Ukrainan konflikti/sota

Mihin väitteese perustuu? Mielestäni yksinkertainen lasku osoittaa toista. Huomaa kuitenkin oletus, että ne niitä laukauksia saadaan lyhyessä ajassa ammuttua useampia kuin yksi.

Ei varmasti yhteen laukaukseen saa kovin suurta haulimäärää, tyypillinen 7,62 luodin paino on 7-10 g ja ne ovat yleensä teräs/kupari/lyijy valmisteisia. Jos luodin tilalle pistetään hauleja, niin osa tilasta jää tyhjäksi, jolloin samaan tilavuuteen menee vähemmän tavaraa, mutta jos vaihdetaan haulien materiaali tiheämpään volframiin, niin ehkä hauleja saataisiin pakattua tuo 8 g mukaan. Haulikon normaali 12 cal lataus on 36g, joka on 4,5 kertaa enemmän kuin tuo 8 g, joka puolestaan tarkoittaa, että jos ampuu 4,5 laukausta 8 g latauksia, niin saadaan sama peitto kuin haulikon vakiolatauksella. Jos lippaaseen mahtuu 30 patruunaa, niin lippaallisen tyhjentäminen vastaa 6,67 haulikon normaalilatausta.
Tuosta sun vastauksesta oikein huokuu ymmärryksen/kokemuksen puute. Lisää yhtälöösi rihlaus tai sen puute, supistaja tai sen puute ja piipun pituus, noin aluksi (piipun pituuden merkitys taitaa noista olla se pienin).
 
"That's my theory, anyway," he added. The goal of Ukraine policy is to "prevent it from becoming a big war," Scholz added.
Schutzischatzi tuossa suoraan sanoo, että hänen politiikkansa on estää eskalaatio suuremmaksi sodaksi, ei suinkaan Ukrainan voitto.

Schutzi on tosiaan metsässä siinä, että suurempi sota tästä tulee nimenomaan tulee jos Ukraina ei voita ja ryssää laiteta jonkinlaiseen liekaan. Schutzi elää yhä aikaa ennen sotaa, "ei venäjä hyökkää, koska siinä ei ole mitään järkeä". Schutzi ei myöskään ymmärrä armeijan prinsiippiä eli mitä nopeammin sitä nopeammin. Pitkä sota vaatii enemmän verta ja maksaa enemmän. Schutzi ei myöskään näytä ymmärtävän, että ryssä voi uhota mitä vaan, mutta ei se uskalla eikä juuri nyt pysty tehdä asialle yhtään mitään (paitsi alaa hulluksi koiraksi joka ampuu ydäreitä kuin tieteiselokuvassa).

Schutzi on pihalla ja aikamme Chamberlain. Valitettavasti.
 
Helposti tulee mieleen että sutzisazsi on putlerin lieassa mutta toisaalta ehkä hän vain tuntee paremmin Saksan poliittisen todellisuuden. Todellisuuden jossa vain 10% saksalaisista on kiinnostunut puolustamaan Saksaa.. Omat kontaktit saksalaisiin ovat niin vähissä etten oikein tiedä edes äärimmäisen subjektiivisesti mikä on humppa siellä nykyään. Viimeisen 10 vuoden aikana olen kerran jutellut saksalaisen kanssa ja hän oli Seppo Rädyn kanssa hyvin samoilla linjoilla :) Hän tosin asuu kaukoidässä pysyvästi jne.
 
Helposti tulee mieleen että sutzisazsi on putlerin lieassa mutta toisaalta ehkä hän vain tuntee paremmin Saksan poliittisen todellisuuden. Todellisuuden jossa vain 10% saksalaisista on kiinnostunut puolustamaan Saksaa.. Omat kontaktit saksalaisiin ovat niin vähissä etten oikein tiedä edes äärimmäisen subjektiivisesti mikä on humppa siellä nykyään. Viimeisen 10 vuoden aikana olen kerran jutellut saksalaisen kanssa ja hän oli Seppo Rädyn kanssa hyvin samoilla linjoilla :) Hän tosin asuu kaukoidässä pysyvästi jne.
Logiikka ontuu, Sutsisatsin mukaan siis kannattaa antaa Ukraina venäjälle, ja toivoa että pykälän lähemmäs Saksaa päässyt venäjä pysyy siellä. Toivoa saa, mutta ei mahdottomia...
 
Logiikka ontuu, Sutsisatsin mukaan siis kannattaa antaa Ukraina venäjälle, ja toivoa että pykälän lähemmäs Saksaa päässyt venäjä pysyy siellä. Toivoa saa, mutta ei mahdottomia...
No sutzisazilla lienee jo mukava asunto ja eläkekassa Sveitsissä, Dubaissa tai jossain muualla missä asioita ei ole ryssitty, kuten kaikilla muillakin normaaleilla saksalaisilla. zenäjän hyökkäys Saksaan ei ole edes ihan lähivuosien asia kun on tuo Puolakin välissä. Logiikka ei siis onnu ;)
 
Eikö se US kongressi asettanut jonkun 45 päivän limitin koska Bidenilta pitäisi tulla jonkinlainen suunnitelma miten Ukrainan sota voitetaan ?

Vaikuttaa kovin ujoilta nämä avustuspaketit ja se Sullivan on aivan sekaisin niiden eskalaation pelkojensa kanssa (jalostamoiskujen ja emäryssälän pommituskielto US aseilla kielto).

Tässä on 24 (?) viikkoa vaaleihin ja kannattaisihan toi avustuspotti nyt ennen niitä käyttää.

Mikä maksaa ? Nythän sitä rahaa olisi käytössä.
 
Ihan ensimmäiseksi väitteeni perustuu käytännön kokemukseen kyseisistä haulipatruunoista tuhoeläinten hävittämisessä ja pitkään kokemukseen erilaista ampuma-aseista kattaen myös niiden patruunoiden lataamisen.

Vaikka vaihdetaan projektiilimateriaali nyt sitten siihen wolframiin niin et voi 7,62x39 ladattavasta luodista saada sellaista peittoa ammuttuna kiväärin rihlatusta piipusta että sillä saadaan sellainen käytännössä metrin levyinen tasainen hauliympyrä 30m päässä. Jos haluat niille reilusti vauhtia, tarvitset liekki kilven joka vie ammuksesta ns hyötykuormaa. Jos et halua liekkikilpeä jotta hyötykuorma olisi maksimaalinen, joudut sitomaan wolframihaulit esim muovilla toisiinsa (kuten pistoolin haulipatruunoissa) jonka kanssa käytettävä lataus on murto-osa normaalista ruutilatauksesta.

Normaali haulikonpatruuna on ammuskuormatilavuudeltaan niin monta kertaa suurempi kuin .30 caliberin luoti että siihen et vaan pysty saamaan riittävästi edes sitä wolframia vaikka sillä saadaankin noin 70% suurempi massa kuin lyijyllä.

Tuollainen luotiaseeseen sopiva lyijylaukaus muistuttaa paineiltaan nallipyssyä ja vaikutus maalissa on kauemmas olematon. Tästä syystä 30m päähän on mahdotonta saada vaikutusta. Painetta voidaan helposti kasvattaa mutta kun ei ole liekkikilpeä ruutikaasun ja muovissa olevien haulien välissä niin saadaan ainoastaan sulamaan se mössö matkalla piipusta ulos.
Eikö tässä ole mielestäsi hieman ristiriitaa, jos sanot että sinulla on kokemusta kyseisistä patruunoista ja perään kerrot, että niitä on mahdoton valmistaa. Korostan nyt, että piekkarin ja pistoolin haulipanokset olivat vain esimerkki ja nehän ovat lähinnä hupikäyttöön tarkoitettuja. Kiväärille ei liene edes yritetty tosissaan valmistaa, koska oletettavasti ainakaan tähän mennessä ei ole ollut tarvetta.

Sinä nyt luettelit tässä teknisiä haasteita, jotka ovat osaltaan aivan totta. Kannattaa kuitenkin huomata, että jos sinä et osaa ratkaista näitä ongelmia, niin se ei tarkoita, etteikö jokin muu voisi osata. Jos on aikaa, niin voin mallintaa ja simuloida miten paksun liekkilevyn haulipatruuna vaatisi, että levy kestäisi kiväärin paineet ja minkä verran haulia saa pakattua normaali hylsyyn ja luodin tilavuuteen ja jos ei saa riittävästi, niin millainen ruutitilavuus jää, jos hylsyn sisäosia modifioi siten, että haulia voi ladata hieman hylsyn sisäänkin, joskaan hylsyn modifionti ei olisi mitenkään optimaallinen ratkaisu, sillä se voisi tehdä todella valmistuksen todella kalliiksi. Nähdäkseni mainitsemasi asiat ovat vain haasteita, eivätkä esteitä.

Ja miksi ihmeessä keksitte, että sen patruunan pitäisi toimia 30 m etäisyydelle ja yhtä hyvin kuin oikeassa haulikossa ja antaa tasainen peitto? Kuten jo aikaisemmin sanoin, niin sehän on aivan päivänselvää, ettei haulipatruuna toimi luotipiipussa yhtä hyvin kuin haulikossa. Voi kuitenkin omalle kohdalle miettiä, että jos olisi haulipatruuna, joka levauttaa haulit vähän miten sattuu, mutta lähtevät kuitenkin riittävällä nopeudella piipusta ja niitä olisi lippaallinen, niin yrittäisittekö ampua kohti tulevaa fpv-dronea vai jättäisittekö ampumatta, kun sillä kotona olevalla haulikolla sen saisi paremmin alas? Veikkaan, että se lapiolla dronea huitonut ryssä olisi ainakin ampunut, jos sillä moisia patruunoita olisi ollut.

Ja onhan tuota haulikolla tullut ammuttua 30 vuotta ja haulipateja olen piekkariin ja imppariin ladannut ihan itse. Niistä sain haulit lähtemään jo 15 vuoden ikäisenä ihan mukavasti pelkällä maalaisjärjellä. Rihlaus kyllä vetää haulit helposti rinkulaan ja tekee hajonnan aika suureksi, mutta ne kuitenkin lähtevät piipusta. Keskisytytteisiin kiväärikaliibereihin en uskaltanut alkaa kikkailemaan, mutta oletan että täysin mahdollista, joskin haasteita siinä olisi. Edelleenkin kiväärikaliibereilla suurimmaksi haasteeksi itse näen sen, että siitä patruunasta saadaan ladattua sellainen, että se mahtuu lippaaseen ja vielä syöttö toimii kunnolla (hylsy on vakiokokoinen ja paineet riittää kaasumännälle) Hajontaa en näe ongelmaksi, sillä jos saadaan tehtyä rynkkyyn toimiva haulipatruuna, niin perusjantteri ei kyllä osaa ottaa oikeaa ennakkoa, jolloin hajonnasta voi olla jopa etua ja tärkeintä vaan saada mahdollisimman paljon hauleja liikkeelle suunnilleen oikeaan suuntaan, jolloin on mahdollista, että joku laukaisee kraanatin riittävän kaukana tai rikkoo dronesta, jonkun komponentin.
 
Operational information as of 1:00 p.m. 27/05/2024 regarding the Russian invasion

The largest number of combat clashes today is taking place in the Pokrovsky direction. The defense forces are holding back the onslaught of the Russian invaders and are carrying out active measures in some areas.

In the Kharkiv direction, the aggressor continues to direct assaults towards the settlement of Liptsi. There are also battles in the Vovchansk region. In total, the enemy, supported by aviation, carried out five attacks here. Slobozhanske and Vovchansk were hit by airstrikes of the invaders. The situation is under the control of our troops.
In the Pokrovsky direction, the number of enemy attacks since the beginning of the day has increased to eight. Fighting is taking place in the Novooleksandrivka, Kalinovogo, Sokol, Umanskogo, Novoselivka Pershoya districts, as well as near Netailovogo. The situation is tense.

In the direction of Vremivsk, the Russian occupiers made another assault attempt, the second in a day, near the village of Staromayorske. They received fire damage and left.

In the rest of the directions, the situation did not undergo significant changes.
Our soldiers give the Russian occupiers a worthy rebuff, keep the enemy under fire control and do everything possible to thwart his invasion plans.

Let's keep in line. The only ones are therefore invincible!
Glory to Ukraine!

 
Pääaseena haulikko on ihan torspo, ei sillä tee mitään. Lisäksi sillä ampuminen on vaikeaa, tarvitaan kouliintunut käyttäjä. Tämä videon heppu nosti haulikon poskelle ja heti lähti ykkösellä alas, 5/5. Tekijämies.

Kahden pitkän aseen kantaminen liikkuvassa taistelussa taas on aika hanurista. Ajoneuvossa ja ryhmän asemissa taas helppo ja varmasti perusteltu. Jos siviilipuolen metsästysvehkeet otetaan pohjaksi (koska niitä on paljon saatavilla), niin puolarihaulikko on oikeasti pitkä (26-28” tyypillisesti). Pumppuhaulikossa olisi isompi patruunakapasiteetti.

Puolihuumorilla heitetty, mutta olisi minulla turvallisempi olo kykkiä poterossa haulikon kanssa. Ei se ampuminen nyt niin vaikeaa ole. Pumppuun ja puolariin saa molempiin yhtä paljon panoksia. Makasiinin pituus määrittää montako menee ja jatkoja saa. Tuskin kukaan noudattaa sodassa 1+2 sääntöä mikä Suomen laissa puolarilla metsästävällä. Varmaan haulikolla ottaa vihujakin pois pelistä jonnekkin 80m asti. Saisi näitä varmaan ryhmässä muutamia olla. Punapistetähtäimellä niin kaikki osuu.

Joku mietti rihlapiippuiseen luotiaseeseen haulilatausta. Tulee niin järjetön hajotus niin pienelle määrälle haulia ettei toimi.

Näistä haulin heittimistä vielä muutama ajatus. Jos siinä on ukkeli tähtäämässä niin siinä pitää olla joko suht pitkä piippu tai sitten punapistetähtäin. Ei ne ratahaulikot turhaan ole niin pitkiä. Itellä ollut pitkiä ja lyhyitä haulikoita, lyhyillä ei osu lentoon ellei tukki ole täydellinen. Punapisteen kanssa ei ole merkitystä kun se vie tähtäysvirheen pois. Nähnyt jotain videoita missä ampuvat droneja jollakin ihme sotahaulikolla avotähtämillä. Ei sellainen toimi lentoon ampumiseen ilman tähtäintä kun ei sillä osu, kuten videolla näkyi.
 
Kylläpä kysyit fiksuja.

Niihin isketään siksi, että sillä saadaan näytettyä ryssän punaisten viivojen bluffi. Kun on saatu jotain Orskiin asti, yltää se myös Kremliin. Kun shutsi-sholtsikin ymmärtää, että nämä viivat ovat puhetta vain, ratkeaa sota lopulta.


Mikä se oli näistä ryssän tutkista joka ei edes toiminut? Siitä oli juttua reilu vuosi sitten. Mistä tietää onko korruptiota ollut myös muiden kohdalla ja toimivatko nekään?
 
Ranskalaiset ovat tehneet aloitteen lähettää kouluttajia Ukrainaan.

IMG_4085.jpeg

Together with the Minister of Defense Rustem Umerov, they held a video meeting with the Minister of the Armed Forces of the French Republic Sebastien Lecorne.

I welcome France's initiative to send instructors to Ukraine to train Ukrainian military personnel.
I have already signed the documents that will allow the first French instructors to visit our training centers soon and familiarize themselves with their infrastructure and staff.

I believe that France's determination will encourage other partners to join this ambitious project. He thanked the Minister for the friendly support of the French people and military and economic assistance to Ukraine to repel Russian military aggression.

 
Olen rikkinäinen levy, mutta ottaisin S&W Governor tai Taurus Judge .410 revolverihaulikon lähi-lähi-anti-drone aseeksi.



Tai sitten tälläiseen MSD-5:een haulipanoksia.

 
Ranskalaiset ovat tehneet aloitteen lähettää kouluttajia Ukrainaan.

Katso liite: 97842

Together with the Minister of Defense Rustem Umerov, they held a video meeting with the Minister of the Armed Forces of the French Republic Sebastien Lecorne.

I welcome France's initiative to send instructors to Ukraine to train Ukrainian military personnel.
I have already signed the documents that will allow the first French instructors to visit our training centers soon and familiarize themselves with their infrastructure and staff.

I believe that France's determination will encourage other partners to join this ambitious project. He thanked the Minister for the friendly support of the French people and military and economic assistance to Ukraine to repel Russian military aggression.

Tärkein osuus tässä on se, että tämä on nyt julkista. Jälleen yksi punainen viiva on muuttumassa ruskeaksi raidaksi.
 
Olen rikkinäinen levy, mutta ottaisin S&W Governor tai Taurus Judge .410 revolverihaulikon lähi-lähi-anti-drone aseeksi.



Tai sitten tälläiseen MS-5:een haulipanoksia.


Saiga 12 vaikuttaisi kanssa kätevältä

 
Back
Top