Ukrainan konflikti/sota

Muski pelkää ydinsota koska se tuhoaa bisnekset ja rahalla mitä hänellä on menettää arvonsa.
"Mitä rikkaampi ihminen, sitä pelokkaampi, koska hänellä on niin paljon menetettävää." Juttelin joskus erään entisen liivijengiläisen kanssa, ja hän oli kiristysbisneksessään tehnyt tälläisen havainnon. Voi olla ihan yleispätevä ilmiökin.
 
Kenraali Syrskyin kommentit.



Ukrainan asevoimien tuore komentaja Oleksandr Syrskyi sanoo, että rintaman etulinjan tilanne on erittäin vaikea. Syrskyi kommentoi asiaa vieraillessaan ensimmäistä kertaa komentajan roolissa etulinjassa lähellä Avdijivkaa Itä-Ukrainassa. Vierailulla oli mukana myös puolustusministeri Rustem Umerov.

Noin tuhat kilometriä pitkä rintamalinja ei ole juuri liikkunut yli vuoteen ja Ukrainan joukot ovat epäonnistuneen vastahyökkäyksensä jälkeen puolustusvaiheessa. Yhdysvaltojen aseapu on viivästynyt kuukausilla.

– Operationaalinen ympäristö on erittäin monimutkainen ja stressaava, Syrskyi sanoo.

– Venäjän miehittäjät kiihdyttävät ponnistelujaan ja heillä on määräylivoima henkilöstössä.Venäjä on pyrkinyt valtaamaan Avdijivkan kaupunkia jo kuukausien ajan. Ukrainan armeijan tiedottaja Dmytro Lyhovyi sanoo, että Venäjällä on kaupungin ympärillä 50 000 sotilasta.

– Teemme kaiken voitavamme estääksemme vihollista etenemästä syvemmälle alueillemme, Syrskyi sanoo sosiaalisessa mediassa.
 
Realistinen näkemys Muskilta.

Varmaan ottaa koville kuulla tämä, mutta tällä hetkellä pidän itsekin todennäköisenä että rauhan tullessa Venäjä saanee pitää suurimman osan alueista joita se nyt on vallannut Ukrainalta. Ukrainalla ei ole kykyä eikä tahtoa ottaa niitä takaisin. Massiivisella tuella ja mobilisoinnilla siihen voitaisiin pystyä, mutta niin suurilla tappioilla, joihin Ukraina ei välttämättä ole valmis.

Putin ei pystynyt valtaamaan koko Ukrainaa, mutta ryssät varmaan pitävät nykyistäkin tilannetta voittona.
Jos asiaa katsoo esillä olleen Venäläisen neuvottelustrategian valossa: Pyydä mahdottomia, saat jotain. Osuu se. Toisaalta, tapa jolla "neuvotellaan" -Sota, hyökkäys , valtaus,--Omat kulut ovat isot . Ei loogisesti osu. Loppuviimeksi se mitä tapahtuu on kansainvälispoliittinen ratkaisu.Jos halutaan Venäjän häviävän, se häviää, jos ei , niin isoja kysymyksiä nousee. Vaikkapa nykyjohdon tilanne , putin takaisin kv.yhteisön pöytiin. ??????? En ymmärrä, niskani nyrjähtää päätä pyöritellessä.
 
Omsktransmash valmistanut "erän" T-80BVM obr 2022 vaunuja. Videolla näkyy 5 kpl joten siinä lienee koko erä. Jotenkin, kun muistelen aikaisempia UVZ:n vastaavia videoita, joissa on näytetty uusien T-90M vaunujen toimituksesta, niin muisteluni mukaan niissäkin oli usein 5 kpl vaunuja per video. Ehkä muistan väärin? Kovin pieniä ovat toimituserät, sitä tässä haen.

Mielenkiintoisesti ampujan tähtäimenä on yhdessä vaunussa Sosna-U ja toisessa venäläinen "oma tuote" 1PN96MT-02. Molempia siis sekaisin ja Sosna-U tähtäimiä näkyy riittäneen ainakin tähän asti - ei silti niin että niitä olisi voinut asentaa jokaiseen vaunuun.

Uralvagonzavod (UVZ) reported that a new batch of T-80BVM obr 22 MBTs was dispatched from Omsktransmash. According to video there are at least 5 tanks on the train. All of them are already equipped with cope-cage protection

https://t.me/uvznews/2593

More interesting, two types of the gunner's sight can be seen on the video: Sosna-U and 1PN96MT-02. It means there are still serious problems with producing Sosna-U sights, standard for BVM series. This problem first arose back in late 2022.

1707924861747.png

1707924884690.png

 
Viimeksi muokattu:
Oliko missään tietoa oliko upotettu alus menossa Krimille vai pois? Eli menikö mukana mahdollisesti melkoinen määrä lastia myös pohjaan.

edit.
On meinaan tuon kokoisessa laivassa lastia vähän enempi kun keskimääräisessä puskaan kipatussa kenttäammusvarastossa.
 
Viimeksi muokattu:
Oliko missään tietoa oliko upotettu alus menossa Krimille vai pois? Eli menikö mukana mahdollisesti melkoinen määrä lastia myös pohjaan.

En muista, onko suuntaa kerrottu mutta ainakin videolla näkyvä räjähdys oli niin komea että moni arvellut lastin räjähtäneen. Mitä sitten tuollainen komeasti räjähtävä lasti onkaan? Tykistön laukauksia, ilmatorjuntaohjuksia, Shahed-droneja? Kenties montaa eri laitetta yhdessä paketissa?
 
Oliko missään tietoa oliko upotettu alus menossa Krimille vai pois? Eli menikö mukana mahdollisesti melkoinen määrä lastia myös pohjaan.
Videolla maa näkyy laivan tyyrpuurin puolella niin tuosta itse päättelin, että olisi menossa kohti Sevastopolia eli viemässä lastia. Ja kyllä se komea räjähdys kertoo, että jotain herkkää oli kyydissä.
 
Kyllähän Venäjän kyvystä taistella ketä tahansa suurta länsimaata vastaan kertoo paljon Ukrainan sodan mitätön ilma-aseen käyttö. Ukrainan ilmavoimatkin lentävät edelleen joka olisi ajatuksenakin ollut älytön vuosia sitten, kun vielä yleinen usko oli Venäjän kykyyn käydä sotaa. Ainoa millä Venäjä pystyy aloitetta ottamaan on sotilaiden määrällä joka on kasvanut kokoajan. Usa lamauttaisi ilmapuolustuksen ja sen jälkeen venäläiset sotilaat saisivat kokea asemissaan miltä tuntuu kun B-52 ja B-1 Lanserit tyhjentävät aivan älyttömät lastinsa asemiin. Siellä ei liikkuisi enään mikään. Surkeaa että Ukrainan joutuu kärsimään tuon mafian johtaman kehitysmaan sikailusta eikä sitä saada kuriin.
 
Back
Top