Ukrainan konflikti/sota

"Sää" voi tarkoittaa paitsi pilvisyyttä niin myös lumisadetta tai vesisadetta tai jäätävää tihkua tai kovaa pakkasta tai kovaa tuulta tai montaa muuta asiaa.
Joskus purjekoneella lentänee. Varoitettiin sadekelistä, koska se heikentää koneen liitolukua. Eli liitopommin toimintamatka lyhenee, joilloin kone joutuu löhemmäs rintamaa tai sitten pommittaa omiaan.
 

31.000 kaatunutta ukrainalaista tiettävästi
 
Aivan ymmärrettävää, Saksalla raskas taakka toisesta maailmansodasta, eivät halua olla SE jonka takia kolmas maailmansota syttyy.

Mutta, mutta... Saksallako on ainoastaa ase jolla voidaan iskeä 500km päähän, jotenkin eppäilen.

Missä on Grom-2? Ukrainan oma ballistinen ohjus. Piti olla valmis jo ennen sotaa. Neuvostoliiton aikana Ukraina valmisti ydinohjuksia. Luulisi, että jotain tietotaitoa olisi jäljellä ja nyt olisi vihdoin sitä rahaakin.
 
Tuli just manattua Kanadaa niiden vatuloinnista niin ne ovatkin hiljalleen menossa oikeaan suuntaan. Siellä on nostettu hieman valmistuskapasiteettia ja siirtyvät lopulta M795 ammukseen. Toki jos aikovat merkittävästi lisätä kapasiteettia niin se maksaa satoja miljoonia ja ottaa sen parisen vuotta kuten kaikilla muillakin.

Olisi korkea aika mikäli aikovat koskaan nojata vähänkään tykistöön.


Ja Kreikastakin tulee jo kymmenen tuhatta per kuukausi ja investointeja määrän moninkertaistamiseksi ollaan tekemässä.

Zelenskyi kävi hiljattain Kreikassa, tuskin ihan kuulumisia vaihtamassa.

Hiljakseen niitä alkaa tulemaan. Suomikin ilmoitti että ovat yksi Euroopan suurimpia tuottajia kyseisille kraanateille ja jos en väärin muista niin luku oli 200-300t välillä.
Kreikka tuottaa kyseisen uutisen perusteella noin 120t vuosi nyt
 
Hiljakseen niitä alkaa tulemaan. Suomikin ilmoitti että ovat yksi Euroopan suurimpia tuottajia kyseisille kraanateille ja jos en väärin muista niin luku oli 200-300t välillä.
Kreikka tuottaa kyseisen uutisen perusteella noin 120t vuosi nyt
Viikon sisällä luin uutisen jossa sanottiin EU:n toimittavan 80t kranaattia per kuukausi. Älkää kysykö oliko pelkkiä 155mm vai kaikki maailman kranaatit yhteensä, mutta jos oli 155mm niin kyllä niillä jo jotain tekeekin.
 
Tämä tuli vastaan muussa yhteydessä kun etsin tietoa Kreikan Leopard 1 modernisoinnista, että missä sen kanssa nyt mennään. John Cockerill on siihen hankkeeseen oman tarjouksensa myös tehnyt.

Jokatapauksessa vanha uutinen, mutta saattaa kertoa miksi Ukraina on niinkin voimakkaasti halunnut kaikki mahdolliset Leopard 1:t. Heillä on noihin tykkeihin ollut kehitettynä Luchin toimesta 105 mm ATGM jo vuonna 2010. Nykyisellään kun yhdistelee hiukan erilaisia asioita (ja valmistuskyvyn nousua) niin tuossa voisi olla merkittävä etu, minkä avulla vanhatkin tankit voivat olla sodan loppuvaiheessa todella suuressa roolissa.




Nyt kun ryssillä on tankkeja paljon vähemmän ja ne ovat pääosin vanhempaa heikommalla optiikalla olevaa kalustoa, miehistön koulutus on mitä on eikä voimien keskitystä satojen panssareiden vyöryyn ole mahdollista tehdä niin muutamalla tuollaisella 5 km kantaman aseella tekee selkeästi enemmän kuin olisi ennen sotaa ajatellut, eritoten yhteistyössä droonien kanssa. Kun ryssien tankit on tulessa niin Leopardin liikkuvuus ja 105 mm nopeasti ampuva tykki tekevät aikalailla sitä omaa raakaa hommaansa sitten muiden maalien joukossa.
 
Tyypillistä tolta pelkurimaiselta rottakansalta. Voisin kunnioittaa niitä pikkasen enempi, jos tolta rottakansalta löytyisi kanttia laittaa Moskovan ja Pietatin eliittien pojatkin rintamalle ammuttavaksi.
Eipä meilläkään ole pruukattu paljon jaloa suomenruotsalaista verta tuhlata, paitsi jos on ihan pakko, ja silloinkin loppuunkuluneella suomenkielisellä pataljoonalla reservissä. ;)
 
Puola liittyy seuraavaksi joukkoon joka sanoo, että NATO joukkojen läsnäolo Ukrainassa ei ole poissuljettua

Eli nyt on tuota sanoneet Baltian maat, Puola, Hollanti, Ranska, Tsekki ja Kanada.
Tykkään tästä. ”unthinkable.” Sattumaako…

Tulee Operation Unthinkable mieleen.
Churchill ja Patton olivat oikeassa.
Ryssä olisi pitänyt karsia juurineen jo 1945.
 
Kovaa kritiikkiä Italian suuntaan.



Ukraina-tukea seuraavan Kiel-instituutin tilastot kertovat karun totuuden. Niiden mukaan suurimmat Ukrainan tukijat ovat EU:n instituutiot, Yhdysvallat ja Saksa. Ranska löytyy sijalta 15, ja Ukraina-tuen todellinen ongelma Italia vasta sijalta 17.

Sijoitus on perua Italian edellisen Mario Draghin johtaman hallituksen päätöksistä. Kolmanneksi suurin EU-maa ei ole toimittanut yhtäkään apupakettia Ukrainaan sen jälkeen, kun Giorgia Melonin hallitus astui valtaan lokakuussa 2022. Italian ulkoministeri Antonio Tajani joutui selittelemään asiaa kiusallisia kysymyksiä esittäneille kollegoilleen viimeksi Münchenin turvallisuuskonferenssissa helmikuussa.

Syy tähän kaikkeen on Italian varapääministeri Matteo Salvini, joka tunnetaan Venäjä-mielisenä Vladimir Putinin tukijana. Hän on jo tehnyt parlamenttialoitteen Italian Ukraina-tuen lopettamisesta kokonaan.

Moni italialainen politiikan tutkija on viime päivinä muistuttanut, että myös Meloni kuvaili vielä muutama vuosi sitten Putinia “suureksi johtajaksi”. Pääministerinä hänen on ollut pakko muuttaa kantaansa ainakin julkisesti, koska muutoin Italialla olisi ollut edessään Unkarin kohtalo. Meloni hallituksineen on kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa painanut kaiken Ukraina-tuen nollaan.
 
Päivän luvut:
417524569_753571713622576_1490071788193571862_n.jpg
 
Back
Top