Ukrainan konflikti/sota

Hieman lisää tästä iskusta:

Russian sources regarding the attack :

“As can be seen from the footage shared in the media, our Black Sea sailors bravely fought with the enemy naval kamikaze drone, which attacked the patrol ship "Sergei Kotov".

According to local reports, the ship was lost.

According to our data, the entire crew survived, evacuated, there are several wounded.”


1709622667257.png

-

Ei tietoa, oliko tämä väliaikainen vai pysyvä järjestely mutta muistan nämä kuvat vuodelta 2022:

Sergei Kotov on the 30 of December 2022. After a series of attacks on Russian ships in 2022, a TOR air defense system was installed on the ship's helipad.

1709622611808.png

1709622629407.png

 
ihan mukavan lihava saalis

/2. The fourth corvette of the Project 22160 patrol ship series, “Sergei Kotov”, hull number 383. On July 30, 2022, the ship was accepted into service with the Black Sea Fleet of the Russian Navy.Characteristics:Displacement: 1965 tonsLength: 91,3 metersWidth: 14,5 metersCrew: 32+8Armament: 1 × 76.2 mm AK-176; anti-aircraft missile system "Shtil-1", short-range anti-aircraft missile system 3M-47. Ka-27PS helicopter, possible.

Katso liite: 94592
linkki
Sitten kun istuu alas ja miettii niin keksii että tämänkin ryssän kiulun tarkoitus olitu turvata muuta meriliikennettä. No lopputulos oli että ei pystynyt turvaamaan edes omaa uppoumaansa. Ei mahdu - eikä surise kuvaa kyllä hyvin tämänhetken suorituskykyä ryssän kiulustossa.

Erilaiset pintaa pitkin tulevat uhat, varsinkin pienemmät ja nopeat, ovat olleet tunnettuja jo ww2 aikaisista torpedoveneistä lähtien. Veneillä tehdyt parvihyökkäykset ovat olleet tuttuja myös Iranin tekeminä jos vuosikymmenen-pari. Ja sitten ryssä putkauttaa uuden paatin vesille ihan sodan aikaan ja ilmeisesti tuo ei kyennyt juuri mihinkään vastatoimiin omasuojan osalta. Tälläisiä asioita joita tulee mieleen ww2 aikaisista laivoista: tutkaohjattu tykki, syvyyspommien kuvioheittimet tai iskusyttymillä olevat kuvioheitteet. Joku Hedgehog vaikka kääntyvällä lavetilla tai vaikka kranaattikonekiväärit pintamaalin tutkaohjauksella päätykin kaveriksi. Mutta mitä ilmeisemmin se ryssän tykinohjaus on se örkki ilmamaalitähtäimen kanssa ja siitä servo-ohjaus.

No ei se mittään, "automaattisesti ohjattu tykki" nyt vain tarkoittaa vähän eriasiaa ryssän kataloogissa kuin läntisessä.
 
Hieman lisää tästä iskusta:

Russian sources regarding the attack :

“As can be seen from the footage shared in the media, our Black Sea sailors bravely fought with the enemy naval kamikaze drone, which attacked the patrol ship "Sergei Kotov".

According to local reports, the ship was lost.

According to our data, the entire crew survived, evacuated, there are several wounded.”


Katso liite: 94597

-

Ei tietoa, oliko tämä väliaikainen vai pysyvä järjestely mutta muistan nämä kuvat vuodelta 2022:

Sergei Kotov on the 30 of December 2022. After a series of attacks on Russian ships in 2022, a TOR air defense system was installed on the ship's helipad.

Katso liite: 94595

Katso liite: 94596

Koko miehistö pelastunut, joskin haavoittuneita on. Eli ovat olleet maissa kapakissa ja joku on saanut paikallisilta turpiin tai tatjanalta tippurin... Jokseenkin huvittavaa toi vanjan viestintä. 100% valehteleminen ampuu heitä omaan nilkkaan, koska nyt jokainen ymmärtää asian oikean laidan. Toivottavasti meni melkoisesti ryssää.
 
putlerin jäljitystä

...Venäjää koskeva tietosetti paljasti joukon puhelimia, jotka pysyttelivät Putinin läheisyydessä. Puhelimet eivät kuuluneet Putinille, vaan hänen seurueelleen, kuten turvamiehille ja autonkuljettajille. Nämä puhelimet olivat seurattavissa kaupallisesti saatavilla olevien mainostietojen avulla...

Uutuuskirja: Yhdysvallat keksi ovelan keinon seurata Putinia​

Uudessa paljastuskirjassa kuvattu menetelmä muistuttaa meitä jokaista koskevasta seurannan vaarasta.

Vladimir Putin ei tiettävästi ole älypuhelinten ystävä, mutta monet hänen alaisistaan ovat.

Vladimir Putin ei tiettävästi ole älypuhelinten ystävä, mutta monet hänen alaisistaan ovat. KUVA: SPUTNIK / REUTERS
Tuomas Linnake

VENÄJÄN presidentin Vladimir Putinin liikkumista on ollut mahdollista seurata häkellyttävän helposti, vaikka hän ei tiettävästi käytä älypuhelinta. Asia paljastuu The Wall Street Journalin entisen toimittajan Byron Taun uudesta kirjasta Means of Control, jota Wired-lehti lainaa.

Kaiken taustalla on sovellusten keräämä tieto, joka on edullisesti saatavilla ja jonka ostajat tyypillisesti pystyvät sitten kohdentamaan mainoksiaan käyttäjille. Mutta tietoja voidaan käyttää muuhunkin.

Esimerkiksi Venäjää koskeva tietosetti paljasti joukon puhelimia, jotka pysyttelivät Putinin läheisyydessä. Puhelimet eivät kuuluneet Putinille, vaan hänen seurueelleen, kuten turvamiehille ja autonkuljettajille. Nämä puhelimet olivat seurattavissa kaupallisesti saatavilla olevien mainostietojen avulla.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagonille luotiin seurannan mahdollisuudet hahmottava demo 600 000 dollarilla. Silloinen ratkaisu nimeltä Locomotive on nyttemmin nimeltään VISR eli Virtual Intelligence, Surveillance, and Reconnaissance. Kirjan mukaan sitä on käytetty laajasti hyväksi Yhdysvaltain tiedustelussa.

YHDYSVALLAT ei ole ainoa maa, joka on oivaltanut kaupallisesti saatavilla olevien seurantatietojen arvon. Ja mainostajat tajusivat sen jo kauan sitten. Moni tavallinen ihminen on kuitenkin asiasta joko tietämätön tai välinpitämätön, vaikka he saattavat paljastaa itsestään intiimejäkin asioita muun muassa liikkumisensa perusteella.

Jokaisella iPhonen tai Android-puhelimen käyttäjällä on niin sanottu mainostunniste tai -tunnus, joka on nimetön käyttäjäkohtainen koodi. Sen avulla käyttäjän liikkumista niin fyysisessä maailmassa kuin verkossa voidaan seurata. Paljon muutakin voidaan tehdä, kuten tunnistaa puhelimeen asennettuja sovelluksia.

Käyttäjä voi nollata tämän mainostunnuksen. Androidissa mene laitteen asetuksissa kohtaan Google > Mainokset > Nollaa mainostunnus. IPhonessa seuraa polkua Asetukset > Tietosuoja > Mainonta > Nollaa mainostunniste.

KUN lisäät puhelimesi anonymiteettiä, kiinnitä huomiota myös sovellusten pyytämiin lupiin. Voit esimerkiksi kieltää gps-sijainnin seuraamisen. Monessa tapauksessa se voi kuitenkin estää sovellusta toimimasta tarkoitetulla tavalla. Lisäksi Wiredin mukaan jotkut sovellukset eivät noudata kieltoa.

Putinin liikkeitä on seurattu muillakin tavoilla. Parisen vuotta sitten huomiota herätti X:ssä eli silloisessa Twitterissä toimiva käyttäjä, joka seurasi muun muassa Venäjän presidentin lentoja. Samoin käyttäjä teki nykyiselle X:n omistajalle Elon Muskille, joka ei tykännyt touhusta ollenkaan. Nykyään käyttäjä seuraa Muskin lentoja vuorokauden viiveellä.

 
Tässä koko jutussa ei ole oikeastaan kyse muusta kuin siitä, miten vuoto tapahtui. Sotilaiden keskustelut olivat sotilaiden keskusteluita. Kun noita transkriptejä luin, niin missään ei erityisesti suunniteltu hyökkäystä Venäjälle. Kerchin silta jatkuu tuon laivalväyläylikulun jälkeen Venäjän suuntaan Tuzlan saarelle ja sieltä edelleen Tamanin puolelle. Tuzlan saarikin on Ukrainaa. Siinä on kilometrikaupalla vapaata riistaa nykyisilläkin "rajoituksilla" joita länsiaseiden toimittajat ovat antaneet Ukrainalle. Kaikki ovat kuitenkin todenneet, että Ukrainan rajat ovat 1991 rajat, lähes koko silta pengerteineen on Ukrainan rajojen sisällä.
Nyt kun tuo vuoto on saanut muotonsa ja seuraa tyypillisiä seurauksia niin alkaa haista ryssän propagandatempulle. Saadaan mustamaalattua Saksaa hyökkääväksi osapuoleksi ja samalla saadaan näyttämään Saksan armeijan tietoturvatoimet naurettaviksi. Lavastus tai deepfake tms. tekniikat, sisältöä sen verran että muutamat tekniset faktat osuu ja loppu improvisoidaan. Tähän vuotoon ryssä osasi reagoida omassa propagandalevityksessään hallitusti paskoita myöten. Samalla taustalla on se että esimerkiksi Rheinmetall on saanut ratkottua Gepardien ammustuotannon, 155mm tuotanto alkaa olla puttelille huolestuttavan isolla tasolla Saksassa ja Saksa on toimittanut järeää IT:tä Patriottia myöten enemmän kuin on tiedettykään.

Eli tässä on erittäin hyvä kohta kaataa poliittisesti tulenarkaa paskaa Saksan johdon niskaan. Samalla annetaan sutsisatsille poliittisia ammuksia pasifisminsa ajamiseen, tuota sakkia kun Saksassa riittää.

Vanha kaava, eli kuka hyötyy paljastaa tässäkin syyllisen. Ohjaus tulee kremlistä ja ohjattavana on Saksan SPD hiljaiseen jarrutus/myyräntyöhön sotilaalisen heikennyksen osalta. SPD:llä ei vian ole sitä enemmistöä niin muut saa ajettua asioita läpi kun SPD ei voi ihan julksiesti toimia ryssän kätyrinä.
 
Ryssän sekä heidän saappaidennuolijoidensa kootut selitykset listan muodossa, näistä tultaneen näkemään yksi tai useampi tämän tuoreimman sotalaivan upotuksen jälkeen:

Since we have another Russian warship sunk, today I'll be nice to Kremlin bootlickers and list their usual go-to talking points so they don't have to.

*it was just old Soviet rusty shit, Russia will easily replace it with another missile cruiser in no time, you'll see*

*so what, it's a land war, who cares about an entire fleet losing 30% of its warships, including a flagship, almost all landing ships, and a submarine, and that it is effectively deterred from any operations*

*and? Russia has got another warship/A-50 AWACS/S-400 system, so what you gonna do next?

*how does keeping Ukrainian Black Sea ports unblocked for export navigation help Ukraine in war?*

*I can't see any guns on this 4,000-ton large landing ship, it's used for transportation, it's just another Ukrainian war crime, you nazi terrorists*

*so what, Ukraine will anyway fall within 30 days, this time around it's all for sure*

*what about "name a ruined village in Donbas Russia recently managed to seize after six months of fighting in the third year of its blitzkrieg in Ukraine", your front is collapsing, gotcha!*


 
Onhan se messevää ottaa viisi osumaa tuollaisista meridrooneista joissa on satoja kiloja räjähdysainetta ja väittää, ettei ole kuolleita. Kyllä siellä on kalojen muonaa syntynyt aika huolella. Mitähän lie maksanut ryssille tuollainen laiva, ei ole aivan heti tulossa uusia tilalle nykyisen rahoitusvajeen puitteissa. Edit: jossain luki, että 65 MUSD kpl.

Ja siinä meni taas yksi tutka- ja It-lavetti Mustalta mereltä, se helpottaa kaikkia jatkotoimia kun tuon olisi pitänyt suojata muuta toimintaa, vaikka ei edes itseään kyennyt suojaamaan.


Nyt alkaa näissä lentävissä pikkudrooneissakin olemaan potkua kun menee talo kasaan räjähdyksen seurauksena, muutama ryssä kanssa.

 
Viimeksi muokattu:
Pari poimintaa julkaistulta videolta.

Näyttää kuin olisi kylki auki pitkältä matkalta mutta vaikea sanoa, ehkä kameran kuvakulma hämää? Otin yhden kuvakaappauksen mutta videolta näkee paremmin.

1709632531982.png

-

Videon lopuksi näkyy useita voimakkaita räjähdyksiä:

1709632360738.png

1709632385351.png

1709632407773.png

Tuota räjähdystä seuraa joko uusi osuma tai sitten jokin sekundäärinen räjähdys:

1709632452667.png

 
Wikipedian mukaan Sergey Kotov tuli käyttöön 2022 heinäkuussa. Aika tuoretta kauraa oli tämä.

Poimintaanpa tuolta wikipediasta koko taulukko: LÄHDE

1709632940836.png

-

ELI tähän luokkaan kuuluvista aluksista yksi on vaurioitunut meridronejen iskussa, yksi upotettu ja kaksi aktiivikäytössä.

Kaksi on "rakenteilla", tosin taulukossa käytetty lähde väittää että näiden olisi pitänyt valmistua vuonna 2023 / vuoden 2023 loppuun mennessä. Mikä lie nykytilanne?

-

Artikkelien mukaan näihin aluksiin on ainakin suunniteltu Kalibr-risteilyohjusten laukaisuun sopivaa moduulia mutta en tunne asiaa tarkemmin, onko tämä vain "tarjottu optio" vai onko se toteutettu oikeasti (wikipedia-artikkelissa puhutaan "Kalibr-NK" ohjuksista)
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kun tuo vuoto on saanut muotonsa ja seuraa tyypillisiä seurauksia niin alkaa haista ryssän propagandatempulle. Saadaan mustamaalattua Saksaa hyökkääväksi osapuoleksi ja samalla saadaan näyttämään Saksan armeijan tietoturvatoimet naurettaviksi. Lavastus tai deepfake tms. tekniikat, sisältöä sen verran että muutamat tekniset faktat osuu ja loppu improvisoidaan. Tähän vuotoon ryssä osasi reagoida omassa propagandalevityksessään hallitusti paskoita myöten. Samalla taustalla on se että esimerkiksi Rheinmetall on saanut ratkottua Gepardien ammustuotannon, 155mm tuotanto alkaa olla puttelille huolestuttavan isolla tasolla Saksassa ja Saksa on toimittanut järeää IT:tä Patriottia myöten enemmän kuin on tiedettykään.

Eli tässä on erittäin hyvä kohta kaataa poliittisesti tulenarkaa paskaa Saksan johdon niskaan. Samalla annetaan sutsisatsille poliittisia ammuksia pasifisminsa ajamiseen, tuota sakkia kun Saksassa riittää.

Vanha kaava, eli kuka hyötyy paljastaa tässäkin syyllisen. Ohjaus tulee kremlistä ja ohjattavana on Saksan SPD hiljaiseen jarrutus/myyräntyöhön sotilaalisen heikennyksen osalta. SPD:llä ei vian ole sitä enemmistöä niin muut saa ajettua asioita läpi kun SPD ei voi ihan julksiesti toimia ryssän kätyrinä.
Mitäs jos scholzin lipsautus asiantuntijoista Ukrainassa ja tämä eivät olleetkaan vahinkoja vaan laitettiin pikku "vuoto" että Putin näkee mitä on tulossa.

Asiantuntijat oli pientä punaisenlinjan ylittämistä mistä Macronin on helppo jatkaa hiostamista.
 
Back
Top