ja mihin kyetään vaikuttamaan. Toisaalta kokonaisen kuukauden numerot kenties tasaavat tätä jonkin verran eli ei ole pelkästään "sattumista" kyse.

Mitä tämä voisi kertoa? Pohjois-Korea aloitti konttien toimitukset ja niiden on epäilty sisältäneen tykistön laukauksia ja 122mm raketteja (ehkä myös suurempia). Olisiko valtaosa 152mm laukauksia? Eli JOS ajatellaan että näiden saapuminen Ukrainaan sai ryssän käyttämään tätä kalustoa enemmän, minkä seurauksena niitä on myös menetetty enemmän, tämä voisi kertoa siitä että ryssällä oli ennen tätä 152mm laukauksista pulaa? En tarkoita että välttämättä varastot olisivat tyhjät, vaan sitä että kyseisiä tykkejä käytettäisiin enemmän jos niille saatiin enemmän mitä ampua (suhteessa muihin).

Toisaalta voi olla myös että Avdiivkan numerot näkyvät myös tässä ja vääristävät lokakuun numeroita jonkin verran?

Is this the biggest impact of the North Korean Deal with Russia? This is a graph of destroyed Russian artillery divided by the caliber of the gun, over the war. Russia started by mostly using and losing its main 152mm weapons. over time this decreased and other calibers both large and small became more prominent. Presumably, Russia was trying to ration its 152mm ammunition. now that it has more artillery ammunition, it's back to using its most effective and versatile 152mm guns. I'll keep updating this and I'll put the data table in a tweet below.

 
Back
Top