Ukrainan konflikti/sota

Pahoittelut jos oli jo täällä, dokkari suomalaisista vapaaehtoisista Ukrainassa ja pikku klippi. tuoretta kuvaa 2023 kesältä ja syksyltä

 
Viimeksi muokattu:
En ole ehtinyt kuuntelemaan vielä, joten en ota kantaa sisältöön mutta yleensä Budanovilla on teräviä havaintoja ja kommentteja, joten tämä voi olla nytkin kuuntelemisen arvoinen:

The full english, ai dubbed, Interview with General Kyrylo Budanov of the Ukrainian Military Intelligence @ChiefDI_Ukraine @DI_Ukraine.

YT link in reply.
(linkki tuossa alla)

Linkki Youtube-videoon jossa AI käännös

Jotenkin ei ihan vakuuta toi Ai:n käännös, ajoittain vähä epäselvä ja erikoisia lauseita.
Mut mitä ite sain irti niin:
-Tu23m3 tiputusta kommentoi et 308km päästä ammuttiin, pitkän ajan tulosta joka toteutettiin, venäläisillä riittää viel koneita mutta jatkossa niiden alas ampuminen on helpompaa.
-Pessimisteille jotka väittää Ukrainan häviävän sanoo että vaikka rintamalla on vaikeuksia, ei ne vaikeudet oo alkanu tänää eikä viimeisen kk aikana tai edes 3kk.
- Avdiivka ainoita ryssän etenemisiä, muualla ei niinkään.
-Budanov sanoo ettei ohjus/drone iskuilla voiteta sotia, voidaan lähettää miljoonaa dronee alueelle mutta se ei muuta mitään ennenku sinne kävelee joku lipun kanssa.
-ryssät ei oo tehny yhtään iskua ukr energia infraan viimeisen vuoden aikana(?), ja että ryssä tuntuu hamstraavat ohjuksia, mainittee että ryssä käytti vain 2 pommikonetta ohjusten toimitukseen haastattelu pv:n aikana.
-Kertoo myös ettei kukaan auta ryssiä pakotteiden kiertämisessa, vaan ne osaa ihan omin voimin sen. Kiinalaiset kuskannu pelkkää monikäyttöstä kamaa, eikä niinkään armeija vekottimia.
-Krimille ollaan vielä menossa
-Vaikka rintamalla tulee oleen vaikeeta vielä tulevaisuudessakin, tilanne ei oo kuitenkaan katastrofaalinen.
- Toimittajan kysymykseen onko venäjä vahvistunut sodan aikana, vastaus on kyllä ja ei. Sota-aikana kehitys on nopeeta, mainittee että kuka ajatteli vuonna 22 että rintamalla pörrää 10 tuhansia droneja, jalkaväen varustus on parantunut, mutta laatu heikentyny.
-ryssien moraalista sanoo ettei niillä oo periaatteita, vaan taistelee enemmän rahasta. Avdiivkan jälkeen ryssät kuitenki saanu moraali boostin, mutta vain väliaikaisesti
-venäjän tiedustelu saa kaikki tarvittavat tiedot ja koittaa vaikuttaa Ukrainan sisällä päätöksentekoon, mutta Ukrainalla on sama tilanne ryssiä kohtaan ( vice versa).
- Vaikka sota saatais päätökseen, niin tilanne rajoilla tulis oleen jännittynyt, sillä venäjä haluaa tuhota Ukrainan.
-Ei halua kommentoida mikä meni pieleen kesä offensiivissa.
-Toimittajan kysymykseen pro-venäjä ryhmistä Ukrainassa, Budanov sanoo että ne joutuu toimimaan hybridi vaikutuksen keinoin, venäjä yrittää kaikin keinoin saada sosiaalista kärhämää aikaiseksi.
-Lopussa toimittaja kyselee kaikenlaista henkilökohtasta, joho Budanovia ei huvita pahemmin vastailla.
 

Artikkelissa kerrotaan viiimeisessä kappaleessa ihan varmana tietona että Suomi pystyy nyt lahjoittamaan vanhat hornettinsa Ukrainaan kun saadaan F-35:t tilalle :D

Muutenhan tuo oli mainio informaatiopaketti Ukraina-avun olemisesta samanaikaisesti suoraa elvytystä USA:n aseteollisuudelle ja USA:n asevoimien kaluston modernisointia.

Miten ne ovatkin jotenkin mustamaalanneet "military-industrial complex":in niin, että se olisi muka huono juttu?? :unsure::whistle:

Noh, niin se vaan on että sota aiheuttaa kansallisvaltioiden velkaantumisen ohella reipasta pöhinää hautaustoimistojen ja lääkinnällisiä proteeseja valmistavien yritysten lisäksi myös puolustusteollisuudelle, meidän Patria mukaanlukien (6x6).
 
🇬🇧🤝🇺🇦 "UK will provide new aid package to Ukraine", - The Mirror

▪️400 vehicles;
▪️1,600 munitions;
▪️4 million rounds of ammo;
▪️1,600 strike and air defence missiles;
▪️Storm Shadow;
▪️160 ‘Husky’ vehicles;
▪️162 armoured vehicles;
▪️78 all-terrain vehicles;
▪️60 boats.

(The Mirror/Maks 23)
Järeähkö 500 miljoonan punnan paketti kyseessä. Tulihan niille puheille lopulta katetta myös saarelta. Kaiken lisäksi tämä on ylimääräinen tuki eikä ole pois aiemmin luvatusta 2.5 miljardista.
 
Viimeksi muokattu:
Käihkö Ilmarin jankutus Ruben Stillerin haastattelussa vaikutti oudolle, en kyllä ollut yhtään vakuuttunut hänen asiantuntiuudesta, jankuttaa samaa hokemaa. Ettei vaan olisi neiti, puhe tyyli viittaa vahvasti.
Tää foorumi on jännä paikka, vähän kun intissä oltais. Tapaat kirjoittajia oman kuplan ulkopuolelta, kaikista yhteiskunnan sosioekonomisista luokista. Jotkut on käyny kouluja vähän enemmän, toiset taas vähemmän.
 
Kongressiedustaja: Yhdysvaltain uusi aseapu saadaan Ukrainaan ”nopeammin kuin kukaan uskoisi mahdolliseksi” https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010357929.html?post=317381

Yhdysvaltain uuden aseavun ensimmäinen osa saadaan Ukrainaan ”nopeammin kuin kukaan uskoisi mahdolliseksi” sen jälkeen, kun apu hyväksytään lopullisesti, vannotti Kiovassa vierailulla oleva Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsen, demokraattien Bill Keating.

Keating on vierailulla Kiovassa muutaman muun yhdysvaltalaisen kongressiedustajan kanssa. Keating puhui Yhdysvaltain antamasta tuesta tiedotustilaisuudessa maanantaina. Tiedotustilaisuuden sisällöstä uutisoi ukrainalaislehti The Kyiv Independent.

Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi viimein viikonloppuna kuukausia jumissa olleen Ukraina-apupaketin. Paketti on arvoltaan noin 61 miljardia dollaria. Avusta yli puolet menee aseiden ostamiseen. Paketti vaatii vielä hyväksynnän senaatissa, joka alkaa käsitellä pakettia tiistaina. Senaatin jälkeen presidentti Joe Biden vielä allekirjoittaa paketin.

Keatingin mukaan Ukraina voisi saada joitain aseita ”päivien sisällä, osan viikkojen sisällä”.

- Emme tiedä aikataulua, ja vaikka tietäisimme, emme kertoisi siitä, koska se voisi vaikuttaa sotaan. Mutta haluan ihmisten olevan luottavaisia sen suhteen, että teemme kaikkemme saadaksemme aseita Ukrainaan nopeasti, Keating sanoi Kiovassa.
 
Päivän luvut:
437083548_779549894358091_4504832232466640015_n.jpg
 
Eiköhän viimeistään huomiseen Iltalehteen ehdi John Helin tai Eemil Kastehelmi todistelemaan, miten apupaketilla ei ole mitään merkitystä!
Näköjään piti odottaa tiistaihin saakka, että John Helin pääsee hehkuttamaan Venäjän etenemistä:
 
Miksi näin? Ei Saddamkaan kaatunut Irakin-Iranin sodan seurauksena, vaikkei tullut mitään. Kuka diktaattori on kaatunut siksi, että on lähtenyt seikkailulle ja siellä on tullutkin kuonoon? Falklandin sodassa Argentiina sai niin pahasti pataan, että johtajat vaihtuivat ja armeijan asema romahti.
Itse itselleni vastaten. Venäjän historiassa hävittyä sotaa on seurannut uudistuksien aika. Ei siis välttämättä "diktaattorin kaatuminen", mutta tappiota seuraa uuden alku.
Krimin sotaa seurasi zapadnikkien nousu ja Aleksanteri II uudistukset
Venäjän-Japanin sotaa seurasi modernisointia mutta myös sekasortoa
Afganistanin sotaa seurasi neukkulan romahdus
 
Näköjään piti odottaa tiistaihin saakka, että John Helin pääsee hehkuttamaan Venäjän etenemistä:
Noh, ei Helin tässä mitään hehkuta jos jutun taas jaksaa lukea. Päinvastoin siinä kerrotaan, että ryssä on ottanut raskaita tappioita tehdessään näitä pieniä etenemisiä. Lisäksi, kaikki asiat jotka jutussa on mainittu on yleisesti tiedossa: UKR mobilisaatio kesken, ammuspula, Lännen aseapu viivästynyt, jotka tietenkin luovat ikkunan vihollisen hyökkäykselle.

Ihmetyttää tämä jatkuva nillitys ihan neutraaleistakin uutisista. Kaikki olemme Ukrainan puolella 120%, mutta silti toivoisi että kommentoinnissa pysyisi myös järki päässä.
 
Noh, ei Helin tässä mitään hehkuta jos jutun taas jaksaa lukea. Päinvastoin siinä kerrotaan, että ryssä on ottanut raskaita tappioita tehdessään näitä pieniä etenemisiä. Lisäksi, kaikki asiat jotka jutussa on mainittu on yleisesti tiedossa: UKR mobilisaatio kesken, ammuspula, Lännen aseapu viivästynyt, jotka tietenkin luovat ikkunan vihollisen hyökkäykselle.

Ihmetyttää tämä jatkuva nillitys ihan neutraaleistakin uutisista. Kaikki olemme Ukrainan puolella 120%, mutta silti toivoisi että kommentoinnissa pysyisi myös järki päässä.
Elämä on hauskempaa kun pitää pään syvällä pensaassa ja lukee vain Ukrainaa hehkuttavia uutisia. Monen täällä kirjoittavan juttujen perusteella voisi luulla että Ukraina on voittanut tän sodan jo neljä kertaa.
 
Näköjään piti odottaa tiistaihin saakka, että John Helin pääsee hehkuttamaan Venäjän etenemistä:
Myös toinen erityiskartta-asiantuntija/faktantarkastelija Matero maalailee aikaa synkkää kuvaa.
Eikös nuo nyt syntyneet puhkaisut/hyökkäyskärjet ole kuitenkin aika kapeita, saattavat vaikka tuhoutua sivuilta päin ja joutua motitetuksi.
 
Aika hyvä. Kymmenkunta patia purskeena ja osuma. Ampuja ja ase ovat oppineet toisensa.
Kyllähän siinä useampi purske meni ensin ohi, tosin ei paljoa. Videon keskivaiheella purskeet tulevat myös jyrkemmästä kulmasta (takaa ohi) kuvan vasemmasta alareunasta, joten uskoisin ampuvia yksiköitä olevan kaksi.
 
Back
Top