Ukrainan konflikti/sota

Nyt olisi vielä Bidenillä aikaa jättää kerrottavaa nuoremmille ja voisi hiukan korjata mainettaan. Sellaiset 500+ ATACMS pöytään ja rajoitukset veke. Tomahawkit myös peliin, vähintään uhkaus puttelille että jos hommat ei muutu niin Uralin takaiset tehtaat räjähtää. Mutta todennäköisesti tuo lapanen ei saa isompia liikkeitä tehtyä..
Olen täysin samaa mieltä:camo: nyt äkkiä Biden Atacmsia ja varsinkin Tomahawkia yms. äkkiä Ukrainaan ja lentoon kohti Uralia ja Altai vuoristoa, ryssän tehtaat ja bunkkerit ja varastot maalina. Ja äkkiä maahyökkäys kohti Krimiä! Mutta taitaa olla myöhäistä sille.

Hemmetin Usan nykyiset lapaset ja vanttuut. Kohta voi olla todellakin yhdestoista hetki lähettää todella tappavaa kalustoa Ukrainaan. Tämä ei hyvältä näytä.

Lännessä Ronald Reagania ja Margaret Hilda Thatcheria on kyllä ikävä. Jälkimmäistä argentiinalaiset muistavat varmasti ”lämmöllä” mutta Malvinas saaret (Las Islas Malvinas) ovat kumminkin edelleen Falklandin saaret (Falkland Islands).
 
Viimeksi muokattu:
Olen täysin samaa mieltä:camo: nyt perkele Bitteeni jotai 1000 Atacmsia ja varsinkin Tomahawkia yms. äkkiä Ukrainaan ja lentoon kohti Uralia ja Altai vuoristoa, ryssän tehtaat ja sotakääpiön bunkkerit maalina. Ja äkkiä maahyökkäys kohti Krimiä!

Tehkööt sitten seuraaja ruiskutusketusukko rauhan kun ryssällä on perikato käsissään ja Zelenskyi & Co nauraa ja pistää isompaa vaihdetta silmään.

Hemmetin Usan nykyiset lapaset ja vanttuut. Kohta on yhdestoista hetki lähettää todella tappavaa kalustoa Ukrainaan. Talousukot yms oppurtinistit pääsee kohta valtaan ja Ukraina on siinä kohtaan sitten kusessa, sanokaa minun sanoneen…

Lännessä Ronald Reagania ja Margaret Hilda Thatcheria on kyllä ikävä. Jälkimmäistä argentiinalaiset muistavat varmasti ”lämmöllä” mutta Malvinas saaret (Las Islas Malvinas) ovat kumminkin edelleen Falklandin saaret (Falkland Islands). Argentiinan koirat ei kusseet kintuille. Näin se menee kun on munaa.


Jonkinlaista huhua pajatson tyhjentämisestä.

 
Jos tätäkään eivät saa aikaiseksi, niin olen ihan helvetin pettynyt. Apua on koko ajan annettu tipottain ja aina viiveellä. Ja sitten tämä käsittämätön eskalaation pelko, joka on tarttunut myös eurooppalaisiinkin (Scholz ym.). :mad:
Scholz on kylläkin ollut tämän eskalaatiopelon ja ryssälle nöyristelyn Euroopan pääpiru koko ajan, ja jos miehen poliittista historiaa katsoo niin ei pitäisi olla millään tavalla yllätys. Näitä samanlaisia Venäjän Ystäviä™ löytyy valitettavasti Suomestakin aivan liikaa.
Toivotaan että pikku hiljaa saisi Eurooppa hieman munakarvoja peliin ja asehanat auki, nyt kun kerrankin on mahdollisuus tuhota tuo syöpäläisarmeija kuluttamatta tilkkaakaan omaa verta. :(
 
Tuota noin, onko oranssi mies käynyt Naton jäsenmaiden kukkarolla? Vai vaatinut että jäsenmailla tulee ottaa enemmän vastuuta itsestään ja täyttää se 2 % budjetointisuositus sotilasmenoilleen?
Kyllähän sieltä jotain levotonta tarinaa tuli siitä että monet NATO-maat olisivat alimitoitettujen budjettien takia jääneet USA:lle velkaa. Etenkin kun laskentaperusteissa oli USA:n koko puolustusbudjetti laskettu NATO-panokseksi, mitä se ei tietenkään ollut muuta kuin vähäisiltä osin. Eikä USA:kaan Eurooppaan paljoa panostanut silloin kun soti Irakissa ja Afganistanissa.

Ainakin Bush Juniorista saakka USA:n pressat ovat aiheesta läksyttäneet eurooppalaisia jäsenmaita liian vähäisestä taloudellisesta panostuksesta suhteessa yhteiseen tavoitetilaan. Trumpin aikana moitteet vain nostettiin näkyvästi uutisiin.
 
Saksan hallitus kaatumassa samaan aikaan kun USA:ssa valta vaihtuu. Saksan uudet vaalit ilmeisesti vasta keväällä. Tässä mennään nyt kuukausia aikamoisessa tyhjiössä ja päätöksenteko voi halvaantua. Ei lupaa hyvää Ukrainalle, toivottavasti jo päätetyt apupaketit kantavat sinne asti.
 
Mielestäni kiina seuraa tarkasti mitä Trump tekee Ukrainan kans, jos löysää, tarkoittaa, että Kiina ottaa Taiwanin. Siksi Trumpin on autettava ensin Ukraina

Menee ohi ketjun aiheen joten laitan spoilerin taakse mitä ajatuksia tuosta heräsi:

Olen sitä mieltä että elämme parhaillaan ns. vaarallista vuosikymmentä eikä ole ollenkaan varmaa, etteikö 2030-luku voisi myös olla vaarallinen.

Tuo ei ole minun omaa keksintöä vaan useampi muu on kommentoinut samaa, ei paitsi tällä palstalla vaan myös suuremmissa, päättävissä pöydissä istuvilta on kuultu vastaavia lausuntoja.

Trumpin valtakausi kestää tosiaan vuoden 2029 alkuun joten hän tulee olemaan yksi määräävistä tekijöistä sen suhteen, miten tämä vuosikymmen tulee menemään.

Olen yrittänyt miettiä, millainen aikataulu Kiinalla on Taiwanin suhteen.

Xi Jinpingin on sanottu olevan sillä kannalla että hän on mies joka "yhdistää Kiinan lopullisesti", minkä tulkitsen tarkoittavan että kaappaus tultaisiin näkemään hänen valtakaudellaan. Tämä asettaa omanlaisensa rajat sille, milloin operaatio voisi tapahtua JOS sen on tarkoitus tapahtua hänen "vahtivuorollaan".

Hän on nyt 71-vuotias (syntymäpäivä on 15.6.) ja hänet valittiin uudestaan Kiinan kommunistisen puolueen pääsihteeriksi 23.10.2022 (kyseessä on kolmas peräkkäinen kausi, ensimmäinen kausi alkoi 15.11.2012). Pääsihteerin valtakauden pituus on viisi vuotta, joten tämä nykyinen päättyy vuoden 2027 lopussa.

Ainoastaan Mao Zedong on ollut pidempään Kiinan kommunistisen puolueen pääsihteerinä, kaikki muut ovat olleet max. kaksi kautta eli kymmenen vuotta. Maon aika oli vuodesta 1943 aina hänen kuolemaansa asti eli 9.9.1976. Mao oli kuollessaan 82-vuotias.

Xi Jinping on 74-vuotias kolmannen kautensa päättyessä eli vuoden 2027 lopussa. JOS terveys on hyvä siinä vaiheessa eikä selvää seuraajaa ole näköpiirissä, niin en näe syytä, miksei sama ukko saattaisi jatkaa myös neljännen kauden. Se tarkoittaisi että hän olisi vallassa vuoden 2032 loppuun asti ja olisi 79-vuotias neljännen kautensa päättyessä.

-

Mistä tullaan itse asiaan eli milloin Kiina voisi yrittää Taiwanin valtaamista - tai kenties, mitkä merkkipäivät voisivat olla sellaisia johon mennessä kyseinen kaappaus pitäisi olla tehtynä? Tämä on tietysti vaarallinen ja vaikea tapa ajatella, koska muistetaan ryssän "kolmen päivän erikoinen" ja se että kohta ollaan päivässä numero 1000. Lyhyt ja voitokas sota ei siis ole mitenkään varma ja helposti taattava asia (toki hyvä ja perinpohjainen, pitkään jatkunut valmistautuminen parantaisivat "varmuutta").

Sotia ei tietysti ole pakko käydä kalenterin mukaan, mutta JOS operaatio päätetään toteuttaa niin miksei valittaisi juhlavaa ja kansallisesti tärkeää merkkipäivää jotta tapaus muistetaan vuosisatojen ajan?

Tässä muutama vaihtoehto:

23.7.2026 = Kiinan kommunistisen puolueen perustamisen (1st National Congress) vuosipäivä, tosin epätäydellinen 105-vuotispäivä

9.9.2026 = Maon kuoleman 150-vuotispäivä

1.8.2027 = Kiinan kansan vapautusarmeijan (PLA) perustamisen JA samalla tämän katsotaan olevan Kiinan sisällissodan alkamisen 100-vuotispäivä (tämä tuntuisi minusta todennäköisimmältä, ainakin tästä joukosta)

1.10.2029 = nykymuotoisen Kiinan perustamisen julistuksen 100-vuotispäivä on 1.10.2049, mutta tähän on liian pitkä matka, joten lasketaan siitä taaksepäin ja vuonna 2029 on 80-vuotispäivä

Toki näitä merkkipäiviä tulee vastaan kerran vuodessa, mutta harvemmin täytetään pyöreitä vuosia joko 10 tai 100 luvun mukaisesti.

On varmasti löydettävissä monia muitakin historiallisia merkkipäiviä, jotka voitaisiin lisätä tälle listalle. Kenties joku kuuluisa kiinalainen on joskus lausunut Kiinan yhtenäisyydestä tai siitä miten "on vain yksi Kiina" ja kenties siitä puheesta tulee täyteen 200 vuotta tai jokin muu vastaava pyöreä vuosi.

Silti kun huomioidaan PLA:n rooli ja tärkeys Kiinan yhteiskunnan kannalta JA sisällissodan alkaminen, niin 1.8.2027 tuntuu erityisen merkittävältä päivältä. Toki jos haluttaisiin sanoa että "Kiinan sisällissota kesti 100 vuotta ja tuli päätökseensä 1.8.2027" niin tämä vaatisi että operaatio olisi suoritettu ja tavoitteet saavutettu tuohon mennessä. Mieluiten se pitäisi olla valmis ja lopputulos selvä jo hyvissä ajoin, sitten vain odotetaan tuon päivän lähestymistä ja allekirjoitetaan sopimus Taiwanin virallisesta liittämisestä tuona päivämääränä.

Tämä olisi samalla huipennus Xi Jinpingin kolmannelle pääsihteerikaudelle, joka sekin tulee päätökseen vuoden 2027 lopussa. Vaan kenties tämä voitto ei riittäisi ukolle itselleen eikä juhlahumussa / juhlahumalassa riehuvalle Kiinan kansalle? Kenties ukko äänestettäisiin neljännelle kaudelle, joka sitten jatkuisi vuoden 2032 loppuun?

JOS operaatio menisi kaikkien suunnitelmien mukaan ja hyvin sujuvasti, ilman merkittäviä haasteita tai tappioita, niin kasvaisiko silloin nälkä syödessä? Heillä olisi koko orkesteri kasassa ja viritettynä toimintaan, joten mikä lähiseudun maa tai alue olisi seuraavana tähtäimessä? Lähdetäänkö "yhdistämään Koreat" eli saattamaan päätökseen se mikä jäi 1950-luvulla kesken? Japani nöyryytti Kiinaa ennen toista maailmansotaa ja sen aikana joten kostetaanko nyt "potut pottuina"?

Kenties Etelä-Korea ja Japani ovat liian vaarallisia ja kehittyneitä maita, suomeksi sanottuna turhan suuri riski. Kenties siis Kiina valikoisi jonkin selvästi heikomman kohteen lähiseudultaan? Eteläkiinanmerellä heillä on lukuisia tekosaaria mutta miksi tyytyä näihin pieniin sintteihin kun lähiseudulla on selvästi suurempiakin saaria tarjolla?

Minun näkemys on että jos haluaisi ymmärtää tällaisen "keltaisessa kuumeessa" riehuvan Kiinan kohteita ja tavoitteita niin ei tarvitse kuin kaivaa toisen maailmansodan Tyynenmeren sodan kartat esiin ja katsoa, miten Japani eteni siellä ja mihin kohteisiin hyökkäsivät. Maantiede ei ole muuttunut niistä ajoista mihinkään joten mikseivät myös hyökkäyskohteet olisi niitä täsmälleen samoja? Se olisi samalla yksi keino nöyryyttää Japania ilman suoraa hyökkäystä sitä vastaan eli "teemme saman kuin te silloin, mutta paremmin - ja pidämme sen mitä valtaamme".

Kuten sanottua, näille on omat ketjunsa ja syystä. Ei kannata siis tarttua tähän tässä ketjussa.

-

Se miten tämä liittyy Ukrainan sotaan: näen että "vaarallinen vuosikymmen" on vielä pahasti kesken ja on helposti nähtävissä että Taiwan voisi hyvinkin olla Kiinan tähtäimessä. Eikä operaation toteuttamisen osalta puhuttaisi kymmenestä vuodesta vaan kahdesta tai kolmesta vuodesta eli niihin ei ole kovin pitkää aikaa (jos siis tämä arvailu osuu oikeaan).

JOS Ukrainan sota olisi siinä vaiheessa "kesken", olipa sen muoto millainen tahansa niin suursota Tyynellämerellä ei olisi ainakaan asia mikä helpottaisi Ukrainan voittoa.
 
Viimeksi muokattu:
Saksan hallitus kaatumassa samaan aikaan kun USA:ssa valta vaihtuu. Saksan uudet vaalit ilmeisesti vasta keväällä. Tässä mennään nyt kuukausia aikamoisessa tyhjiössä ja päätöksenteko voi halvaantua. Ei lupaa hyvää Ukrainalle, toivottavasti jo päätetyt apupaketit kantavat sinne asti.

Aikataulusta:

That was really a remarkable press conference by Scholz. Scholz will face a vote of confidence on the 15th of January 2025, which will very likely result in elections in March 2025 (at latest).

Regarding Ukraine: one of the four key points Scholz proposed to Lindner was to increase the assistance to Ukraine! During his statement, Scholz makes it clear that a Russian victory would cost Germany much more than our assistance to Ukraine.

During his speech, he clearly hinted several times that he wants to suspend the debt brake for Ukraine aid, which could ultimately lead to a significant increase in military assistance.

Again, most important for now: vote of confidence on the 15th of January 2025, which will very likely result in elections in March 2025.


-

Suora lähde:

https://www.spiegel.de/politik/deut...indner-a-b6705e89-7991-43fb-bc93-5cc0cb7d76f5
 
Ukrainalaisten onnellisuutta/tyytyväisyyttä (psychological state) tutkittiin syyskuussa. Asteikolla 0 = maksimaalinen tyyneys ja luottamus ja 10 = maksimaalinen pelko, epävarmuus, paniikki; ukrainalaisten vastaajien keskiarvo on nyt 5.9 eli hieman huolestuneen puolella.

Hyökkäyssodan alettua '22 indeksi oli 7.5, joten tänään Ukraina luottaa mahdollisuuksiinsa paremmin kuin hyökkäyksen alussa. Toisaalta luottamus on hieman heikentynyt viime vuodesta, jolloin luku oli 5.1.

Virhemarginaalli 2.3% ja otos 2k vastaajaa koko maassa. ukrinform

***

EU:n jäsenehdokkaiden jäsenyyskelpoisuuden arvioinnissa Ukraina ei ole edennyt lainkaan viimeisen vuoden aikana. Lähimpänä EU:ta olevien hakijamaiden ryhmässä Ukraina on tehnyt EU:n vaatimia rakenteellisia uudistuksia vähiten. Ymmärrettävää, koska sota. Yhtäältä toivoisi, että Ukraina pääsisi asap liittoon sisään. Mutta ymmärrän kylllä senkin, että talousunionissa kaikille on oltava samat säännöt, rakenteet ja EU:n pakottava lainsäädäntö, jotta kokonaisuus voi toimia. Toivottavasti saavat sodasta huolimatta uudistuksia tehtyä. eurointegration

***

ryssä on lokakuussa vallannut 490 km2 Ukrainaa. Eniten sitten viime syksyn. Pikaisella googlauksella tuo vastaa 2 * Vantaan pinta-alaa. Ei Ukrainan kokoon suhteutettuna paljoa, mutta trendi on huolestuttava. Toivottavasti kenraali Talvi tuo urheille ukrainan taistelijoille apua ja saavat rivit vahvistettua. uapravda

***

Trumpin varmistuttua EU vakuuttaa Ukrainalle horjumatonta tukeaan. 27:n EU-maan lähettiläsdelegaatio on käynyt tämän varta vasten Kiovassa nyt kertomassa. odessa journal Talk is cheap. Tuossa yllä aiemmassa viestissä kerrottiin jo Scholzin puheiden terästäytyneen. Toivottavasti nähdään konkretiaakin.

***

Trumppia on omilla palstoillaankin forumilla, mutta siltä osin rajattuna kuin se vaikuttaa Ukrainan sotaan se kuuluu mielestäni myös tähän ketjuun.

Kyiv independentissä jenkkidiplomaatti Kurt Volkerin haastattelu. Volker tuntee Trumpin, oli hänen ykköskaudella 17-19 neuvottelemassa Ukrainan asioita kremlin kanssa ja ollut Nato-virkamiehenä. Poiminnat:

- Ukrainan nato-asiassa on oltava varovainen. asiaa ei saa tuoda pöydälle koordinoimatta tarkkaan jäsenmaiden kanssa. se ei saa lässähtää.

- pitkät aseet voisi hänen mielestään vapauttaa Ukrainalle. hiljaisesti. ilman suurieleisiä julistuksia. jos ei muuten, niin edes tilannekohtaisella luvalla.

- Volker uskoo, että Trumppi soittaa putlerille jo ennen virkaanastumistaan ja yrittää painostaa sopimusta. putlerilla lienee pitkä vaatimuslista ja tiedetään, että putler on vittumainen neuvottelukumppani valehtelmalla, vääristelemällä, harhauttamalla. puterin tavoite ei ole sopimus vaan Ukraina.
Tämän vuoksi, jos haluaa rauhaa on Trumpin tehtävä putlerille selväksi, että sodan jatkaminen sattuu ja pahasti. Tämä edellyttää voiman osoitusta. Trump on sättinyt Bidenia heikoksi. Joten Trumpin olisi pystyttävä osoittamaan putlerille voimaa.

keinoja putlerin painostamiseksi:
- lisätä USA:n öljyntuotantoa ja kyllästämällä öljymarkkinat. se hyödyttäisi USA:n ja maailmantaloutta ja vahingoittaisi ryssää. todennäköisesti toteuttaa.

- saattaa ottaa tiukan otteen Iranista. viesti ryssälle ja Kiinan Taiwan-haaveille, että uusi kausi alkanut USA:n maailmanpolitiikassa.

- ehkä Ukrainalle aito ja toimiva Lend-Lease -ohjelma. Trumppi on kritisoinut ensisijaisesti amerikkalaisten rahojen käyttöä Ukrainaan, mutta todnäk ei estettä myydä ja antaa lainaa. Trumppi saattaisi suurieleiseen tyyliinsä lätkäistä LL-kreditin niin, että putlerille tulee kerralla selväksi, ettei hän voi voittaa. $500 miljardia!

- Bidenin/Harrisin kanssa tiesimme mitä heidän varovainen politiikkansa on ja tulisi olemaan. Trumpilla on nyt tyhjä pöytä ja mahdollisuus yllättää, osoittaa voimaa ja olevansa se suurmies joka sanoo olevansa. Kaikkiaan Ukrainalla ei ole syytä pelätä, mutta ei myöskään iloita. Vaan jatkaa taistelua.

***
Liitän tähän vielä saman, minkä raavin USA-vaalit -lankaan: miksi uskon, ettei Trumppi jätä Ukrainaa kremlin susillle.
USA saa massiivisen talousedun dollarin erityisasemasta reservi- ja eksklusiivisena petrovaluuttana. Käytännössä tehdäkseen kauppaa maailma tarvitsee fantastriljoonia $$$, joita USA:n painokone tuottaa ja tällä fiat-rahalla USA ostaa resursseja ja elintasoa maailmalta. Dollari ja sen asema on Yhdysvaltojen vallan ja voiman, sellaisena kuin sen tunnemme, edellytys. Toki myös symboli.

On ainakin huhuja, että mm Saddam sekä Gaddafi suunnittelivat petrodollarista luopumista ja promoamista. USA:n sotakoneen yksi päätehtävä on USA:n etujen puolustaminen maailmalla.

Jopa Sauli Niinistö totesi hiljattain sanattomasta sopimuksesta; Eurooppa osaltaan takaa dollarin turvallisen aseman ja vastavuoroisesti USA Euroopan.

$$$/talous on USA:ssa paljon suurempi voima kuin yksittäinen presidentti, joten myös Trumpin politiikka on alisteinen tälle. Toki hän tämän ex-pressana jo tietäneekin realiteetit.

Nyt kreml on dollarikeskeisen maailman äänekkäin vihollinen. Vaikka ryssällä ei ole voimaa uhata dollaria, haluja on sitäkin enemmän. Ja USA:ssa toimitaan satavarmasti niin, ettei ryssä voimistu dollaria uhkaamaan.

Ukraina on toki tässä pääagendassa USA:n näkökulmasta vain sivujuonne. Mutta Ukrainan asia on monilta osin samassa linjassa USA:n edun kanssa.

Tästä syystä en usko, että Trumpin kakkosellakaan ryssälle annetaan tilaisuutta voimistua, vaikkapa Ukrainan kustannuksella.
 
Viimeksi muokattu:
Päivän luvut:
465735579_908172311495848_121802266517159297_n.jpg
 
Ukrainalaista tutkijaa jututettu. Arvelee, että epävirallisesti Trump ja Putler ovat jo joulukuun aikana yhteyksissä. Ukrainalle elintärkeää saada aseapu jatkumaan. Epäilee myös, että Ukraina saa hyvästellä haaveet NATO-jäsenyydestä. Eri asia sitten se, jos ryssät vaativat yhä Ukrainan riisumista aseista. Tämä tarkoittaisi Ukrainan tuhoa itsenäisenä valtiona. Luvassa ei olisi kuin jonkinlainen Valko-Venäjän kaltainen vasallin asema.

 
Scholz on kylläkin ollut tämän eskalaatiopelon ja ryssälle nöyristelyn Euroopan pääpiru koko ajan, ja jos miehen poliittista historiaa katsoo niin ei pitäisi olla millään tavalla yllätys. Näitä samanlaisia Venäjän Ystäviä™ löytyy valitettavasti Suomestakin aivan liikaa.
Toivotaan että pikku hiljaa saisi Eurooppa hieman munakarvoja peliin ja asehanat auki, nyt kun kerrankin on mahdollisuus tuhota tuo syöpäläisarmeija kuluttamatta tilkkaakaan omaa verta. :(

Tässä nyt on se kysymys että kokeeko muu (länsi/etelä)eurooppa ryssän syöpäläisiksi, viholliseksi ja uhkaksi? Euroopan läntiset maat ovat yhtä kaukana Ukrainasta ku me ollaan Irakista maantieteellisesti. Kulttuurillisesti toki lähempänä mutta ei taida samaistumispintaa olla juuri raapaisua syvemmällä. Ne soti natseja vastaan toisessa isossa eikä ryssiä vastaan, ryssät ei oo niille ollu oikea vihollinen sukupolviin. Hommahan on ainoastaan politiikkaa ja poliitikko toimii kuten luulee/tietää äänestäjien odottavan. Onneksi tuolla on Puola joka tietää ja muistaa mitä paskaa tossa rajan takana on ja heillä on rautaakin millä voi vastata.
 
Ukrainalaista tutkijaa jututettu. Arvelee, että epävirallisesti Trump ja Putler ovat jo joulukuun aikana yhteyksissä. Ukrainalle elintärkeää saada aseapu jatkumaan. Epäilee myös, että Ukraina saa hyvästellä haaveet NATO-jäsenyydestä. Eri asia sitten se, jos ryssät vaativat yhä Ukrainan riisumista aseista. Tämä tarkoittaisi Ukrainan tuhoa itsenäisenä valtiona. Luvassa ei olisi kuin jonkinlainen Valko-Venäjän kaltainen vasallin asema.


Lähes demilitarisoitu ja liittoutumaton Ukraina olisi tosiaan Putinille erittäin otollinen juttu. Sen sisäisiin asioihin olisi erittäin helppo vaikuttaa ja samalla taata eri keinoin että valtaan pääsisi sitten Kremlille otollinen porukka ennen pitkää muutenkin.

Sitä vaan on vaikea käsittää että miksi tietyt länsimaatkin ovat alkaneet myymään Ukrainan itsenäisyyttä vastineeksi rauhalle Venäjän kanssa. Kansojen itsemääräämisoikeus näyttää olevan taas unohdettu hyve kun bisnekset olisi saatava itään pyörimään.
 
Lähes demilitarisoitu ja liittoutumaton Ukraina olisi tosiaan Putinille erittäin otollinen juttu. Sen sisäisiin asioihin olisi erittäin helppo vaikuttaa ja samalla taata eri keinoin että valtaan pääsisi sitten Kremlille otollinen porukka ennen pitkää muutenkin.

Sitä vaan on vaikea käsittää että miksi tietyt länsimaatkin ovat alkaneet myymään Ukrainan itsenäisyyttä vastineeksi rauhalle Venäjän kanssa. Kansojen itsemääräämisoikeus näyttää olevan taas unohdettu hyve kun bisnekset olisi saatava itään pyörimään.

Länsimaat saarnaavat omahyväisesti vapaudesta ja demokratiasta, sekä itsemääräämisoikeudesta. Tosipaikan tullen sitten omista periaatteista tulee kauppatavaraa, jos vaarana on oman perseen kärähtäminen, tai sitten ihan silkka välinpitämättömyys ja mukavuudenhalu tuossa vaikuttaa taustalla. Enivei, surkea ja sysipaska tilanne Ukrainan kannalta.
 
Ei kait tuollaisia kannata edes miettiä, että Ukraina riisuttais aseista joillain sopimuksilla. Sinnehän on länsimaat sijoittanut aseteollisuuteen melko paljon. Tietääkseni Saksakin? Sehän olisi niin naurettava sopimus ettei sellaista Euroopan maat hyväksyisi.

Eiköhän juuri tuo ole Putlerin minimivaatimus, josta ryssät eivät tingi. Ukraina EI saa olla olemassa itsenäisenä ja vapaana valtiona. Suur-Venäjän osa mielellään suoraan, taikka sitten samanlainen paskaläjä mitä Valko-Venäjä on nyt.
 
Back
Top