Ukrainan konflikti/sota

Voisi kuvitella että miinojen kylväminen lentohärvelistä hyökkäysurille ei indikoi Ukrainan lähiaikojen suurhyökkäystä. Ehkä jopa toisinpäin.
 
Voisi kuvitella että miinojen kylväminen lentohärvelistä hyökkäysurille ei indikoi Ukrainan lähiaikojen suurhyökkäystä. Ehkä jopa toisinpäin.
Kyllähän sieltä joutuu Ukraina työntämään raivaimilla urat auki joka tapauksessa. Ei siinä paljon muutama kymmenen lisämiinaa kesää tee.. zyzzä ampunee rintaman täydeltä sirotemiinaa kun omat höökivarat on käytetty.. noilla "vapailla" urilla joihin miinoja saadaan vietyä tapetaan rutkasti örkkejä ja kalustoa.

Summasummarum, ei kerro mitään.
 
Mä taas luulen, että se tulee, kun aika on kypsä. Zenäjä ei lähde ilman tappelua, vaikka tekisivät minkälaiset sopimukset. Taistelukentän muokkaus on niin hyvällä tolalla, että jotain se ennakoi.
Jep, ryssä on kova kaivautumaan ja se pitää sitkeästi kiinni siitä mistä käpälät ovat kiinni saaneet.

Tuo vaatii oikeasti kovia yksiköitä perkaamaan noita linnoitusalueita, toivottavasti Ukraina on ottanut tämän todesta ja valmistautunut paremmin kuin aiemmalla kerralla...
 
No, kun oli "lautoja niin ei ollut nauloja ja kun oli nauloja niin ei ollut lautoja."
F-koneita on maapallolla suuria määriä, kyse on tahdosta antaa. Ukrainalaisia pilotteja taas ei ole. Ruletti pitää saada pyörimään , koneita ilmaan 24h , ei onnistu ilman lentäjiä, joku voi pudotakin, koneen saa tilalle , vaan ei lentäjää. Tässä on nyt se punaisen viivan pelko taas kummittelemassa.
En usko että on enää kyse punaisista viivoista. Olisiko vain vaikeaa saada sopivia koulutettavia? 26 kpl lentäjiä pitäis olla ranskalla koulutettavana mutta kymmenen on nyt vain. Useita kuukausia ovat olleet englannissa kieltä opiskelemassa jne.

Sitten vielä se että ei todellisuutta varmasti lehdille kerrota. Ryssille pikku ylläri kun montakymmentä konetta lenteleekin ukrainan yllä vaikka koulutuksessa pitäisi vielä olla koko porukan.
 
Jep, ryssä on kova kaivautumaan ja se pitää sitkeästi kiinni siitä mistä käpälät ovat kiinni saaneet.

Tuo vaatii oikeasti kovia yksiköitä perkaamaan noita linnoitusalueita, toivottavasti Ukraina on ottanut tämän todesta ja valmistautunut paremmin kuin aiemmalla kerralla...

Sotataidon ikiaikaisten oppien mukaan hyökkääjällä tulee olla vähintään 3:1 ylivoima suhteessa puolustajaan. Tätä ei ukrainalaisilla takuulla ollut ainakaan viime vuoden kesällä.
 
Militääriasiantuntija Bahdwarilta ketjua missä määrin ryssän GPS-häirintä toimii.

Ketju on irroitettu isommasta artikkelista. Tuon perusteella ryssällä on massiivinen ylivoima EW-arsenaalissa (peräti 30-40 erilaista EW-platformia) ja Ukraina puolestaan joutuu tyytymään vähäiseen määrään NL-peruja olevaa tavaraa. Tämän mukaan lännestä oltaisiin saatu vain niukasti laitteistoa.

F-16 voi tuoda lisäapuja EW:n tuhoamisessa.


 
Mitä aseita tai asejärjestelmiä tuo käytännössä koskisi?
Muuta en osaa sanoa kuin kopioituna twiitin jatko:

”It should be noted here that in addition to high-quality small arms, this also includes a considerable number of anti-tank missiles for the Gepard forces and Leopard tanks.
And, of course, various types of armored vehicles that the Swiss have sold to European countries.”
 
Operatiiviset tiedot 18.06.2024 klo 19.00 koskien Venäjän hyökkäystä (1/2)

Venäjän ja Ukrainan välisen sodan rintamalla on päivän alun jälkeen tapahtunut jo 86 taistelukohtausta. Pitkän tauon jälkeen hyökkääjä aktivoitui Toretskin suuntaan. Ukrainan sotilaat torjuvat rohkeasti vihollisen hyökkäykset. Tiedustelumme, tykistö, ilmailu ja miehittämättömät järjestelmämme toimivat.

Ukrainan puolustusvoimien ilmailu-, ohjus- ja tykistöyksiköt iskivät viidelle alueelle, joihin venäläinen henkilöstö oli keskittynyt, kahteen valvontapisteeseen, yhteen komento- ja havaintopisteeseen sekä kahteen vihollisen ilmapuolustusjärjestelmään.

Harkovan suunnassa on käynnissä kaksi taistelua Vovchanskin alueella.
Päivän aikana venäläisten kokonaistappiot täällä ovat 105 ihmistä (peruuttamattomia ja terveellisiä). Myös yksi vihollisen panssarivaunu, yksi BMP, kaksi tykistöjärjestelmää, kahdeksan ajoneuvoa ja yksi erikoisajoneuvo tuhoutuivat.

Operatiiviset tiedot 18.06.2024 klo 19.00 koskien Venäjän hyökkäystä (2/2)

Kupyanskin suunnassa kirjattiin yhdeksän vihollisen yritystä tunkeutua puolustuslinjoihimme. Kahden hyökkäyksen torjuminen Sinkivkan ja Berestovin asutusalueilla jatkuu.

Lymansky-suunnassa toinen taistelu käydään Ternin lähellä, ja vihollisen hyökkäysten kokonaismäärä on noussut 11:een.

Siverskin suunnassa vihollinen turvautui hyökkäykseen 14 kertaa. Taistelu venäläisiä hyökkääjiä vastaan jatkuu lähellä Spirnen asutusta.

Kramatorskin suunnassa miehittäjät eivät lakkaa yrittämästä parantaa asemaansa Novy Cityn Chasiv Jarin mikropiirissä. Taistelu jatkuu.

Toretskin suuntaan venäläiset miehittäjät tehostivat ja aloittivat viisi hyökkäystä kerralla - New Yorkin, pohjoisen ja eteläisen asutusalueen alueilla. Ukrainan puolustusvoimat hallitsevat tilannetta ja torjuvat hyökkääjän.

Vihollinen on aktiivisin Pokrovskin suunnassa. Taistelun yhteenottojen määrä päivän alusta on noussut 26:een. Venäjän 12 hyökkäyksen torjunta jatkuu erityisesti Novooleksandrivkan, Jevgenivkan, Novoselivka Pershan ja Sokilin siirtokuntien alueilla.

Kurakhivin suunnassa hyökkääjät ovat tehneet jo neljä hyökkäysyritystä Krasnohorivkan sijaintiin. Kaksi taistelua jatkuu.

Vremivskyin suunnassa ukrainalaiset sotilaat torjuvat miehittäjien hyökkäyksen Urozhanyn alueella.

Sumyn alueen rajaseutualueet kärsivät uusista tykistöiskuista Venäjän alueelta. Siten Turjan kylä pommitettiin Grafivkan (Venäjän federaatio), Vovkivkan ja Khodinen suunnasta Stara Mykolaivkasta (Venäjän federaatio), Sydorivkan - Popovkan (Venäjän federaatio) suunnasta.

Muissa suunnissa tilanne pysyy ennallaan.

Totuus on takanamme! Me tulemme voittamaan!
Kunnia Ukrainalle!




⚡⚡⚡️OFFICIAL! The enemy is intensifying attacks to reach the borders of Luhansk region!

The front line of the Third Assault Division in Kharkiv Oblast, bordering Luhansk Oblast, is today one of the most intense areas of the enemy's offensive. The immediate task of the occupiers is to get to the p. Cherneshchyna — Pershotravneve, with the subsequent seizure of the Borova

Against the units of the brigade — the 3rd and 144th divisions of the 20th Russian Army. The enemy is advancing with tank regiments, attracting a significant amount of artillery and additional detachments from the PKV and special forces. Uses FPV, anti-aircraft missiles and chemical weapons.

Since May, the fighters of the brigade have already destroyed about 1,068 Russians, almost 2,292 more — that's three hundred.

The enemy is throwing entire platoons and companies of personnel at the assaults of our positions. Their rapid liquidation is compensated by the replenishment of manpower in the amount of 250-400 soldiers of the Soviet Union of the Russian Federation every week.

Despite the overwhelming number of the enemy and the lack of reserves, the brigade continues to hold the defined lines for more than a month.

All changes in the operational situation will be reported by our official resources.

 
Sotataidon ikiaikaisten oppien mukaan hyökkääjällä tulee olla vähintään 3:1 ylivoima suhteessa puolustajaan. Tätä ei ukrainalaisilla takuulla ollut ainakaan viime vuoden kesällä.
Ja joa niitä joutuu juoksemaan kiinni juna-asemilla niin ei ole edes toisinpäin. Puolustetaan kaikki yhdessä isänmaata.
 
Sotataidon ikiaikaisten oppien mukaan hyökkääjällä tulee olla vähintään 3:1 ylivoima suhteessa puolustajaan. Tätä ei ukrainalaisilla takuulla ollut ainakaan viime vuoden kesällä.
Mites se Saksa sitten valloitti Ranskan (1940), puolet venäjää 1941 ja esim. Suomi Kannaksen 1941? Voin kertoa ettei ollut kolminkertaistaa ylivoimaa rintamalla...
 
Back
Top