Ukrainan konflikti/sota

Tämän mukaan, Moskovan alueella kaksi lentokenttää ollut tilapäisesti rajatussa käytössä. Linkissä lokaatioita drone-iskuille.

Itse vahvasti toivoisin laajenevaa voiman ulottamista Venäjän merkittäviin kaupunkeihin.
Ajoittain esitetyt ajatukset siitä, että jonkinlaisen vinoutuneen moraali- tai muun mallin mukaisesti. UA:lle ei olisi "hyväksyttävää", toimintaansa ulottaa hyökkääjän maaperälle. Ovat hyvin erikoisia, ruokkien mahdollisuutta ryssäpropagandistiselle normaalin elämän jatkumisen simuloimiselle.
 
Ei ollut apua mustasta väristä.

ISW: Venäjä käytti iskussaan Kiovaan mustia drooneja

Venäjä hyödynsi laajassa iskussaan Kiovaan uudenlaisia Shahed-lennokkeja, joita on hankala havaita.

Asiasta kertoo Ukrainan ilmavoimien tiedottaja, amerikkalaisen ajatushautomon mukaan.

Venäjä teki poikkeuksellisen laajan hyökkäyksen Kiovaan lauantain vastaisena yönä.

Ukrainan mukaan Venäjä iski 75 lennokilla Ukrainan pääkaupunkiin. Kiovan alueen ilmapuolustus ampui alas 74 droonia. Kyseessä oli Ukrainan mukaan hyökkäyssodan tähän mennessä laajin hyökkäys Kiovaan.

Venäjän käytti iskussaan mustaksi maalattuja Shahed-drooneja. Uusissa droonimalleissa on tutkasignaaleja häiritseviä komponentteja, jotka vaikeuttavat droonien havaitsemista erityisesti yöaikaan, Institute for the Study of War kirjoittaa.

Yle
 
Moskovassa sähkölinja tulessa. Tällä viikolla tainnut 3-4 sähköasemaa palaa myös Moskovassa
Olis mielenkiintoista tietää minkämoisia asemia on kärähdellyt. Sähköverkossa kun on kahdenlaisia asemia: niitä joissa on kytkimet ja niitä joissa on katkaisimet. Kytkimellä saat sähköt päälle mutta kyseinen laite ei kykene linjaa katkaisemaan. Suuritehoisen katkaisemien teko ei ole triviaali ja sellainen maksaa paljon. Näitä on siis vain valituissa paikoissa. Kun tuhoat katkaisuun kykenevät elementit sähköverkosta pikkuhiljaa niin verkon vikatilojen rajaaminen vaikeutuu. Katkaisin on helppo korvata vaikka rakakiskon palalla, senkun katkaisee virrat edelliseltä ja laitat kiinteän kytkennän. Se mikä tästä seuraa on verkon vikatilojen hallinan romahtaminen. Yksittäinen vika pimentää paikallisuuden siaan puolimaata. Eli suurten muuntajien lisäksi sieltä verkosta löytyy muutakin minkä korjaaminen on ainakin kallista.

Eiköhän tuolla moskovan suunnalla ole verkon etukäteisvalmistelu kännissä kunnon blackouttia varten. Veikkaan että neukkulan aikaiset valmistukyvyt sähköverkon komponenteille on ajettu alas, kun lännestä saat parempaa halvemmalla. Tai siis sait..
 
Tänään ilmeisesti sotilaiden vaimojen järjestämä mielenosoitus moskovassa, johon eivät ole saaneet lupaa hallinnolta. Varautuminen on aloitettu kiillottamalla mellakkavarusteet ja tankkaamalla ajoneuvot, jolla saadaan väärämieliset toimitettua pois.

Näiden Rosgvardian vai mitä mummojen pamputtajia ovatkaan, ajoneuvot on ihan uusia ja kiiltäviä, kun taas palolaitoksen ajoneuvot on ihan kuin 50-luvulta.
Siinä huomaa ryssän priorisoinnin...
 
Mahdollisesti hieman yllättäen. EU-instituutioiden sekä jäsenmaiden kokonaisapu. Merkittävästi ylittää US-avun määrän (kuten mielestäni pitäisikin asian olla). EU-avun suhteen tehty hiljattainen päätös 50 miljardin euron, vuoteen 2027 saakka ulottuvan paketin ollessa tässä huomattava osa.

Katso liite: 87731

Tässä enemmän Ukraine Facility -ohjelmasta

Ase-avussa. USA johtotähti. Tilasto heinäkuun loppuun 2023 saakka.

Katso liite: 87732

Edit; tuo Ukraine Facility -ohjelma, siis päätöstä odottava. Unkari tässä tukkeena.

Missä tässä kuvassa (maakohtainen sotilasapu) on varsinkin Ranska, Italia ja Espanja ?
 
Tuhottujen "muiden ajoneuvojen" lukumäärä (10288) ohitti tänään ensimmäistä kertaa tuhottujen "panssaroitujen miehistönkuljetusajoneuvojen" lukumäärän (10279). 🥳

Tästä ei varmaankaan voi vielä päätellä, että Neuvostoliiton loppumattomat panssarilautat olisivat ihan heti kokonaan loppumassa mutta aivan varmasti ryssä on jo joutunut korvaamaan panssariajoneuvoja monessa tehtävässä jollakin Pulla-UAZ:eilla, maastokuorma-autoilla tai vastaavilla panssaroimattomilla vehkeillä. Toinen tulkinta voisi olla, että Ukrainan kyky vaikuttaa syvyyteen on lisääntynyt ja ryssän takalinjojen logistiikkaa pystytään tuhoamaan aikaisempaa paremmin.

Niin taikka näin, toivottavasti sama trendi jatkuu ja ero repeää aina vain suuremmaksi: ryssä paikkaa panssariajoneuvojen tappioita selvästi heikommilla kotteroilla ja samalla Ukraina kasvattaa asejärjestelmiensä kantamaa, mitkä molemmat tietysti vain kiihdyttävät ryssän tappioita...
 
Viimeksi muokattu:
Missä tässä kuvassa (maakohtainen sotilasapu) on varsinkin Ranska, Italia ja Espanja ?
Ranska itse määritellyt (kritiikin myötä) sotilaallisen avun määräksi luokkaa +3 miljardia euroa esim. tässä -->

Numeroilla pelaamista, luulisin. Itse olisin taipuvainen kallistumaan tämän artikkelin suuntaan. Arvioidessa avun määriä -->

Resursseihin nähden, ellei jotakin hyvin yllättävää ilmi tule. Ranska voi työntää tuoreen patonkinsa haisureikään.

Tässä monien (useimpien) viestimien käyttämä lähde, määrittelyssä UA:lle suunnattuun apuun. https://www.ifw-kiel.de/topics/war-against-ukraine/ukraine-support-tracker/

edit; sori ensimmäisen linkin vajaa teksti, en näköjään enää ohi maksumuurin pääse kirjautumaan.
 
Viimeksi muokattu:
venäläinen esittelee taistelupaikkaa Bakhmutin alueelta, alkaa olemaan aika kypsää porukkaa

Kuvaavaa on ettei äijällä käy mielessäkään itse roudata noita kaatuneita johonkin säädyllisempään paikkaan tai edes peittää niitä. Valittaa vaan ettei kukaan muu tee mitään, hip hei.

Lippaitakaan ei oikein jaksa nostaa maasta, kun se olisi niin raskasta ja kai niitä joku muu tuo lisää, valmiiksi täytettyinä.
 
Viimeksi muokattu:
Ei tarvetta pohtia sitoutumisen astetta, oikealla puolella olemiseen. Joskus näinkin... tosin, tuo Finnish PM -titteli hieman ennakkoa ottaen.

Nyt alkaa jo suomalainenkin media herätä uudelle kv-julkkiksellemme. Marin on jo niin passe, kun on paljastunut juurikin siksi mitä on, mutta H-A nousee kuin kukko tunkiolla :)

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7ba5258d-7ebd-47a2-9e6d-408f5227bfda

Jussi Halla-ahoa ylistetään Ukrainassa​

Ukrainalaiset kansanedustajat osoittivat suosiotaan ukrainaksi puhuneelle Jussi Halla-aholle.

982a481306b6618aefb80a0f2fd5acb68367155eda2557a38651f716fa388b47.jpg

Puhemies Jussi Halla-aho vieraili Kiovassa. Halla-ahon kielitaito ihastuttaa ukrainalaisia. UKRAINAN PARLAMENTTI

Onni Kari
Tänään klo 9:33

Ukrainassa vieraileva eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps) puhui Ukrainan parlamentissa lauantaina. Hän piti puheensa ukrainaksi.
Halla-aho rinnasti Ukrainan puolustustaistelun Venäjää vastaan Suomen käymään talvisotaan. Venäjän valtion luonne ei ole muuttunut kylmän sodan jälkeen ”naiivista optimismista huolimatta”, Halla-aho sanoi. Sen imperialismiin on ”vastattava voimalla”.

Ukrainan parlamentti Verh’ovna Rada taputti Halla-aholle seisaaltaan. ”Bravo”, salista huudettiin.

Parlamentti oli koolla Ukrainan vuosien 1932–33 nälänhädän, holodomorin, muistopäivän erikoisistunnossa. Halla-aho toisti kantansa, jonka mukaan holodomor oli kansanmurha. Jopa kymmenesosa ukrainalaisista kuoli nälänhädässä, joka oli seurausta Neuvostoliiton pakkokollektivisoinnista.

Ylistävä vastaanotto​

Sosiaalisessa mediassa ihaillaan Halla-ahon ukrainantaitoa, jota kuvaillaan täydelliseksi. Ukrainankielisessä sosiaalisessa mediassa jaetaan videoita Halla-ahon puheesta.

– Hänen ääntämisensä on yksinkertaisesti hämmästyttävää, suosittu ukrainankielinen tili Censor.net kirjoittaa viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter).

– Kuinka moni maailman poliittisista johtajista pystyy pitämään puheen niin täydellisellä ukrainalla, yhdysvaltalainen toimittaja Viktor Kovalenko kysyy viestipalvelu X:ssä.
------

Niin, kuinka moni? Vastaus on ettei kukaan. Vain Mestari pystyy siihen.

Ja kun Mestari puhuu, koko viidakko vaikenee.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top