Ukrainan konflikti/sota

Kuvaavaa on ettei äijällä käy mielessäkään itse roudata noita kaatuneita johonkin säädyllisempään paikkaan tai edes peittää niitä. Valittaa vaan ettei kukaan muu tee mitään, hip hei.

Lippaitakaan ei oikein jaksa nostaa maasta, kun se olisi niin raskasta ja kai niitä joku muu tuo lisää, valmiiksi täytettyinä.
Tässä lisää materiaalia, motivoituneesta. Huippu-eliitti koulutuksen läpikäyneestä soturista. Venäläiseen malliin.

Kenellä mahdollista, tämäntapaisia olisi hyvä jakaa venäläisten käyttämiin kanaviin.
 
Nyt alkaa jo suomalainenkin media herätä uudelle kv-julkkiksellemme. Marin on jo niin passe, kun on paljastunut juurikin siksi mitä on, mutta H-A nousee kuin kukko tunkiolla :)

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7ba5258d-7ebd-47a2-9e6d-408f5227bfda

Jussi Halla-ahoa ylistetään Ukrainassa​

Ukrainalaiset kansanedustajat osoittivat suosiotaan ukrainaksi puhuneelle Jussi Halla-aholle.

982a481306b6618aefb80a0f2fd5acb68367155eda2557a38651f716fa388b47.jpg

Puhemies Jussi Halla-aho vieraili Kiovassa. Halla-ahon kielitaito ihastuttaa ukrainalaisia. UKRAINAN PARLAMENTTI
https://www.iltalehti.fi/kirjoittajat/Onni Kari
Onni Kari
Tänään klo 9:33
Ukrainassa vieraileva eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps) puhui Ukrainan parlamentissa lauantaina. Hän piti puheensa ukrainaksi.
Halla-aho rinnasti Ukrainan puolustustaistelun Venäjää vastaan Suomen käymään talvisotaan. Venäjän valtion luonne ei ole muuttunut kylmän sodan jälkeen ”naiivista optimismista huolimatta”, Halla-aho sanoi. Sen imperialismiin on ”vastattava voimalla”.

Ukrainan parlamentti Verh’ovna Rada taputti Halla-aholle seisaaltaan. ”Bravo”, salista huudettiin.

Parlamentti oli koolla Ukrainan vuosien 1932–33 nälänhädän, holodomorin, muistopäivän erikoisistunnossa. Halla-aho toisti kantansa, jonka mukaan holodomor oli kansanmurha. Jopa kymmenesosa ukrainalaisista kuoli nälänhädässä, joka oli seurausta Neuvostoliiton pakkokollektivisoinnista.

Ylistävä vastaanotto​

Sosiaalisessa mediassa ihaillaan Halla-ahon ukrainantaitoa, jota kuvaillaan täydelliseksi. Ukrainankielisessä sosiaalisessa mediassa jaetaan videoita Halla-ahon puheesta.

– Hänen ääntämisensä on yksinkertaisesti hämmästyttävää, suosittu ukrainankielinen tili Censor.net kirjoittaa viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter).

– Kuinka moni maailman poliittisista johtajista pystyy pitämään puheen niin täydellisellä ukrainalla, yhdysvaltalainen toimittaja Viktor Kovalenko kysyy viestipalvelu X:ssä.
------

Niin, kuinka moni? Vastaus on ettei kukaan. Vain Mestari pystyy siihen.

Ja kun Mestari puhuu, koko viidakko vaikenee.
Isossa kuvassa ei ole tärkeä, Sanna, Jussi, Petteri, jne. Tärkeintä on se, että ollaan monot samaan suuntaan , värinä sinivalkoinen. Hankala siihen on kiilaa puskea.
 
Risto Ryti tulee mieleen.
Eduskunnan puhemies ja perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho piti lauantaina 25.11.2023 puheen ukrainaksi Ukrainan parlamentin istunnossa Kiovassa. Halla-aho totesi puheessaan niin Suomen kuin Ukrainan joutuneen historiansa aikana Venäjän imperialismin uhriksi.
 
Risto Ryti tulee mieleen.
Eduskunnan puhemies ja perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho piti lauantaina 25.11.2023 puheen ukrainaksi Ukrainan parlamentin istunnossa Kiovassa. Halla-aho totesi puheessaan niin Suomen kuin Ukrainan joutuneen historiansa aikana Venäjän imperialismin uhriksi.
Vähän nyt rajaa vertauksiin. Ryti oli sentään Kansallisen Edistyspuolueen jäsen ja siten Suomen liberaaleimman puolueen edustaja. Koska offtopic niin jätän laajemmat tarinat pois.
 
Ei ollut apua mustasta väristä.

ISW: Venäjä käytti iskussaan Kiovaan mustia drooneja

Venäjä hyödynsi laajassa iskussaan Kiovaan uudenlaisia Shahed-lennokkeja, joita on hankala havaita.

Asiasta kertoo Ukrainan ilmavoimien tiedottaja, amerikkalaisen ajatushautomon mukaan.

Venäjä teki poikkeuksellisen laajan hyökkäyksen Kiovaan lauantain vastaisena yönä.

Ukrainan mukaan Venäjä iski 75 lennokilla Ukrainan pääkaupunkiin. Kiovan alueen ilmapuolustus ampui alas 74 droonia. Kyseessä oli Ukrainan mukaan hyökkäyssodan tähän mennessä laajin hyökkäys Kiovaan.

Venäjän käytti iskussaan mustaksi maalattuja Shahed-drooneja. Uusissa droonimalleissa on tutkasignaaleja häiritseviä komponentteja, jotka vaikeuttavat droonien havaitsemista erityisesti yöaikaan, Institute for the Study of War kirjoittaa.

Yle
Venäläinen stealth innovaatio: maalataan se mustaksi!
 
Venäjän puolustusministeriö väittää ilmatorjunnan tiputtaneen kaksi Su-27:ä ja yhden Mig-29:n. Venäläisten omien laskujen mukaan tiputettuja ukrainalaiskoneita on nyt yhteensä 542 kappaletta.
Air defense systems shot down three aircraft of the Ukrainian Air Force in one day: two Su-27s in the areas of the settlements of Novoraisk and Velyka Aleksandrovka in the Kherson region, as well as a MiG-29 aircraft in the area of the settlement of Pyatikhatki in the Dnepropetrovsk region.
https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12487759@egNews
 

Chichvarkin sanoi, että länsi hävisi Putinille​


Spoilerintakana suomeksi konekäännetty versio

Länsi hävisi pakotteiden vastakkainasettelun Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa. Yrittäjä Jevgeni Chichvarkin totesi tämän YouTube-kanavan "Living Nail" haastattelussa ja huomautti, että pakotteet vain vahvistivat Kremlin uskoa, että Venäjää ympäröi vihollisten sormus.

Puhuessaan siitä, kuinka Ukrainan sodan alkamisen jälkeen käyttöön otetut taloudelliset rajoitukset ovat nyt voimassa, Chichvarkin vertasi niitä aitaan, joka ei päästä ihmisiä ja rahaa Venäjältä, mutta jonka kautta Moskova ottaa vastaan maksuja öljystä ja kaasusta.

”Aidan takana on paljon rahaa ja ihmisiä. Kaikki palautui ilmiömäisesti. IKEA on lähtenyt – ja huonekaluja valmistavat yritykset ovat parhaimmillaan. Länsimaiset autonvalmistajat ovat lähteneet - kiinalaiset "mikroaaltouunit" pyörillä myyvät hyvin. Kaikki on itse asiassa hyvin”, liikemies sanoo.

Yrittäjä viittasi analyyttisiin artikkeleihin, joissa todettiin, että "ilman venäläisiä lannoitteita elintarvikeinflaatio on kauheaa maailmassa, että täytyy sulkea silmät ja jatkaa ostamista", ja muistutti myös viime vuoden ennätyshinnat kaasusta. "Ja he [länsimaat] jatkavat ja ostavat. Ja SWIFTit toimivat kaikki, ne pelottivat meidät sammutuksella <...>, mutta kaikki toimii täydellisesti”, hän huomautti.

Chichvarkin väittää, että Euroopan maat "ei todellakaan tehneet mitään Putinia vastaan" eivätkä kyenneet vaikuttamaan Venäjän viranomaisten asemaan. "Teemme kaiken itse, kaiken ilman sinua. Etkä voi elää ilman meitä." Kaikki, mitä Putin sanoi, osoittautuu todeksi, hän päätti.

Marraskuun alussa NBC:n lähteet kertoivat, että amerikkalaiset ja eurooppalaiset viranomaiset alkoivat keskustella Ukrainan johdon kanssa mahdollisuudesta ryhtyä rauhanneuvotteluihin Venäjän kanssa. Lehden keskustelukumppaneiden mukaan "herkän" vuoropuhelun aikana aihetta siitä, mistä Ukrainan on luovuttava saavuttaakseen rauhan, käsiteltiin "hyvin yleisillä linjauksilla". Keskustelut alkavat, kun Yhdysvaltojen ja Euroopan viranomaiset ovat huolissaan siitä, että sota on saavuttanut "pattitilanteen" ja että länsi ei pysty ylläpitämään riittävää avun tasoa Ukrainalle Israelin ja islamistisen ryhmän Hamasin välisen sodan puhkeamisen vuoksi.

Myöhemmin Ukrainan presidentti Vladimir Zelenski sanoi, että Kiova ei keskustele mahdollisuudesta lopettaa sota alueista luopumisen ehdoilla. "Se, että istumme nyt alas Venäjän kanssa, puhumme ja annamme sille jotain, niin ei tapahdu", hän painotti. Ukrainan johto on toistuvasti todennut, että vuoropuhelun ehtona on Venäjän joukkojen täydellinen vetäytyminen maasta ja kaikkien miehitettyjen alueiden, myös Krimin, palauttaminen. Kreml vaati "geopoliittisen realiteetin" tunnustamista.
 
Back
Top