Ukrainan konflikti/sota

En tiedä informaatiosotaa?
Tiesin sitä jo ennen kun sitä ruvettiin puhumaan äänen ja nimittää "informaatiosodaksi". Hyvin tuo paskaa on käännetty suomeksi. Joku näki vaivan auttamassa fasisteja.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjä romahtaa 2020-luvulla tämän mukaan.

Edit: Hyvä huomio tuo KGB:n kansioiden käyttäminen poliitikkojen painostamiskeinona. Kukapa ei olisi tätä epäillyt suomettuneisuuden ajan poliitikoista. Siksi Tiitisen lista pitäisi ehdottomasti julkistaa. Uumoilen, että jos havaitaan, että tietyt poliitikot alkavat puhua kyllin pahasti Venäjä-myönteisiä läpiä päähänsä, Lista tulee ulos välittömästi vetämään maton puheiden alta.
Hmm, Listahan toimii itse asiassa painostuskeinona myös toiseen suuntaan. Ole hiljaa tai...
 
Viimeksi muokattu:
Tässä on yksi syy tähän nykyiseen Venäjän mielistelyyn. Kaikkien poliitikoiden DDR, Suomi yms yhteyksiä ei käyty läpi. Vaan piilotettiin, koska se oli kylmää sotaa. Nyt Venäjä vetelee näitä kortteja hihasta.
 

"Friedmanin mukaan Suomi siis sijaitsee idästä ja lännestä pohjoiseen. Se on hauska kuulla, sillä rajamaa ei ole todellakaan mikään mukava paikka.

Friedmanin mukaan Venäjä vilkuilee koko ajan länsirajaansa pelon vallassa, sillä lännessä on tasamaata, jota on vaikea puolustaa. Eikä länsimaihin ole luottamista – sen ruotsalaiset, ranskalaiset ja saksalaiset ovat kaikki vuorollaan todistaneet.

"Historia on tehnyt venäläisistä varovaisia", Friedman sanoo.

Siksi Venäjällä on länsirajansa suhteen yksi selvä tavoite: työntää se niin kauas länteen kuin vain mahdollista."

Juuri tälläistä potaskaa syöttää Putin kansalle. Juuri Friedmanin teoksia käännetään ja väännetään siellä ja fantasioidaan jatko-osat. Liikakin. Miksiko? Venäjä on mafioavaltio ja bandittien tyylin aina kuulunut pelottelu ja uhittelu ja paskan tarkoituksellinen syöttäminen, juuri siksi ne laittaneetkin sinne Putinin. Venäjä eniten vihaa läntää koska pelkkä sen demokratiaa, kansalle syötetään luonnollisesti että rajat pitää siirtää, koska länsi on hyökkämässä!


Mitään muuta ne vallassa olevat siellä eivät ajaa kun varastaminen samalla tavalla jatkossakin. Mikä tahansa demokraattinen kehitys on uhka heille, ettei vain tarttuisi oman kansaan. Ettei vain loppuisi korruption levittäminen ympäärinsä länsimäissäkin ja elääminen mafia lakien mukaan kuninkaiden tasoista elämää. Kysymys ei ole todellakaan " rajojen siirrosta jostain pelosta" vaan mm. sitäkin että korruptoituneiden roistojen valta myös naapurivaltioissa ja Euroopassa murenee.

Täysin toimitsen hänen kirjoitukset "Krim on aina ollut Venäjän ja kuuluu Venäjälle". Ei aina eikä kuuluu. Aika ristiriitainen tuo kristallipallon katsoja koko Friedman. Itse en ole niinkän varma kenen puolella hän on.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä olet täysin oikeassa, alkuun oli ATO. Kramatorskissa ja Slavyjanskissa, pyrittiin tukehduttamaan aseellinen kapina, jota johdettiin Venäjältä käsin.

Mutta kun joukot siirtyivät Donetskin ja Luhanskin alueille, ja tämän jälkeen Venäjän asevoimat tulivat vähän näkyvämmin esiin, niin Ukrainan armeijan vapaaehtoisrintama alkoi murtua.

Itse asiassa viime kesän taisteluiden kulkua Donetskin ympäristössä pääsin seuraamaan varsin tarkoin ja sain käytännössä katsoen päivittäin tietoa taisteluiden etenemisestä aina tuonne elokuun viimeisiin päiviin saakka, jolloin L lopulta poistui kaupungista, sen jälkeen olen sitten päässyt seuraamaan tilannetta välikäsien kautta eli lähinnä L:n kanssa aiheesta keskustellen - hän on edelleen päivittäin yhteydessä kaupungissa asuviin ystäviinsä ja siskoonsa.

Kesän alkupuoliskon tilanne kaupungissa oli pääasiassa jännittynyt, epävakaa ja jopa hyvinkin anarkistinen - lakia ja järjestystä pitivät separatistit hyvin mielivaltaisesti. Sen jälkeen kun ATO:n operaation onnistui vapauttaa Kramatorsk ja Slovjansk ja kun joukot hitaasti aloittivat etenemisen kohden Donetskia tilanne alkoi olennaisella tapaa muuttua kaupungissa ja tämä heijastui myös siviileiden elämään. Tuolloin separatistit alkoivat pakkovärväämään kaupunkilaisia linnoitteiden rakentamiseen ja kaupungin puolustuksen valmistamiseen, jonkin verran miehiä pakkovärvättiin myös separatistien joukkoihin - kuten olettaa saattaa, näiden miesten motivaatio ei järin korkealla ollut. Separatistit värväsivät joukkoihinsa myös vangittuina olleita alueen asukkaita, kyseessä olivat vangit jotka oli vangittu ja tuomittu Janukovitshin valtakaudella erinäisistä rikoksista.

Alueella vallinneen ymmärryksen mukaan ATO:n joukot eivät olleet valmiit hyökkäämään Donetskiin vaan tarkoituksena oli piirrittää kaupunki ja sen jälkeen pyrkiä neuvotteluteitse sellaiseen lopputulokseen jossa kaupunkia hallussaan pitäneet separatistit olisivat antautuneet. Elokuun puolella kaupunki oli jo lähestulkoon täysin piirritetty, separatistien hallinnassa oli kapeita maakaistaleita kaakkoon ja itään mutta käytännössä tilanne alkoi jo olla se, että Donetskin täydellinen piirrittäminen oli päivien tai viikkojen kysymys. Samalla tietenkin esikaupunkialueella taisteltiin useissa kohdin, erityisesti pohjoisessa Avdiivkassa ja siitä etelään lentokentäalueella, Avdiivkasta kaakkoon sijaitseva Yasunuvatassa käytiin myös taisteluita ja ATO:n tarkoituksena oli saada hallintaansa kaupungin lisäksi tärkeät ratapihat ja raideverkko.

Sergei Prokofjevin kv. lentoasemalta lähtien taisteluita käytiin katkonaisemmin luode-länsi-linjalla, lännessä Mar'inkassa käytiin raskaampia taisteluita ja parhaimmillaan ATO:n joukot etenivät Mar'inkasta itään Donetskin puolelle Petrovskin alueelle. Käytännössä elokuun puolella ATO:n linja kulki Mar'inkasta itään myötäillen Donetskin eteläisiä alueita ja ennen elokuun loppupuolen venäläisjoukkojen aloittamaa offensiivia ATO:n "hyökkäyksen kärki" oli edennyt pitkälle Donetskin itäpuolelle ja tavoitteena oli sulkea kaupunki pohjois-etelä-liikkeellä mottiin.

Elokuun lopulla tilanne sitten muuttui hyvin nopeassa tahdissa ja ATO:n hidas eteneminen päättyi Venäjän asevoimien aloittamaan offensiiviin. Sen myötä ATO:n suunnitelmat Donetskissa hautautuivat ja joukot joutuivat vetäytymään osasta kaupungin ympäristöä, kuitenkin siten, että tietyt alueet Donetskista ja sen ympäristöstä jäivät ATO:n hallintaan.

Raskaimmat taistelut käytiin Avdiivkassa ja Mar'inkassa sekä tietenkin Sergei Prokofjevin kv. lentoaseman alueella/ympäristössä ja nämä taistelut muistuttivat hyvin usein kaupunkisotaa ja niiden yhteydessä siviilitappioita tuli haluttua enemmän johtuen osin sodan luonteesta, siitä, että separatistit miinoittivat ja linnoittivat asuinrakennuksia ja käyttivät siviilirakennuksia suojapaikkoinaan. Separatistit myös tulittivat järjestelmällisesti alueita jotka olivat joutuneet ATO:n hallintaan mutta yhtälailla separatistit tulittivat hallinnassaan olevia alueita luoden osin pelon ilmapiiriä sekä syyllistääkseen teoista ukrainalaisia. Taisteluiden luonne sai aikaan tilanteita joissa myös ATO:n toimesta vihollisten hallinnassa olevia kaupunkialueita tulitettiin - kuitenkin paikallisten havaintojen perusteella olennaisesti vähemmän mitä separatistipropaganda väitti. Esim. Donetskissa Leninskin ja Kirovskin alueilla separatistien tykistöasemat asutuksen keskellä saivat olla pääsääntöisesti rauhassa, L:n naapurissa oli usein tykistöä kesän aikana mutta ATO:n vastatykistötoimintaa ei alueella esiintynyt. Sikäli mielenkiintoista, että alueella on esiintynyt enemmän kranaattitulitusta myöhäissyksyllä ja talvella tammi- ja helmikuussa vaikka tuolloin ATO:n joukot olivat useita kilometrejä kauempana. Ja monissa tapauksissa rakennusten saamien vaurioiden perusteella alueita on tulitettu jostain muualta kuin pohjois-länsi-etelä -sektorilta, jossa ATO:n joukot ovat.

Donetskin kesästä 2014 olisi kirjoitettavaa vaikka kuinka, mutta taitaa laiskuus vaivata tätä kirjoittajaa.

vlad.
 
Aika ristiriitainen tuo kristallipallon katsoja koko Friedman. Itse en ole niinkän varma kenen puolella hän on.

Stratfor on kaupallinen liike-elämän, talousmaailman, turvallisuusalan ja geopoliittisen tiedustelun konsultti. Sen työnkuvaan ei kuulu olla kenenkään puolella vaan toimittaa maksusta tietoa ja analyyseja.

Friedmanin ennustuksista puuttuu vain yksi muuttuja: ihmiset. Moni asia menee toisella tavalla, kun on riittävä vahvatahtoinen porukka muuttamaan asioiden kulkua.
 
Stratfor on kaupallinen liike-elämän, talousmaailman, turvallisuusalan ja geopoliittisen tiedustelun konsultti. Sen työnkuvaan ei kuulu olla kenenkään puolella vaan toimittaa maksusta tietoa ja analyyseja.

Friedmanin ennustuksista puuttuu vain yksi muuttuja: ihmiset. Moni asia menee toisella tavalla, kun on riittävä vahvatahtoinen porukka muuttamaan asioiden kulkua.
Näin on, jos ennustaa oikein maajäristyksen tai tulivuoren purkauksen, voi vain varautua seurauksiin ja yrittää minimoida ne. Kun on kyse politiikasta, siihen voi matkan varrella vaikuttaa ja ties vaikka kokonaan muuttaa sen suunnan.
 
Itse asiassa viime kesän taisteluiden kulkua Donetskin ympäristössä pääsin seuraamaan varsin tarkoin ja sain käytännössä katsoen päivittäin tietoa taisteluiden etenemisestä aina tuonne elokuun viimeisiin päiviin saakka, jolloin L lopulta poistui kaupungista, sen jälkeen olen sitten päässyt seuraamaan tilannetta välikäsien kautta eli lähinnä L:n kanssa aiheesta keskustellen - hän on edelleen päivittäin yhteydessä kaupungissa asuviin ystäviinsä ja siskoonsa.

Kesän alkupuoliskon tilanne kaupungissa oli pääasiassa jännittynyt, epävakaa ja jopa hyvinkin anarkistinen - lakia ja järjestystä pitivät separatistit hyvin mielivaltaisesti. Sen jälkeen kun ATO:n operaation onnistui vapauttaa Kramatorsk ja Slovjansk ja kun joukot hitaasti aloittivat etenemisen kohden Donetskia tilanne alkoi olennaisella tapaa muuttua kaupungissa ja tämä heijastui myös siviileiden elämään. Tuolloin separatistit alkoivat pakkovärväämään kaupunkilaisia linnoitteiden rakentamiseen ja kaupungin puolustuksen valmistamiseen, jonkin verran miehiä pakkovärvättiin myös separatistien joukkoihin - kuten olettaa saattaa, näiden miesten motivaatio ei järin korkealla ollut. Separatistit värväsivät joukkoihinsa myös vangittuina olleita alueen asukkaita, kyseessä olivat vangit jotka oli vangittu ja tuomittu Janukovitshin valtakaudella erinäisistä rikoksista.

Alueella vallinneen ymmärryksen mukaan ATO:n joukot eivät olleet valmiit hyökkäämään Donetskiin vaan tarkoituksena oli piirrittää kaupunki ja sen jälkeen pyrkiä neuvotteluteitse sellaiseen lopputulokseen jossa kaupunkia hallussaan pitäneet separatistit olisivat antautuneet. Elokuun puolella kaupunki oli jo lähestulkoon täysin piirritetty, separatistien hallinnassa oli kapeita maakaistaleita kaakkoon ja itään mutta käytännössä tilanne alkoi jo olla se, että Donetskin täydellinen piirrittäminen oli päivien tai viikkojen kysymys. Samalla tietenkin esikaupunkialueella taisteltiin useissa kohdin, erityisesti pohjoisessa Avdiivkassa ja siitä etelään lentokentäalueella, Avdiivkasta kaakkoon sijaitseva Yasunuvatassa käytiin myös taisteluita ja ATO:n tarkoituksena oli saada hallintaansa kaupungin lisäksi tärkeät ratapihat ja raideverkko.

Sergei Prokofjevin kv. lentoasemalta lähtien taisteluita käytiin katkonaisemmin luode-länsi-linjalla, lännessä Mar'inkassa käytiin raskaampia taisteluita ja parhaimmillaan ATO:n joukot etenivät Mar'inkasta itään Donetskin puolelle Petrovskin alueelle. Käytännössä elokuun puolella ATO:n linja kulki Mar'inkasta itään myötäillen Donetskin eteläisiä alueita ja ennen elokuun loppupuolen venäläisjoukkojen aloittamaa offensiivia ATO:n "hyökkäyksen kärki" oli edennyt pitkälle Donetskin itäpuolelle ja tavoitteena oli sulkea kaupunki pohjois-etelä-liikkeellä mottiin.

Elokuun lopulla tilanne sitten muuttui hyvin nopeassa tahdissa ja ATO:n hidas eteneminen päättyi Venäjän asevoimien aloittamaan offensiiviin. Sen myötä ATO:n suunnitelmat Donetskissa hautautuivat ja joukot joutuivat vetäytymään osasta kaupungin ympäristöä, kuitenkin siten, että tietyt alueet Donetskista ja sen ympäristöstä jäivät ATO:n hallintaan.

Raskaimmat taistelut käytiin Avdiivkassa ja Mar'inkassa sekä tietenkin Sergei Prokofjevin kv. lentoaseman alueella/ympäristössä ja nämä taistelut muistuttivat hyvin usein kaupunkisotaa ja niiden yhteydessä siviilitappioita tuli haluttua enemmän johtuen osin sodan luonteesta, siitä, että separatistit miinoittivat ja linnoittivat asuinrakennuksia ja käyttivät siviilirakennuksia suojapaikkoinaan. Separatistit myös tulittivat järjestelmällisesti alueita jotka olivat joutuneet ATO:n hallintaan mutta yhtälailla separatistit tulittivat hallinnassaan olevia alueita luoden osin pelon ilmapiiriä sekä syyllistääkseen teoista ukrainalaisia. Taisteluiden luonne sai aikaan tilanteita joissa myös ATO:n toimesta vihollisten hallinnassa olevia kaupunkialueita tulitettiin - kuitenkin paikallisten havaintojen perusteella olennaisesti vähemmän mitä separatistipropaganda väitti. Esim. Donetskissa Leninskin ja Kirovskin alueilla separatistien tykistöasemat asutuksen keskellä saivat olla pääsääntöisesti rauhassa, L:n naapurissa oli usein tykistöä kesän aikana mutta ATO:n vastatykistötoimintaa ei alueella esiintynyt. Sikäli mielenkiintoista, että alueella on esiintynyt enemmän kranaattitulitusta myöhäissyksyllä ja talvella tammi- ja helmikuussa vaikka tuolloin ATO:n joukot olivat useita kilometrejä kauempana. Ja monissa tapauksissa rakennusten saamien vaurioiden perusteella alueita on tulitettu jostain muualta kuin pohjois-länsi-etelä -sektorilta, jossa ATO:n joukot ovat.

Donetskin kesästä 2014 olisi kirjoitettavaa vaikka kuinka, mutta taitaa laiskuus vaivata tätä kirjoittajaa.

vlad.

Hyvin kerrottu vlad, jälleen kerran. Tutulta kuulostaa, täsmälleen samanlaisia havaintoja teimme täällä foorumilla kesällä. Aina parempi kun joku vähän eri lähteestä komppaa samoja asioita. Harmi kun en tehnyt itselleni mitään aikajanaa tuosta ajasta tai oikeastaan koko konfliktin alusta alkaen. Nyt olisi hyvä aina välillä katsella, että millälailla tilanne oikein kehittyikään.
 
Edit: Jos tiputetaan vielä pois käytettyjen tankkien trokaaminen Afrikkaan, Ukrainan oma asetuotanto vientiin on hyvinkin vaatimatonta.

Johannes

Noita "Оплот" , Oplot tankkeja Ukraina myy ulkomaille , ainakin Thaimaahan , hinta 5 milj. $ . Kuva on Abu Dhabin näyttelystä.
Rahoilla kunnostetaan T-64:ia , siis niillä jotka jäävät jäljelle mahdollisten "välikäsien" jälkeen.


540px_IDEX2011_Oplot_jpg_pagespeed_ce_pyH6m2IOXE.webp


http://8korpus.in.ua/weapons/328-article7655
http://gordonua.com/news/war/Anton-...go-tanka-T-64-ot-2-do-4-mln-griven-67798.html
 
Osaako joku selventää, että mitä "Oikealle sektorille" on tapahtumassa Ukrainassa? Riisuvatko joukkoa aseista? Ja oliko heillä muuten joku oma pataljoonakin ATO:ssa mukana?

edit: Olen selvästi alkanut laiskistumaan :D. Olen kai tottunut liian hyvään foorumilaisten tiedotteluun ja asiantuntemukseen, että jaksaisin enää itse ottaa asioista selvää :rolleyes:.

Armeija haluaisi Oikean sektorin pataljoonan DUK ja taistelijat armeijan organisaatioon.
Nythän he puuhailevat omineen.

Oli huhuja että armeija riisuu Oikean sektorin aseista.
Lysenko sanoi että 95. prikaati ei ole saanut käskyä riisua Oikean sektoria aseista.
Poroshenko kommentoi myös asiaa että armeija ja vapaaehtoiset eivät tule koskaan ampumaan toinen toisiaan.

Neuvottelut asiasta jatkuvat.

Nyt kun Oikean sektori on saanut aseet , niin eivät he niistä luovu.
Kenen puolesta ja ketä vastaan he asettuvat , se jää nähtäväksi.
Tuolla on kaikki mahdollista , jokainen ajattelee ensimmäisenä omaa etua.


http://112.ua/politika/poroshenko-n...ii-ne-budut-streliat-druh-v-druha-225711.html
http://112.ua/obshchestvo/boitsi-95...-razoruzhat-pravii-sektor-lisenko-225730.html
 
Tämä on mielenkiintoista...

Stratfor myy strategisia ja turvallisuuspoliittisia analyysejään yksityisille tilaajille, yrityksille ja valtioille. Sen palkkalistoilla on paljon entisiä CIA:n työntekijöitä. Myös Friedmania itseään on epäilty entiseksi vakoojaksi, vaikka hänen henkilötiedoistaan sellaista tietoa on turha etsiä.

Wikileaks vuodatti vuonna 2012 julkisuuteen ison joukon Stratforin yksityisiä sähköposteja, joiden mukaan yrityksellä olisi maailmanlaajuinen verkosto tiedonantajia, jotka saavat palkkionsa sveitsiläisille pankkitileille. Friedmanin siteerattiin kehuneen sähköposteissa yritystään 21. vuosisadan CIA:ksi.

Friedmanin arvostelijat ovat pitäneet Stratforin mainetta liioiteltuna. He ovat muistuttaneet Friedmanin muista ennustuksista, kuten siitä, että Japani hyökkäisi vuonna 2050 Yhdysvaltojen kimppuun taisteluplaneetallaan. Stratforia on pilkattu yritykseksi yhdistää toisiinsa CIA ja McDonald's.


Mitä itse asiaan tulee, niin varmasti ollaan monilta osin asian ytimessä. Tuossa myös vahvistuu se hyvinkin yleinen käsitys, että Venäjä on epäonnistunut Ukrainassa aika täydellisesti. Venäjä sai Krimin, mutta menetti Ukrainan ja se tuskin oli tämän homman tarkoitus.

Putin ei kuitenkaan ikinä luovuta, kun ei osaa luovuttaa, eikä uskalla luovutttaa. Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa, niin se jää vielä nähtäväksi. Varmaa on vain se, että nurkkaan ajettu rotta on vaarallinen rotta.

russian_roulette.gif






 
Viimeksi muokattu:
Armeija haluaisi Oikean sektorin pataljoonan DUK ja taistelijat armeijan organisaatioon.
Nythän he puuhailevat omineen.

Oli huhuja että armeija riisuu Oikean sektorin aseista.
Lysenko sanoi että 95. prikaati ei ole saanut käskyä riisua Oikean sektoria aseista.
Poroshenko kommentoi myös asiaa että armeija ja vapaaehtoiset eivät tule koskaan ampumaan toinen toisiaan.



http://112.ua/politika/poroshenko-n...ii-ne-budut-streliat-druh-v-druha-225711.html
http://112.ua/obshchestvo/boitsi-95...-razoruzhat-pravii-sektor-lisenko-225730.html
Oikea Sektori aina halusi armeijan organisaatioon, ymmärtääkseni. Se että heitä oli riisuttu aseista on todellakin huhu. Oli vain joku lakaatio sekannus.
 
Venäjä romahtaa 2020-luvulla tämän mukaan.

Edit: Hyvä huomio tuo KGB:n kansioiden käyttäminen poliitikkojen painostamiskeinona. Kukapa ei olisi tätä epäillyt suomettuneisuuden ajan poliitikoista. Siksi Tiitisen lista pitäisi ehdottomasti julkistaa. Uumoilen, että jos havaitaan, että tietyt poliitikot alkavat puhua kyllin pahasti Venäjä-myönteisiä läpiä päähänsä, Lista tulee ulos välittömästi vetämään maton puheiden alta.
Hmm, Listahan toimii itse asiassa painostuskeinona myös toiseen suuntaan. Ole hiljaa tai...

Tässä on yksi syy tähän nykyiseen Venäjän mielistelyyn. Kaikkien poliitikoiden DDR, Suomi yms yhteyksiä ei käyty läpi. Vaan piilotettiin, koska se oli kylmää sotaa. Nyt Venäjä vetelee näitä kortteja hihasta.

Pidän todella ongelmallisena sitä, että Suomessa ei tehty tiliä menneisyyden kanssa kylmän sodan päättymisen ja Neuvostoliiton hajoamisprosessin jälkeen, maksamme tästäkin passiivisuudesta "hintaa" tänäkin päivänä ja minäkin uskallan väittää, että tämä suomettumisen aikakauden läpikäymättömyys vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon tänäkin päivänä - ainakin jollain tasolla.

Toisin kuin Suomessa Venäjällä ei aikailla käyttää hyödyksi tällaisia kytkentöjä ja he myös uskaltavat käyttää niitä painostuskeinoina, Suomessa vastaava kulttuuri ei niin voimallisesti kuulu poliittiseen päätöksentekoon vaikka varmasti täälläkin jollain tapaa yksi jos toinen pyrkii hyötymään henk.koht. tasolla siitä, että jos tietää joidenkin henkilöiden kytköksistä ulkomaalaisiin organisaatioihin. Mutta Venäjällä tällainen kulttuuri on aivan toisella tasolla ja se on ollut kovin kauan osa "hallintokulttuuria", eikä tällaisten tietojen hyödyntämistä todellakaan arkailla tai kysytä sellaisten moraalisen oikeutuksen perään. Jos kiristäminen hyödyttää henkilöä, hän mitä suurimmalla todennäköisyydellä pyrkii hyötymään siitä (etenkin kun kyse on turvallisuus- tai poliittisista ynnä taloudellisista asioista) ja jos jokin linkki tai salaiseksi luokiteltava arkaluonteinen paljastus hyödyttää Venäjää (valtiotasolla) ei tällaista arkailla hyödyntää.

Toisaalta on ymmärrettävää miksi Suomessa valittiin nähty linja - vaikeneminen ja asioiden työntäminen taka-alalle, ettei niitä haluttu ruotia julkisesti - ei korppi korpin silmää noki, sanoo vanha kansa. Ja mitä kauemman aikaa tapahtuneesta on sitä vaikeampaa menneisyyttä on ryhtyä perkaamaan, moni ajattelee mielummin, että "menneet ovat menneitä" ja ajattelutapa on perusteltu jos kyse olisi vain yksilöiden eduista ja haitoista mutta kun ulkomaisten kytkösten toiminnan kautta kontaktit koskettavat muutakin kuin yksilöitä - niillä on valtakunnallinen vaikutus ja siksi ne tulisi ruotia ainakin jollain tasolla (ja tarvittaessa käsitellä oikeudessa asiat jos rikosoikeudellinen vastuu on vielä olemassa).

Tiitisen listan julkaisuun sisältyy oikeudellisia ongelmia, joskin sen julkaisumattomuuteenkin liittyy ongelmia - pitäisi löytää keino käsitellä kyseinen aikakausi kokonaisvaltaisesti ja sen jälkeen päättää yksilötasolla mihin toimiin on syytä ryhtyä. Kaikki listan henkilöt kun eivät välttämättä ole listalla omien ansioidensa/tekojensa tähden vaan sille on ilmeisesti päätynyt henkilöitä myös "suositusten" tähden, mutta kun lista on salainen on myös äärimmäisen vaikeaa ruotia tätä puolta ja puhdistaa heidän maine jotka ovat joutuneet tahtomattaan listalle. Ehkäpä jonkin sortin kylmän sodan totuuskomissiolle olisi Suomessakin (ollut) tarvetta.

vlad.
 
Oikea Sektori aina halusi armeijan organisaatioon, ymmärtääkseni. Se että heitä oli riisuttu aseista on todellakin huhu. Oli vain joku lakaatio sekannus.

Ei ole halunnut , on kieltäytynyt armeijan alaisuudesta.
Tämä uutinen on tammikuulta.

http://112.ua/politika/pravyy-sekto...d-rukovodstvo-minoborony-biryukov-170075.html

Tällä hetkellä tilanne on rauhallinen , neuvotteluja käydään.
http://112.ua/video/pravii-sektor-d...akh-otdelnoho-formyrovanyia-karas-158580.html
 
Jatsenjuk moittii kansainvälistä yhteisöä , rahaa pitää saada lisää Ukrainalle , Kreikka mukana puheissa.
Lyhyt käännös :

----- en halua verrata , mutta Kreikka on saanut jo 300 miljardia dollaria eikä siellä on sotaa , Ukraina saanut 30 miljardia ja asukkaita on neljä kertaa enemmän

http://www.ukrinform.ua/rus/news/yatsenyuk_upreknul_mir_gretsii_dali_v_desyat_raz_bolshe_1739288


Lisää Jatsenjukia.
------ ilman Ukrainaa ei olisi ollut toisen maailmansodan voittoa

http://www.bbc.co.uk/russian/rolling_news/2015/04/150424_rn_ukraine_yatsenyuk_war
 
Jatsenjuk moittii kansainvälistä yhteisöä , rahaa pitää saada lisää Ukrainalle , Kreikka mukana puheissa.
Lyhyt käännös :

----- en halua verrata , mutta Kreikka on saanut jo 300 miljardia dollaria eikä siellä on sotaa , Ukraina saanut 30 miljardia ja asukkaita on neljä kertaa enemmän

http://www.ukrinform.ua/rus/news/yatsenyuk_upreknul_mir_gretsii_dali_v_desyat_raz_bolshe_1739288

Ymmärrän ukrainalaisten katkeruuden (tai ainakin osa on kovin katkeria ja toivoo huomattavasti enemmän tukea/apua) mutta Kreikan tapauksessa on tietenkin muistettava se, että kyllähän Kreikan pelastamisessa pelastettiin samalla keski-eurooppalaisia pankkeja (eritoten saksalaisia) ja tohdin epäillä, että Kreikka olisi saanut nähtyä tukea mikäli kyse olisi ollut pelkästään Kreikan pelastamisesta. Ilman kytköstä (holtittomiin) rahoittajiin asetelma tuskin olisi se, että Kreikka olisi näin mittavaa apua saanut ja toisaalta mikäli Kreikan apu olisi ollut olennaisesti pienempää Ukrainan tilanne saattaisi olla parempi ja maan saama apu olennaisesti suurempi - ei nyt kuitenkaan satoja miljardeja dollareita.

Niin raadolliselta kuin se tuntuukin niin on huomioitava, että Ukraina on EU:n ulkopuolella ja Kreikka EU:ssa ja Kreikan kohdalla pelastetaan samalla niitä rahoittajia - ei siis tarvita korkeampaa matematiikkaa ymmärtääkseen miksi rahaa on pumpattu Kreikkaan Ukrainan sijaan. Se on sitten taasen aivan toinen asia onko pankkisektorin pelastamisessa järkeä ja toisaalta mitä siitä seuraisi jos Kreikkaa ei tuettaisi? Islannissa islanninmalli on osoittautunut toimivaksi mutta Islannissa on asukkaita jokunen satatuhatta, EU:n alueella heitä on jokunen sata miljoonaa.

vlad.
 

Tuossa jutussa oleellinen kohta:
"Tähän mennessä Venäjä on epäonnistunut Ukrainassa katastrofaalisesti. Heidän tiedustelupalvelunsa ei tajunnut, mitä Kiovassa tapahtuu, eikä kyennyt hallitsemaan kehitystä. Sitten Venäjä yritti nostattaa idässä kansannousun mutta epäonnistui. Viime vuoden alussa venäläisillä oli Ukrainassa hyvin suuri vaikutusvalta. Nyt heillä on Krim ja Ukrainan itäisin nurkka."

"Friedmanin mukaan Venäjän armeija on suoriutunut taisteluissa surkeasti, eikä se kykene laajamittaiseen hyökkäykseen Ukrainassa."

Itsekin olen ollut juuri tätä mieltä, ja minua on ihmetyttänyt ne kommentit, että koko touhu Ukrainassa viime vuoden alusta on ollut Venäjän järjestelemää ja mennyt juuri niin kuin oli suunniteltu Putinin viedessä länttä kuin pässiä narussa. Minustakin homma on mennyt juuri Venäjän kannalta käteen ja Venäjä olisi todennäköisesti paremmassa tilanteessa, jos koko Krimin ja Itä-Ukrainan kriisiä ei olisi koskaan synnytetty. Ilman niitä sillä olisi todennäköisesti paremmat välit Kiovaan. Nyt siihen suuntaan on suunnilleen kaikki sillat poltettu ja ainoa keino saada siellä vaikutusvaltaa olisivat Kiovan valtaaminen asein, johon Venäjän resurssit eivät todennäköisesti riitä tai sitten jonkinlainen uusi vallankumous Kiovassa, mutta vaikka tällainen tapahtuisi, niin siitä ei ole mitään takeita, että uudet vallanpitäjät hakisivat turvaa Venäjästä tai jos hakisivat, niin sitten Venäjän pitäisi alkaa lapioimaan sinne rahaa, jolle sillä olisi käyttöä omassakin maassa.
 
Back
Top