Kuten nähdään, SPG ja towed artillery sekä MLRS yhdessä muodostavat 22,0 + 23,0 + 2,9 = 47,9% kokonaismäärästä.
Panssarivaunut ja "kevyesti panssaroidut ajoneuvot" (oletan että IFV + APC) yhdessä muodostavat 17,3 + 10,0 = 27,3% kokonaismäärästä.
Nämä viisi kategoriaa yhdessä muodostavat 47,9 + 27,3 = 75,2% kokonaismäärästä.
Näiden jälkeen seuraava suurempi kokonaisuus on SAM + anti-aircraft (self-propelled) installations + radar and communications, jotka yhdessä muodostavat 4,8 + 1,2 + 6,3 = 12,3 % kokonaismäärästä - tosin ei voida olla varmoja, että "radar and communications" sisältäisi pelkästään tutkia ja ilmatorjuntakalustoa. Tässä mielessä on väärin niputtaa kyseinen numero pelkän "ilmatorjunnan kaluston" kategoriaan.
Tästä on silti todettavissa yleisesti, että "panssaroidut ajoneuvot, tykistö ja ilmatorjunnan kalusto" muodostavat yhdessä 75,2 + 12,3 = 87,5%
Kaikille muille kategorioille jää siis 100 - 87,5 = 12,5% - ei siis merkityksetön määrä, mutta selvästi pienempi osa, varsinkin kun huomioidaan jako eri kohdetyyppien kesken.
Sanoisinkin että kokonaisdatan perusteella voidaan todeta että Lancet-dronejen pääasiallinen kohde ovat "panssaroidut ajoneuvot, tykistö ja ilmatorjunnan kalusto".
HUOM: tästä ei nähdä pidemmän aikavälin trendiä ja sen muutoksia. Sitä varten olisi pitänyt tehdä otoksia sivun datasta sodan eri aikoina. JOS siihen on halua, kenties Wayback Machine tai vastaavien kautta voi kysellä tämän nettisivun otoksia joita otettu talteen eri aikoina, ja laatia niistä ko. ajankohtaa vastaavan taulukon. Näitä taulukoita vertailemalla voisi näkyä, onko Lancet-iskujen kohteissa (tais niistä julkaistuissa videoissa) löydettävissä eri ajanjaksoille trendejä.
Toki olisi kätevintä, jos joku olisi tehnyt tällaista seurantaa jo valmiiksi mutta en muista nähneeni sellaista. Ehkä joku venäläinen?
Voisi kuvitella että keväällä ja kesällä 2023 on kenties isketty panssarivaunuja ja kevyesti panssaroituja ajoneuvoja vastaan enemmän, kun Ukraina haki läpimurtoa.
Yleisesti ottaen Ukrainan tykistö on varmasti ollut kohteena koko sodan ajan, koska ryssän oman vastatykistön osaamista on haukuttu huonoksi - täten Lancet-droneja olisi käytetty omanlaisena vastatykistönä. En usko että tämä tarve olisi hävinnyt minnekään eli olisi pysynyt vakiona sodan ajan.
Lisäksi hyvä huomata että paljon näkyvyyttä saaneet iskut hävittäjiä, ilmatorjunnan tutkia ja ohjusvaunuja vastaan edustavat kohtuullisen pientä osuutta kokonaisuudesta. Toisaalta nämä ovat kalliimpia ja vaikeammin korvattavissa, joten sinänsä jokainen menetys on otettava vakavasti.