Ukrainan konflikti/sota

Pohdiskelin samaa tänään mitä tämä puolalainen: eli ryssän hyökkäys Harkovan suunnalla on pääosin jalkamiesten hommaa ja kalustotappiot myös sen kertoo. Onko sitten ollenkaan materiaalia odottelemassa mahdollista tuikkausta ukrainan haavoittuvaan kohtaan jää nähtäväksi.

Available information and video materials indicate that the Russian forces currently attacking in the Kharkov area consist primarily of infantry. Recordings from surveillance drones show large groups of infantry simply entering Ukrainian territory, occupying the so-called no man's land. On the one hand, the use of infantry to infiltrate enemy lines is nothing new. On the other hand, it indicates that the Russian forces assigned to this operation are quite poor compared, for example, to the units operating in Donbas.

The observed data on equipment losses exceptionally indicate higher losses on the Ukrainian side. In virtually all other operations, the Russians always lost more equipment. Near Kharkov, the attackers lost several transporters on the first day, but then it was difficult to observe heavy equipment on their side. Unfortunately, on the other hand, Russian surveillance drones and attack Lancets effectively isolate the battlefield, destroying Ukrainian artillery and valuable anti-aircraft assets in the rear. Providing protection against this type of attacks is the number 1 need for the Ukrainian side. The best solution would be to disrupt or shoot down reconnaissance drones indicating targets for the Lancets. Let's hope that the Ukrainians and their allies are working hard to find systemic countermeasures, because this is also potentially a problem for NATO forces.

So can a hybrid of a modern drone and Lancet strike system and the so-called "Poor Fucking Infantry" be considered Russia's New Model Army? This is only a journalistic term, so decide for yourself.


Russian confirmed losses summary:
5 destroyed BMP-2
1 damaged IMR-2 combat engineering vehicle
Total: 6 (5 destroyed)

Ukrainian confirmed losses summary:
1 destroyed T-64BV Zr. 2017
1 destroyed YPR-7651 destroyed M1152 HMMWV with 128mm RAK-12 MLRS
1 destroyed unknown MRL
2 destroyed 155mm 2S22 'Bohdana' 3.0 self-propelled howitzer
1 destroyed 9A310M1 TELAR for 9K37M1 'Buk-M1' (modified to use RIM-7 missiles)
Total: 7 (7 destroyed)
 
Viime vuonna Venäjän puolustushankinnoista aloitettiin yli 180 rikostutkintaa ja niiden ansiosta yli 60 milj. €:n arvosta sopimuksia lopetettiin. Uussi puolustusministeri Belousov haluaa tiukentaa puolustushankintojen valvontaa.

Russia announced 2 thousand cases of violations during state defense orders in 2023​

In Russia in 2023, more than 180 criminal cases were opened against executors of state defense orders. The Financial Intelligence Service of Rosfinmonitoring reported this on March 14 in its annual report.

“More than 2 thousand materials were sent (by Rosfinmonitoring - Ed.) to law enforcement and control and supervisory authorities in 2023 in relation to more than 50 thousand performers and co-executors in order to minimize risks; based on the results of the consideration, more than 180 criminal cases were initiated, and criminal cases were saved encroachments (contracts terminated) amounted to more than 6 billion rubles, more than 300 million rubles were reimbursed to the budget,” says the document published on the department’s website .

At the same time, in 2022 , Rosfinmonitoring sent to supervisory authorities only 500 materials concerning violations of the use by enterprises of budget funds allocated for the execution of state defense orders. Thus, the number of applications quadrupled over the year. The amount of dubious contracts here increased sixfold over the same period - in 2022 it amounted to 890 million rubles.

Earlier on May 14, the candidate for the post of head of the Russian Ministry of Defense, Andrei Belousov, indicated that control over pricing when forming state defense orders needs to be strengthened. The efficiency of using budget funds will depend on this measure. According to Belousov, significant strengthening of control is needed in the field of capital construction and investment projects. The latter includes the development of new weapons.

On March 21, Sergei Shoigu, who held the post of head of the Russian Ministry of Defense at that time, said that over the year, enterprises of the Russian military-industrial complex (DIC) executing state defense orders increased the production volume of components for artillery ammunition by almost 22 times. The work is progressing ahead of schedule.

In July 2023, Shoigu reported that enterprises of the Russian military-industrial complex managed to increase the production of particularly popular weapons in a short time. According to him, since March 2022, the number of purchased and modernized main types of weapons, military and special equipment supplied under state defense orders has increased 1.8 times, and in 2023 - more than five times compared to the beginning of 2022.
https://iz.ru/1696436/2024-05-14/v-...ev-narushenii-pri-gosoboronzakaze-v-2023-godu
 
Silkkaa sattumaa että Ukraina aloitti vastahyökkäyksen 16.maaliskuuta alkaen puskea venäjän joukkoja takaisin sivustoilla näin luoden uhan motille hostomelin alueella ja kahta viikkoa myöhemmin venäjä julkisesti ilmoitti vetäytymisestä (päätös tehtiin varmaan ekan viikon jälkeen jo)


Olen lukenut useasta lähteestä että kyseistä possujunaa kiusattiin lähes koko sen matkalla (Ivankiv-Hostomel) pien ryhmillä. Venäjä viisaasti otti suurimmat risteys kaupungit tuolla välillä haltuunsa ja jäljelle jäi vaikeakulkuista metsää, johon ei tainnut olla investoida suuria määriä joukkoja ja logistiikkaa, kun paine pääkaupungin turvaamiseksi otti etusijan.

Raatteentie oli noin 500km helsingistä, kun taas ukrainassa etulinja oli tuolloin noin 30km kiovan keskustasta


Olisi ensin hyvä jos voisit ystävällisesti todistaa, että se oli todella tarjolla ja hyödyntämättä
Itse olen ollut siinä uskossa että ryssä luovutti huollon epävarmuuden takia ja siksi että Kiovaan ei marssittu kuin kotiin. Totta kai kärjessä taisteltiin mutta pääosin juna sai olla rauhassa. Homma uhkasi kaatua siihen että paikalleen juuttunutta junaa ei saatu huollettua ja joukoilta uhkasi loppuu polttoaine ja ruoka. Välitöntä uhkaa tuhoutumisesta ei ollut. Ukrainailta puuttui siinä vaiheessa tykistö ja lennokkeja oli aivan liian vähän aiheuttamaan suurta tuhoa. En voi oikein todistella mitään, nämä ovat omia havaintoja ja arvoita. Ja en väitä etteikö torjuminen olisi Ukrainalaisten ansiota, jos mitään ei olisi tehty juna olisi päässyt varmasti perille. Mutta fakta on silti se että ryssä vetäytyi oma-aloitteiseti Kiovan lähistöltä. Sitä ei millään Ukrainan vastahyökkäyksellä ajettu pois.

Raatteentie oli noin 500km helsingistä, kun taas ukrainassa etulinja oli tuolloin noin 30km kiovan keskustasta.

Tämä liittyy aiheeseen miten?
 
60 milj. €:n arvosta sopimuksia

Wiki

Russian invasion of Ukraine​

Forbes Ukraine estimated in July 2022 that the 2022 Russian invasion of Ukraine had a price tag of $400 million per day.[13] In November 2022 Forbes Ukraine estimated that, in its first nine months, Russia had spent $82 billion on the invasion of Ukraine.[14][15][16] In 2021, the Russian military budget exceeded by a factor of 10 that of Ukraine.[1]

Eli kyseenalaisten sopimuksien määrä suhteessa kokonaisuuteen on jotain aivan silmänlume -tason murusia.
 
Itse olen ollut siinä uskossa että ryssä luovutti huollon epävarmuuden takia ja siksi että Kiovaan ei marssittu kuin kotiin. Totta kai kärjessä taisteltiin mutta pääosin juna sai olla rauhassa. Homma uhkasi kaatua siihen että paikalleen juuttunutta junaa ei saatu huollettua ja joukoilta uhkasi loppuu polttoaine ja ruoka. Välitöntä uhkaa tuhoutumisesta ei ollut. Ukrainailta puuttui siinä vaiheessa tykistö ja lennokkeja oli aivan liian vähän aiheuttamaan suurta tuhoa. En voi oikein todistella mitään, nämä ovat omia havaintoja ja arvoita. Ja en väitä etteikö torjuminen olisi Ukrainalaisten ansiota, jos mitään ei olisi tehty juna olisi päässyt varmasti perille. Mutta fakta on silti se että ryssä vetäytyi oma-aloitteiseti Kiovan lähistöltä. Sitä ei millään Ukrainan vastahyökkäyksellä ajettu pois.
Eli siis kaksi viikkoa aikaisemmin alkanut vastahyökkäys joka valtasi kaupunkeja takaisin ja uhkasi hostomelia motituksella ei vaikuttanut vetäytymis päätökseen, silkkaa sattumaa? Ok ehkä tätä keskustelua on turha jatkaa.
Ja edelleen, toki myönnät asian itsekin, en ymmärrä mikset anna arvostusta Ukrainan toimille häiritä huolto yhteyksiä selustassa.
Tai mihin perustat tykistön puutteen? Kiovassa taisteli ihan normaaleita mek.prikaateja myös joilla oli tykistöä. Näistä näkyi maaliskuussa paljon videokuvaa.
Raatteentie oli noin 500km helsingistä, kun taas ukrainassa etulinja oli tuolloin noin 30km kiovan keskustasta.

Tämä liittyy aiheeseen miten?
Siten että Ukrainalla ei ollut operatiivista tilaa hengittää ja ottaa riskiä heittämällä 3 prikaatia yksittäisten tiestöjen varaan perämetsiin yrittämään koukkausta.
 
Näinhän se tietysti on, ihan sattumalta Ukrainan tykistö ampui kalustolaukauksia juuri sumppuuntuneeseen Kiovan ruuhkaan. Harkovassa Ukraina ilmeisesti hyökkäsi niinikään 1. maailmansodan tyylillä. Hostomel oli ryssien omaa ryssintää, Ukarainalla ei ollut osaa eikä arpaa siinä tappiossa... Ihmeesti se Ukraina vielä taistelee yli kahden vuoden jälkeen, vaikka ei ilmeisesti mitään osaa tehdä oikein!
Onhan se nyt fakta, että Ukraina yllätettiin housut kintuissa, vaikka jenkit varoitti kuukausia aikaisemmin. Puolustuslinjat oli tyhjinä, ei liikekannallepanoa saatikka suurempia harjoituksia.

Ryssä kusi itse tuon lähes ilmaisen tien voittoon. Ukrainalaisilla on tahtoa sekä saivat länsimaista aseellista tukea, ryssä taas on paska. Taktisesti ukraina on taas jollain WW1 tasolla (ironisesti), joka taas näyttää sen, että he eivät ole puheista huolimatta saaneet suuria vastahyökkäyksiä aikaan.
 
Venäjän uusi puolustusministeri Andrei Belousov kertoo haluavansa, että erikoisoperaation tavoitteet saavutetaan mahdollisimman pienin inhimillisin menetyksin: https://www.reuters.com/world/europ...ine-while-minimising-troop-losses-2024-05-14/
Valitettavasti tuo puhuu ihan älykkäitä: parempaa teknologiaa, tehokkaampaa sotateollisuuden tuotantoa, parempaa korruption kitkemistä, ja vähemmän ryzzäörkkien uhraamista.

Saattaa tämä pääörkki olla vielä noissa vähän edellistä taitavampikin.

MUTTA luojan kiitos tuo ei onneksi toimi Mordorissa, jossa johdetaan hirmu vallalla ja pelolla, ja jossa johtajat ovat itse niitä kovimpia rosvoja ja jopa pettureita. Ja jossa tällä hetkellä, luultavasti osittain tiedotusketjun peloista ja myös pääörkin pahuudesta ja veren himosta johtuen juuri uhrataan eniten omia sitten toisen maailmansodan. Miehistöä kohdellaan kaltoin, ja motivoidaan hirviön keinoin.
Ja lisäksi Ukrainan voi pelastaa se, että zenäjällä *ei ole* niitä resursseja high-tech sotaan. Joten hyvä vain että pistät paukut sinne.

Aiemmin oli joku random heitto siitä että tämä pääteurastusministeri haluaisi lisää laivoja. Ehkä ajattelee kaukovaikutusta Mustalta Mereltä, tai Odessan ottamista. Jos nyt yhtään totta. Kannatan ehdottomasti! Siihen vain kaikki resurssit! Ukraina kasvattaa Sea Babyt salskeiksi ja saa Neptunen kunnolla käyttöön. Tuollainen puolitehokas järjetön sotilastuotanto olisi mahdollisesti nykyistäkin sähläystä parempi tilanne.
 
Ekassa laukauksessa tähtäsi suoraan päin, laukaisuhetkellä taisi lipsahtaa jopa vähän päälle. Ylihän se meni. Tokassa tajusi malttaa ja laukaisi, kun sihti oli vähän alle ja sitenhän ne pitää nuo ylä/alamäkilaakit ampua!

Kulma kohottaa joo, mutta sekin riippuu matkasta mihin tähdätä. Näytti heiluvan sen verran, että eka meni huti tai osui oksaan ja toinen taisi osua yhteen potkuriin kun sopivasti heilahti. Tuohon ei varmaan etäisyyttä tarvinut mitata, mutta yleensä mittareissa on ominaisuus minkä ilmoittaa kulmassa otetun matkan ja myös matkan mitä se olisi vaakassa. Vaakamatkan lukemalla osuu normi matkoilta yläkulmiin ampuessa kohdilleen.
 
Päivän luvut:
441153777_793046353008445_8578813613108186240_n.jpg
 
Back
Top