Ukrainan konflikti/sota

Mielenkiintoinen pointti Alex Luckilta. Eli joko Scholz vuosi Brittien ja Ranskan osallistumisen tai valehteli Storm Shadowin (ja Tauruksen) maalitustarpeesta. On kyllä melkoiseksi muodostumassa Merkelin ja Scholzin perintö.

Jos miettii Scholzin taustaa ja kuinka se ramppasi harppisaksasss, ja nykyistä käytöstä, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin se, että ryssällä on raskasta kompromaattia. Kuten varmasti oli Merkelistäkin.

Seppo Räty voisi kommentoida.
 
Sulla on mielestäni väärä Krasnohorivka kuvassa. Tämä Krasnohorivka Avdiivkan koillispuolella on ollut ryssällä jo kauan. Oikeampi Krasnohorivka on lähellä rauniokaupunki Marinkaa (sinisellä). Myös deepstaten päivityksessä koordinaatit vie sinne. Mutta nähtävästi osasto Azovilaisista siirtynyt sinne.
Katso liite: 94071Katso liite: 94072
Katso liite: 94073

No helevetti, vielä olevinaan tarkistin Google mapsista.

Hyvä korjaus.
 
vittumitäpaskaa.

iltasanomat otsikoi "Yksi kuva kertoo karun totuuden: näin musertava on Venäjän ylivoima Ukrainassa" ja toistaa Military Balancen lukuja sellaisenaan. Antaen ymmärtää ryssällä olevan välittömästi Ukrainaan käytettävissä mm 1169 'taistelukelpoista lentokonetta'.

Jos ei Sanoman toimittaja joka päivä haluakaan lehden etusivulle aurinkoista putleria, niin ryssän 'musertavasta ylivoimasta' uutisointi on toki vaihtoehto :facepalm:



Katso liite: 94066

No, jos jotain positiivista haetaan niin ainakin numerot ovat Military Balance julkaisun tuoreimmasta versiosta.

Lisäksi on otettu pelkästään "aktiivijoukkojen kalusto" esim. panssarivaunuja 1 750 kpl eli ei ole lähdetty sotkemaan "varastovaunuja" kokonaismäärään (heidän tuorein arvio niiden määrälle taisi olla 4 000 kpl).

Minulla ei ole tätä tuoreinta julkaisua käsissä, mutta jos haluaa katsoa mistä nuo ryssän ilmavoimien numerot koostuvat, lainaan toisesta ketjusta spoilerin taakse: LÄHDE

Sain vihdoin aikaiseksi päivittää Military Balance -seurantataulukkoni tuoreimman julkaisun tietojen osalta, tässä hävittäjäkoneiden numerot. Julkaisin aikaisemmin "suuremman taulukon", mutta tämä seuraava on "typistetty versio" josta on karsittu menneiden vuosien koneet pois (sellaiset jotka eivät ole nykypäivänä käytössä, ainakin jos uskotaan Military Balancen tekemään seurantaa). Isompi taulukko löytyy mm. tästä viestistä: LINKKI

Rivien värikoodaus on minun oma valinta ja se edustaa minun arviota koneiden iästä. Värien merkitys: pyrin arvioimaan vanhojen kylmän sodan aikaisten koneiden osuutta heidän hävittäjämäärästä.

- Punainen väri tarkoittaa "uusinkin kone valmistettu 1993 tai ennen sitä", tästä eräänlainen poikkeus on Su-25 jota on valmistettu pieniä määriä 90-luvulla ja 2000-luvun alussa. HUOM: tiedetään kuitenkin että MiG-31BM, Su-24M ja Su-25 koneiden eri versiot ovat kokeneet erilaisia modernisointeja tänä aikana, joten tältä osin on ehkä väärin käyttää punaista väriä näiden osalta

- Oranssi kertoo tietyn konemäärän "modernisoinnista" mikä tarkoittaa yleensä uutta tutkaa, elektroniikkaa yms. muttei tee korjauksia koneen siipiin tai runkoon. Vertaa meidän Hornettien MLU1 ja MLU2. Tuo siis parantaa koneen suorituskykyä ja pidentää käyttökelpoista elinkaarta, muttei rajattomasti.

- Vihreä on täysin uusi kone, länsimaisittain sen elinkaareksi voi ajatella 30 vuotta. Venäläisittäin ehkä pidempi aika, ehkä ei?

Huomaa vielä vuosien osalta: esim. Military Balance 2021 on julkaistu "February 2021" joten olen kirjannut sen tiedot vuoden 2020 kohdalle, koska julkaisun tiedot ovat "ajankohtaiset" silloin, eivät 2021. Sama koskee muita julkaisuja, joten jos haluaa etsiä nämä numerot, pitää muistaa että julkaisun nimestä tulee vähentää 1 jotta ollaan oikean sarakkeen kohdalla tämän minun taulukon kanssa:

1709151758185.png

1709151774850.png

-

Kuten nähdään, vuoden 2023 julkaisussa aerospace forces (eli ne varsinaiset ilmavoimat) + naval aviation joukkojen ihan kaikkien hävittäjien summa oli 1 064 kpl.

Toki tähän määrään kuuluu kaikenlaista mm. 36 kpl UB-koneita eli harjoituskoneita sekä 100 kpl päivittämättömiä MiG-29 ja Su-27 koneita. Lisäksi voi miettiä, mikä määrä Su-24 / Su-24M kalustosta on lentokunnossa - selvästikin tietty määrä, koska niitäkin on käytetty Ukrainassa, mutta tuskin kaikki. Lisäksi listalla on modernisoimattomia Su-33, MiG-31 ja Su-25 koneita.

FGA-kategoriat (Fighter/Ground Attack eli hävittäjäpommittaja) sisältävät ihan aidosti uutta kalustoa, mutta muuten on hyvin paljon vanhaa (joista osa tietysti modernisoituja mutta sitä touhua ei voi jatkaa loputtomiin).

Uutta ja modernisoitua kalustoa on mutta mikä on niiden käyttöaste / availability? 50% kenties?

Entä vanhalla kalustolla? Olisiko 20-33% liian vähän?
 
Viimeksi muokattu:
vittumitäpaskaa.

iltasanomat otsikoi "Yksi kuva kertoo karun totuuden: näin musertava on Venäjän ylivoima Ukrainassa" ja toistaa Military Balancen lukuja sellaisenaan. Antaen ymmärtää ryssällä olevan välittömästi Ukrainaan käytettävissä mm 1169 'taistelukelpoista lentokonetta'.

Jos ei Sanoman toimittaja joka päivä haluakaan lehden etusivulle aurinkoista putleria, niin ryssän 'musertavasta ylivoimasta' uutisointi on toki vaihtoehto :facepalm:



Katso liite: 94066

Toki tuo on hevonpaskaa

Kai tuo on jotain suomalaista typerää laiskuutta tai jopa nöyryyttä. Kai tuossa jotain haetaan, että joku rauha muka olisi järkevää hakea kun noin "ylivoimainen" vastustaja. No sitä rauhaa ei ole luvassa seuraavaan kymmeneen vuoteen. Jos Ukraina jyrätään, sen jälkeen ollaan itse sotimassa.
 
Kun videota käy lävitse kuva kuvalta niin ensin vasemmassa yläkulmassa näkyy pieni esine (ympyröity punaisella) kahdessa framessa ja sen jälkeen räjähtää. Lujaa se ainakin liikkuu droneksi, enennemin kranaatti tai ohjus.

Katso liite: 94070


Katso liite: 94063

Katso liite: 94068


Videon lopussa (7 sek ensimmäisen räjähdyksen jälkeen) toinen saman näköinen räjähdys, missä keskeltä tulee "savutikari" lävitse (suunta on maasta poispäin). Tämä paukku on kuitenkin maahan osuneesta ammuksesta tai miinasta, koska nostaa paljon maata räjähdyksen reunalta ylös. Kuvat ovat viereiset framet.

Maasta alkaa nousemaan savua n. 0,3 sek ennen räjähdystä. (kuvassa punaisella ympyröidyn miehen lähellä) Toinen räjähdys on linjassa projektiilin ja ensimmäisen räjähdyksen kanssa, voisiko olla kaksivaikutteinen kärki missä sivuilta pamahtaa viuka (kapea, mutta pitkä kuvio) ja sen jälkeen loppu lentää eteenpäin ja räjähtää ajastettuna maassa?


Katso liite: 94067


Katso liite: 94065

Oisko ihan KRH rypäleitä. Niistä kyllä tais tulla pyöreä viuhka, ei suora.
 
Vastaus usein askarruttaneeseen kysymykseen: mitä Ukrainan "päivän numero" tarkoittaa kun puhutaan sotilaista (lähteen Pravda Ukraina artikkeli julkaistu 27.2.2024).

A question I've wondered about for some time appears to be settled definitively: Estimates of Russian personnel losses include killed (безповоротні втрати) and wounded in action (бойові санітарні втрати) according to Ukraine General Staff spokesman.

https://www.pravda.com.ua/news/2024/02/27/7443939/


The General Staff explained how the enemy's losses are calculated and how many killed and wounded the Russian Federation has​

VALENTINA ROMANENKO — TUESDAY, FEBRUARY 27, 2024, 1:18 P.M

ico_eye.svg
43128

The General Staff explained how the enemy's losses are calculated and how many killed and wounded the Russian Federation has

ANDRIY KOVALEV. PHOTO "ARMY INFORM"

The General Staff of the Armed Forces specified that Russia's losses in the war against Ukraine amount to 412,400 people killed and wounded as of February 27, 2024.

Source: spokesman of the General Staff of the Armed Forces of Ukraine, senior lieutenant Andriy Kovalev, in a comment to "Ukrainian Pravda"

Direct speech: "Every day the General Staff of the Armed Forces publishes the total combat losses of the enemy. Let's emphasize - these are the total losses.

The total losses of the Russian occupiers, published by the General Staff, consist of two main indicators of losses received by the enemy in the course of hostilities. Namely - irreversible losses and combat sanitary losses of the enemy.

And as of February 27, 2024, the total losses of the Russian occupiers are approximately 412,400 people."

What preceded: At a large press conference on February 25, 2024, the President of Ukraine, Volodymyr Zelenskyi, announced that 31,000 Ukrainian soldiers died during the full-scale invasion of Russia , and 180,000 were killed on the Russian side.

This brings their numbers much closer to the various NATO estimates. Varying methodologies for counting the wounded explain some of the remaining gaps; tendencies for both sides is for the lightly wounded to stay at the front, applying traditional Western norms may be incorrect.


-

JOS sama koskee muita ilmoitusten kategorioita, silloin ne tulee nähdä "tuhotut + osuman kärsineet eli vaurioituneet".

Vaurioita on monenlaisia, kuten on haavoittumisiakin: toiset ovat vakavampia kuin toiset.

Osa kalustosta kelpaa osuman jälkeen vain varaosiksi, osa on kunnostettavissa.
 
Viimeksi muokattu:
Eteneminen on vaikeaa liikkumatta, ja linnoittautuminen on vaikeaa liikkuessa. Liikkuvat joukot tarjoavat erinomaisen maalin FPVille, ohjuksille, tykistölle ja kaikenlaiselle ilkeydelle jolla saadaan tuotettua ja kulutettua hyökkääjää.
Liikkuva puolustus sen sijaan on kohtuullisen taloudellista hommaa erityisesti kaukovaikutteisia aseita käyttäen.
Sitäpaitsi, rysyn doktriiniin on niin syvälle hakattu avautuvien mahdollisuuksien hyödyntäminen, että samaan ansaan voi langeta ihan hyvin parikin kertaa. Lisäksi ei voida yliarvioida yksittäisten tuoreiden komentajien näyttämisenhalua ja kunnianhimoa autoritaarisessa järjestelmässä. Kun prikaatin tai divisioonankomentajasta alkaa näyttää että hän voi olla ekana Harkovan porteilla kun oikein painaa kaasua, niin harkintakyky pettää helposti. Erityisesti kun kilpailevia etenemisreittejä avautuu kaksi.

Voi toimia vain jos ryssä ei syötä kärjessä menevän perässä lisää joukkoja joiden tehtävä ottaa asutuskeskuksia tms. haltuun ja alkaa miinoittaa ympäristöt puolustukselle. Ukrainalla ei ole varaa ottaa tällaista riskiä, etenkään kun vaikuttaa että resurssit alkaa olla aika niukilla.
 
Toki tuo on hevonpaskaa

Kai tuo on jotain suomalaista typerää laiskuutta tai jopa nöyryyttä. Kai tuossa jotain haetaan, että joku rauha muka olisi järkevää hakea kun noin "ylivoimainen" vastustaja. No sitä rauhaa ei ole luvassa seuraavaan kymmeneen vuoteen. Jos Ukraina jyrätään, sen jälkeen ollaan itse sotimassa.
Jossain päivän otsikoissa vilahti taas venäjän "supervakoilukone". Ei noita toimittelijoita tosiaan voi muuttaa mitenkään. Ihan mekaanisesti ne toimii.
 

Mielenkiintoinen jos totta, ryssällä vois olla puutetta it-ohjuksista - voiko olla tosi? @Antares tai joku muu asiasta perillä oleva voisi vastata, jos jaksaa.


Tuo on totta että Ukrainan kertoman mukaan S-300 / S-400 ohjuksia pitäisi olla tuhansia jäljellä, mutta miten lie muiden ohjusjärjestelmien tilanne? Niille en ole nähnyt arviota, mutta kaksi kokonaista vuotta suursotaa on hyvin kuluttavaa puuhaa ja ohjusten uustuotannossa ei varmasti ole hurraamista. Jossain vaiheessa varastojen pohja tulee vastaan näidenkin osalta, liekö se jo näkyvissä?

Ei savua ilman tulta, mutta Medvedevin "ärähtely" voi johtua myös tarpeesta tehdä itsestään näkyvä. Eli osoittaa että on vielä hengissä ja "sodassa mukana".
 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokattu:

Mikä tässä Ukrainan ja Puolan välisessä kähinässä oikein on taustalla? Onko pelkästään se halpa ukrainalainen vilja vai wtf?
Ja niin meidänkin mediamme hehkutti, että kun päästään eroon PiS:stä, alkaa uusi luku Puolan ja Ukrainan suhteissa... no näköjään alkoikin, edellinen PM Morawiecki sentään sai tuon viljadiilin sovittua, että Ukraina saa kuljettaa Puolan satamiin viljaa, kunhan se ei tule Euroopan markkinoille.

Samoin mediamme myös hehkutti Lulan kääntävän Brasilian järjen tielle Bolsonaron kauden jälkeen... mitäs sitten kävikään, kun Lula tukee Venäjää ja oikeastaan vähän jokaista terroristijärjestöä...

Toki siinä on myös tuo aspekti mistä @MSH kirjoittaa mutta ymmärtääkseni nää viljat mitä on valutettu maahan ei ole olleet EU:n markkinoille vaan Gdanskin kautta Afrikan maihin.
Niin, Puolan edellinen hallitus, joka tuon diilin sopi, sai asian sovittua niin, että EU:n markkinoille ei tule viljaa Puolan kautta (koska Puola halusi suojella oman maataloutensa intressejä, mikä sopi erinomaisesti myös muille EU-maille).

Puolan hallituksen pitäisi ottaa ne munat käteensä ja pidättää nuo kuljetuksia blokkaavat farmarit. Sata paikallista maijaa paikalle ja syytteenä liikenteen haittaaminen, jne... ja farmarien autot sitten hinaukseen, ja auton saa takaisin kun maksaa hinauksen ja sakon.
Eivät voi, kun sitten PiS saisi kannatuksensa takaisin, kun suivaantuneet maanviljelijät äänestäisivät kaikki. Tusk haluaa Dudan ulos ja korvattavan Tuskin puolueen edustajalla, ja siksi tämä rajan blokkaaminen saa jatkua.

Venäjän tykistön osalta tuliputket voivat muuttua nopeasti kriittiseksi resurssiksi. @Antares mainitsi jossain postissa, että Venäjällä tehdään uusia tuliputkia 30-50 kappaletta vuodessa, yhden aktiivisen taistelupäivän kulutus. Jos ajatellaan, että näitä olisi tehty samalla tahdilla vaikka viimeiset 50 vuotta, varatuliputkia olisi varastoissa hyvin karkeana arviona noin 2500 kappaletta yhteensä kaikkiin tykkimalleihin. Varastoiduista tykeistä saa tietysti kannibalisoitua tuliputkia, mutta ne ovat jo valmiiksi olleet käytössä ja käyttöikä on lyhyempi. Voi olla, että Venäjän tykistön käytössä saattaa tulla hyvin nopea romahdus, kun tuliputket loppuvat!

Täällä spekuloitiin myös tykkien tuonnilla Pohjois-Koreasta tai Iranista. Ensimmäinen vaihe saattaa olla pelkkien tuliputkien tuonti, niitä mahtuu merikonttiin jo kohtalainen määrä ja ne on helpompi kuljettaa salaa kuin kokonainen tykki.
Tuo 30-50 kappaletta lienee rauhan ajan yksivuorotyön (40 tuntia viikossa) määrä. Todennäköisesti nyt ollaan ainakin kolmivuorotyössä jo.
Toisaalta, jos Venäjä saa aihioita esim. Kiinalta tai Iranista (takoaihioiden tuonti on se varmempi tapa) ja vain sorvaa ne itse haluttuun muotoon, niin sitten tuotanto varmasti saadaan vielä suuremmaksi.

Malesia tullut epäluuloiseksi venäläisistä aseista, varsinkin ryssän kyky toimittaa varaosia Su-30MKM hävittäjiin epäilyttää (ostivat niitä 18 kpl vuonna 2003 - LÄHDE).

Mielenkiintoista, koska Sukhoi on yhtiönä paljon menestyneempi kuin Mikoyan. Esimerkiksi Intia on valittanut MiG-hävittäjien varaosien saannista jo vuosikausia, mutta olisin kuvitellut että Sukhoilla olisi tahtoa ja kykyä pitää ulkomaiset asiakkaansa tyytyväisinä.

Suuntaavat katseita muualle, oma teollisuus sekä Etelä-Korea mainitaan artikkelissa vaihtoehtoina.

"At the Singapore Airshow here, a Malaysian Air Force [Su-30MKM] was one of the only visible displays of military equipment made in Russia. At some point in the future, there may be next to none at all left flying, according to the plane’s pilot."

"The West’s sanctions against Russia represent one of the key reasons why the government is looking to buy elsewhere, the pilot told Defense News."


https://www.defensenews.com/global/...is-becoming-wary-of-its-russian-made-weapons/

Malaysia is becoming wary of its Russian-made weapons​

By Elisabeth Gosselin-Malo
Feb 21, 05:16 PM

Malaysia is becoming wary of its Russian-made weapons​

By Elisabeth Gosselin-Malo
Feb 21, 05:16 PM

H2WPGV67TZH6POUZBC3H6N2O54.jpg

A Sukhoi Su-30MKM of the Royal Malaysian Air Force puts on a solo display at LIMA 2023. Malaysia operates 18 of these jets alongside eight Boeing F/A-18D Hornets as its primary combat aircraft. (Mike Yeo/Staff)


SINGAPORE — With the allure of Russian weapons waning in the shadow of the Ukraine war, Malaysia is considering pivoting to other Asian suppliers while also attempting to build a local industry.

Malaysia’s defense capabilities have historically been highly dependent on foreign suppliers, and Russia has been among Kuala Lumpur’s main dealers in the aerospace sector.

This appears to be changing, as the Russian-made aircraft the country operates are now facing a number of shortcomings. In 2017, Malaysia retired from service its MiG-29 fighter aircraft and has also struggled to keep its Su-30MKM ground-attack aircraft operational.

At the Singapore Airshow here, a Malaysian Air Force jet, a Moscow-supplied Su-30, was one of the only visible displays of military equipment made in Russia. At some point in the future, there may be next to none at all left flying, according to the plane’s pilot, who asked to remain unnamed for security reasons.

The West’s sanctions against Russia represent one of the key reasons why the government is looking to buy elsewhere, the pilot told Defense News.

Bans placed on Moscow after its troops invaded Ukraine are preventing Malaysia from buying the Su-30 directly from the Kremlin, implying that existing stocks of spare ones could run out, an analysis by the International Institute for Strategic Studies found.

One of the countries attempting to jump into the business is South Korea, which signed a contract last year to provide 18 Korean-made FA-50 fighter jets to Malaysia.
On Jan. 27, South Korea and Malaysia also held defense talks in Seoul to discuss boosting bilateral security partnerships and joint drills.

Malaysia has also launched a renewed effort at building up its own defense industrial base. With the launch of the Malaysian Aerospace Industry Blueprint 2030, and an increase in its defense budget, the country is looking to position itself as Southeast Asia’s strongest aerospace market.

A report published this year by the U.S. International Trade Administration highlighted that the Malaysian government “hopes to strengthen domestic manufacturing capabilities of defense products through collaboration and technology transfer.”

Malaysia is home to over 200 aerospace companies, including both international and local industry actors, the report noted.

-

About Elisabeth Gosselin-Malo

Elisabeth Gosselin-Malo is a Europe correspondent for Defense News. She covers a wide range of topics related to military procurement and international security, and specializes in reporting on the aviation sector. She is based in Milan, Italy.

Malesialla oli ymmärtääkseni ongelmia noiden kanssa jo aiemmin, ja nykyäänhän Mikojan-Gurevits ja Suhoi ovat saman yhtiön UAC:n osia.

Kuten syksystä 2023..
Toisaalta alkukesästä 2022 Venäjä eteni huomattavia määriä ja aika vastaanpanemattomasti Neuvostoliiton mittakaavaisen massiivisen tykistötulen turvin, ennen kuin HIMARS saapui ja Ukraina alkoi iskeä tehokkaasti ampumatarvikevarastoihin. Syksyllä 2023 Venäjän eteneminen oli aivan marginaalista.

Hesarissa on toimittajia, jotka ymmärtävät miksi putinin kanssa neuvottelu on turhaa:

Putinin kanssa ei pidä sopia enää mistään​

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000010248409.html
Onkohan vihdoinkin nöyristelyn aika lakannut? Tuo perjantainen pääkirjoitus oli kyllä ihailtavan nuorsuomalaisessa hengessä kirjoitettu, tekee kunniaa Hesarin/Päivälehden historialle.

Täälläkin pohdittiin taannoin, että sota puhdistaisi arvojärjestyksiä ja lopettaisi nöyristelyn. Niin se on huomattavalta osin tehnyt, ja onneksemme se ei ole kuitenkaan ollut meitä suoraan koskeva sota, niin raadollista se kuin onkin Ukrainan kannalta sanoa.
 
Viuhka tms uutuus drone nyt kumminkin in action , eiköhän tässä tule hyvät lähiviikot kun pannssari raatoa sekä örkkiä aletaan urakalla lahtaamaan. Haiskahtaa hyvältä taktiikalta vetäytyä ja houkutella ryssä esiin koloistaan


Linkki

Jalkaväen elämä muuttui yhä paskemmaksi. Vallankumousta silmien edessä nämä.

Näkyy jo kevättä pukkaavaan Ukrainaan, videollakin hiukan vihersi.

Talvi taisi jäädä muutenkin vähän tuhnuksi, mielestäni Bakhmutin taistelun aikoihin vuosi sitten oli reilusti kylmemmät kelit kuin mitä tänä talvena on ollut. Tämä voi ehkä tarkoittaa lyhyempää rospuuttoa aikaa.

NAFO säämies lupailee 5-10 asteen lämpötiloja Kreminna vs. Melitopol. Ukrainaa hyödyttää kirkkaat päivät kun puolustus nojaa tällä hetkellä erittäin vahvasti droneihin murkuloiden puutteen takia.

 
Ei pidä paikkaansa: Demokraatit OVAT VALMIITA SULKEMAAN RAJAT (edit: ennätystiukka rajakontrolli, neuvoteltu republikaanien kanssa, siis ei MAGA jengin kanssa) kunhan Ukraina saa tukensa, tätä on jatkunut jo yli kuukauden ajan. Ja MAGA porukka - se ryssän narun päässä oleva republikaanijoukko - kieltäytyi "loistavasta diilistä".
Juuri näin. Ja lisäksi rajan sulkeminen, ja laittomasti maassa olevien karkoitus veisi yrityksiltä halvan (laittoman) työvoiman jota ilman USA:n talous ei pyöri. Tämän takia republikaanit eivät halua tehdä oikeasti asialle mitään.
 
Eikun tämä predator/khyzhak joka suolas sen ryssän bmb porukan viimevuonna. Sai Valeri Zaluznylta sen M4.

Ainakin näyttäisi telegramissa olevan aktiivinen.
Instassakin saattaa olla, en omista tiliä, niin ei pääse stalkkaamaan
 
Korjauskelvoton ja se, ettei korjata, ovat kaksi eri asiaa.

X (Z) - määrä noita pilareita kannattelevia pienempiä pyloneita poikki tai mutkalle. Korjaaminen on hankalaa, ja korjausporukkaan vaikuttaminen onnistuu pienemmälläkin määrällä räjähdettä. Sitoo vähintäänkin ilmatorjuntaa.

Katso liite: 93945
18 km , siinä se vastaus, riittävän monta osumaa muutaman kilometrin välein, siten että pylonit hajoavat. Kestää korjata.
 
Back
Top