Ukrainan konflikti/sota

Venäjän uutisten mukaan tulipalo neljässä säiliössä. ( dieseliä , polttoöljyä )
Myöhemmin selvinnee vahingot ja jatkuuko tuotanto.

Venäjän mittakaavassa tuo on pieninpiä jalostamoita ( n. 1,2 milj. tonnia )
Jos onnistuu iskemään prosessilaitteistoon, tuotannon menetys on paljon suurempi kuin yksittäisistä suuristakaan säiliöistä. Säiliöstä saa komeat lieskat mutta se tuskin edes häiritsee tuotantoa, jos kyse on lopputuotteesta kuten bensiinistä tai dieselistä.

Mitä enemmän iskuja kriittisiin prosessilaitteisiin, sitä vaikeammaksi niiden korjaaminen tulee kun varaosot loppuvat eikä niitä osaavia korjaajiakaan riitä joka paikkaan.
 
Ilta-Sanomat:

Ukraina: Venäjä edennyt kilometrin Harkovassa, pyrkivät luomaan puskurivyöhykkeen​

Korkea-arvoinen ukrainalainen sotilaslähde sanoo Sky Newsin mukaan, että venäläiset joukot ovat edenneet kilometrin matkan Vovtshanskin lähellä Harkovan alueella.

Nimettömänä esiintyvä lähde sanoo, että Venäjän joukot pyrkivät työntämään Ukrainan joukot jopa 10 kilometrin päähän rajalta puskurivyöhykkeen luomiseksi.

Venäjän hyökkäykset alueelle voivat olla merkki siitä, että Venäjä pyrkii avaamaan uuden rintaman. Tiedot viimeaikaisesta joukkojen kerääntymisestä alueelle viittaavat Venäjän haluavan ohjailla ja levittää Ukrainan heikentyneitä puolustusvoimia laajemmalle alueelle.

Harkovan kuvernööri sanoi aiemmin perjantaina Telegramissa, ettei Venäjällä olisi edellytyksiä edetä Harkovan kaupunkiin asti.

Zelenskyi: Ukraina oli varautunut Venäjän hyökkäykseen​

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo, että Ukraina oli varautunut Venäjän hyökkäykseen Harkovan alueen koillisosissa.

Zelenskyi sanoi Reutersin mukaan lehdistötilaisuudessa, että Venäjä voisi lähettää lisää joukkojaan tukemaan etenemisyritystään.

Venäjän asettamaan Harkovan paikallishallintoon kuuluvan Vitali Gantshevin mukaan taisteluita käydään useilla alueilla, mukaan lukien Venäjän-vastaisen rajan tuntumassa.

– Pyydän näiden alueiden asukkaita olemaan varovaisia ja olemaan lähtemättä suojista, jos siihen ei ole kiireellistä syytä, Gantshev kertoi Telegramissa.
 
Viittaisi siihen että Ukrainan puolustusrajat on syvemmällä kun rajojen tuntumassa, sillä Deep State mapissa on merkattu nuo alueet jotka on ryssän hallussa Harkovan pohjoispuolelta, Ukrainan sisällä:

Katso liite: 97363

Harkovan rintama on tosiaan auennut, nähtäväksi jää seuraako tästä suurempi hyökkäys. Ukraina kiinnitti reservejä alueen puolustukseen.

Eli se mitä Ukrainan tiedustelu kertoi jo muutamia kuukausia sitten pitänee paikkansa.

Alue on myös sama jolla se Ukrainan puolella taisteleva venäläisten legioona on tehnyt niitä rajan yli tehtyjä pistoja, hyvin kevyehkösti miehitetty puolin ja toisin verrattuna vaikkapa Donetskin alueeseen. Toisaalta sieltä tulleet kuvat ovat osoittaneet, että puolustusrakennelmia on tehty Ukrainan puolellekin reilusti ja alue on miinoitettu rajan molemmin puolin parin vuoden aikana suhteellisen tiiviisti. Teitä on todella vähän ja rajan suuntaisia vesistöjä muutama haittana.

Soveltuu siis joko jalkamiehillä tehtäviin hyökkäyksiin metsien kautta tai mekanisoidulla osastolla yrittämiseen mikäli hyökätään tietä pitkin.

Molemmat ovat melkoista itsemurhahommaa, mutta Venäjän on jotain yritettävä.

Ja vaikuttaisi, että ei sieltä ainakaan kova kärki edellä tultu kun kuorma-autoilla liikkuvat. Onkohan ne oikeasti tyhmiä vai pelkästään itsetuhoisia?

 
Viimeksi muokattu:
Yhdysvallat aikoo julkistaa uuden 400 miljoonan dollarin paketin Ukrainalle ilmeisesti tänään.

"The United States will announce a new $400 million military aid package for Ukraine on Friday, just as it appears Russia has launched a major offensive in Kharkiv, according to two U.S. officials and a notification sent to Congress obtained by POLITICO.

The package, which will involve transferring weapons already in U.S. stocks, includes new Patriot missiles, Stinger anti-aircraft missiles, Bradley fighting vehicles, MRAPs, Javelin anti-armor systems and other munitions."
 
Nyt kun ryssäläinen on kokeillut pitkästä aikaa pienellä joukolla rajan yli Kharkovan kaupungin suuntaan, niin ukrainalainen OSINT-ryhmä vishun_military on julkaissut kuin tilauksesta oman arvionsa rajaseudulla olevista ryssän joukoista ja kalustomääristä:

Russian offensive in the North: is it possible?

The enemy forces on the northern border are united by the group: "North"

Together, their forces are:

- About 50,000 personnel;
- 400 tanks;
- 930 BBM;
- 990 artillery systems;
- 120 MRLS.


1715353134830.png1715353131619.png


-

Toki tässä lasketaan koko raja yhteensä, Belgorodin alueella on heidän mukaansa keskitetty 31 200 sotilasta.

Näinköhän muka tällä suunnalla olisi tarkoitus yrittää jotain? Vaikea nähdä että näin pienillä joukoilla voisi harjoittaa paljoa muuta kuin tiedustelun kaltaisia hyökkäyksiä joilla pidetään Ukraina varpaillaan, mutta ei paljoa muuta.
 
Viimeksi muokattu:
Ilmeisesti videoita ryssän Harkovan operaatiosta vielä niukasti mutta tässä kohden ryssä pysäytettiin jo ryssälän puolelle.

Tässä taidetaan lainata samaa alkuperäistä geopaikannuksen lähdettä:

We have now better geolocation of the attempted Russian incursion and it appears that Deep State was wrong. The Russian armor was destroyed even before it crossed the border to Ukraine.

The exact coordinates are:

50°17'36.90"N, 36°31'43.17"E

That's just outside Ukraine and inside the Belgorod Region. Based on that information I'm correcting the map. Russia has not penetrated the perimeter of Ukraine at Pyl'ne and lost 5 vehicles.

Source of geolocated: Telegram / Kiber_boroshno


1715354240820.png

 
Tochnyi -nimisen OSINT-ryhmän tuore katsaus ryssän kansallisen hyvinvointirahaston tilanteeseen. Heidän mukaansa ryssä ei olisi vetänyt siitä varoja vuodenvaihteen jälkeen. Silti, tämäkin on silmällä pitämisen arvoinen asia, koska tämä rahasto on yksi helppo keino rahoittaa valtion menoja ja ennen kaikkea sotaa - siihen asti kunnes pohja tulee vastaan:

New episode of @tochnyi's coverage of the Russian NWF:

And... well... it's flat. Very very flat!

They've stopped digging in their piggy bank but on the other hand are clearly unable to replenish it as was promised already over a year ago.

thx @clockworkChris for the slickness


1715356057022.png

While it's difficult to say much about nothing, it's clear that was it to hold, the decision to stop covering government's deficit will have a negative impact on growth at the end of the year.

But new government + some production bottleneck may mean that Mishustin will begin to splash out pretty soon. I guess we'll see. But it's always nice for Ukraine that for very obscure reasons Russia has decided to NOT spend all its money on invading them.

Which I guess is also relevant from a nuclear deterence pov: clearly Russia does not feel directly threatened as it does not spend all its money on winning the war fast and decicively...

And I forgot to mention that as usual the code is available on github:


https://github.com/Tochnyi/plot_nfw_en

 
Yhdysvallat aikoo julkistaa uuden 400 miljoonan dollarin paketin Ukrainalle ilmeisesti tänään.

"The United States will announce a new $400 million military aid package for Ukraine on Friday, just as it appears Russia has launched a major offensive in Kharkiv, according to two U.S. officials and a notification sent to Congress obtained by POLITICO.

The package, which will involve transferring weapons already in U.S. stocks, includes new Patriot missiles, Stinger anti-aircraft missiles, Bradley fighting vehicles, MRAPs, Javelin anti-armor systems and other munitions."
Bidenin allekirjoitus saatiin tälle.
 
Back
Top