Ukrainan konflikti/sota

Palanut halli oli erinäisten lähteiden mukaan, jotka siis uurimmaksi osaksi ryssän propagandameedia ja muuta ryssän paskaa, siis ryssän Amazonin korvike. Työntekijämäärä oli hulppe, useampi tuhat.

Kun tiedetään että länsiyhtiöt ei mielellään tuonne toimita niin markkina on avautunut kiinalaiselle tavaralle. Samalla ryssä tykkää keskittää eli eiköhän tämä ole jonkun liputtelin kaverin bisnes. Todennäköisesti alueellisella yksinoikeudella. Alkuperäinen tarkoitus tarjota vatnikille edelleen kulutusjuhlaa eli tilaamalla saa näppärästi niin vedenkeittimen kuin paikallista propagandaa syytävän tv:n. Tyypilinen russän bisnes on sitten varastamista, eli otetaan halvin mahdollinen ja myydään sitä sitten premium-hinnalla. Varsinkin kun ei ole paljoa vaihtoehtoja. Tästähän on sitten tullut valitusta että kallis kiinalainen paska täyttää markkinat.

Mielipidevaikuttamisen osalta tuo varasto on siis täydellinen kohde pienelle sabotaasiretkelle: vatnikki jo vihaa ko. puljua ja sen polttaminen tuottaa merkittävän häiriön kulutustavararoiden ja kestohyödykkeiden toimituksiin. Näin saadaan liputtelille maksimaalinen "maine": tavaraa ei saa ja jos saikin niin se oli kallista paskaa. Vatnikkimaassa kun tälläiset arjen mukavuudet on aina zaarin ansiota. Nyt on sitten kämppä jäässä, sähköt poikki, kaupasta ei saa kananmunia ja edes lämpöpuhallinta et saa tilattua kun se ainoa toimittaja kärsii toimitusongelmista. Auto on odottanut myös varaosiaan jo ½vuotta tai se uusi kiinanihme muuttui hedelmäpeliksi pakkasilla. Lisäksi tietysti se että ruplat ei enää riitä mihinkään. Odotellaan mielenkiinnolla niitä vaaleja.

Kokonaisuutena voisi sanoa että melkoisen hyvin on sabotaasi suunniteltu mutta kun palaa maanpinnalle niin muistaa taas sanan ryssintä. Ei tuohon paljoa avustamista tarvita että se normal katastrof muuttaa oikeaksi ongelmaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoisia

According to UMPK...

The end of 2023 became the most intensive use of FAB-250 and FAB-500M62 aerial bombs with UMPK by Russian occupiers.

The record month for use was November, more than 1,200 KABs with a daily record on November 25 - 120 units. In October, approximately 1,165 KAB were used. In December, up to 1,000 KAB were used. At the same time, for well-known reasons, the number of strikes and sorties of Russian tactical aviation in the airspace of the left bank of the Kherson region has decreased.

In turn, ROV aviation did not reduce the intensity and systematicity of attacks on the Lugansk, Donetsk and Zaporozhye regions.

Since the beginning of the year, verified information has appeared about the use of UMPK ROV on other types of aircraft bombs, which are more destructive and dangerous. In particular, FAB-1500M54 and ODAB-500.

It is expected that the delivery of the F-16 will change the conditions for the use of Russian tactical aviation not in favor of the ROV and will limit the use of KAB in the BD zone. But by the time the F-16s reach us, several more months will pass, and in terms of the intensity of the use of spacecraft, they will clearly not differ from the previous ones.

So, since the beginning of the year, in the first half of January, ROV aviation has already used more than 350 KAB.



-

Eli Alexander Kovalenkon mukaan liitopommeja olisi käytetty seuraavat määrät per kuukausi:

10.2023 = approximately 1 165
11.2023 = more than 1 200
12.2023 = up to 1 000
01.2024 = more than 350 (tänään on 14.1.2024 eli puhutaan tammikuun ensimmäisestä puoliskosta)

Hänen mukaansa yhden päivän ennätys oli:

25.11.2023 = 120

Hänen mukaansa Khersonin seudun hyökkäykset vähenivät selvästi joulukuun lopussa (sen jälkeen kun Ukraina ampui alas useita Su-34 hävittäjiä) mutta Donetskin, Luhanskin ja Zaporizzjan alueiden hyökkäykset jatkuivat samalla intensiteetillä kuin aikaisemmin.

MUOKKAUS: katsoin mielenkiinnosta taaksepäin, milloiin liitopommien eli UMPK / -kiteillä varustettujen rautapommien käyttöä alkoi. Muistelin että keväällä 2023 mutta ainakin omien kirjoitusten perusteella ensimmäinen maininta oli jo 28.3.2023 LINKKI

Kyseisessä viestissä viitataan artikkeliin, jossa Yuriy Ignat (the spokesman of the Air Force Command of the Armed Forces of Ukraine) kertoo seuraavaa (artikkeli julkaistu 28.3.2023):

Russia increasingly uses Ignat guided aerial bombs against Ukraine​

Dmytro Petrovskyi
15:49, 28.03.23
2 min.20119

According to him, Ukraine needs long-range air defense equipment and modern multi-purpose aircraft to push Russian aviation away from the state border.

Russia is terrorizing Ukraine / photo facebook.com_GeneralStaff.ua

Russia is terrorizing Ukraine / photo facebook.com_GeneralStaff.ua

Russia has increased the activity of tactical aviation and the use of guided aerial bombs .

"We see that the activity of tactical aviation has recently increased somewhat. There is the use not only of missiles that can fly at fairly long distances, but also of guided aerial bombs, which the enemy is beginning to use in the front-line regions," said Yuriy Ignat, the spokesman of the Air Force Command of the Armed Forces of Ukraine broadcast of the telethon .

Ignat also emphasized that Ukraine currently needs long-range means of both air defense and modern multi-purpose aircraft that will be able to push Russian aviation away from the line of combat and from the state border of Ukraine.

According to him, Russia has Su-30 fighter jets, this is a modernized version of the Su-27, as well as the newer Su-35 aircraft, the Su-34 fighter-bomber and attack aircraft - attack aircraft and helicopters.

"FAB-500 bombs are used. These are Soviet-era guided aerial bombs that are equipped with wings, and they fly to the target according to GPS navigation. Thus, the Russian Su-35 fighter may not enter the zone of damage of our air defense, and in 40- 50, or even more kilometers to the state border or the combat line, drop them from a high altitude. And they plan, fly, cross the border and strike positions," Ignat said.

He also added that usually these bombs are not that accurate and very often hit civilian objects.

Guided bombs at war​

According to Defense Express, the occupiers used UPAB-1500B guided planning bombs in February at one of the facilities in the Chernihiv region. One of the fragments was marked accordingly.

It is noted that the main danger of this type of ammunition lies in the fact that the UPAB-1500B is a gliding bomb, which is equipped with an inertial and satellite navigation system, and its warhead is 1010 kg.

Military and political expert Oleksandr Kovalenko added that these bombs are very expensive to manufacture and are not a mass product. He is sure that the use of UPAB-1500 will not be a frequent and regular phenomenon.

Täten liitopommien lisääntynyt käyttäminen maaliskuun 2023 lopussa osuu aika hyvin yhteen ryssän risteilyohjusten ja ballististen ohjusten käytön vähenemisen kanssa.

Eli osaltaan voi nähdä että näillä on pyritty korvaamaan kyseistä puutetta, tosin liitopommeilla ei yllä kuin etulinjaan ja lyhyen matkaa sen taakse - ei voida sanoa että tässä korvattaisiin yksi kyky vastaavalla kyvyllä.

Toisaalta Ukraina kuritti kovasti ryssän tykistöä joten osaltaan tämä voidaan nähdä tykistön korvikkeena (edelleen, käyttö harvempaa mutta pommit ovat suurempia). Ryssällä oli viime talvena "suurhyökkäys" joka ei tuonut juuri menestystä joten sinänsä näiden liitopommien aktiivinen käyttö maaliskuun 2023 lopusta alkaen tukee tätä toimintaa. Lisäksi muistettava: ryssällä ei juurikaan ollut liitopommeja ennen Ukrainaan hyökkäystä, toki erilaisten prototyyppien muodossa mutta ei läheskään samassa määrin kuin Yhdysvalloilla. Ei siis välttämättä ole liioittelua olettaa että heiltä meni reilu vuosi näiden kehittämiseen ja tuotantolinjojen perustamiseen. Tämäkin selittäisi, miksi käyttö kasvoi merkittävästi vasta alkuvuodesta 2023 kun sotaa oli käyty yli vuoden ajan.

-

Guy Plopskyn pari tuoretta twiittiä, joiden videolla näkyy joko FAB-1500M54 tai ODAB-500, tästä oli epäselvyyttä (useita eri mielipiteitä). Molemmat mainitaan Alexander Kovalenkon twiitissä:

The Russian MoD released footage of a UMPK-equipped 1,500kg-class FAB-1500 M-54 (still images show a mock-up/inert version). It appears that the bomb has been fitted with a crude rounded dome-shaped fairing at the front to give it a more streamlined shape.

Video link:


https://tvzvezda.ru/news/20241121324-FPJY8.html

 
Viimeksi muokattu:
Palanut halli oli erinäisten lähteiden mukaan, jotka siis uurimmaksi osaksi ryssän propagandameedia ja muuta ryssän paskaa, siis ryssän Amazonin korvike. Työntekijämäärä oli hulppe, useampi tuhat.

Kun tiedetään että länsiyhtiöt ei mielellään tuonne toimita niin markkina on avautunut kiinalaiselle tavaralle. Samalla ryssä tykkää keskittää eli eiköhän tämä ole jonkun liputtelin kaverin bisnes. Todennäköisesti alueellisella yksinoikeudella. Alkuperäinen tarkoitus tarjota vatnikille edelleen kulutusjuhlaa eli tilaamalla saa näppärästi niin vedenkeittimen kuin paikallista propagandaa syytävän tv:n. Tyypilinen russän bisnes on sitten varastamista, eli otetaan halvin mahdollinen ja myydään sitä sitten premium-hinnalla. Varsinkin kun ei ole paljoa vaihtoehtoja. Tästähän on sitten tullut valitusta että kallis kiinalainen paska täyttää markkinat.

Mielipidevaikuttamisen osalta tuo varasto on siis täydellinen kohde pienelle sabotaasiretkelle: vatnikki jo vihaa ko. puljua ja sen polttaminen tuottaa merkittävän häiriön kulutustavararoiden ja kestohyödykkeiden toimituksiin. Näin saadaan liputtelille maksimaalinen "maine": tavaraa ei saa ja jos saikin niin se oli kallista paskaa. Vatnikkimaassa kun tälläiset arjen mukavuudet on aina zaarin ansiota. Nyt on sitten kämppä jäässä, sähköt poikki, kaupasta ei saa kananmunia ja edes lämpöpuhallinta et saa tilattua kun se ainoa toimittaja kärsii toimitusongelmista. Auto on odottanut myös varaosiaan jo ½vuotta tai se uusi kiinanihme muuttui hedelmäpeliksi pakkasilla. Lisäksi tietysti se että ruplat ei enää riitä mihinkään. Odotellaan mielenkiinnolla niitä vaaleja.

Kokonaisuutena voisi sanoa että melkoisen hyvin on sabotaasi suunniteltu mutta kun palaa maanpinnalle niin muistaa taas sanan ryssintä. Ei tuohon paljoa avustamista tarvita että se normal katastrof muuttaa oikeaksi ongelmaksi.
Puljun tarjonta on juurikin sekalaista ja selvästikin halpalaatuista kiinalaista roinaa sekä myös tavaramerkkeihin liberaalisti suhtautuvien valmistajien tuotteita. Sikäläisen kansallispuvun Adidas-verkkareiden kalliin hinnan ei tarvitse olla ongelma, kun voi ostaa tällaiset "Jin Stylen" valmistamat kolmiraitaverkkarit. Jos kukaan yrittäisi länsimaassa myydä tuollaisia, aika pikaisesti tulisi postiluukusta lakitoimistolta kiukkuinen kirje tuhdin korvausvaatimuksen kera, ellei tulli olisi jo ehtinyt ottaa kuorman haltuun maahantuontivaiheessa.

1705222344173.png

Entäpä naisten urheilutoppi, aito Nike... ei kun sehän onkin merkiltään Mystery?

1705222774149.png

Aihe uhkaa lipsua OT:n puolelle, joten enpä jatka tämän kanssa enempää. Mutta eipä olisi ihme, jos muissakin vastaavissa sotaorjakauppaa harrastavissa firmoissa alkaisi syntyä samanlaista protestimieltä. Nyt on pää avattu ja näytetty protestoinnin mallia, ja tuollaiset krääsävarastot sisältävät paljon palokuormaa helposti syttyvässä muodossa.
 

Tänne taitaa mennä babuskojen eläke ruplat jatkossa...

Dagens Nyheter: Venäjä rakentaa uutta laivastotukikohtaa Mustanmeren itäosaan​

Venäjä on rakentamassa uutta suurta laivastotukikohtaa Otšamtšireen, Mustanmeren itäkolkkaan. Tukikohta tulee käytännössä Georgian maaperälle, siitä irtautuneen Abhasian alueelle, kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheter.

Venäjän Mustanmeren laivasto on joutunut vaikeuksiin päätukikohdassaan Sevastopolissa Krimin niemimaalla, sillä se on Ukrainan pitkän kantaman ohjusten ja meridroonien ulottuvissa. Ne ovat aiheuttaneet Venäjän laivoille suurta tuhoa ja käytännössä pakottaneet Venäjän laivaston vetäytymään Krimiltä Novorossiijskin satamaan.

Venäjällä on nyt rakenteilla uusi tukikohta Mustanmeren itäkolkkaan. Otšamtširen tukikohta sijaitsee Georgiasta irtautuneessa Abhasiassa. Abhasia on täysin venäläiskomennossa, mikä rikkoo Georgian itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta.

Abhasian nukkehallinto hyväksyi lokakuussa suunnitelman rakentaa laivastosatama Otšamtšireen. Perjantaina nukkehallinnon turvallisuusneuvosto ilmoitti Venäjälle, että satama tulee käyttökuntoon tämän vuoden aikana, kertoo DN.
 

Tänne taitaa mennä babuskojen eläke ruplat jatkossa...

Dagens Nyheter: Venäjä rakentaa uutta laivastotukikohtaa Mustanmeren itäosaan​

Venäjä on rakentamassa uutta suurta laivastotukikohtaa Otšamtšireen, Mustanmeren itäkolkkaan. Tukikohta tulee käytännössä Georgian maaperälle, siitä irtautuneen Abhasian alueelle, kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheter.

Venäjän Mustanmeren laivasto on joutunut vaikeuksiin päätukikohdassaan Sevastopolissa Krimin niemimaalla, sillä se on Ukrainan pitkän kantaman ohjusten ja meridroonien ulottuvissa. Ne ovat aiheuttaneet Venäjän laivoille suurta tuhoa ja käytännössä pakottaneet Venäjän laivaston vetäytymään Krimiltä Novorossiijskin satamaan.

Venäjällä on nyt rakenteilla uusi tukikohta Mustanmeren itäkolkkaan. Otšamtširen tukikohta sijaitsee Georgiasta irtautuneessa Abhasiassa. Abhasia on täysin venäläiskomennossa, mikä rikkoo Georgian itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta.

Abhasian nukkehallinto hyväksyi lokakuussa suunnitelman rakentaa laivastosatama Otšamtšireen. Perjantaina nukkehallinnon turvallisuusneuvosto ilmoitti Venäjälle, että satama tulee käyttökuntoon tämän vuoden aikana, kertoo DN.

Kunnon nöyryytys ryssälle. Krim ei ole enää turvallinen laivastolle tukikohtana, kun Ukraina iskee sinne miten haluaa länsimaisilla ohjuksillaan. Ja 2014 Krimin kaappauksen yhteydessä ryssä oikein julisti Sevastopolin olevan heille pyhä. Sen kaappaustahan nimenomaan perusteltiin sillä, että se ei koskaan saa päätyä NATO:n, eli amerikkalaisten käsiin. Ja nyt rysyt eivät enää itse pysty sitä täysimittaisesti käyttämään.
 

Tänne taitaa mennä babuskojen eläke ruplat jatkossa...

Dagens Nyheter: Venäjä rakentaa uutta laivastotukikohtaa Mustanmeren itäosaan​

Venäjä on rakentamassa uutta suurta laivastotukikohtaa Otšamtšireen, Mustanmeren itäkolkkaan. Tukikohta tulee käytännössä Georgian maaperälle, siitä irtautuneen Abhasian alueelle, kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheter.

Venäjän Mustanmeren laivasto on joutunut vaikeuksiin päätukikohdassaan Sevastopolissa Krimin niemimaalla, sillä se on Ukrainan pitkän kantaman ohjusten ja meridroonien ulottuvissa. Ne ovat aiheuttaneet Venäjän laivoille suurta tuhoa ja käytännössä pakottaneet Venäjän laivaston vetäytymään Krimiltä Novorossiijskin satamaan.

Venäjällä on nyt rakenteilla uusi tukikohta Mustanmeren itäkolkkaan. Otšamtširen tukikohta sijaitsee Georgiasta irtautuneessa Abhasiassa. Abhasia on täysin venäläiskomennossa, mikä rikkoo Georgian itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta.

Abhasian nukkehallinto hyväksyi lokakuussa suunnitelman rakentaa laivastosatama Otšamtšireen. Perjantaina nukkehallinnon turvallisuusneuvosto ilmoitti Venäjälle, että satama tulee käyttökuntoon tämän vuoden aikana, kertoo DN.

Tämähän ei saa tapahtua. Naapurin tontille ei saa rakentaa.
 
Ukrainan huollon logistiikka (osittain) pyörii tämän mukaan jo digitaalisessa ympäristössä (SAP) ja lähenee sillä tavalla NATOn standardeja.

Ryssälässä ei taida pyöriä sen perusteella miltä toiminta näyttää aina kun joltain vilaukselta huoltoa näkee.

 
Venäjällä on nyt rakenteilla uusi tukikohta Mustanmeren itäkolkkaan. Otšamtširen tukikohta sijaitsee Georgiasta irtautuneessa Abhasiassa. Abhasia on täysin venäläiskomennossa, mikä rikkoo Georgian itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta.

Eikä näytä oppivan ryssä virheistään. Rakensivat viimeksi tukikohdan "sovussa ja yhteisymmärryksessä" ulkomaille, eli Ukrainaan ja nyt Georgiaan?
 
Tämähän ei saa tapahtua. Naapurin tontille ei saa rakentaa.
Enemmän tuossa laivastotukikohdan siirrossa on kyse siitä että kreml alkaa hyväksy geopoliittiset tosiasiat: Ukrainasta/Krimiltä tulee lähtö ja jossai ne kiulut pitää köyttää laituriin eteivät heti uppoa. Georgian tilanne näyttänee potenttiaalisemmalle joten sinne on pakko siirtyä.

Toistaiseksi Ranska/Englanti on tehnyt Scalp/StromShadow toimituksillaan selväksi että ryssä ei Krimille mitään isompaa rakenna/tuo. Ihan sama onko kyse isommasta paatista satamassa vai sotilaallisesta päämäjasti, aina tulee lopulta noutaja Scalp.
 
Back
Top