Ukrainan konflikti/sota

Vähän pidempää iltalukemista. Ryssien sotilaallinen teollisuus kuluttaa loppuun koneitaan ja laitteitaan paljon nopeammin kuin se pystyy uusimaan ja ylläpitämään. Eli jossain edessäpäin on tuotantokyvyn jyrkkä lasku kun varaosat loppuvat.

Ketkä lukivat sen USA:n uusimman pakotepaketin läpi niin siinä nimenomaisesti oli toimia kohdistettu valmistavan teollisuuden yrityksiin sekä niihin pimeitä osia kuljettaviin tahoihin.

 
Viimeksi muokattu:
Saksa petraa nyt. Toivotaan että huomaavat, jotta nyt on aika Saksan loistaa kun USA ja EU hetkellisesti vähän kuseskelevat muroihin.


Edit: taisi olla liian hyvää ollakseen totta, jotain hämminkiä kun on liian monimutkaista laskea 100 plus tai miinus 20 Marderia... paljastuu kun aukaisee tuon twiitin mihin Hodges viittaa. Mutta, ovat siitä huolimatta laittamassa sitä panssariprikaatiansa Liettuaan:

https://www.politico.eu/article/ger...its-first-permanent-foreign-troop-deployment/

Germany puts its troops in the line of fire if Putin attacks NATO​

Berlin is moving with unaccustomed speed to station a new armored tank brigade in a Lithuanian area strategists see as being at risk of a Russian attack.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjän Yli-Ihmemaassa, väitetysti ns. munakriisi kasvattaa kokoaan. Tämän täytyy olla, NATO:n vihamielistä, Äiti-Venäjän rakkautta ja sensellaista vastaan esittämää propagandaa. Kuiskitaan Kremlin pisuaarien äärellä illan myöhäisinä tunteina.

Onhan tässä tiettyä koomisuutta. Ei loppunut tämä sotaretki tankkien, tykkien tai sotilaiden puutteeseen. Se päätty siihen, kun venäjän kansalta loppu munat.
 
Pyydän palstan lukijoilta etukäteen anteeksi, menee joulu piloille, vatsan toiminnan takia...

Pelkästään nimi ”Leningradin sotilaspiiri” aiheuttaa kouristuksia suomalaisten vatsassa ja saa heidät oksentamaan kauhusta.


kokeilkaapa katsoa mokomaa, hirnumatta (vessanpöntöllä)
ja anteeksi, jos meni Joulu piloille, ei pääse enään herkkuja ahtamaan.... :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Ai se oli tämä vanha, tuskin muistissa oleva ”paikallinen kärhämä Leningradin sotilaspiirissä” johon ryssälässä viitataan? 62E6F0C5-D2C1-4F48-8718-2FE3E413CF06.jpeg68DD62C6-9068-43B2-97D7-A661F0751232.jpegF4A379D3-5C43-4D35-8106-5206A0AB0183.png97BF8268-3066-4F58-8E3A-036F8CDF5F7A.jpeg
 
Ja kerrotaan, että jatkuva ylipessimismi on myös aika haastavaa! Siinä voi kuolla vaikka vitutukseen, kun kaikki ei menekään perseelleen...
Niin,en ole optimisti tai pessimisti. Katson tätä sotaa olemassaolevien numeroiden ja analyysien pohjalta, niissä mikään ei viittaa siihen,että Ukraina kykenisi noin vahvaan hyökkäykseen tulevana vuonna.
 
Tällä foorumilla, ryssän vaikutus-intentioiden ja mahdollisuuksien saarnaaminen. On ehkä näennäisesti kuin käännytystyö jo vakaasti uskovien parissa, kaikkensa antaen toimimisessa.

Mahdollisesti yhteistä ytimen pohjaa ajattelussa korostavaa ja joo-huutoja herättävää. Mahdollisesti joitakin rajoilla keikkuvia ehkä-tyyppejä reaalimaailmaan astumisessa kannustavaa.

Itse uskon, että tämäntyyppinen "vertaisverkosto". Itsessään on arvokas. Sivuuttaen ad infinitum -tyyppiset, ei mistään ei mihinkään johtavat näennäiset sovinnon olemukset. Joissa juurikin se osapuoli joka hyökkäyksen ja oikeudettoman voimankäytön kohteena on. Joutuisi kompromissi taakkanaan, ulkoisten tahojen päätöksestä. Nöyrtymään.

Onneksi on on MPnet. Hyvän asialla paskaa vastaan. Jo vuodesta se ja se.
 
Miten tämä on mahdollista, ei kai ne pakotteet nyt sentään muniviin kanoihin vaikuta? Vai onko ryysyt syöneet kanat nälkäänsä. Tunnetustihan naapurissa ei osata kovinkaan kaukokatseisesti asioita laskeskella.
En aliarvioisi, Nl-Venäjän kykyä. Meitä tavallisia ja arkisia, Lännen ihmisiä koskevaan mahdollisuuteen. Ns. ulotteisessa hämmentämisessä.

Muistetaan tässä, Stalinin ajassa toimeenpannut ideologiset maatalouden uudistamisohjelmat. Se, että tuo(kin) johti laajaan tuotannon heikkenemiseen. Tuoden mukanaan nälänhätää ja muuta Läntistä hapatusta. Oli Esi-NATO:n juoni ja syytä.
 
1703188999280.png

@twitter

Tosin paskat on ukrainalaistenkin olot maastossa.
Mutta ukrainalaisilla on sisäänrakennettuna läntinen hygieniakäsitys ja -taso, jota sentään yritettäneen pitää yllä mitä pystyvät. vs ryssän roskatunkiomajoitukset.
 
Miten tämä on mahdollista, ei kai ne pakotteet nyt sentään muniviin kanoihin vaikuta? Vai onko ryysyt syöneet kanat nälkäänsä. Tunnetustihan naapurissa ei osata kovinkaan kaukokatseisesti asioita laskeskella.
Ei yhtään yllättäisi jos kanamunat on myyty ohi ja rahat vedetty välistä. Kaikki kuulostaa juuri siltä, että vain venäläinen pystyy tälläiseen ryssimiseen. Ainoa asia jossa ne eivät epäonnistu on epäonnistuminen.
 
Ei yhtään yllättäisi jos kanamunat on myyty ohi ja rahat vedetty välistä. Kaikki kuulostaa juuri siltä, että vain venäläinen pystyy tälläiseen ryssimiseen. Ainoa asia jossa ne eivät epäonnistu on epäonnistuminen.
Tulisko tästä vielä joku jouluselkkaus ryssälään kun baabuskat ei saa munaa kun joku on syönyt kanat? Tai ainakin pakkasukon juhlaan sitten? Toivotaan oikein kusista juhlaa koko ryssälään ja kaikille ryssille!
 
Onhan tässä tiettyä koomisuutta. Ei loppunut tämä sotaretki tankkien, tykkien tai sotilaiden puutteeseen. Se päätty siihen, kun venäjän kansalta loppu munat.
Täällä oli kovasti tietäjiä vuosi-puolitoista sitten että zenäjällä ei nälänhätää tule koska tuotanto kattaa kulutuksen. Väite sinällään on totta mutta ei pidä paikkaansa käytännössä. Syy tähän on hävikki. Jos katsotaan Suomalaista ruuantoimitusketjua niin se on tehokas ja valvottu. Suurin osa toimijoista on myös motivoitunut tekemään työnsä hyvin. Tästä huolimatta ruokahävikki koko toimitusketjussa tuottaja-teollisuus-kauppa-kuluttaja on noin 20% jokaisessa vaiheessa!

Eli valvottu ja tehokas toimitusketju hukkaa jopa puolet ruuasta. No nyt kun tiedetään miten käy kun systeemi pelaa, niin saapi arvata mitä tapahtuu kun kyseessä on korruptoitunut valtio. Lisäksi ruualle on jo asetettu keinotekoinen hinta moninosin, eli toiminta ei ole enää edes kannattavaa. Ehkä se tuotanto riittää sinällään, mutta paljonko siitä päätyy suuhuun asti on se mikä vaikuttaa.

Sotatalouden peruskulmakivi on että tuotanto ohjataan hallinnon käskytyksellä ja tuotteet päätyy säännellysti kuluttajille jotta väestä pystytään ruokkimaan ja huoltamaan vähintään minimitasolla. Kaikki muu ohjataan sotilastarviketuotantoon. Minä en usko päivääkän että tuo onnistuu ryssiltä, ainakaan yhtään pitemmällä aikavälillä. Ylhäältä ohjattu suunnitelmataloutta kokeiltiin Neuvostoliitossa ja nyt samaa harjoitetaan puttelstanissa. Näin lyhyellä aikavälillä on jo saavutettu niin polttoainepulaa kuin ruokapulaa.

Joten olkaa huoleti, ryssän talous ihan sen ruplatalouden luvuilla kuin todellisuuden tuotantoluvuillaan tulee saavuttamaan aivan uusia ennätyksiä. Nimittäin tuottamattomuuden ennätyksiä. Aina voi tienata paremmin varastamalla tavarat ja myymällä itse mustassapörssissä. Se että tulee vaikka 80% hävikkiä ei tunnu missään kun siitä 20% sai rahat. Pöllityllä tavaralla kun ei ole myöskään niitä hankintakuluja. Joten kun tämä on mahdollista niin miksi ryssä ei näin tekisi? Se on ihan sama onko kyse mobikin manttelista vai tankin voiteluöljystä, kaiken voi myydä.
 
Vihatkoon kunhan pelkäävät. Täältähän ei yksikään ryssä ase kädessä lähde elävänä takaisin. Alkaa pikku hiljaa oikeasti vituttamaan (anteeksi palstalaiset) tämä homma ja ryssän loputon skitso paskanpuhuminen.

Kun tätä Ukrainan sota alkoi keväällä 2022, ei jotenkin tuntunut hyvältä peukuttaa kun yksittäisen ryssän niskaan pudotettiin kranua, joku humaanisuus esti peukuttamisen, samoin kun ryssien tappioiden laskeminen ei tuntunut hyvältä.

Näiden viimeisten ryssän juttujen jälkeen tulee semmoinen fiilis että kaikki hyökkääjät passaa tappaan, ketään ei pidä perkele säästää. Näin se sota raaistaa nojatuolisotilastakin.

Perkele, kaikki lännen materiaali äkkiä Ukrainaan ja kaikki isovenäläiset kusipää ryssät kylmiksi siellä, muuten me saadaan tappaa ne kaikki sitten täällä jonkun vuoden päästä.

Anteeksi kiroilu ja avautuminen.
 
Back
Top