Ukrainan konflikti/sota

Onnittelut pudotuksesta.

Epäilen vahvasti että koneen kyydissä olisi ollut sotavankeja, kuten venäläiset sanoivat. Mikä mahtoi olla koneen kulkusuunta, rintamalle vai sieltä pois ? Poismenevissä olettaisi olevan haavoittuneita / cargo 200 ja sotavangit kulkevat muita reittejä / jätetään ihmiskilviksi.
Sellainen mahdollisuus jossa ryssä käyttää jo kortilla olevaa lentokalustoa sotavankien kuljettamiseen on kyllä minimaalinen.
 
Ryssä valehtelee ja tyhmimmät uskovat heti. Kuten suomalainen media. Ei kai ryssä lentokoneella sotavankeja kuskaisi. Siis mitä helvettiä, mistä se ne hakisi kyytiin, etulinjan takaa pellolta ja lentäisivät muutama kymmenen kilsaa? Mutta tämä on tätä. Muistan kun 80-luvulla koulukirjoissa esiteltiin sosialismin ja kapitalismin hyvät ja huonot puolet plussina ja miinuksina. Molemmilla oli molempia yhtä paljon oppikirjan laatijan mukaan. Monet vetävät vieläkin totuuden sinne kahden näkemyksen puoleen väliin. Oikeasti siitä ryssän versiosta kannattaa vain laittaa se valhe muistiin sisältöä sen enempää noteeraamatta, ja katsoa mihin suuntaa se valhe siirtyy seuraavalla kerralla kun he tarinaansa levittävät. Yleensä ne ovat unohtaneet mitä itse valehtelivat viimeksi, mutta joskus valheen muutoksen suunnasta näkee miten asiat ovat menneet vielä enemmän perseelleen.
 
Viimeksi muokattu:
Hattu, päästä :salut:

Pelkästään se, että Ukraina pysäytti ryssän, on historiaan jäävä temppu. Historiaa muuttava temppu on se, että he näyttivät sille puolelle voitavan myös iskeä ihan vapaasti. Uskomattomat jutut tulee yksittäisen ihmisen teoista. Totta tai ei, parempi kertoa eteenpäin kuinka tämä kaveri ryhmineen meni 600 km jalkapatikalla tuhoamaan 3x Tu-22


Edit. Maksilta vielä pari lisäkuvaa


Tarina kertoo, että jalan, ei tietenkään kerrota muuta jos siellä oli kollaboraattoria sekä muita auttajia mukana koska nehän voivat olla siellä vieläkin ja auttaa seuraavia partioita. Kovan luokan sällejä jokatapauksessa kaikki tuonne lähteneet. Hattu päästä.
Ryssille taas armoton nöyryytys kun ei edes satojen kilometrien välimatka ja tuhannet sotilaat välissä riitä suojaamaan tärkeimpiä sotilaallisia kohteita.

Meille taas opetus kuinka vakavasti pienikin mahdollisuus on otettava, ryssiä ei pidä päästää 10 km lähemmäs lentokenttiä meidän maaperällä.

Päivän luvut:
417532885_727439089569172_3994973268522799131_n.jpg

Siitä huolimatta, että ryssien tykistön tuli näkyy sateliittikuvissa niin mitä se saa sillä aikaan? Monttuja maahan? Ukraina näyttää kärsivällisesti odottavan, että Venäjä tuo tykistönsä kantamalle ja sen jälkeen niitä poistetaan kuin kypsiä hedelmiä.

Oma tulkinta on se, että tämä on tietyllä lailla lopun alku. Eli, ryssällä alkaa olemaan tykit (ja varsinkin se parempi kalusto ) sekä miehistö vähissä. Ja tätä nyt kompensoidaan tuomalla rintamalle vanhempaa kalustoa, kokemattomalla miehistöllä. Tämä taas aiheuttaa sen, että tykit eivät liiku tarpeeksi, eivätkä pysty suoriutumaan annetuista tehtävistä. Tätä taas kompensoidaan tuomalla vielä lisää kalustoa pienelle alueelle. Ja tämä taas aiheuttaa sen, että Ukrainen on helppo etsiä ja tuhota venäjän kalustoa. Ja tämä taas vastaavasti pakottaa venäjä syöttämää lopunkin tykistökaluston samaan lihamyllyyn, että edes jotain saadaan aikaiseksi.

Ja miten tämä tulee päättymään? Luultavasti tullaan näkemään juuri tämän kaltainen tuhoamispiikki, jonka jälkeen päivittäiset luvut tippuvat sinne alle kymmenen pintaan. Se, onko tämä nyt se piikki, en tiedä, mutta jos tässä lähiviikkoina nähdään iso romahdus näissä määrissä ja se kestää vähintään sen viikon, niin sitten ollaan lähellä venäjän tykistön "kuolemaa".
Näin ja talviolosuhteet. Kaikesta jää jälki maahan mikä näkyy drooneihin, luonnon tarjoamaa naamiointia ei ole kun puut ja pensaat ovat lehdettömiä, lämpökamera saa korkean kontrastin vuoksi havainnot todella kaukaakin ja huoltoa pitää järjestää enemmän kuin kesällä, tai ainakin kulutus on suurempaa, eri asia on mitä ryssät saavat perille.

Vain ryzzä voi keksiä noin älyvapaan puolustuksen sotilaskoneen pudottua.. jos näin olisi, ja Ukrainan tiedustelutieto ohjuksista olisi tarkoituksella syötettyä jaadaa, niin tuohan olisi vain yksi uusi sotarikos ryzzien listalla..

Ei ryzzällä ole joutilaita il-76sia tuollaiseen operaatioon tuhlata. Uskon siis Budanovin jengiä ja siinä meni örkkien lisäksi ohjuksia ja kuljetuskone.
Jos olisi Ukrainan sotavankeja ollut koneessa niin ryssät kuvaisivat niitä ruumiita (läheltä) pellolla ja tuuttaisivat eetteriin minkä ehtivät.
 
No ryssähän on niin sika ja kiero, että olisi aivan tyypillistä syöttää "lähteiden" kautta väärää tietoa, ja sitten alasammuttaa tarkoituksella koneellinen sotavankeja.

Toki tuo on mahdollista, mutta jos koneen kyydissä kuoli reilut kuusikymmentä sotavankia niin missä ovat kuvat ruumiista? Toistaiseksi nähdyissä kahdessa kuvassa ei näkynyt yhtäkään.

Muistetaan malesialaisen matkustajakoneen alasampuminen vuonna 2014 ja kuvat sen putoamispaikalta, ruumiita oli pitkin maita ja mantuja (toki siinä kuoli noin 300 ihmistä ja he eivät todennäköisesti istuneet penkkeihin vyötettyinä, mikä on mahdollista JOS kyseessä olisi ollut sotavankien kuljetus). Malesialaiskone hajosi osuman jälkeen pahasti, mikä toki edesauttoi ruumiiden leviämistä, siihen verrattuna tämä Il-76 pysyi paremmin ehjänä.

Niin tai näin, JOS Il-76 kyydissä oli sotavankeja niin olettaisin että ryssän mediassa alkaisi levitä nopeasti kuvia näiden ruumiista. Toistaiseksi niitä ei ole näkynyt (mikä ei tarkoita etteikö niitä voitaisi nähdä myöhemmin).
 
Toki tuo on mahdollista, mutta jos koneen kyydissä kuoli reilut kuusikymmentä sotavankia niin missä ovat kuvat ruumiista? Toistaiseksi nähdyissä kahdessa kuvassa ei näkynyt yhtäkään.

Muistetaan malesialaisen matkustajakoneen alasampuminen vuonna 2014 ja kuvat sen putoamispaikalta, ruumiita oli pitkin maita ja mantuja (toki siinä kuoli noin 300 ihmistä ja he eivät todennäköisesti istuneet penkkeihin vyötettyinä, mikä on mahdollista JOS kyseessä olisi ollut sotavankien kuljetus). Malesialaiskone hajosi osuman jälkeen pahasti, mikä toki edesauttoi ruumiiden leviämistä, siihen verrattuna tämä Il-76 pysyi paremmin ehjänä.

Niin tai näin, JOS Il-76 kyydissä oli sotavankeja niin olettaisin että ryssän mediassa alkaisi levitä nopeasti kuvia näiden ruumiista. Toistaiseksi niitä ei ole näkynyt (mikä ei tarkoita etteikö niitä voitaisi nähdä myöhemmin).
Ruumiit varmasti näytetään kunhan riitävästi vankeja on ensin otettu hengiltä.
 
Ruumiit varmasti näytetään kunhan riitävästi vankeja on ensin otettu hengiltä.

Tämä on totta, ruumiit voidaan kuskata paikalle myöhemmin.

-

Tässä yhden kirjoittajan yhteenveto siitä, mitä kukakin on toistaiseksi kommentoinut sekä hänen oma analyysinsä (HUOM: tämän mukaan kone olisi ammuttu alas sen laskeutuessa Belgorodiin mutta aikaisemmin tässä ketjussa oli toinen näkemys, jonka mukaan kone olisi lentänyt POISPÄIN Belgorodista):

Summary and Analysis of the Il-76 downing over Korochansky District, Belgorod

Background

Ukrainian media immediately reported the Il-76 was shot down by the AFU (Ukrainian Pravda). They later removed the headline and claims the AFU shot it down after it was learned that Ukrainian POWs were on board. Russia continues to claim that the AFU shot down the aircraft and said they have suspended all POW transfers indefinitely.

Russian Press - The head of the Russian Defense Committee Kartapolov said that The Ukrainian Armed Forces deliberately (I do not believe it was deliberate) shot down a plane with its own prisoners of war in order to blame Russia for it. The (Russian) air defense system operators knew where the plane was flying and could not confuse it with any other target, he believes.

According to him, another Il-76 with 80 prisoners was flying behind. According to him, Ukraine was informed about the exchange. The Kremlin media outlets Mash and Shot claim that the exchange of prisoners should have taken place today on the border of the Belgorod region with a one to one exchange of 192 Ukrainian POWs for 192 Russian POWs.

------------------------------------------------------

My Analysis and Opinion

Normally, the Ukrainian press, especially UkrPravda, will only report information like this after it was provided or confirmed by sources within the AFU/MoD. However, once it was learned that Ukrainian POWs may have been on board, it is not unreasonable to assume that the Ukrainian government directed them to remove the story.

At this point, based on probabilities alone and the order of events, I am leaning in the direction that the AFU may have accidentally shot down the aircraft. It is important to note that the AFU has a lot of air defense systems installed on the border near #Kharkiv which has been under intense missile and air attacks for the past few days (actually the entire war).

The aircraft in question departed from the Moscow region at around 0920 local time (0620 UTC) and would have been transmitting IFF data to Russian air defenses who would have been tracking the aircraft which was flying from friendly territory towards Ukraine and not away from it--i.e., there are no scenarios I can think of where Russian air defense crews would view these aircraft as a theat. One other important fact is that the aircraft was shot down while on final approach for landing at the airport in Belgorod which makes in even less likely Russian air defenses were responsible.

When all of this is added up, as I stated earlier, the probabilities lean towards the AFU being responsible. I am a huge supporter of Ukraine so I did not make this conclusion lightly.

One thing that will be a huge tell in this is that the Russians appear to be planning to ask Germany and/or the United States to get involved in the investigation of the crash and even send inspectors there to analyze the site. This would not be the case, and there are many past examples, if Russia was responsible for the shootdown.



-

Olipa kyydissä mitä vain, pari asiaa tästä voidaan oppia:

1) ryssällä on nyt yksi Il-76 kone vähemmän
2) Ukrainan mukaan ryssä kuljettaa (ainakin toisinaan) S-300 / S-400 ilmatorjuntaohjuksia lentorahtina Belgorodiin
3) JOS pudottaja oli todellakin Ukraina, heillä on ilmatorjuntakalustoa jolla kyetään pudottamaan ainakin rahtikoneen kokoisia maaleja Belgorodin koillispuolelle (toki tämä ei välttämättä tarkoita paljoa mitään, riippuen siitä millaisesta etäisyydestä puhutaan - katso kuva alapuolella)

Tässä kuvassa on karkeasti otettu lyhyin etäisyys Ukrainan alueelta koneen putoamispaikan seudulle, 23,7 mailia tarkoittaa 38,14 kilometriä. Tämä lienee lyhyin mahdollinen etäisyys, mutta oletan että se on ollut tätä pidempi. Ei tietysti matka eikä mikään esim. Patriotille (tai muille kauas yltäville).

1706096287116.png
 
Viimeksi muokattu:
Koneen numeroksi kerrotaan RA-78830.

Sen kerrotaan lentäneen Egyptin ja Lähi-Idän yllä, ennen kuin katosi tutkasta Syyrian lähellä. Seuraava havainto oli Belgorodiin saapuminen jonka jälkeen lensi poispäin Belgorodista koillisen suuntaan:

The crash site and flight direction of the Il-76 that crashed was geolocated. It flew away from Bilhorod towards the northeast.

The board number of the crashed IL-76 is RA-78830 which flew through Egypt, before that through Saudi Arabia, before that through the Red Sea and Iran. It disappeared from the radar near Syria, and then flew to Bilhorod. After that it departed in the northeastern direction after which it crashed near Yablonovo.


1706096650197.png


-

Illia Ponomarenko kirjoittaa tällaista:

The downed Russian air force Il-76 RA-78830, from what I see, had just had a flight from Moscow to Iran around Jan 23.

Then, it was seen taking off from Iran and then getting back to Russia via Saudi and Egyptian airspace on Jan. 24.

And then it was downed near Belgorod.

And I have a question - was it carrying Ukrainian POWs or Iranian weapons to Belgorod and farther into Russia?

https://flightradar24.com/data/aircraft/ra-78830#33ba78b2


Kuvakaappaus linkin takaa:

1706097584593.png

 
Viimeksi muokattu:
tuosta koneen pudotuksesta sen verran että ei kovasti välttämättä kannata keulitella vielä että kyydissä oli ukrainalaisia sotavankeja, eikös ne ihan bussi kyydillä ole tähän asti palauteltu ellen nyt taas päissäni väärin muistele + olisi melkosen erikoista että tuollasella rahtikoneella olisi niitä tarpeen lennätellä.

Todennäköisempää lienee että taisi mennä kasa z upseereja koneen mukana kun noin päin asiaa taas väittävät (lue valehtelevat) tai kuten Ukraina kertoo oli ohjuslasti

Hieno pudotus joka tapauksessa ja tässä on melkoisen kivasti erikoisenoperaation onnistumisia tullut lisää reilun viikon aikana
 
On aika laihoja venäläisten menestykset tällä hetkellä kun TASS uutisoi kuinka drooni tuhosi Sergein.

The Russian Ministry of Defense reported the destruction of a ZU-23 anti-aircraft gun in the Kherson region​

MOSCOW, January 24. /TASS/. A crew of drones of the Airborne Forces from the Dnepr group of troops destroyed a twin ZU-23 anti-aircraft gun on the right bank of the Dnieper in the Kherson region. This was reported to the Russian Ministry of Defense.

“Unmanned aviation units of the Airborne Forces (Airborne Forces) from the Dnepr group of troops actively use Lancet loitering ammunition during a special military operation to destroy enemy military equipment on the right bank of the Dnieper in the Kherson region. The UAV crew, professionally operating the Lancet “flew up to the target, captured it and destroyed it. After a direct hit, the ZU-23 anti-aircraft gun of the Ukrainian Armed Forces was disabled,” the Russian Ministry of Defense said.

UAV units of the Airborne Forces destroy dozens of Ukrainian militants and several units of various equipment of the Ukrainian Armed Forces every day.
https://tass.ru/armiya-i-opk/19801321
 
tuosta koneen pudotuksesta sen verran että ei kovasti välttämättä kannata keulitella vielä että kyydissä oli ukrainalaisia sotavankeja, eikös ne ihan bussi kyydillä ole tähän asti palauteltu ellen nyt taas päissäni väärin muistele + olisi melkosen erikoista että tuollasella rahtikoneella olisi niitä tarpeen lennätellä.

Todennäköisempää lienee että taisi mennä kasa z upseereja koneen mukana kun noin päin asiaa taas väittävät (lue valehtelevat) tai kuten Ukraina kertoo oli ohjuslasti

Hieno pudotus joka tapauksessa ja tässä on melkoisen kivasti erikoisenoperaation onnistumisia tullut lisää reilun viikon aikana
Voihan se ryssän tarkoituskin voinut olla nuo murhata tälleen (jos siihen kääntyy), sen verran on sekopää maa. Joku puoliraato lentokone uhrattu samalla.
 
Hidastetulla ja lähemmäs zoomatulla videolla näkyy että koneesta irtoaa joku osa / jotain osia ennen maahan osumista. Toki kuten aikaisemmin oli puhetta, tämä ei ole epätyypillistä tällaisissa tilanteissa kun koneen rakenteet joutuvat hyvin kovalle kuormitukselle (sellaiselle jollaista niiden ei ole suunniteltu kestävän):

Ił-76. #SlowMo

Some u/i element/s falling off the aircraft just before the crash.


 
Hidastetulla ja lähemmäs zoomatulla videolla näkyy että koneesta irtoaa joku osa / jotain osia ennen maahan osumista. Toki kuten aikaisemmin oli puhetta, tämä ei ole epätyypillistä tällaisissa tilanteissa kun koneen rakenteet joutuvat hyvin kovalle kuormitukselle (sellaiselle jollaista niiden ei ole suunniteltu kestävän):

Ił-76. #SlowMo

Some u/i element/s falling off the aircraft just before the crash.


näyttää niinku koko koneen keula repeis irti (y)
 
Voiko rahdista tehdä johtopäätöksiä räjähdyksen perusteella?

1) Putoamisvideolla näkyy arviolta useamman kymmenen metrin hitaasti leviävä tulipallo.
2) Videolla kuuluu lyhyt ja napakka räjähdysääni, jota kuvaaja säikähtää ja paineaalto saa auton varashälyttimet laukeamaan.

Tulipallo viittaa polttoaineen palamiseen/räjähtämiseen. Polttoaine on suurelta osin varmastikin koneen omaa, mutta ei sulje pois rakettipolttoaineita. Napakka ja lyhyt räjähdysääni saapuu noin 10 sekunnin kuluttua oletetusta törmäyshetkestä (hetkeä ennen kuin tulipallo alkaa näkyä rakennusten takaa), eli matkaa kuvauspaikalta putoamispaikalle on noin 3000-3500m. Räjähdyksen täytyy olla aika tymäkkä jos se saa varashälyttimen laukeamaan yli 3 km päässä. Tämä voisi ehkä puoltaa ohjusteoriaa?

Youtubesta katsoin useampia lentokoneen putoamisvideoita (ml. 9/11 törmäykset) ja niissä ei vastaavaa räjähdysääntä oikein ole kuultavissa. Toki nuo videot voivat olla editoitujakin tai ainakin leikattu päättymään kenties ennen äänen saapumista.
 
Viimeksi muokattu:
Sellainen mahdollisuus jossa ryssä käyttää jo kortilla olevaa lentokalustoa sotavankien kuljettamiseen on kyllä minimaalinen.
Jos koneessa oli sotavankeja, niin sitten kyseessä oli ryssän tahallinen teko jolla yritetään hakea jotakin hyötyä? Lennätetään tarkoituksella konetta jossa on sotavankeja IT.n toimialueella ja sitten itketään asiasta. Yritetäänkö tuolla sitten iskeä kiilaa Ukrainan kansan keskelle tai johonkin muuhun rakoon? Tai sitten ihan ryssän tyylisesti kyseessä on silkkaa kiusantekoa ja kosto. Oliko kyseessä sotatarvikkeiden kuljetus ja sotavangit oli ihmiskilpenä kyydissä? Ryssä on kyllä sellainen, että voisi tehdä tuollaista. Joko sitten Ukraina ei saanut muistiota aiheesta, ei uskonut tai välittänyt asiasta.

Tai sitten tapetaan sotavankeja ja kipataan putoamispaikalle. "Aina kun ammutte meidän koneen alas, niin sanomme kyydissä olleen sotavankeja". Kyllähän sitä esim. SU-34 helposti kuskaa muutaman vangin jotka traagisesti kuolevat kun kone putoaa.

edit. Tai jos sotavankien vaihdon piti toteutua, niin tässähän on paras tilaisuus piilottaa totuus siitä, että ne listalla olleet vangit olikin jo tapettu niskalaukauksilla. Nyt syyllisiä olikin natsit Ukrainasta.
 
Back
Top