Ukrainan konflikti/sota

:solthum:

Vaikka Ari Pesonen kirjoittikin 24.11. Uuden Suomen puheenvuorossaan "Lännen aseapustrategia ei enää toimi Venäjä näännytyssotastrategiaa vastaan", tämän olevan Venäjän sotastrategiaa, niin se kuuluu myös Ukrainan keinovalikoimiin. Örkkien huollon ja logistiikan kuristaminen ja jopa täydellinen katkaisu on ollut Ukrainan menestyksekkäimpiä strategioita tässä sodassa (Hersonin takaisinvaltaus).
Jokainen polttoaine- ja ruokatarvikeauto tai ammusvarikko joka lentää ilmaan tuo ryssän häviötä lähemmäs. Ryssä tietää tämän ja Ukrainan sankarit kummallakin puolella linjaa tietävät tämän.
Slava Ukraini!
Taitaa vaan käydä niin ryssälä itse romahtaa ennen kuin Ukraina on näännytetty. Venäjän talous ei kestä nykyistä öljyn hinnan laskua. Alkaa talous romahtaan ryssälässä ennen pitkää. Korot on jo tapissa rupla heikkenee. https://tradingeconomics.com/commodity/urals-oil
 
Löytyykö tätä muista lähteistä? Ukraina puskisi vastaan tuolla Horlivkan suunnalla hellittääkseen painetta Avdiivkasta.


Ei monesti näy noissa ajoneuvo-osumissa jälkimaininkia, mutta raatoja vaikuttaa tulevan, ei kyllä henkilö- tai pakettiauto suojaa yhtään.

Tämä on jatkunut nyt reilun viikon ajan. Ukraina on puskenut noin 3-4km harmaata aluetta ja poistanut vähintään ryssän noilta paikallisilta "Terriconeilta". Jätekasoja ilmeisesti kutsutaan paikallisesti tuolla alueella noin ja nimeomaan tuolla pätkällä niitä on useampia. Ryssän videoita on kiertänyt jonkin verran, ilman tappioita tämä ei ole tullut. APn kartalla voi tarkastella päivien mukaan tuon alueen kehittymistä. Ja siis löytyy deepstatelta ja ISWltä myös. Tällä kartalla ohut punainen viiva 2014-2016 "raja".
https://map.ukrdailyupdate.com/?lat=48.381708&lng=37.939138&z=14&d=19685&c=1&l=5
horlivka151123.jpghorlivka231123.jpg
 
Tässä 39- vuotias Jakov sanoo, että Puola tekee aivain oikein siinä, että rakentaa vahvaa armeijaa ja tukee Ukrainaa, sanoo että jos olisi Puolan johdossa, rakentaisi 15 m korkean aidan ja miinottais ydinmiinoilla (nuclear mines)" koko rajan.
 
Tämä on jatkunut nyt reilun viikon ajan. Ukraina on puskenut noin 3-4km harmaata aluetta ja poistanut vähintään ryssän noilta paikallisilta "Terriconeilta". Jätekasoja ilmeisesti kutsutaan paikallisesti tuolla alueella noin ja nimeomaan tuolla pätkällä niitä on useampia. Ryssän videoita on kiertänyt jonkin verran, ilman tappioita tämä ei ole tullut. APn kartalla voi tarkastella päivien mukaan tuon alueen kehittymistä. Ja siis löytyy deepstatelta ja ISWltä myös. Tällä kartalla ohut punainen viiva 2014-2016 "raja".
https://map.ukrdailyupdate.com/?lat=48.381708&lng=37.939138&z=14&d=19685&c=1&l=5
Katso liite: 87773Katso liite: 87774
Tätä koitin myös kaivella lisää mutta tässähän se tuli ytimekkäästi vastaus, tää ryssänkanssa paini on sellanen laji valitettavasti jossa tulee tappioita enivei niinkun nyt kaikissa sodissa mutta slava ukraini tähän väliin. Raja sekoiluuista voi nuuhkia tunnetta että kaikki tämä on hyväksemme vaikka se sattuu ihan liikaa pelkästään yhteen kansakuntaan eli tähän on vähän vtun vaikee laittaa peukkua ylös tahi alas saati suru tyhmiö
 

"Venäjän johdossa on paljon ihmisiä, jotka yksinkertaisesti vain nauttivat julmuudesta. He nauttivat ajatuksesta, että he voivat riistää ukrainalaisilta veden, ruuan, energian ja lämmön talvella, Snyder sanoo."

"Snyderin mukaan tuen antamisesta ei voida joustaa, sillä sen lakkauttaminen johtaisi pahimman luokan ulkopoliittiseen katastrofiin, millä tulisi olemaan todella kauaskantoisia seurauksia. Snyder maalaa tilanteesta vastaavaa uhkakuvaa kuin Irakin valtaus vuonna 2003."

"Snyder sanoo, että Ukraina on osoittanut pystyvänsä enempään kuin mitä kukaan olisi uskonut ja tästä syystä lännen tulee myös etsiä uusia keinoja Ukrainan tukemiseksi. Hän painottaa, että lännen tulee jatkaa Ukrainan tukemista etenkin aseellisesti."
 
Kävin tänään katsomassa.

Katso liite: 87764

Tuossa kun seisoin vaunun vieressä, tuli siihen joku venäläinen huutelemaan. Sen verran ymmärsin, että tämän mielestä kaikki ukrainalaiset ovat natseja, jotka sietääkin tappaa. Tästä suutuin siinä määrin, että tein pienen lahjoituksen ukrainalaisten tankkikeräykseen.

Pieni symbolinen ele ukrainalaisen tukemiseksi olisi heittää rätillä/servietillä varustettu tyhjä(!) 0,5 litran muovilimsapullo tuon romun kylkeen aina kun joku kaksoiskansalainen alkaa keuhkoamaan.
 
Viimeksi muokattu:
Pieni symbolinen ele ukrainalaisen tukemiseksi olisi heittää rätillä/servietillä varustettu tyhjä(!) 0,5 litran muovilimsapullo tuon romun kylkeen aina kun joku kaksoiskansalainen alkaa keuhkoamaan.
En oo näiden Odins miesten kanssa samaa mieltä kaikesta mutta tää nyt on ihan hyvä veto jos käyneet kusella tankin päällä.
 
Takaisin käyttöön, m-55, Mystic B?

Britit pitävät nyt realistisena mahdollisuutena (40–50%) sitä, että M-55-kalusto palautetaan sotilaskäyttöön parantamaan Venäjän rajoittunutta ISTAR-kykyä Ukrainan sodassa.
(intelligence, surveillance, target arcquisition and Reconnaissance, ISTAR)

 
Hehe, niitä 35 mm fiksumpia kranaatteja Gepardeille, tai mitään muutakaan sotakamaa ei ole saanut toimittaa koska Sveitsi. Nyt pressansa sattumoisin Kiovassa kun ryssät lähettelee shahedejaan. Runollista oikeutta olisi, jos tulisi liki. Paska maa kyllä ja kuvan perusteella pressansakin näyttä kyllä yhdeltä kyrvänsyylältä.

An attack with a record number of drones and the visit of the Swiss president to Kyiv: highlights for November 25

On the night of November 25 and in the morning, Russian troops launched a record number of attack drones at Ukraine, the General Staff of the Armed Forces of Ukraine reported. In total, the Russians used about 75 Shahed-131/136 attack drones, of which 74 were shot down, the Air Force reported.

Houses and other civilian infrastructure were destroyed and damaged. There are injured people in the capital.

Visit of the President of Switzerland
Swiss President Alain Berset arrived in Kyiv. He met with Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy. Berset noted that he arrived in Kyiv to take part in an international summit on food security.

1700950992647.png

"The main focus is on the consequences of Russia's military aggression on global food security and Switzerland's long-term support for Ukraine," he said.

https://hromadske.ua/en/posts/an-at...-president-to-kyiv-highlights-for-november-25
 
Pätkä Bradleystä koksitehtaan liepeiltä Avdiivkasta. Ei tuossa vierellä kyllä kannattaisi jalkaväen patsastella jos sattuu tulemaan RPG / ATGM kohdilleen.
M2A2 "Bradley" BMP of the 47th OMBr operates on Russian positions near the Avdiyiv Coke Chemical Plant, Donetsk Region.
Eikös toi Bradleyn ampumatarvike ole ns. sabottilaukaus? Kanuunan etupuolella olevien jalkaväen edustajien terveydelle haitallista varmaan 50+ metriä. Tosin noi mosatrampparit oli kyllä sen verran sivussa, ettei ehkä ne sabotin palaset olleet kovakaan riski. Äänenpaine kyllä pisti joka ukon miettimään sijoittumistaan uudelleen :D
 
Viimeksi muokattu:
Venäläisten tiedotusvälineiden mukaan Vladimir Putin on armahtanut kaksi tuomittua kannibaalia palkintona heidän osallistumisestaan sotaan Ukrainassa.

Radio Libertyn venäläisen haaran Sibir Realiin mukaan toinen armahdetuista vangeista on Denis Gorin, joka tappoi neljä ihmistä ja tuomittiin 22 vuodeksi vankeuteen. Hän on nyt vapaa mies, ja hän saa hoitoa sairaalassa Južno-Sakhalinskissa.

Gorin tuomittiin murhasta ja ruumiin silpomisesta vuonna 2003, mutta tuomio muutettiin ehdonalaiseksi vuonna 2010. Myöhemmin hän tappoi vielä ainakin kolme ihmistä ja hänet pidätettiin uudelleen vuonna 2012. Syyttäjien mukaan hän söi yhden uhrinsa lihaa.

Toinen armahdettu rikollinen on Nikolai Ogolobiak, joka tappoi kaksi nuorta naista. Hän keitti ja söi osan uhriensa elimistä tovereidensa kanssa. Hänet tuomittiin vuonna 2008 ja hänen oli määrä istua tuomiotaan vuoteen 2030 asti, mutta hän lähti sotimaan Ukrainaan Venäjän joukoissa, minkä ansiosta hänet armahdettiin.

Ogolobiakin isän mukaan Ogolobiak asuu nyt äitinsä kanssa Jaroslavissa.

Venäjä on täydentänyt sotakoneistoaan Ukrainassa tuomituilla rikollisilla, joille luvataan armahdus palkintona sotimisesta.

– Pidän uutisista, joiden mukaan sarjamurhaajat, hullut ja nyt myös kannibaalit palaavat vauhdilla kotiin sodasta. Toivon, että he syövät lisää maanmiehiään, Ukrainan armeijan apulaiskomentaja Maksym Žorin sanoo Telegramissa.
 
Back
Top