Ukrainan konflikti/sota

Kolmannen Rooman rakentaja: Näin nuori oligarkki teki kirkosta tiensä Vladimir Putinin luo
Konstantin Malofejev on oligarkki Itä-Ukrainan nukkehallituksen ja ehkä myös Vladimir Putinin takana.

Todella kaikkein vaarallisin seikka on se, että maahanmuuttajille heidän yhteisönsä näyttäytyvät rinnakkaisina vallankäyttäjinä. Itse asiassa ”diasporat” ovat valtiota Venäjän valtion sisällä, ne ovat organisaatioita, jotka haittaavat oikean vallan, ensi sijassa poliisin, työtä. Diasporien likvidointi ei tarkoita sitä, että haluaisimme riisua ketään oikeuksistaan, vaan tehdä kaikista tasaveroisia lain edessä.



Näin kirjoitti Konstantin Malofejev Tsargrad-kanavan verkkosivulla torstaina 18. tammikuuta. Kun teksti oli julkaistu, Malofeev jakoi linkin Telegram-kanavalleen, jolla on yli 420 000 tilaajaa. Teksti puhuu omaa, karua kieltään paitsi miehestä nimeltä Malofejev kuin Kremlin tavoitteista sekä Malofejevin ja hänen kaltaistensa pyrkimyksestä ennakoida tavoitteita, Kremliä miellyttäen.



Malofejev on ortodoksinationalistisen Tsargrad-mediaperheen perustaja ja omistaja. Hän on oligarkki, Ukrainan hyökkäyssodan keskeinen rahoittaja, ulkovenäläisten kansanneuvoston puheenjohtaja ja demagogi, joka kiipeää sinnikkäästi ylös presidentti Vladimir Putinin housunlahjetta.



Kun vuonna 1993 perustettu ulkovenäläisten kansanneuvosto vietti marraskuussa 30-vuotisjuhlaansa, puhujana oli presidentti Putin. Hän piti tutusti uhmakkaan puheen venäläisen kansan yhtenäisyydestä ja kestävyydestä, kannusti venäläisiä tekemään lisää lapsia (jopa seitsemän tai kahdeksan), ja muistutti ulkoisesta vihollisesta, natsiaatetta lämmittelevästä lännestä, joka haluaa tuhota Venäjän.



Malofejevilla on valtaa. Ja kun Putin tarvitsee uskonnolliskonservatiivisia työkaluja jatkaakseen oman valtansa sementointia, Malofejevin omakin valta kasvaa.



Malofejev on itse kertonut, että löysi uskon lapsena, kun sairasti paljon ja joutui ajoittain viettämään aikaa neuvostoliittolaisessa lastensairaalassa. Mutta jumala on myös hänelle keskeinen bisnesoivallus. Jo vuonna 2013 bisnesmies Malofejevista laajan henkilöjutun tehnyt talouslehti Financial Times mainitsi miehen läheisistä väleistä Tihon Ševkunoviin eli nykyiseen Krimin piispa Tihoniin, jota sitkeät huhut väittävät Putinin hengelliseksi isäksi.



Moskovan Puštšinossa lapsuutensa viettänyt Malofejev kouluttautui 1990-luvulla juristiksi, mutta siirtyi vuosikymmenen lopulla liikemaailmaan huomattuaan, että pankkisektorilla saattoi tienata jopa nelinkertaisesti asianajajan palkkioihin verrattuna. Toimittuaan pankkimaailmassa noin kymmenen vuotta, Malofejev perusti yksityisen sijoitusyhtiön Marshall Capitalin. Kaikki liiketoimet eivät aina sujuneet aivan oppi- tai edes lakikirjan mukaisesti. Liikepankki VTB haastoi Malofejevin oikeuteen, sillä se epäili että Malofejevilla oli kaksoisrooli sekä myyjänä että ostajana, kun hän neuvotteli VTB:n kanssa eräälle lastenruokayhtiölle lainoituksen. Malofejevia ei tuomittu, mutta pian vakuutusjätti Axa syytti miestä siitä, että ollessaan perustamassa Venäjän markkinoihin keskittyneitä rahastoja, eivät Axan rahat menneet sinne minne oli tarkoitus, vaan Malofejev osti niillä itselleen kymmenen prosentin osuuden puhelinoperaattori Rostelecomista. Kun Malofejev myi osuutensa vuonna 2013, sen arvo oli bulgarialaislehti Kapitalin mukaan noin 1,6 miljardia Yhdysvaltain dollaria.



Ukrainassa suhmuroimassa

Siinä oli mitä käyttää. Kun loppuvuodesta 2013 Ukrainassa alkoi käynnistyä mielenosoituksia Euraasian tulliunioniin liittymistä vastaan ja ihmiset ryhtyivät leiriytymään Kiovan Itsenäisyydenaukiolle eli Maidanille, Konstantin Malofejev vieraili Ukrainassa tiheään. Pian sen jälkeen, kun Marshall Capital oli perustettu, käynnisti Malofejev myös perustanut uskonnollisen järjestön. Pyhän Basileos Suuren säätiöstä oli pian kehittynyt Venäjän ortodoksisen kirkon suurin yksityinen tukija; vuonna 2012 sen bujdetti oli jo 40 miljoonaa dollaria.



Kun Venäjä oli vallannut Krimin Ukrainalta, ja ryhtynyt järjestämään nukkehallintoa Donetskiin ja Luhanskiin Itä-Ukrainassa, liikkui seudulla yhtenä keskeisenä toimien valmistelijana Venäjän sotilastiedustelusta GRU:sta eläköitynyt eversti Igor Girkin. Useat julkiset lähteet mainitsevat, että Girkin oli aiemmin ollut työsuhteessa Konstantin Malofejeviin. Sama koskee myös keväällä 2014 Donetskin ”kansantasavallan” nukkehallinnon pääministeriksi nimitettyä Alexandr Borodaita: Malofejevin alaisia tämäkin.



Malofejevia on epäilty päästrategiksi koko Kremlin operaatiossa Itä-Ukrainassa. Varmaa on ainakin, että hän on ollut siinä keskeinen rahoittaja. Tämä tiedetään tietomurrosta, joka kohdistui Kremlin strategina aiemmin työskennelleen Vladislav Surkovin sähköposteihin. Surkovin vuodoksi kutsutuista, hakkerien julkaisemista posteista kävi ilmi, miten Malofejevin esikunnasta oli kerrottu etukäteen Surkoville, keitä kaikkia Donetskin nukkehallitukseen kaavailtiin. Joukossa oli muiden muassa Igor Girkin.



Nukkehallitus nimitettiin toukokuussa 2014. Heinäkuussa 2014 EU määräsi Malofejevia vastaan pakotteita, perusteluna Itä-Ukrainan separatisteille annettu taloudellinen ja materiaalinen tuki sekä muu yleinen suhmurointi nukkehallituksen langoista vetävänä taustahahmona. Malofejev on itse väittänyt vain antaneensa Itä-Ukrainaa ”humanitaarista apua” Pyhän Basielos Suuren säätiön kautta.

Jatkuu...

 
Olen kuullut liiankin usein miten ukrainalaiset olisivat samaa neuvostoliitto- kansaa venäläisten kanssa. Eiköhän jo maidanista alkanut ja nykyinen totaalinen vastaanpaneminen sodassa todista asian todellisen laidan.

Kai me suomalaisetkin ollaan jostain Volgan mutkasta lähtöisin, mutta meininki on ollut ja on eri.

Tässäpä yksi hyvä video mitä tavallinen vatnikkkiryssä ajattelee.

 
Sotarikollisen bunkkerirotan sotakassa tyhjenemässä? Vai juoniiko eskalaatiota, ja alkaa esittämään harhaisia väitteitä?


Putin määräsi viranomaiset etsimään valtionomaisuutta Venäjän keisarikunnan alueelta

VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin on määrännyt maan viranomaiset etsimään valtionomaisuutta entisen Neuvostoliiton ja entisen Venäjän keisarikunnan alueelta, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Suomi oli aikoinaan osa Venäjän keisarikuntaa. Putinin allekirjoittama päätös julkaistiin Bloombergin mukaan myöhään torstaina.

Päätösasiakirjan mukaan Putin määräsi rahoitusta viranomaisyksikölle, jonka tehtävänä on etsiä omaisuutta Venäjän ulkopuolelta ja varmistaa, että Venäjän omistusoikeudet on rekisteröity oikein.

Asiakirjassa ei kerrottu rahoituksen suuruutta eikä sitä, minkälaista omaisuutta yksikön pitäisi etsiä, Bloomberg kertoo.

SUOMEN lisäksi Venäjän keisarikunta ulottui laajimmillaan nykyiseen Puolaan ja Baltian maihin. Keisarikunta hajosi ensimmäiseen maailmansotaan ja vuonna 1917 tapahtuneeseen lokakuun vallankumoukseen, jolloin Vladimir Leninin johtamat bolševikit nousivat valtaan.

Neuvostoliittoon puolestaan kuului valtaosa Venäjän keisarikunnan entisestä alueesta lukuun ottamatta Suomea ja Puolaa.

Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991, jolloin Baltian maat, Kaukasuksen maat, Ukraina, Valko-Venäjä sekä Keski-Aasian maat itsenäistyivät.
Venäjälle tulossa uusi laki kurittamaan sotaa arvostelleita

VENÄJÄN parlamentin alahuone duuma käsittelee ensi viikolla lakia, joka sallisi varojen ja omaisuuden takavarikoinnin ihmisiltä, jotka ovat arvostelleet maan hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Lähde:
---
Mistä muusta nämä viimeaikaiset rahankeräysyritelmät kertovat kuin että ruplat alkavat olla ryssälässä kortilla. Kanamunien lisäksi. 🤣
 
Joop. Kun noita ryssälän sisällä tapahtuvia asioita seuraa, niin olisipa kiva jos länsiapu mahdollistaisi tilanteen kurjistamisen myös rintamalla. Tässä missataan taas hyvä aikaikkuna levottomuuksien herättämiseen venäjällä, mitä varmasti vauhdittaisi joku hyvän tahdon ele.
 
Venäjälle tulossa uusi laki kurittamaan sotaa arvostelleita

VENÄJÄN parlamentin alahuone duuma käsittelee ensi viikolla lakia, joka sallisi varojen ja omaisuuden takavarikoinnin ihmisiltä, jotka ovat arvostelleet maan hyökkäyssotaa Ukrainassa.
Varmaan jatkossa mielenkiintoisia mielipidekyselyitä tiedossa tuolta kun kaikki kritiikki on kielletty.
 
-
Russian 47th division raised the flag in Krakhmalnoye
Kartalla alue on Kupianskin / Svatoven rintamalla.

The Russians captured the small settlement of Krokhmalne in the Kharkiv Oblast north of Kuzemivka. For several days, very strong Russian attacks have been underway from the Kupiańsk region to the vicinity of Swatowo. As you can see, the Russians are having their first small successes.

Lisäksi eiliseen Avdiivkan tilanteeseen ei ilmeisesti ole muutosta vielä näkyvillä. Micek ennustaa huonoa.

Avdiivka - the situation south of the city is, in a word, nasty. The Russians have field progress for the last 48 hours. Currently, very heavy fighting is taking place in the region, among others. former restaurant "Tsarska Ohota".

Unfortunately, it is already certain that the Ukrainians have downplayed the threat from this direction, because it cannot be explained otherwise. If the Ukrainian army does not draw large reserves within the next 48 hours and does not carry out strong counterattacks, fighting will very quickly occur on the direct southern approaches to the city center.
https://twitter.com/Artur_Micek/status/1748807292496003173
 
Kyllä se jenkkien tuki jatkuu. Olisi historiallinen hetki jos jenkkien tuki loppuisi tähän. Se olisi niin iso arvovaltatappio jenkkilälle, että he eivät sieltä enää nousisi. Avun on siis pakko jatkua ja se tulee jatkumaan.
Toivotaan toivotaan. Siellä on viime tietojen mukaan MAGA-siipi yrittämässä kaikkensa, että mihinkään kompromissiin puolueiden välillä ei päästäisi ns. RINO-republikaanien (Trumpin uudelleenlanseeraama, Republican In Name Only) johdolla.
 
Mutta oman käsitykseni mukaan Bidenillä on kuitenkin erilaisia mahdollisuuksia saada kalustoa Ukrainaan, vaikka sitten ohi näiden republikaanien. Lend - Lease yms.
Jos en aivan väärin muista niin Lend-Lease päättyi syyskuussa 2023 ja sitä ei siis taidettu kuitenkaan käyttää, koska rahoitus tuli muita kanavia pitkin. Presidentillä saattaa olla jotakin oikeuksia käyttää tiettyä summaa rahaa ohi kongressin.. en muista kyllä yhtään millaisista summista puhutaan. edit linkki
https://www.atlanticcouncil.org/blo...on-will-not-affect-current-us-aid-to-ukraine/

Ukrainian diplomats worked hard to extend the Lend-Lease program beyond September 2023, but it expired on September 30.
 
Jos en aivan väärin muista niin Lend-Lease päättyi syyskuussa 2023 ja sitä ei siis taidettu kuitenkaan käyttää, koska rahoitus tuli muita kanavia pitkin. Presidentillä saattaa olla jotakin oikeuksia käyttää tiettyä summaa rahaa ohi kongressin.. en muista kyllä yhtään millaisista summista puhutaan.
Onko Lend-Leasen uudelleenaktivointi vaikea rasti? Jotenkin on fiilis, että se aktivoitiin juuri näiden ongelmien takia silloin? Oma käsitys on että Biden voi sen itse aktivoida.
 
1,3-1,4 miljoonaa ammusta vuositasolla on vielä 2024 vuoden aikana nousemassa tuotantovauhdiksi EU:ssa. Jenkit kutakuinkin samaan luokkaan nostamassa ja tämän päälle kaikkien muiden "myötämielisten" maiden tuotanto. Ikävä kyllä tuotantoa valuu tälläkin hetkellä maiden omiin varastoihin ja jopa kolmansiin maihin. Rahasta/halusta kiinni.

 
Ryssälässä paukkuu, nyt Tula kohteena.
Jollain teollisuusalueella twiitin mukaan, vähän hiekkaa sotakoneen rattaisiin.


Ukrainalaiset tekee puhdetöinä drooneja, 100 päivässä. Hatun nosto näille sankareille.


Ukraina muodostaa drooniuhkaa torjumaan uusia ilmatorjuntajoukkoja, twiitin mukaan kk-aseistuksella. Samalla tällä helpotetaan haavoittuneiden paluuta palvelukseen.
Määrät ovat melkoisen suuria.

First of its kinds in the Armed Forces of Ukraine, these units protect Ukrainian cities and hunt enemy drones.


Ukrainian command responded to the increased danger of Russian drones targeting Ukrainian infrastructure and is forming a completely new type of air defense formations – Anti-Aircraft Machine Gun units. These new units are designed to combat Russian kamikaze drones and are also known as drone hunters. In total, eight battalions, one regiment and one brigade have been created. All units are separate and part of Ukrainian Ground Force.

Kahdeksan pataljoonaa, yksi rykmentti ja yksi prikaati on luotu tähän hommaan. Näillä kk-torjujilla täytyy olla kohtuullisen hyvä vaikutus torjunnassa, koska muuten näin ei tehtäisi, miehille olisi varmasti käyttöä muuallakin.

 
Viimeksi muokattu:
Jos en aivan väärin muista niin Lend-Lease päättyi syyskuussa 2023 ja sitä ei siis taidettu kuitenkaan käyttää, koska rahoitus tuli muita kanavia pitkin. Presidentillä saattaa olla jotakin oikeuksia käyttää tiettyä summaa rahaa ohi kongressin.. en muista kyllä yhtään millaisista summista puhutaan. edit linkki
https://www.atlanticcouncil.org/blo...on-will-not-affect-current-us-aid-to-ukraine/

Ukrainian diplomats worked hard to extend the Lend-Lease program beyond September 2023, but it expired on September 30.

Hieman lukuja avusta tähän asti.

Ukrainan saama avustus ja eri tuet on yht. 233 miljardia $.
Yhdysvaltain osuus on ollut 73 miljardia, loput 160 miljardia Euroopan ja muiden maiden antamaa.

Suurin osa avusta on ollut taloudellista ja humanitaarista (80 miljardia sotilaallista and 153 humanitaarista / taloudellista).
Tiedot marraskuu 2023.


UkraineAid-1.jpg




 
En muista keskustelua FM-radioiden toiminnasta väestötiedotuksessa, onko tämä täällä varautumisen yhdeydessä paljon esillä ollut radio pysynyt tuolla toiminnassa vai onko jokin selättänyt sen?

Ilmeisesti ukrainassa ei ole järjestelmällisesti tuhottu mobiili-infraa kuitenkaan.
 
En muista keskustelua FM-radioiden toiminnasta väestötiedotuksessa, onko tämä täällä varautumisen yhdeydessä paljon esillä ollut radio pysynyt tuolla toiminnassa vai onko jokin selättänyt sen?

Ilmeisesti ukrainassa ei ole järjestelmällisesti tuhottu mobiili-infraa kuitenkaan.
Toimiihan siellä aivan perus lankapuhelinverkkokin aivan etulinjaa myöten. Ryssätkin käyttävät Ukrainan puolen verkkoja kun omissa on niin paljon estoja sekä heikko kuuluvuus. Eli todennäköisesti sekä TV että radio toiminee koko maassa aivan jotain pieniä alueellisia ongelmia lukuunottamatta.
 
Back
Top