Ukrainan konflikti/sota

Harkovan offensiivin päivitetyt kalustotappiot Warspotting tiimin keräämänä. Ukrainalla selvästi enemmän. Kuvastaa sitä että ryssä on käyttänyt kalustoa huomattavasti vähemmän tällä suunnalla. Toinen puoli taas että Ukrainalta tuhottu 8 kpl MLRS (Grad yms.) ja 7 kpl SPG:tä, valtaosa lienee Lanceteista. LINKKI
ryssäharkova.jpg
ukrainaharkova.jpg
 
On se kumma kun tänään uutisoivat maikkarilla että usean maan johtajat ovat NYT sitten hoksanneet että hitto vie, Ukraina tarvitsee ainakin 7 patriot järjestelmää lisää. Ehkä ei pitäisi seurata maikkarin uutisia.. Totta on se, että Ukraina tarvitsee paljon vaikka mitä ja Euroopan pitää nostaa sotatuotantoa. Tietysti kulisseissa tapahtuu enemmän mitä uutisvirtaan annetaan ulos. Onhan tilanne jo parantunut siitä missä oltiin ennen isoa apupakettia.
 
Minun mielestä tuo Bidenin politiikka ON ollut heikkoa. Ehkä johtuu maan sisäisestä tilanteesta, mutta on tässä ollut matkan varrella ihan liian monta aivopierua. Kaiken tämän jatkuvan empimisen mielestäni kruunasi se että kongressi erikseen joutui käskemään että pitkän matkan ATACMS:a pitää toimittaa. Ukrainaan.
Armottoman veetutuksen vallassa tuota eskalaatiohysteerikkojen jarrutusta on joutunut seuraamaan. Venäjä on nyt kaksi vuotta kerännyt hyödyn siitä, että se jatkuvasti ja toistuvasti onnistuu pelottelemaan länsipoliitikkoja tyhjillä uhkauksillaan.

Jos Venäjä hyökkää Ukrainaan, niin sotatoimia voi jo kansainvälisten sopimustenkin pohjalta kohdistaa Venäjän alueelle siinä määrin kuin se puolustustaistelun edistämiseksi katsotaan tarpeelliseksi. Ei pitäisi olla yhtään sen vaikeampaa.
 
Onko 12% leikattu volyymista? Jos on, niin paljonko leikannut katteesta/kannattavuudesta?
En tiedä se sanoi tuon yhdessä podcastissa eikä jatkanut enempää.

Sanoi vain että oikeasti EU tekee aivan liian vähän ja ainoa isompi merkittävämpi asia on tulossa että Italia lopettaa nyt vihdoinkin venäjän fossiilisten käytön.

EU:ssa nimenomaan on merkittävimpiä nuo isot maat. Se mitä ne tekee, sillä vasta on merkitystä venäjän todelliseen tulonmuodostukseen EU:lta.

Voi ehkä nyt puhua vapautuneemmin kun ei enää ole ehdokkaana mepiksi.
 
Viimeksi muokattu:
Svedupettereiltä Saabin AEW&C konetta ukeille, varsin mielenkiintonen veto tähän kohtaan. Kyseessä siis Saab 340B AEW-300 / S 100D Argus Erieye-tutkalla.



Ruotsi on hieno maa!

Siis tässä Ukrainan tukemisessa. Nuo tulevat varmastikin olemaan nyt niitä paljon puhuttuja Force Multiplier:eja.

Venäjän vastaavat on ammuttu alas tai peloteltu kauemmas, toivotaan että näille on riittävästi omasuojaa, ELSO:a ym.

Jos F-16:t voisi esim. AMRAAM:eja laukoa näitten Saabin tutkakoneitten maalinosoituksella LINK 16:n kautta niin jopa olisi kova sana.

EDIT: Eikä se siihen jää, konekäännös ruotsalaisten lehdistötiedotteesta:

https://www.regeringen.se/pressmedd...h-stod-som-moter-ukrainas-prioriterade-behov/

Sotilaallinen tukipaketti 16 Ukrainalle – Uudet valmiudet vahvistaa Ukrainan ilmapuolustusta ja tukea Ukrainan ensisijaisiin tarpeisiin vastaamiseksi​

...
"Ruotsi luovuttaa Ukrainalle tutkatiedustelu- ja johtamiskoneita (ASC 890) vahvistaen näin Ukrainan ilmapuolustuskykyä. Ruotsi lahjoittaa koko Ruotsin panssarimiehistönkuljetusvaunu 302:n (Pbv 302) varaston tukemaan uusien Ukrainan armeijan prikaatien rakentamista. Ruotsi lahjoittaa myös tykistön ampumatarvikkeita sekä resursseja aiemmin lahjoitetun materiaalin ylläpitoon."
...

Ilmapuolustus​

Tukipaketissa Ruotsi lahjoittaa ASC 890 -koneita, joissa on tutkatiedustelu- ja johtamisvalmiudet. ASC 890 antaa Ukrainalle täysin uuden kyvyn ilmassa olevaan tutkatiedusteluun ja taistelunjohtoon ilmassa ja merellä olevia kohteita vastaan. Ukrainan kyky tunnistaa ja torjua kohteita pitkillä etäisyyksillä vahvistuu. Lentokoneessa on kokonaisratkaisu, joka sisältää koulutuksen, tekniset laitteet ja menetelmätuen tutkatiedusteluun ja ilmataistelun hallintaan.

Siirto merkitsee Ruotsin puolustuskyvyn tilapäistä heikkenemistä ja tämä hoidetaan hankkimalla lisää S 106 -tyyppistä Global Eye -konetta sekä aikaistamalla jo tehtyä tilausta kahdesta uudesta Global Eye -koneesta.

Ukrainan ilmapuolustuksen vahvistamiseksi tukipakettiin kuuluu myös Rb 99 -hävittäjäohjus (AMRAAM), jota voidaan käyttää sekä lentokoneissa että maassa sijaitsevissa ilmapuolustusjärjestelmissä. Rb 99 lahjoitetaan Ukrainalle yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa. Ohjukset muunnetaan sopiviksi maassa sijaitseviin ilmapuolustusjärjestelmiin. Samaan aikaan Ruotsi ostaa uusia hävittäjäohjuksia tilalle

Ammukset​

Ukrainan kenttäyksiköissä on pulaa tykistön ampumatarvikkeista. Kun pakettiin lisätään 155 mm: n tykistökuoret, Ukrainan kyky taistella venäläisiä yksiköitä vastaan taistelukentän syvyydessä kasvaa.

Lahjoitus merkitsee Ruotsin puolustuskyvyn tilapäistä heikkenemistä ja tämä hoidetaan uusien kranaattien korvaushankinnoilla.

Ukrainan armeijan uusien prikaatien rakentamisen vahvistaminen​

Ukrainan armeija järjestää useita uusia prikaateja ja tarvitsee siksi panssaroituja ajoneuvoja kivääriyrityksille. Siksi lahjoitetaan koko Ruotsin panssarimiehistönkuljetusvaunu 302, Pbv 302, mukaan lukien varaosat, huoltolaitteet ja ammukset.

Lahjoitus merkitsee Ruotsin puolustuskyvyn tilapäistä heikkenemistä, minkä vuoksi parhaillaan hankitaan korvaavaa toista sirpaleilta suojattua ajoneuvoa.

Rahoitustuki, satelliittiviestintä, huolto, säiliöalukset ja tutkimus​

16. sotilaallinen tukipaketti sisältää myös:

  • Säiliöalukset, jotka ovat ylijäämäisiä asevoimista.
  • Huoltoratkaisu aiemmin lahjoitetulle ruotsalaiselle materiaalille.
  • Taloudellinen tuki voimavarakoalitioille.
  • Rahoitustuki rahastoille ja väliaikaisille aloitteille, joilla mahdollistetaan tarvikkeiden nopea ja laajamittainen hankinta Ukrainalle.
  • Paketin yhteydessä Ruotsin puolustustutkimusviraston tehtävänä on tukea Ukrainaa oman puolustusalan tutkimuslaitoksen perustamisessa.
  • Ukrainan taistelunhallintakykyä vahvistetaan paketissa entisestään lahjoittamalla satelliittiviestinnän tilauspäätteitä."
 
Viimeksi muokattu:
En tiedä se sanoi tuon yhdessä podcastissa eikä jatkanut enempää.

Sanoi vain että oikeasti EU tekee aivan liian vähän ja ainoa isompi merkittävämpi asia on tulossa että Italia lopettaa nyt vihdoinkin venäjän fossiilisten käytön.

EU:ssa nimenomaan on merkittävimpiä nuo isot maat. Se mitä ne tekee, sillä vasta on merkitystä venäjän todelliseen tulonmuodostukseen EU:lta.

Voi ehkä nyt puhua vapautuneemmin kun ei enää ole ehdokkaana mepiksi.
Ainakin Gaspromin kaasunmyynnistä EU oli noin 30% kuutioista mutta lähes ainoa katteellisen myynnin kohde. Sisämarkkinan kulutus ja Kiinanmyynti katettiin juurikin EU maksamalla ylihinnalla. No nyt Gasprom tekee mahtavaa tappiota.

Sama öljyssä eli rahakkaat läntiset asiakkaat vieroksuu ryssän ölppää joten jäljelle jää maksukyvyttömät ja maksuhaluttomat asiakkaat. Myyntikate on sitten sen mukaan.
 
Lisäinfoa Ruotsin suurimmasta asepaketista Ukrainalle, kyllä tässä Euroopan maat parantavat vain vauhtiaan sodan edetessä.

Asukaslukuun suhteutettuna tuo on noin puolet USA:n 60 MRD$ paketista eikä varmasti Ruotsilta tämän vuoden viimeinen.

Ehkä tuo koneen miehistö on se mitä Ruotsissa on koulutettu, kun pidempään on ollut huhua Gripen miehistöjen koulutuksesta. Jotain on koulutettu ja sitä ei ole voitu kieltää niin pikkuisen pajunköyttä on ryssille syötetty ja puhuttu sivulauseissa Gripeneistä.

 
Viimeksi muokattu:
Svedupettereiltä Saabin AEW&C konetta ukeille, varsin mielenkiintonen veto tähän kohtaan. Kyseessä siis Saab 340B AEW-300 / S 100D Argus Erieye-tutkalla.


Kyllä Ruotsille täytyy nostaa hattua! He ovat antaneet parasta, mitä varastoluolista löytyy, tosin tämän uudemman paketin myötä täytyy mennä pidemmälle tyhjään luolaan etsimään vielä jäljelle jääneitä kamppeita!

Tässä lehdistötiedotteen ydin, lihavoinnit minun. Paketin koko on 1 mrd € suuruusluokassa.

Luftförsvar​

I stödpaketet donerar Sverige flygplan av typen ASC 890 med radarspanings- och ledningsförmåga. ASC 890 ger Ukraina en helt ny förmåga till luftburen radarspaning- och stridsledning mot mål i luften och till sjöss. Ukrainas förmåga att identifiera och bekämpa mål på långa avstånd stärks. Med flygplanen följer en helhetslösning inklusive utbildning, teknisk utrustning och metodstöd för radarspaning och flygstridsledning.

Överlåtelsen medför en tillfällig nedgång i den svenska försvarsförmågan och detta hanteras via en anskaffning av ytterligare ett flygplan av typen S 106, Global Eye, samt tidigareläggning av redan lagd order om två nya Global Eye.

För att stärka Ukrainas luftförsvar ytterligare innehåller stödpaketet även Jaktroboten Rb 99 (AMRAAM) som både kan användas buret på flygplan och i markbaserade luftförsvarssystem. Rb 99 doneras till Ukraina genom samarbete med USA. Robotarna görs om till att passa till markbaserade luftvärnssystem. Samtidigt köper Sverige nya jaktrobotar som ersättning

Ammunition​

Det finns en brist på artilleriammunition vid de ukrainska fältförbanden. Med paketets tillskott av 155 mm artillerigranater ökar den ukrainska förmågan att bekämpa ryska förband på djupet av stridsfältet.

Donationen medför en tillfällig nedgång i den svenska försvarsförmågan och detta hanteras via ersättningsanskaffning av nya granater.

Stärka uppbyggnad av nya ukrainska armébrigader​

Den ukrainska armén organiserar ett antal nya brigader och behöver därför bepansrade fordon för skyttekompanier. Därför doneras hela det svenska beståndet av Pansarbandvagn 302, Pbv 302, inklusive reservdelar, underhållsutrustning och ammunition.

Donationen medför en tillfällig nedgång i den svenska försvarsförmågan och därför genomförs en ersättningsanskaffning av ett annat splitterskyddat fordon.

Finansiella stöd, satellitkommunikation, underhåll, tankfordon och forskning​

Det 16:e militära stödpaketet innehåller också:

  • Tankfordon som är överskott från Försvarsmakten. (oma haksahdus korjattu eli kyseessä säiliöautot!)
  • Underhållslösning för tidigare donerad svensk materiel.
  • Finansiellt stöd till förmågekoalitioner.
  • Finansiellt stöd till fonder och tillfälliga initiativ för att möjliggöra snabb och storskalig upphandling av materiel till Ukraina.
  • Totalförsvarets forskningsinstitut får i samband med paketet i uppdrag att stötta Ukraina att etablera ett eget försvarsforskningsinstitut.
  • Ukrainas stridsledningsförmåga stärks ytterligare i paketet genom en donation av terminaler med abonnemang för satellitkommunikation.
EDIT vielä: Pbv 302:ta toimitettiin seuraavasti: Totalt levererades åren 1966-72[2] 518 vagnar i pansarskytteutförandet och 129 vagnar i olika specialutföranden. Näistä Pebbanin C -versio kattoi nämä 129 vaunua ja ne olivat käytössä Ruotsissa 2018 asti. Pienimmillään lahjoitus on joko kaikki tai osa C-versioista (<129 vaunua) ja suurimmillaan kaikki luolista löytyneet Pebbanit (<647 vaunua).

Tulkitsen lehdistötiedotteen niin, että luovutettavana on yksi ASC 890 -tutkakone. Ainakin yksi korvaava lisäkone on tilattu.
 
Viimeksi muokattu:
Harkovan offensiivin päivitetyt kalustotappiot Warspotting tiimin keräämänä. Ukrainalla selvästi enemmän. Kuvastaa sitä että ryssä on käyttänyt kalustoa huomattavasti vähemmän tällä suunnalla. Toinen puoli taas että Ukrainalta tuhottu 8 kpl MLRS (Grad yms.) ja 7 kpl SPG:tä, valtaosa lienee Lanceteista. LINKKI
Katso liite: 97880
Katso liite: 97881
Ryssä on oppinut parin vuoden jälkeen, että kannattaa käyttää omia vahvuuksia eli kaukovaikutuskykyä etulinjassa (ilma-ase) sekä takalinjassa (hyödyllisten idioottien pelottelu eskaloinnilla).

Tämä on oikeastaan se sotimismalli, jolla ryssä voi pelotella naapureita loputtomiin; eskalointipelote ja rajan takaa räiskiminen. Lopulta voi ottaa vähän puskurivyöhykettä raunioituneista rajakylistä ja toistaa kuvion muutaman vuoden välein.
 
Onko 12% leikattu volyymista? Jos on, niin paljonko leikannut katteesta/kannattavuudesta?
Ne EU:n isot leikkauksethan ovat vasta tulossa tämän vuoden aikana, vaikka en sitä kiistä, että enemmänkin olisi pitänyt tehdä. Siinä mielessä olet kuitenkin oikeassa, että määrillä ei ole mitään merkitystä, vain katteella. Tietyt tahot aina mielellään keulii noilla Kiinan ja Intian kasvaneilla myyntimäärillä, mutta lahjakkaasti aina unohtuu mainita, että voittojen puolesta nuo ovat ihan täyttä nappikauppaa verrattuna EU:n kanssa käytyyn kauppaan, johon ei edes enää ole paluuta. Joten, kyllä se venäjän talouden tärkein selkäranka on jo murrettu.
 
Kyllä Ruotsille täytyy nostaa hattua! He ovat antaneet parasta, mitä varastoluolista löytyy, tosin tämän uudemman paketin myötä täytyy mennä pidemmälle tyhjään luolaan etsimän vielä jäljelle jääneitä kamppeita!

Tässä lehdistötiedotteen ydin, lihavoinnit minun. Paketin koko on 1 mrd € suuruusluokassa.

Luftförsvar​

I stödpaketet donerar Sverige flygplan av typen ASC 890 med radarspanings- och ledningsförmåga. ASC 890 ger Ukraina en helt ny förmåga till luftburen radarspaning- och stridsledning mot mål i luften och till sjöss. Ukrainas förmåga att identifiera och bekämpa mål på långa avstånd stärks. Med flygplanen följer en helhetslösning inklusive utbildning, teknisk utrustning och metodstöd för radarspaning och flygstridsledning.

Överlåtelsen medför en tillfällig nedgång i den svenska försvarsförmågan och detta hanteras via en anskaffning av ytterligare ett flygplan av typen S 106, Global Eye, samt tidigareläggning av redan lagd order om två nya Global Eye.

För att stärka Ukrainas luftförsvar ytterligare innehåller stödpaketet även Jaktroboten Rb 99 (AMRAAM) som både kan användas buret på flygplan och i markbaserade luftförsvarssystem. Rb 99 doneras till Ukraina genom samarbete med USA. Robotarna görs om till att passa till markbaserade luftvärnssystem. Samtidigt köper Sverige nya jaktrobotar som ersättning

Ammunition​

Det finns en brist på artilleriammunition vid de ukrainska fältförbanden. Med paketets tillskott av 155 mm artillerigranater ökar den ukrainska förmågan att bekämpa ryska förband på djupet av stridsfältet.

Donationen medför en tillfällig nedgång i den svenska försvarsförmågan och detta hanteras via ersättningsanskaffning av nya granater.

Stärka uppbyggnad av nya ukrainska armébrigader​

Den ukrainska armén organiserar ett antal nya brigader och behöver därför bepansrade fordon för skyttekompanier. Därför doneras hela det svenska beståndet av Pansarbandvagn 302, Pbv 302, inklusive reservdelar, underhållsutrustning och ammunition.

Donationen medför en tillfällig nedgång i den svenska försvarsförmågan och därför genomförs en ersättningsanskaffning av ett annat splitterskyddat fordon.

Finansiella stöd, satellitkommunikation, underhåll, tankfordon och forskning​

Det 16:e militära stödpaketet innehåller också:

  • Tankfordon som är överskott från Försvarsmakten. (Tähän oma kommentti: Ruotsilla on sekä Leopard- että CV9040-vaunuja, jotka eivät sisälly heidän sodanajan joukkoihinsa. Onkohan kyse jommasta kummasta?)
  • Underhållslösning för tidigare donerad svensk materiel.
  • Finansiellt stöd till förmågekoalitioner.
  • Finansiellt stöd till fonder och tillfälliga initiativ för att möjliggöra snabb och storskalig upphandling av materiel till Ukraina.
  • Totalförsvarets forskningsinstitut får i samband med paketet i uppdrag att stötta Ukraina att etablera ett eget försvarsforskningsinstitut.
  • Ukrainas stridsledningsförmåga stärks ytterligare i paketet genom en donation av terminaler med abonnemang för satellitkommunikation.
Tankfordon antaa G-haulla vastaukseksi lähinnä säiliöautoja.
 
Ne EU:n isot leikkauksethan ovat vasta tulossa tämän vuoden aikana, vaikka en sitä kiistä, että enemmänkin olisi pitänyt tehdä. Siinä mielessä olet kuitenkin oikeassa, että määrillä ei ole mitään merkitystä, vain katteella. Tietyt tahot aina mielellään keulii noilla Kiinan ja Intian kasvaneilla myyntimäärillä, mutta lahjakkaasti aina unohtuu mainita, että voittojen puolesta nuo ovat ihan täyttä nappikauppaa verrattuna EU:n kanssa käytyyn kauppaan, johon ei edes enää ole paluuta. Joten, kyllä se venäjän talouden tärkein selkäranka on jo murrettu.
Nyt ollaan jaksaa jaksaa -tilanteessa, joka väistämättä johtaa Venäjällä jonkinasteiseen romahdukseen. Ei yhtäkkiä, mutta hyvää kannattaa odottaa. Ukrainalle koituva lasku vain on karmea ja sitä olisi lievitettävä kaikin mahdollisin keinoin.
 
Back
Top