Ukrainan konflikti/sota

Ukrainalainen artikkeli ryssän raidelogistiikasta ja siihen liittyvästä sähköverkosta:

Translated from Ukrainian:

"Along with the Russian oil refineries, which should no doubt continue to be struck, Ukraine has a number of other easy targets. We are talking about railway transformer substations - their destruction will greatly spoil the logistics of the occupiers. We show the location on the infographic."


https://texty.org.ua/fragments/1120...uttyevo-usklanyat-vijskovu-lohistyku-rosiyan/

Strikes on railway power stations will significantly complicate Russian military logistics (MAP)​


Authors:
Nadia Kelm ,
Orest Zog

Publication date:
2024-03-22

Tonight, Russia confirmed the effectiveness of Ukrainian strikes on oil refining infrastructure. There are other easy targets where our drones could fly.

maket_NQTC1LY.original.jpg

The correct strategy of Ukraine​

One of the strongest attacks on Ukraine took place that night: on the night of March 22, the enemy attacked energy and infrastructure facilities with the help of 63 attack UAVs, 19 ballistic and aeroballistic missiles, 45 cruise missiles, and 22 S-300/S-400 anti-aircraft guided missiles.

The large-scale bombardment of energy by missiles and drones in the spring is probably Russia's response to the Defense Forces' very successful campaign to reduce the economic potential of the enemy — strikes on Russian oil refineries.

According to estimates, ~10% of capacity was damaged, at least for a short time, which could lead to losses of 500 million to 1 billion dollars for Russia per month.

Another 10% of capacity — and the effect will reach or even surpass the consequence of sanctions in the form of a maximum price for Russian oil products.

So, this is the first successful Ukrainian campaign to weaken the Russian economy — its effect is very tangible and painful for Russia. We found a real pain point - that's why this campaign needs to be continued and expanded. More strikes on oil refining!

Read also: Drone strikes on oil refineries in the Russian Federation mark a new stage of the war, — Bloomberg

Trent Telenko kommentoi asiaa näin:

FYI -

I strongly suspect the Biden Adm. has been pressuring the Zelensky gov't not to strike Russia's electric train power grid.

_AND_ is has been a Zelensky gov't talking point that it hasn't gone after the Russian people like Russia has gone after Ukrainian civilians.

US & Ukrainian policies here are PLAIN SILLY.

Ukraine is fighting a war for it's national existence, not diplomatic talks.

The only reason for Ukraine not to go after Russian railway logistics feeding it's army in occupied Ukraine is if it thinks that will result in Russian nuclear weapons release.

That isn't going to happen if occupied Ukraine and Rostov-on-the-Don loses it's railway power.

This is what is happening with Russia's new train line to Mariupol because Ukraine isn't shooting out the electric power feeding Russian railways.

Intermodal truck-train traffic into occupied Ukraine that is reducing Russian truck losses:



The sooner Ukraine targets Russian electrified train line step down transformers with its drones.

The sooner Russian AFV & artillery firepower collapses from a lack of train delivered fuel and ammunition.



-

Ei voida tietää ehdottoman varmasti syitä sille, miksi Ukraina on iskenyt niin vähän raideliikenteen sähköverkkoa (ja yleisemmin Venäjän alueen sähköverkkoa vastaan).

Trent Telenko spekuloi tuossa ylempänä ja hän voi olla oikeilla jäljillä, ainakin osaksi.

Toisaalta sähköverkon muuntajat ovat pienehköjä, ne sijaitsevat siellä täällä pitkin maata, voivat olla suojattuja betonielementeillä ja yhden tuhoaminen ei välttämättä tuota suuria tuloksia (jos se on korvattavissa).

Kenties siis kohteet ovat liian pieniä ja niitä on liian paljon? Kenties Ukrainalla ei ole riittävästi droneja tällaista kampanjaa varten? Kenties droneilla saavutetaan parempi tuotto-panos -suhde kun ne käytetään öljynjalostamoita vastaan?

HUOM: erilaisia "partisaanien" iskuja on nähty aina silloin tällöin ja ainakin Belgorodin alueella on nähty droneista pudotettuja kranaatteja. Lisäksi, toisinaan on myös nähty suora dronen isku muuntajaa vastaan. Eli iskuja on tehty, mutta ei massiivisesti tai tarkan koordinoidusti - ainakaan sellaisesta ei ole tullut tietoa julkisuuteen.

JOS oletetaan että syy vähäisiin iskuihin ei ole johtunut kyvystä, vaan halusta (ja kenties ulkopuolisesta poliittisesta paineesta) niin viimeistään nyt ja tulevien kuukausien aikana olisi hyvä iskeä raideliikenteen sähköverkkoa vastaan. Otan todesta puheet ryssän aikomuksesta mobilisoida 300 000 tai jopa enemmän. Muutenkin heidän armeijansa, joka on parhaillaan Ukrainassa, on täysin riippuvainen raidelogistiikasta. Sitä vastaan iskeminen tekee taistelemisesta vaikeampaa.

Ryssällä on tietysti tietty määrä diesel-vetureita, joten sähköverkon totaalinen tuhoaminenkaan ei estä kaikkea logistiikkaa, mutta se tekisi ryssän elämän taas aavistuksen vaikeammaksi.
Olen itse ihmetellyt samaa; miksi raideliikenne on jätetty rauhaan? Logistiikka on tuotantoakin tärkeämpää. Ja luulisi että vähän Skynettiä tyhmempikin tekoäly osaa lentää dronea pitkin raiteita kunnes tulee veturi vastaan.
 
Olen itse ihmetellyt samaa; miksi raideliikenne on jätetty rauhaan? Logistiikka on tuotantoakin tärkeämpää. Ja luulisi että vähän Skynettiä tyhmempikin tekoäly osaa lentää dronea pitkin raiteita kunnes tulee veturi vastaan.
Siinä voidaan ajaa myös siihen matkustaja junaan.. eikä taida 20kg panos paljoa ulkopinnalla räjäytettynä veturille tehdä? Pitäisi olla joku yletön ontelo, jolla läpäisee koko 20m veturin moottoreineen.
 
Screenshot_20240322_234548_Edge.jpgScreenshot_20240322_234601_Edge.jpgScreenshot_20240322_234614_Edge.jpgScreenshot_20240322_234627_Edge.jpgScreenshot_20240322_234642_Edge.jpg
@Antares aivan mielenkiintoista kuvaajaa. Lähteenä Russian invasion in Ukraine Live -fb sivu. Eli oletan, että nämä on videomateriaalia, tuskin noita oikein muuten kekään voi seurata.

Kulutussota menee ihan kuten zyzzä haluaa, paska vaan kun ei Ukraina pysy takana, vaan painaa ohitse. Tykistökranaateissa laatu korvaa määrää ja ohjukset puuttuu, mutta aika merkittäväksi laskisin kamikaze dronet, ainakin siellä rintamalla missä ryssä puskee. Varmaan valtaosa vaunuista tuhotaan nykyään droneilla ja miinoilla. Stugna, javelin tai NLAW ei paljoa näy enää.

Edit perpetuan tilastohan tuossa lukee.
 
Tässä on jo jonkinaikaa taas keskustelu kääntynyt suuntaan että jompikumpi puoli syystä X, Y tai Ö ei iske jonnekkin tai panttaa aseita. Ihan mitä tahansa todellista sotaa tutkimalla voi todeta että kyllä siellä isketään kaikella millä saadaan vaikutusta. Vastustaja taasen pyrkii ain alöytämään vastakeinon. Toinen vaihtoehto on että hyökkääjän voimat ehtyy.

Eiköhän tältäpohjalta totuus ole monessakin asiassa sama, eli:

  • ryssän ohjusiskut on pienentyneet ja vähentyneet koska niitä ohjuksia ei kertakaikkiaan ole
  • ryssän nykyinen pusku pysähtyi siihen kun ei ole taas varastomusikkaa lihamyllyyn työnnettäväksi
  • Ukrainan kaukoiskut alkoi kun A-50:siä saatiin tuhottua, joten nyt ryssä on saanut taas ilmavalvonnan jiiriin ja siksi iskuja ei kannata jatkaa kun ne torjuttaisiin liian hyvin
  • Ukraina ei iske rautateihin koska tähänkin asti ne radat on korjattu lähinnä tunneissa. Vaikka koko ratapihalla räjähti junalastillinen ammuksia niin se ei tehnyt mitään ryssän logistiikalle kuukausitasolla katsottuna
Erityisesti näitä "USA käskee" tai "rajoitamme iskuja" narratiivit haisee hyvin pahasti kremlille, heidän maailmassaan kun Ukraina on USA:n sätkynukke ja ryssät nyt ei tee mitään pahaa. Kumpikin täyttä valetta.
 
Ja tuosta Moskavan teatterin ampumisesta. Todella iso uutinen ja kauhistellaan asiaa valtavasti. Miksi? Ryssänpaskat heittäny ohjusta Ukrainaan 2 VUOTTA! Ja kuolleita kymmeniä (satoja) tuhansia. Vitunko väliä jos ryssissä koku ampuu kymmenkunta ryssää... en vaan ymmärrä. Ehkä tässä koko jutussa on taustalla jotain mitä tavan kansalaisille ei kerrota.
 
Vaimo mainitsi tuossa illalla, että ryssä on sanonut notta erikoisoperaatio on ohi ja nyt on sota länttä vastaan koska länsi (jnpp)

Okei, nyt sitten on vapaat kädet iskeä ja se pitää tapahtua nopeasti ja tehokkaasti _HETI_. kai Natolla on jokin suunnitelma olemassa tämmöisiä tilanteita varten? Vittu!!!
 

Kyllä tää on ihan hullu maailma nykyään... en ymmärrä.
 
Ei pitäisi sanoa taas mitään, mutta listataan nyt muutamia viimeaikaisia tapahtumia:
- Putin voittaa oman uudelleenvalintatilaisuutensa
- Joku venäjän YK:n huru-ukko sanoo että erikoisoperaation tavoitteet on saavutettu
- Peskov toteaa että erikoisoperaatio onkin sota
- Shoigu ilmoittaa uusien armeijoiden perustamisesta
- Moskovassa ammutaan kymmeniä ihmisiä konserttitalossa

Arvaako joku seuraavat vaiheet?



Sodan uusi vaihe on alkamassa vähemmän yllättävästi heti ”vaalien” jälkeen.


Uudesta mobilisaatiokierroksesta:



Liettuan ulkoministeri:

 
Alkaa tulla sotaähky ku vituttaa:

A) "Lännen" saamattomuus
B) Ryssien perseily

Eikö ny vittu vaa voitais vaikka sitte eskaloida ja lopettaa tää vitun paska jo.
Luu kurkkuun kiusaajalle. Alusta asti ajatellu asetelmaa noin ja niinhän se on paljonkin yksinkertaistettuna. Olihan rysy pelottavan ylivoimainen sodan alussa. Mutta lopulta aina se hyvä, rehellinen ja nöyrä (ei toimi naapurin kanssa) voittaa, mutta voitto on tilastollisesti ja ajan mukaan sen "moraalisesti oikean" puolella ja sen putinkin tietää, valehteleminen ei pitkälle vie ja hänellä se aikakin alkaa loppumaan. Siitä ei varmaan tarvii tällä foorumilla väitellä missä on maailman _ kovin_ armeija vuonna 2024, se ei ole Jenkit tai Kiina, eikä Intiakaan.
 
Back
Top