Arestovich kuvasi kolme skenaariota Ukrainan tilanteen kehittymiselle vuonna 2024
päivitys: 10-12-2023 (21:06)
Ukrainan presidentin kansliapäällikön entinen neuvonantaja Aleksei Arestovich kuvaili kolme mahdollista skenaariota Ukrainan tilanteen kehittymiselle tulevana 2024. Hän ilmaisi oletuksensa Rzeczpospolitan haastattelussa.
Ensimmäinen vaihtoehto, hän sanoi, olettaa, että päätöksen Ukrainan kohtalosta tekevät Venäjä, Yhdysvallat ja Kiina. Tämän seurauksena Ukraina saa tilanteen, jota voidaan kuvata "ei sodaksi, mutta ei rauhaksikaan". Tulitaukoa rikotaan. Kotimaassa monet palaavat sotilaat tuntevat tuskaa maan taloudessa, kohtaavat työttömyyden ja ovat vihaisia naapureille, jotka eivät menneet rintamaan. "Paikallisia konflikteja syntyy, ja toinen, kolmas Maidan voi syntyä, tällä kertaa kuitenkin aseistettuna", Arestovich kuvaili.
Toisessa vaihtoehdossa taistelut hän uskoo jatkuvan lännen tuella, mutta Ukrainan armeija voitetaan useilla rintaman sektoreilla. "Sitten alamme tarttua toistemme kurkkuun, etsiä vastuullisia", Arestovich varoitti ja lisäsi, että kaikki tämä tapahtuu sotatilan alaisuudessa.
Arestovich kuvaili kolmatta vaihtoehtoa "upeaksi, fantasiamaailmasta". "Länsi tulee yhtäkkiä järkiinsä ja antaa meille valtavan määrän aseita ja muuta apua. Sitten lähdemme hyökkäykseen. Mutta suoraan sanottuna en näe positiivista skenaariota Ukrainalle vuonna 2024", hän myönsi.
Arestovich puhui myös presidentinvaalien järjestämisen puolesta huolimatta siitä, että vaalimenettely on kielletty sotatilalain nojalla. Hän ehdotti, että tämä ei todennäköisesti ole este Zelenskille, koska hänen kansanpalvelijansa hallitsee Verhovna Radaa ja pystyy saamaan aikaan muutoksen perustuslakiin tai presidentti voi keskeyttää sotatilan äänestyksen ajaksi ottamalla käyttöön valtion. hätätilanteessa. Historialliseen kokemukseen viitaten Arestovich muistutti, että Yhdysvaltain presidentti Abraham Lincoln piti vaalit sisällissodan aikana.
"En kuitenkaan tiedä, muuttavatko vaalit mitään. Yhteiskunta elää liioitelluilla odotuksilla ja uskolla, että palaamme vuoden 1991 rajat. Emme kuitenkaan ole voineet palauttaa Tokmakia, joka sijaitsee 18. kilometriä etulinjasta”, hän jatkoi ja myönsi, ettei usko vuoden 1991 rajojen saavuttamiseen.
Huomaa, että Arestovich itse ilmoitti aiemmin haluavansa asettua ehdolle presidentinvaaleissa.
Arestovich ehdotti, että Donbassin, Krimin, Zaporozhyen ja Hersonin alueita kohdeltaisiin samalla tavalla kuin Etelä-Korea kohteli pohjoista tai liittotasavalta aikoinaan DDR:tä. Hänen mielestään Kiovan tulee "myöntää, että emme luovu alueistamme, mutta tässä vaiheessa emme ole valmiita palauttamaan niitä sotilaallisin keinoin" ja lisättävä sotilaallista yhteistyötä länsimaiden kanssa "estääkseen suuren sodan". jos Venäjä jatkaa etenemistä.
"Jos kaikki sanovat, ettei vaaleja ole, meidän on luotava kansallisen pelastuksen hallitus, joka värvää teknokraatteja kaikille osastoille", Arestovich ehdotti Postimehen haastattelussa.