Ukrainan konflikti/sota

Noista tykistöammusten kulutusluvuista puuttuu kokoajan ne, jotka tuhotaan ryssien varastoihin. Se todella suuri määrä murkulaa jos varasto räjähtelee puolisen vuorokautta vielä sen ison kertarysäyksen jälkeenkin. Ja Ukraina tekee ja on tehnyt niitä muutamia per kuukausi jatkuvasti. Esimerkiksi se yksi täysi ammusjuna (useita tuhansia tonneja) paukkui muutaman tunnin, mutta jotkut varastot melkein vuorokauden.

Tästä hetkestä eteenpäin Ukrainalla on parempi vaikutuskyky näihin kuin tästä taaksepäin, kiitos ATACMSin ja muutamien kehittyneiden droonien.

Se ammuspula voi ryssillä olla aivan oven takana jos ja kun pari kolme isompaa varastoa lähtee taivaalle, ja varmasti jossain kohdassa näin käykin.

Sanoisin että tuo minun karkea laskelma on konservatiivinen arvaus. On myös mahdollista että keskiarvoinen kulutus olisi tällä hetkellä enemmän kuin virolaisen kertoma 10 000 per päivä. Toisaalta ryssän tuotantokapasiteetti voi yhtä hyvin olla pienempi tai suurempi kuin arvioimani 2 miljoonaa per vuosi.

Tässä myös asia joka on ollut mielessä: Avdiivkan suurhyökkäys ajoittuu tosi hyvin yhteen Pohjois-Korean ammustoimitusten kanssa. Pitääkö tätä katsoa näin: ryssän omat varastot ja uustuotanto eivät riitä merkittäviin hyökkäyksiin vaan ainoastaan rintamalinjan vakiinnuttamiseen? Pohjois-Koreasta saatu kenties 300 000 - 350 000, kenties suurempi määrä oli ns. piristysruiske joka mahdollisti Avdiivkan suurhyökkäyksen?
 
Jotenkin jää tuosta jutusta sellainen olo että siellä niitä ryssän mielisiä edelleen on palveluksessa, ainakin sbu:ssa. Hyvä juttu muutoin.

Lainaus
"Etelärintamaa hyökkäyksen alussa johtanut kenraalimajuri Andrei Sokolov puolestaan antoi syyskuussa meriselityksen Ukrainska Pravdalle: Venäjällä oli hänen mukaansa 20–25-kertainen ylivoima, joten mitäs teet."

Tämä kertoo hyvin siitä miten nämä venäjä mieliset ovat vaikuttaneet Ukrainan varautumiseen ennen vuotta -22.
 

Ei varmaan tullut yllätyksenä kenellekään, mutta mitähän venäjän hallinto meinaa tälle nistilaumalla tehdä sodan jälkeen?
Mielenkiintoista on, että Putin sanoi menevänsä sotaan huumeidenkäyttäjiä vastaan aiemmin: https://suomenkuvalehti.fi/ulkomaat...ta-on-etta-vihollinen-on-selkeasti-vaihtunut/
 
Myroshnykov kommentoi Hersonin suuntaa.
Kokonaisuudesssaan tämä vaikuttaa tähän asti aktiivisimmalta vaiheelta Ukrainan osalta.
Kuitenkin vaikea tälle on nähdä jatkoa, vaikka niin paljon haluaisi.

Leikittelen nyt kuitenkin ajatuksella.

Perpetua on eilen bongannut kolme Ukrainan tuhottua venettä FPV-droneille. Oletan, että nämä ovat kaikki Dniprolla. Siellä on toki kaikenlaista vihollisen häirintää käynnissä joista tämä sillanpään rakentelu on vain yksi.

Jos ajattelee sillanpään rakentamista vastarannalle niin ensimmäinen vähimmäiskoko on juurikin se, että perus FPV-droneilla ei pystytä ylityksiä häiritsemään. Luokkaa 3-4 km säteinen puoliympyrä? Seuraava olisi sitten kevyen KRH:n kantama (6-8 km?).
Ehkä voisi sanoa että 10 km jokirantaa 5 km syvyydelle sisämaahan pitäisi saada, ja tuossa lukuisia vaihtoehtoisia rantautumispaikkoja.

Yksi näistä Dnipro videoista viime päiviltä oli sellainen, missä joki ylitettiin syvässä sumussa. Noissa olosuhteissa dronet ei lennä ja vapaasti saa liikkua. En tiedä onko kuinka poikkeuksellista tähän aikaan vuodesta, vai voiko tuohon jollain tavalla luottaa nyt syksyllä, esim. että esiintyy muutaman päivän välein.

Paljonko mahtaisi pataljoona jalkaväkeä tarvita huoltoa päivässä, jolla on vain kevyttä aseistusta mukanaan? Nämä ovat armeijalogistiikan peruskysymyksiä joihin on valmiita vastauksia, mutta en nyt äkkiseltään ruvennut googlaamaan. Tätä voisi yrittää kuitenkin selvittää ja laskea. Ja arvioida kuinka monta moottoriveneellistä päivässä pitäisi tavaraa kulkea noin perusyksikkönä. Saisi hiukan pohjaa onko ajatukselle minkäänlaista katetta.

---
On the left bank of the Kherson region and on the islands, raiding operations continue, as well as the maintenance of certain mini-bridges that were formed earlier.

New small bridgeheads are still being formed. There is partial success. But you have to get a foothold!

We pay a high price for this, remember!



 
Mielenkiintoista on, että Putin sanoi menevänsä sotaan huumeidenkäyttäjiä vastaan aiemmin: https://suomenkuvalehti.fi/ulkomaat...ta-on-etta-vihollinen-on-selkeasti-vaihtunut/

Liekö Putin tarkoittanut että menee sotaan huumeidenkäyttäjien kanssa?

Vitsit sikseen, mutta Hamasin väen (ainakin osa) väitettiin olleen huumausaineiden alaisena kun tekivät hirmutekoja Israelissa pari viikkoa sitten. Ei tietysti selitä tekemisiä tai anna niille oikeutusta, mutta jos näin oli, niin sitten näin oli. Mikäs se olikaan nimeltään se Balkanin alueella valmistettu pilleri, jota heidän huhuttiin käyttäneen?

En ihmettelisi, vaikka Venäjän armeijalla olisi sama tilanne, varsinkin erilaisilla Storm-Z tykinruokaporukoilla. Toisaalta Neuvostoliiton Afganistanin sodan aikana huumeiden käyttö oli runsasta ja nämä ongelmat tietysti seurasivat sodasta palaavia kotiin asti (ei sillä etteikö Neuvostoliitossa olisi ollut huumeidenkäyttöä jo ennen ko. sotaa, sodan vaikutus vain lisäsi sitä).

Ukrainan väitteet zombien hyökkäyksistä voivat olla merkkejä tästä, näin pohdittiin jo viime vuoden kesänä kun kuultiin ensimmäisen kerran ns. päättömistä ihmismassahyökkäyksistä (joissa voi tietysti olla ripaus liioittelua mukana).
 
Hyvin kryptinen viesti, onko arvauksia missä tämä olisi kuvattu?

I just ran across this photo with a cryptic message:

"Not everyone will recognize this location, but very soon you will find out good news."

I think I know where it is...



-

Kommenteissa muutama arvannut "Oleshky sands", mikä voisi olla sopiva paikka. Tosin itselle kieltämättä tuollainen hiekkainen maaperä sanoo että voisi olla myös jokin merenranta kyseessä.

1697892962552.png
 
Ei mitään.

Ja siitä syntyykin taas uusi sotku joillakin alueilla :ROFLMAO:

Muutenkin nämä rintamilta palaavat loppuun ajetut ja päästään enemmän tai vähemmän sekaisin olevat hermokimput tulevat olemaan valtava ongelma Venäjällä ja jossain määrinhän ne ovat sitä jo nyt. Monenlaisia kauhutarinoita on jo tullut ilmi ja tämä on vasta ihan alkua.

Ja kuten olemme ryssälän taisteluensiavusta / lääkinnästä lukeneet, taitaa olla jo muutama satatuhatta amputoitua kaduilla kerjäämässä.

Odotamme mielenkiinnolla, mitä tekevät jatkossa näille "Putinin samovaareille"...

"Sodan jälkeen julma lempinimi monille sotilaille, jotka olivat menettäneet kaikki neljä jäsentä, oli "Stalinin samovaarit", joka perustui perinteisten teen vedenlämmittimien muotoon.
Konfliktin seurauksena noin 2,5 miljoonaa ihmistä sai elinikäisen vamman. Sadoilla tuhansilla ei ollut ketään, joka huolehti heistä, ja he joutuivat kerjäämään,
mikä lisäsi heidän kaunaansa valtiota kohtaan.
Vuonna 1948 valtio alkoi järjestää heidän poistamistaan julkisuudesta ja sijoittaa heidät entisiin luostareihin, jotka on muunnettu sanatorioiksi syrjäisillä pohjoisilla alueilla.
Nämä laitokset vangitsivat muita marginaaleja, kuten kerjäläisiä tai vakavasti vammaisia, jotka Neuvostoliiton viranomaiset halusivat piilottaa näkyviltä."


 
Kommenteissa muutama arvannut "Oleshky sands", mikä voisi olla sopiva paikka. Tosin itselle kieltämättä tuollainen hiekkainen maaperä sanoo että voisi olla myös jokin merenranta kyseessä.

Joo tuo Oleshky sands näyttää kyllä juuri tuolta kuten Google kuvista näkyy :

 
Joo tuo Oleshky sands näyttää kyllä juuri tuolta kuten Google kuvista näkyy :


Tuo ei olisi lainkaan huonompi suunta edetä, varsinkin jos sivustat on saatu suojattua.

Silti olen epäileväinen: kaikesta päätellen pelkkää kevyttä jalkaväkeä kyseessä eli pidän tätä tiedusteluja ja häirintänä, en vakavana hyökkäyksenä jolla olisi syvät tavoitteet.

-

JR2 kirjoittaa kuulemistaan huhuista:

Putin at the command of the Southern Military District in Rostov-on-Don:

- three-hour briefing conducted by the Chief of the General Staff, General Gerasimov
- declaration of maintaining the land corridor to Crimea and Berdyansk until April 2024.
- until March 2024 Russian Ministry Defense is to prepare lists of 750,000 people in the mobilization reserve
- from April 2024, training of these reserves as assault and infantry units
- Putin listened to reports from the commanders of the fighting groups
- satisfied with stopping Ukrainian offensive

it will be a long war...



-

Eli tulkitsen näitä huhuja seuraavasti: talven ajalle ei olisi suunnitelmia laajoista tai suurista hyökkäyksistä vaan pyrittäisiin pitämään nykyiset asemat huhtikuuhun 2024 asti. Ryssän MoD puolestaan laatii listat 750 000 reserviläisestä maaliskuuhun 2024 mennessä ja huhtikuusta 2024 alkaen aloitettaisiin näiden reservien koulutus / kertauttaminen (ei kaikkia yhtäaikaa vaan järjestelmän kykyjen mukaan, tosin "kertauttaminen" voidaan varmaan laittaa heittomerkkien sisään).

Eli suomeksi sanottuna: talven aikana pyrittäisiin jäädyttämään tilanne ja pitämään nykyiset asemat. Seuraava suurempi mobilisaatio tehtäisiin lopputalvesta 2024 ja jos oletetaan että osa joukoista saataisiin koottua, koulutettua ja varustettua kuukaudessa tai parissa, niitä voitaisiin käyttää touko- tai kesäkuussa 2024.

Eli odotettaisiin raskaimman mutakauden yli.

Toki tämä voi olla satuilua tai JR2 kirjoittaa vain kuulemiaan huhuja, joissa ei ole todenperää. Tai jos rintaman tilanne muuttuu jossain vaiheessa, aikatauluun voi tulla muutoksia. Vaihtoehtoja on monia.

Mietin silti tätä: viimeksi Putin viivytteli viimeiseen asti ennen kuin julisti yleisen liikekannallepanon. Ollaanko taas liian myöhässä? Toki edellisen mobilisaation jälkeen rintamalinjat vakiintuivat pidemmäksi aikaa (käytännössä koko talveksi 2022-2023). Kenties laskevat tällä kertaa että heillä on riittävät määrät joukkoja ja kalustoa koko talven ajaksi?

Pitkän sodan osalta, olen varma että näin tulee käymään. Paras jo nyt tottua ajatukseen että tämä sota jatkuu tällaisena ainakin vuoden 2025 loppuun ja jos ratkaisua ei löydy siihen mennessä, kenties matalammalle temmolla kauemminkin. Näin ei ainakaan valehtele itselleen ja odota nopeaa ratkaisua. Ei sitten joudu pettymään, jos tilanteet eivät muutu niin nopeasti kuin kuvitteli.
 
Viimeksi muokattu:
Venäläiset ilmoittivat ampuneensa viimeisen vuorokauden aikana alas ukrainalaisten Su-24:n, kaksi Mig-29:ä ja Mi-8:n. Nämä siis eilisen seitsemän Mig-29:n pudotuksen jatkona.

Russian air defense shot down two Ukrainian MiG-29 fighters in one day​

Over the past 24 hours, Russian air defense systems have shot down two MiG-29 aircraft, a Su-24 bomber, and a Mi-8 helicopter of the Ukrainian Air Force (UAF). The Russian Ministry of Defense reported this on October 21.

Fighter aircraft of the Russian Aerospace Forces also shot down a Su-24 aircraft.

“The fighter aircraft of the Russian Aerospace Forces shot down a Ukrainian Su-24 aircraft near the city of Odessa,” the message says.

In addition, during the day, air defense destroyed 23 Ukrainian drones in the Donetsk People's Republic (DPR), Lugansk People's Republic (LPR) and Zaporozhye region.

Earlier, on October 20, it was reported that the air defense shot down 10 MiG-29 fighters and two Su-25 attack aircraft. In addition, two Mi-8 helicopters were shot down.

The special operation to protect Donbass , the start of which was announced by Russian President Vladimir Putin on February 24, 2022, continues. The decision was made against the backdrop of an aggravation of the situation in the region due to shelling by the Ukrainian military.
https://iz.ru/1593155/2023-10-21/pvo-rf-za-sutki-sbila-dva-ukrainskikh-istrebitelia-mig-29
 
Captagon on ainakin ollut joissakin jutuissa.

Juuri sitä nimeä etsin, kiitos.

Captagon eli "the poor man's cocaine" tai "the drug of jihad" (muistan kuulleeni myös "jihad juice" mutta ehkä muistan väärin?).

ISIS-sekopäät ainakin käyttivät sitä (tuskin "ihan jokainen", mutta osa) eikä se liene ensimmäinen kerta kun ko. huume ollut jaossa. Alle lainatun artikkelin perusteella Syyrian sisällissota loi uuden pohjan sen valmistukselle ja Assad oli tyytyväinen rahavirtoihin. Tarkoittaisi siis että vuoden 2011 jälkeen Syyria ollut merkittävä tuottaja, mikä selittää miksi tämä on niin merkittävästi Lähi-Idän huume ja muualla vähemmän tunnettu.

MUOKKAUS: löysin tällaisen artikkelin, lainaan spoilerin taakse (artikkeli julkaistu 9.5.2023): LÄHDE

https://www.aljazeera.com/news/2023/5/9/what-is-captagon-the-addictive-drug-mass-produced-in-syria

What is Captagon, the addictive drug mass-produced in Syria?​

The drug, often smuggled to Gulf states, has been a key topic in discussions over Syria’s re-entry to the Arab League.

1697898138039.png
A Saudi customs officer opens imported pomegranates, as customs officials foil an attempt to smuggle more than five million Captagon pills they said came via Lebanon, at Jeddah Islamic Port, Saudi Arabia in 2021 [File: Saudi Press Agency via AP]

Published On 9 May 2023

9 May 2023

Captagon has featured large in regional diplomatic discussions as some Arab countries look to normalise relations with Syria.

The addictive, amphetamine-type stimulant mass-produced in Syria and smuggled to the Gulf states seemed to be a bargaining chip for President Bashar al-Assad in talks on reinstating Syria’s Arab League membership as nations looked to curb the illicit drug trade.

At a May 1 meeting of Arab foreign ministers in Amman, Damascus agreed to cooperate with Jordan and Iraq to identify sources of drug production and smuggling, according to a statement from Jordan’s foreign ministry.

A week later, a high-profile Syrian drug smuggler and his family were killed in an air raid attributed to Jordan in southern Syria.

Here is what you need to know about the drug and why it has been so important recently:

Where was Captagon invented?​

Captagon was the brand name of a psychoactive medicine produced in the 1960s by the German company Degussa Pharma Gruppe. It was mainly prescribed as a treatment for attention deficit disorder, narcolepsy and as a central nervous system stimulant.

Captagon tablets contained fenetylline, a synthetic drug of the phenethylamine family to which amphetamine also belongs.

In 1986, fenetylline was included in Schedule II of the United Nations Convention on Psychotropic Substances 1971, and most countries discontinued the use of Captagon. The International Narcotics Control Board said in 2011 that no country had produced fenetylline since 2009.


But production didn’t really stop, did it?​

As official production ceased, some of the remaining stocks were smuggled out of Eastern Europe, in particular Bulgaria, to the Middle East.

Eventually, new counterfeit tablets labelled Captagon were produced in the 1990s to early 2000s in Bulgaria, according to a 2018 report by the European Monitoring Centre for Drugs and Drugs Addiction. The drugs were then smuggled out of the country by Balkan and Turkish criminal networks to the Arabian Peninsula.

Strict crackdowns on production by Turkish and Bulgarian authorities, which included the closure of 18 mostly large-scale laboratories involved in amphetamine synthesis, resulted in a drastic reduction in trade from the Balkans.

Why is Syria now making so much Captagon?​

In 2011, after a brutal government crackdown on anti-Assad protesters, Syria descended into civil war. Internationally isolated and racked by fighting, the country was plunged into an economic crisis.

Although Damascus denies any involvement in the trade, observers say production and smuggling of the drug have brought in billions of dollars for al-Assad, his associates and allies as they looked for an economic lifeline.

According to a New Lines Institute report, the Syrian government uses “local alliance structures with other armed groups such as Hezbollah for technical and logistical support in Captagon production and trafficking”.


Experts say most of global Captagon production is now in Syria, with the wealthy Gulf states as the primary destination.

What are Jordan and Gulf states doing about it?​

Since last year, countries that had large amounts of Captagon pass through their borders have ramped up efforts to stem the flow from Syria.

In February 2022, Jordan’s army said it had killed 30 smugglers since the start of the year and foiled attempts to smuggle 16 million Captagon pills into the kingdom from Syria – surpassing the entire volume seized throughout 2021.

In late August 2022, Saudi authorities made their largest seizure as they uncovered 46 million amphetamine pills that were being smuggled hidden in a shipment of flour.

A spokesperson for the Suadi General Directorate of Narcotics Control said it was the “biggest operation of its kind to smuggle this amount of narcotics into the Kingdom of Saudi Arabia in one operation”.


In February 2023, a man was arrested at Abu Dhabi airport in the United Arab Emirates after he tried to smuggle 4.5 million Captagon tablets in cans of green beans.

What is the rest of the world doing?​

Although the drug is relatively unknown outside of the Middle East, countries like the United Kingdom and the United States have raised concerns over its production in Syria.

Both countries imposed new sanctions on Syrians connected to the trade this year. A UK government statement said 80 percent of the world’s Captagon is produced in Syria and is a “financial lifeline” for al-Assad’s regime “worth approximately 3 times the combined trade of the Mexican cartels”.

It also stated that Hezbollah and other Iranian-backed militia facilitate the industry “and in doing so fuel regional instability and creating a growing addiction crisis across the region”.

In December 2022, the US also introduced The Captagon Act, which mandates US agencies to target the illicit trade amid fears that the drug could appear on US shores.


How did Captagon get Syria back into the Arab League?​

Arab League members’ desire to stop Captagon production and trade out of Syria appears to have been a crucial bargaining chip for Damascus.

A Jordanian official at the Arab foreign ministers’ meeting on May 1 said Syria would need to show it is serious about reaching a political solution because this would be a condition to lobby for the lifting of Western sanctions, a crucial step for funding reconstruction in Syria.

Saudi Arabia, which remains the biggest market for the drug, also sought assurances as it discussed the normalisation of ties with Damascus.

The kingdom supported rebel groups fighting government forces in the early years of the war. But, more recently, it has shown a desire to soften relations as part of a wider shift in regional diplomacy, including a rapprochement with Iran.

After the meeting in Amman, the foreign ministers of Egypt, Iraq, Jordan, Saudi Arabia and Syria said Damascus had agreed to “take the necessary steps to end smuggling on the borders with Jordan and Iraq”.


So who was the drug kingpin killed in Syria?​

Foreign ministers from the 22-nation Arab League voted on Sunday for Syria’s return at a meeting in Cairo.

Just a day later, Marai al-Ramthan, a suspected Syrian drug smuggler, and his family were killed in an air raid in southern Syria, an attack attributed to Jordan, according to a war monitor.

Al-Ramthan was considered “the most prominent drug trafficker in the region, and the number one smuggler of drugs, including Captagon, into Jordan”, the UK-based Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) said.

Nopealla Google-haulla löytyi Yhdysvaltain oikeusministeriön lyhyt artikkeli syyskuulta 2003 LINKKI

Lisäksi drugs.com sivulla on kirjoitettu tästä, päivitetty 5.4.2023 LINKKI

-

Mielenkiintoinen kuvaus Avdiivkan seudun taisteluista:

"Texas", of the Presidential Brigade, 2nd Mech. Battalion, one of the defenders of Avdiivka, spoke about the first days of the offensive, and explained the human wave tactics that Russians deployed in an attempt to break through in the early days of the operation and beyond.

Source:
https://youtu.be/jQbNcwIaDaE

 
Viimeksi muokattu:
Back
Top