Ihan ensimmäiseksi väitteeni perustuu käytännön kokemukseen kyseisistä haulipatruunoista tuhoeläinten hävittämisessä ja pitkään kokemukseen erilaista ampuma-aseista kattaen myös niiden patruunoiden lataamisen.
Vaikka vaihdetaan projektiilimateriaali nyt sitten siihen wolframiin niin et voi 7,62x39 ladattavasta luodista saada sellaista peittoa ammuttuna kiväärin rihlatusta piipusta että sillä saadaan sellainen käytännössä metrin levyinen tasainen hauliympyrä 30m päässä. Jos haluat niille reilusti vauhtia, tarvitset liekki kilven joka vie ammuksesta ns hyötykuormaa. Jos et halua liekkikilpeä jotta hyötykuorma olisi maksimaalinen, joudut sitomaan wolframihaulit esim muovilla toisiinsa (kuten pistoolin haulipatruunoissa) jonka kanssa käytettävä lataus on murto-osa normaalista ruutilatauksesta.
Normaali haulikonpatruuna on ammuskuormatilavuudeltaan niin monta kertaa suurempi kuin .30 caliberin luoti että siihen et vaan pysty saamaan riittävästi edes sitä wolframia vaikka sillä saadaankin noin 70% suurempi massa kuin lyijyllä.
Tuollainen luotiaseeseen sopiva lyijylaukaus muistuttaa paineiltaan nallipyssyä ja vaikutus maalissa on kauemmas olematon. Tästä syystä 30m päähän on mahdotonta saada vaikutusta. Painetta voidaan helposti kasvattaa mutta kun ei ole liekkikilpeä ruutikaasun ja muovissa olevien haulien välissä niin saadaan ainoastaan sulamaan se mössö matkalla piipusta ulos.
Eikö tässä ole mielestäsi hieman ristiriitaa, jos sanot että sinulla on kokemusta kyseisistä patruunoista ja perään kerrot, että niitä on mahdoton valmistaa. Korostan nyt, että piekkarin ja pistoolin haulipanokset olivat vain esimerkki ja nehän ovat lähinnä hupikäyttöön tarkoitettuja. Kiväärille ei liene edes yritetty tosissaan valmistaa, koska oletettavasti ainakaan tähän mennessä ei ole ollut tarvetta.
Sinä nyt luettelit tässä teknisiä haasteita, jotka ovat osaltaan aivan totta. Kannattaa kuitenkin huomata, että jos sinä et osaa ratkaista näitä ongelmia, niin se ei tarkoita, etteikö jokin muu voisi osata. Jos on aikaa, niin voin mallintaa ja simuloida miten paksun liekkilevyn haulipatruuna vaatisi, että levy kestäisi kiväärin paineet ja minkä verran haulia saa pakattua normaali hylsyyn ja luodin tilavuuteen ja jos ei saa riittävästi, niin millainen ruutitilavuus jää, jos hylsyn sisäosia modifioi siten, että haulia voi ladata hieman hylsyn sisäänkin, joskaan hylsyn modifionti ei olisi mitenkään optimaallinen ratkaisu, sillä se voisi tehdä todella valmistuksen todella kalliiksi. Nähdäkseni mainitsemasi asiat ovat vain haasteita, eivätkä esteitä.
Ja miksi ihmeessä keksitte, että sen patruunan pitäisi toimia 30 m etäisyydelle ja yhtä hyvin kuin oikeassa haulikossa ja antaa tasainen peitto? Kuten jo aikaisemmin sanoin, niin sehän on aivan päivänselvää, ettei haulipatruuna toimi luotipiipussa yhtä hyvin kuin haulikossa. Voi kuitenkin omalle kohdalle miettiä, että jos olisi haulipatruuna, joka levauttaa haulit vähän miten sattuu, mutta lähtevät kuitenkin riittävällä nopeudella piipusta ja niitä olisi lippaallinen, niin yrittäisittekö ampua kohti tulevaa fpv-dronea vai jättäisittekö ampumatta, kun sillä kotona olevalla haulikolla sen saisi paremmin alas? Veikkaan, että se lapiolla dronea huitonut ryssä olisi ainakin ampunut, jos sillä moisia patruunoita olisi ollut.
Ja onhan tuota haulikolla tullut ammuttua 30 vuotta ja haulipateja olen piekkariin ja imppariin ladannut ihan itse. Niistä sain haulit lähtemään jo 15 vuoden ikäisenä ihan mukavasti pelkällä maalaisjärjellä. Rihlaus kyllä vetää haulit helposti rinkulaan ja tekee hajonnan aika suureksi, mutta ne kuitenkin lähtevät piipusta. Keskisytytteisiin kiväärikaliibereihin en uskaltanut alkaa kikkailemaan, mutta oletan että täysin mahdollista, joskin haasteita siinä olisi. Edelleenkin kiväärikaliibereilla suurimmaksi haasteeksi itse näen sen, että siitä patruunasta saadaan ladattua sellainen, että se mahtuu lippaaseen ja vielä syöttö toimii kunnolla (hylsy on vakiokokoinen ja paineet riittää kaasumännälle) Hajontaa en näe ongelmaksi, sillä jos saadaan tehtyä rynkkyyn toimiva haulipatruuna, niin perusjantteri ei kyllä osaa ottaa oikeaa ennakkoa, jolloin hajonnasta voi olla jopa etua ja tärkeintä vaan saada mahdollisimman paljon hauleja liikkeelle suunnilleen oikeaan suuntaan, jolloin on mahdollista, että joku laukaisee kraanatin riittävän kaukana tai rikkoo dronesta, jonkun komponentin.