Ukrainan konflikti/sota

2000!!!!!!!

Uskomaton seuranta :salut:.

Toki olisin toivonut tämän konfliktin päättyvän hieman aiemmin.
Yritän etsiä valtauksen ensimmäisiä päiviä ja tämä postaus tuli vastaan. 🥰
edit: sivulta 2400 alkaa, @vonrehausen postaa. Palstalla oltiin parikin kuukautta kärryillä että valtausta luvassa.
 
Viimeksi muokattu:
Päivän luvut:
438058810_780185517627862_6436326617614182138_n.jpg
 
Tämä "pidättäytykää jalostamoiskuista" voi olla ihan maskirovkaakin lännen/USA suunnalta. Poliittinen/julkinen de-eskalaatio, otetaan itse etäisyyttä iskuihin ja samalla pidetään käsiä selän takana peukut pystyssä.
 
Viimeksi muokattu:
Yksi Venäjän varapuolustusministereistä Timur Ivanov vangittiin epäiltynä lahjusten ottamisesta. Ivanovin vastuualueina on kiinteistöt, majoitus ja sairaanhoito. Artikkelin mukaan Ivanovia oli tutkittu pitkään.

Law enforcement agencies reported that Ivanov had long been under operational development​

MOSCOW, April 24. /TASS/. Deputy Defense Minister Timur Ivanov, detained on suspicion of taking a bribe, has long been under operational development. Law enforcement agencies reported this to TASS.

“Let’s just say that it didn’t get into operational development yesterday, not the day before yesterday, or even a month ago. The materials are based, among other things, on eyewitness testimony and the results of operational activities,” said the agency’s interlocutor, without giving other details.

He clarified that operational support of the criminal case is being carried out by the military counterintelligence of the FSB. Now investigative actions are being carried out with Ivanov.
https://tass.ru/proisshestviya/20631139
 
Tuosta USA paketista. Siinä on aika vähän suoraa sotilaallista apua. 7,8 miljardia suoraa sotilaallista tukea, mikä siis voitaisiin ottaa suoraan varastosta (ajoneuvot,ammukset yms). Sitten on se 13.8 miljardia jolla voidaan ostaa aseita muualta ja osallistua mm. Tsekin ja Viron kranaattien hankintaan (sehän ei rahoitukseltaan ole lähimaillekaan vielä täysi,vaikka ehkä jossain luultu) Tämä kaikki jaettuna monelle kuukaudelle. Kyllä venäjä tuolla edelleen tulee olemaan kalustoltaan ja ammusmääriltään suurempi tämän vuoden. Tämä on tekohengitystä, loppujen lopuksi kuitenkin.

Sitä en tajua miten yli 60 miljardista "häviää" rahaa noin paljon, Kaikkea kehitystä ja tuotannon kasvatusta kyllä, mutta suurin osahan tuosta paketista on ihan oikeasti yritystukea US:n asetehtaille. Vaikutus näkyy ehkä joskus ensi vuonna, mutta siihenkin sitten silloin pitää löytyä taas rahaa niiden tuotteiden ostamiseen, uudella paketilla. Toki osa tuosta on myös suoraa rahallista tukea Ukrainalle, joka tulee varmasti tarpeeseen.

EU maiden on pakko alkaa rahoittamaan yhä agressiivisemmin, jos halutaan tuolla Ukrainassa jotain oikeasti tapahtuvan. Ja sehän tapahtuu valitettavasti suoraan maiden pakettien kautta ja niihinhän ei kaikki maat käytännössä oikein edes osallistu. EU:llahan ei ole mitään"EU rahaa" laitettavaksi mihinkään suoriin aseostoihin. Rahallista tukea yms sieltä tulee mutta, se ei välttämättä näy taistelukentällä laisinkaan.

Korona paketti oli EU:ssa se 700 miljardia ja se oli sinällään EU:n rahaa jossain mielessä vaikka rahoittajina tietysti toimi kansallisvaltiot. Mutta sen takana oli saajien puolella isoja EU-maita, jonka takia se tietysti saatiin runnottua läpi. Tässä Ukrainan tapauksessa sellaista yksimielisyyttä tuskin tulee. Ei taida reunavaltioilla riittää poliittinen pääoma isojen Ukrainan tukipakettien saamiseen EU:n puolelta lävitse. Saatikka että ne sisältäisi aseellista tukea, jos joskus olisi edes jotain antaa..
Toki jos nyt menee läpi EU päätös, että päätöksille ei tarvitse olla jokaisen maan tukea (case Unkari), niin helpommaksi tuollaisten pakettien läpiajaminen saattaa tulla. Hidasta ja vaikeaa kaikki vaan tuntuu olevan ...

Minun mielestä ne venäjältä jäädytetyt rahat, pitää saada jollain kikkailulla nyt hyötykäyttöön ja osa niista on pakko alkaa käyttämään myös sotimiseen. Tämä juttu ei muuten tule maaliin. venäjähän toki on jo takavarikoinnut kaiken läntisen omaisuuden omassa maassaan. Taisi mennä ne Fortumin voimalatkin siellä , huomenlahjana putinin tukijoille. Noin vain, yhdellä napsauksella.
 
Sushkon mukaan viime yönä olisi jalostamoiskuille tullut jatkoa. Hyvät roihut.


ISW assessed impact of drone attacks and floods on oil refining in Russia​


Ukrainian drone attacks and recent floods in Russia have reduced the weekly processing of Russian oil to an 11-month low. Although such a decline in processing volumes is not yet critical for the Russian economy, according to a report by the Institute for the Study of War (ISW).


 
Back
Top