Ukrainan konflikti/sota

Yksi tapa pyrkiä vaikuttamaan on laittaa painetta poliitikoille.

Lähestyin alkuviikosta sähköpostitse viittä vaalipiirini ja viereisen vaalipiirini kansanedustajaa eri puolueista, ja heistä kaksi on tähän mennessä vastannut.

Vetosin mm. tekemään enemmän Ukrainan puolesta ja määrittelemään tavoitteen: Ukrainan voiton ja Venäjän tappion. Löysät puheet siitä, että "Ukrainaa tuetaan niin kauan kuin on tarpeen", eivät riitä, vaan tarvitaan enemmän. Poliittisesti valinnan luulisi olevan edustajille riskitön: suuri osa suomalaisista on asiasta samaa mieltä.

Laittakaapa muutkin palautetta - se ei vie paljon aikaa (eikä yhtään rahaa), mutta toivottavasti vie viestiä perille. Lopulta päätöksentekijöinä ovat poliitikot.
 
Jälleen yksi ryssien EW laite kappaleiksi, GLMRS raketilla näköjään. LEER -2 taitaa olla oikea tyyppi tuolle.

Olin laittamassa eri twiittiä samasta videosta. Geolokaatio tehty Hersoniin Krynkyn eteläpuolelle. Siellä sattuu ja tapahtuu kyllä ryssille. Magyar ja kumppanit ei anna rauhaa.
HIMARS destroys the LEYER-2 mobile electronic warfare complex southwest of Obryvka, Kherson region.Location: SW of Obryvka, Kherson Oblast, Ukraine 46.675628, 33.180994
 
Ukrainan sotaa vastustavat aktivistit jatkavat edelleen Venäjän rautateiden sabotoimista, vaikka siitä voi pahimmillaan seurata elinkautinen vankeusrangaistus, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedustelukatsauksessaan.

Riippumattoman venäläisen Mediazona-kanavan tutkimuksen mukaan kuluvan vuoden lokakuuhun mennessä ainakin 137 ihmistä, valtaosa heistä alle 24-vuotiaita, on pantu syytteeseen sabotaasista sitten sodan alun. Yhteensä 76 sabotaasitapausta on edennyt oikeuteen saakka.

Puolustusministeriön mukaan rautateiden sabotointi vetoaa edelleen pieneen joukkoon nuoria ihmisiä, jotka kokevat sen mahdollisuudeksi vastustaa "Venäjän erityissotilasoperaatiota", kuten Venäjä Ukrainan sotaa kutsuu.

Venäjän armeijan logistiikka on Ukrainan sodassa hyvin riippuvainen maan 33 000 kilometrin mittaisesta rautatieverkosta.

(STT)
 
Katso liite: 86607


Suru-uutisia täältä Luganskista. Ystäväni ja pitkä-aikainen LPR:n kansanarmeijan tiedottaja, Ivan Filiponenko tiedotti tänään ehkä raskaimman uutisen, kun hänen isänsä, LPR:n pitkäaikainen asevoimien komentaja ja kansanedustaja, Mikhail Filipponenko, oli saanut surmansa autopommilla suoritetussa terrori-iskussa keskiviikkona.

- Olen välittänyt Ivanille surunvalittelut. RIP.

Zakharchenko, Motorola, Anaschenko, Givi... lista Donbassin terrori-iskuilla tapettujen komentajien keskuudessa jatkaa yhä kasvamistaan. Kun Kiovan joukot ei pärjää komentajille taistelukentällä, he murhaavat heitä pommi-iskuilla kotona, kahviloissa ja toimistoissa.


 
Juttua ryssän BARS "vapaaehtois" pataljoonista, jotka kytköksissä erilaisiin suuryrityksiin. Hiilivetyrikkauksissa kylpevät yritykset antavat pelkkää skeidaa varustepuolella näille, mikä on tietty Ukrainan etu. Ehkäpä ne tietävät, että paremmat varusteet varastettaisiin saman tien rintaman lähellä. Kadyroviitit ensin ja muut perässä.

 
Ryssällä riittää miehiä miljoona toisensa perään MUTTA samaan aikaan ei kyetä organisoimaan rotaatiota taisteleville joukoille? En tarkoita pienimuotoista rotaatiota eli pois linjoilta hetkeksi linjojen taakse lepäämään vaan laajempaa kuviota, jossa samaan aikaan kun osa taistelee, linjojen takana kootaan ja koulutetaan uusia tuoreita joukkoja, jotka sitten ottavat rintamavastuun jossain vaiheessa ja antavat taistelleille joukoille pidemmän lepotauon (kenties jopa tilaisuuden palata kotiin, kuten alunperin luvattiin kun "mobilisaatio" julistettiin yli vuosi sitten).

Mites tämä selitetään? Miljoonaa miljoonan perään ja tappiot eivät tunnu missään, mutta silti ketään ei ole varaa lähettää pois rintamalta ja kotiinsa? Näin siis sopimusten rikkomisen uhalla? Toki voi sanoa että sopimuksia voidaan muuttaa ja mitä virkaa sopimuksilla on ryssän kaltaiselle rosvolle, mutta kyllä Venäjälläkin on aina (edes pyritty) esittämään ulospäin lain mukaista toimintaa. Eli sopimuksia ei rikota. Näin erityisesti kun sopimus on tehty "omien" kanssa, vieraiden kanssa tehdyt sopimukset on helpompi rikkoa ja rikkominen helpompi perustella omalle kansalle.

Minä haistan tässä kuviossa muutaman kantavan teeman:

1) Putin pelkää kuollakseen kaikenlaisia levottomuuksia ennen ensi vuonna järjestettäviä presidentinvaaleja. Sanoo kuka mitä vain, näin tämä on nähtävä. Muutenhan hän mobilisoisi väkeä sen minkä irti saa, kritiikistä ja mielenosoituksista mitään välittämättä

2) kenties ryssänkin maalla mobilisointi ei ole ihan niin helppoa kuin mitä toiset väittävät? Kelvollista väkeä ei ole rajatonta määrää, varsinkin jos samaan aikaan olisi tarkoitus yrittää pyörittää yhteiskunnan rattaita ilman suurempia kompastuksia? Tähänkin voi kommentoida että "kaikki juopot, narkkarit ja vangit rintamalle, tämä on jopa yhteiskunnalle positiivinen tekijä" mutta ei tuo riitä kattamaan koko tarvetta. Kyllä heiltä viedään Ukrainaan suuret määrät nuoria miehiä, joiden kuolema tai haavoittuminen tulee näkymään vuosikymmenien ajan heidän yhteiskunnassa ja väestörakenteessaan.

3) sama juttu kuin Ukrainankin osalta eli ei yksin riitä että kuskaa miestä miehen perään, jos kyseisiä miehiä ei kyetä varustamaan ja aseistamaan (sekä mieluiten kouluttamaan, edes välttävästi). Tämä pelkän perinteisen jalkaväen osalta, raskaammat aselajit ovat sitten asia erikseen. Pitää olla kalustoa, mistä jakaa. Tämä ei tietysti selitä sitä, miksei rintamalla olevia voida kotiuttaa mutta selittää osaksi sen, miksei voida samaan aikaan kouluttaa uusia joukkoja samassa määrin.
Olen ihmetellyt sitä, että Venäjä ei ole vielä lähtenyt esim. Storm-Z:n täyttämiseen levottomien vähemmistökansallisuuksien alueiden levottomuuksiin osallistuneista, kuten esim. Dagestanista. Liekö niin, että näiden yleinen mentaliteetti ei ole niin venäläinen, että heitä voisi käyttää tykinruokana?

Kuvastavaa on, että tänään Ylen Radio Ykkösen politiikkaradiossa meppien keskustelusta EU:n ennallistamisasetuksesta yhteydessä Mauri Pekkarinen väitti/luuli, että Ukrainan tukipakettia estivät Puola ja Unkari, ja että Puolan vallanvaihto muuttaisi Puolan suhtautumisen suopeaksi Ukrainalle. :rolleyes:

Aika huolestuttavaa, että edustajamme ovat noin pihalla, ja hyvin huolestuttavaa, jos tuo on Brysselissä yleisempikin luulo kuin vain Pekkarisella.

Pula KRH-kranaateista on useamman kommentin perusteella ollut suhteellisesti pahempi kuin tykistön ampumatarvikkeista. Tätä on ihmetelty pitkin sotaa, mm. Perpetua pitänyt esillä. Ilmeisesti lännellä on ollut niukasti näitäkin. Ukraina käynnisti omaakin (naapurimaassa tehtävää) tuotantoa jo varmaan vuosi sitten.

Hiljattain jossain twiitissä juuri manattiin kun Ukrainalla ei jollain rintamanpätkällä ole tarpeeksi kevyttä-KRH kalustoa, jolla saisi nopeaa tulitukea omilta joukoilta.
Luulisi, että meillä olisi varastot täynnä vielä niitä vanhoja ampumatarvikkeita, joissa on panospussit pyrstön siipien välissä, ja joita ei rauhan aikana saa ampua kuin tahdilla 1/minuutti. Toki 81 vs 82 mm, eli ei käyne itäisiin putkiin, mutta eikö länsikaliiperin putkia saada mistään toimitettua?
 
Päivän luvut:
400170785_685574480422300_1292735526189326000_n.jpg

Vaihteeksi meni 1k örkin päivittäinen raja rikki. Samalla meni myös 10000 apv:n raja rikki
 
Juttua ryssän BARS "vapaaehtois" pataljoonista, jotka kytköksissä erilaisiin suuryrityksiin. Hiilivetyrikkauksissa kylpevät yritykset antavat pelkkää skeidaa varustepuolella näille, mikä on tietty Ukrainan etu. Ehkäpä ne tietävät, että paremmat varusteet varastettaisiin saman tien rintaman lähellä. Kadyroviitit ensin ja muut perässä.

Ryssä osaa YT neuvottelut. Irtisanominen on ns. lopullinen.
 
Back
Top