Kuka puhui Ukrainan valtauksesta?
Selitätkö laveammin, mitä tarkoitat Ukrainalla ykköstavoitteena?
Johannes
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kuka puhui Ukrainan valtauksesta?
Minulla ei ole termit sekaisin. Sinusta en tiedä.
Ukraina ei ole kehittänyt mitään termistöä sodankäynnille eikä paljoa muutakaan. Hybridistä puhuvat lähinnä länsimaiden lehdistö, kun mitään muuta eivät keksi.
Ota huomioon, että jos valtio ryhtyy sotaan, sen takana on strategia. Strategia tarkoittaa jotain muuta kuin kahvin keittäminen pakin nokassa tai roikkuluotien ampuminen näkymättömissä olevaa vihollista vastaan.
Ukrainan konfliktissa strategia ei ole näkyvissä. Ei taloudellisesti, eikä sotilaallisesti. Jokin meni mynkään.
Johannes
Hybridisodasta puhuvat monet muutkin kuin lehdistö ja länsimaalaiset.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hybrid_warfare
https://en.wikipedia.org/wiki/Hybrid_warfare#Further_reading
https://en.wikipedia.org/wiki/Hybrid_warfare#References
Keskustelu olisi paljon helpompaa ilman noita savusillejä ja olkiukkoja.
Selitätkö laveammin, mitä tarkoitat Ukrainalla ykköstavoitteena?
Johannes
Oikeesti...... Wikipedian haet apuun?
Johannes
Ykköstavoitteena estää Ukrainan ottamisen NATO;n ja EU;n jäseneksi. Tämä Venäjä saavuttaa ylläpitämällä sotatoimia Ukrainaa vastaan jolloin kukaan yllämainituista järjestöistä ei halua jäsenmaata jossa on sota käynnissä. Eikä Ukraina saa rauhaa järjestää maatansa eurokuntoon.
Oikeesti...... Wikipedian haet apuun?
Johannes
Konventionaalinen baikal ajattelu jyllää. 40 miljoonan Ukraina ei pärjää 145 miljoonan Venäjälle. Eihän 3,7 miljoonan Suomikaan pärjännyt silloiselle 180 miljoonan Neuvostoliitolle.Aika näyttää. Kun UA nostaa panoksia, niin luuletko venäläisen osapuolen sitä jäävän töllöttämään sormi kaalitonkassa ja peukalo toista niveltä myöten nenässä? No ei se jää. Ei näytä nyt adamille avautuvan, mitä tarkoittaa hybridisota? Yksi sen pääpointeista on juuri "etupainotteinen reagointi" vastapuolen toimiin ja sen venäläinen osapuoli on ainakin tähän saakka hallinnut varsin suvereenisti. UAn voimien kasvaminen on tosiasia ja koulutustaso kohenee alati....mutta onko UA koskaan ase kourassa mahtava naapuriinsa nähden? On, jos se varustetaan ja rahoitetaan ulkoapäin.....sitä odotellessa voi vielä moni ohrasato kypsyä Donetskin laakiolla. Kaikesta päätellen tämä kriisi tulee olemaan kirotun pitkäaikainen ja tulee sitomaan -onneksi- myös venäläisen osapuolen voimia. Pragmaattisesti asiaa tarkasteltaessa voidaan todeta, että onneksi Venäjä on kiinni varsin monessa sotkussa......
just. siellähän ne taistelevat Kolomoiskyn ja muiden puolesta.. NOT!Kannattaa huomata, että Ukrainassa on tällä haavaa "joukkoja", jotka on perustaneet bisnissmiehet. Mitä varten? Silkkaa patriotismia? Paskat. Tuskin monikaan näistä tosipatrioottien perustamista joukoista on edes nähnyt Itä-Ukrainaa ja venäläistä sotanaamaa. Miksi? No siksi, että Ukrainan sisällä on edelleen sama vanha meininki kuin ennenkin. Erona on vain se, että nykyinen johtajaoligarkki tunnustaa oranssia väriä. Ei tässä kannata liikoja kuvitella ja odotella. Minkäänlaiseen samuuden tunteeseen en yllä ukrainalaisten suhteen vieläkään.
Tätä skenaariota ovat moskovamieliset viljelleet.Mikäli baikalin kuvailema skenaario kävisi tulevina vuosina toteen eikä Ukrainassa olisi aloitettu mittavia uudistuksia siihen mennessä eikä niitä aloitettaisikaan rauhan koitettua ensimmäisen vuoden puolentoista kuluessa niin en todellakaan pitäisi mahdottomana Vonkan (Vongan) kuvaileman skenaarion toteutumista - itse asiassa se olisi todennäköisin vaihtoehto kyseisessä tilanteessa kun jo nyt kansan keskuudessa ilmenee tyytymättömyyttä muutostahdin hitauteen mutta ymmärrystä tulee ehkäpä juuri sodan tähden. Sota ja epävakaa tilanne idässä antaa paljon anteeksi ja nykyhallinnon on mahdollista jatkaa hidasta uudistustahtiaan - lähes olematonta tahtia.
Mutta mikäli se uusi - kolmas - Maidan toteutuisi niin pelkäänpä pahoin, että siinä tapauksessa paikasta auringosta taistelisi myös sellaisia ryhmiä jotka nyt ovat (onneksi) jääneet sivuosaan ja näiden ryhmien mahdollisuus päästä valtaan olisi kohtalaisen suuri ja sen jälkeen Ukrainan suunta voi olla likipitäen ihan mitä tahansa maltillisen nationalismin ja kiihkeän äärioikeistolaisnationalismin väliltä.
vlad.
Koko Itä-Ukrainan "kansannousu" oli vuosikausia suunniteltu zydeemi. Kiinasta oli jo vuosia sitten tilattu "Donetskin kansantasavallan" ja "Luhanskin kansantasavallan" liput, mutta myös "Harkovan kansantasavallan", "Odessan kansantasavallan" ja "Dnipropetrovskin kansantasavallan" liput. "Aktivistit" eli Venäjän agentit oli koulutettu vuosia leireillä, josta löytyy runsaasti kuvamateriaalia.Eikös Stalinilla ollut se varsin motivoiva lähestymistapa toisessa maailmansodassa, että menestystä tuetaan? Marsalkat laitettiin kilpailemaan toisiaan vastaan ja se joka menestyi sai lisää joukkoja ja rautaa. Käsittääkseni näin. Jos noin, niin miksi tuo olisi muuttunut mitenkään Ukrainan kriisissä? Se kyläpäällikkö, joka saa jotain aikaan, saa myös Kremlin tukea joksikin aikaa. Tuollainen lähestymistapa voisi selittää täysin päättömän ja hapuilevan toiminnan.
Minun on vaikea uskoa, että on olemassa yhtenäistä separatisti ryhmittymää. Ja myöskin vaikea uskoa sitä, että Kremlin toiminta on jotenkin 100% koordinoitua.
Johannes
Venäjä soveltaa käskytaktiikkaa, ei tehtävätaktiikkaa. Britit ja Ranskalaiset sovelsivat samaa I maailmansodassa ja pitkälle toiseen. Venäjä ei ole päässyt siitä vieläkään. Aiheuttaa räpellystä.Miten voidaan perustella se, että Venäjän armeija tekee alueella mitään suunnitelmallisesti? Omasta mielestäni uskomatonta räpellystä koko touhu.
Johannes
Tuossa on vain pikku ongelma.Spekulointia Venäjän tavoitteista:
Lyhyellä tähtäimellä:
1) Krimin kysymyksen Venäjä ratkaisi liittämällä suoraan Venäjään ilman suurempia välivaiheita.
2) Krimillä asema on vakiintunut: alueen infrastruktuuri ja resurssit ovat Venäjän hallussa.
3) Venäjä on aloittanut toimet, joilla se pyrkii vähentämään kansainvälistä riippuvuuttaan. Asevoimissa tavoitteena on tuottaa maan omissa laitoksissa pääosa tarvittavasta materiaalista, vain välttämätön hankitaan ulkomailta.
4) Yksityissektorilla oma kansallinen maksujärjestelmä.
5) Siviili- ja sotatalouden näkökulmasta suurvalta-asema edellyttää mahdollisimman suurta riippumattomuutta lännestä.
6) Kauppasuhteiden lamaantuminen ei ole ongelma, koska kansa saadaan kestämään väliaikaiset rasitukset ja maan eliitti ei pakotteista liiemmin joudu kärsimään.
7) Pienin askelin vaihe kerrallaan edetään asetettuihin tavoitteisiin. Suurin keskustelu Euroopassa koskettaa talouspakotteiden vaikutusta maanosan talouteen, Krimin kohtalo unohdetaan.
Pitkällä tähtäimellä:
1) Neuvostoliiton aikaisen valta-aseman luominen. Euraasian talousyhteisön ja Kollektiivisen turvallisuuden sopimusjärjestön (ODKB) vahvistaminen. Lännen ja Kiinan vaikutusvallan kompensoiminen. Vuonna 2012 hyväksytyn sopimuksen mukaan Venäjän ydinaseet suojaavat myös ODKB-maita.
2) Arktiksen haltuunotto. "Venäläistä mannerjalustaa" lisätään Arktiksella 1,2 miljoonan neliökilometrin suuruisella lisäalueella. Valta-aseman vahvistamiseksi alueen sotilaallista infrastruktuuria rakennetaan vahvan sotilaallisen läsnäolon mahdollistamiseksi.
Ukrainassa:
1) Luhanskin ja Donetskin alueilla kapinallisten puolustuksen vahvistaminen.
2) Estää Ukrainaa pyrkimästä Euroopan unionin ja Naton jäseneksi.
3) Käyttää maassa olevia joukkoja vipuvartena: tilanne on sama kuin Georgiassa ennen 2008 sotaa.
4) Mikäli Ukraina ei jatkossa noudata haluttua linjaa, se huomaa Itä-Ukrainan konfliktin leimahtaneen uudelleen liekkeihin - ja se tietää sen.
5) Heikon talouden rasitteeksi ei mielellään koko Ukrainaa, mutta entistä suurempi vaikutusvalta Ukrainan sisä- ja ulkopolitiikkaan.
Varalla:
1) Mikäli Ukraina vastaa tulitaukoa rikkoviin provokaatioihin kunnon voimalla, sisällä on riittävästi taistelujoukkoja ja raskasta kalustoa ottamaan haltuunsa entistä suurempi osa maasta.
2) Krimin huoltoa helpottaisi maakäytävä.
Konventionaalinen baikal ajattelu jyllää. 40 miljoonan Ukraina ei pärjää 145 miljoonan Venäjälle. Eihän 3,7 miljoonan Suomikaan pärjännyt silloiselle 180 miljoonan Neuvostoliitolle.
Jos olet seurannut konfliktia, Venäjällä on vaikeuksia saada toimivaa sotilasaineistoa Ukrainan taisteluihin. Venäjällä sotalaitoksessa tiedetään että Ukrainassa kuollaan, ja rekrytointi sopimussotilaiksi kusee. Asevelvollisia huijataan allekirjoittamaan värväyspaperi, mutta se on vaikeampaa päivä päivältä. Venäjä on onnistunut yhdistämään Ukrainan ukrainankieliset ja venäjänkieliset Venäjää vastaan.
Venäjän eliitti on jo sitä mieltä että seikkailu on vikatikki. Mosurit elävät vielä propagandaendorfiinissa. Sekin loppuu kun tuttavapiiristä kaatuu salaisessa/turhassa sodassa tarpeeksi nuoria miehiä. Ukrainassa vain piruunnutaan Venäjän hyökkäyssotaan. Ukrainan sotalaitos on uudistunut, Venäjän topimii samalla tykinruokaperiaattella kuin aiemmin.
Ja luuletko ettei Putlerille ole kerrottu jatkuvan agression seurauksia?
Tässähän se meillä onkin erilaiset mailmat.öööö. UA kehittyy koko ajan. Mutta vain sillä ehdolla, että sitä tuetaan kaikin tavoin ulkoapäin. Näin kirjoitin. En hlökoht. usko sotilaalliseen ratkaisuun, joka syntyisi näyttämöllä a la Itä-Ukraina. Kyllä Ukrainan ylitse on tähänkin saakka päätökset tehty Lännen ja Venäjän välillä. En usko tämän asian miksikään muuttuvan, vaikka UA olisi miten lujaa tekoa. Tätä tarkoitin väitteelläni: UA ei ole koskaan ase kourassa mahtava. Se voi parhaimmillaan tuoda nyansseja kehiin, ratkaisuihin en usko.
Propagandastaan huolimatta Venäjä kakkelit nakkaa sille, mitä ukrainalaiset venäjänkieliset mahtavat asioista tuumia.
Venäjällä ei ole varaa mihinkään 24/7 operaatioon missään ilmansuunnassa. Ei edes Ukrainassa.
Voidaanhan sitä käydä ammuskelemassa raketteja ja muuta roinaa taivaalle kun krapulalta pystyy, mutta en nyt ihan kutsuisi noita enää operaatioiksi. Muutenkaan omassa sanavarastossani en pitäisi Ukrainan kähinää minään Putinin hallittuna operaationa. Jotenkin neuvonantajat kusivat koko tilannetajun Ukrainassa ja mitään lyhytaikaista kahakkaa ei saatu aikaiseksi.
Mielenkiintoista, että eilen öljyn hinta taas laski kohti 55USD:tä per barreli. Oma käsitykseni on, että Venäjän omat tuotantokulut paskalla infrastruktuurilla ovat 50 - 55USD:n välillä. En olisi yllättynyt, jos kohta taas hierotaan jotain neuvotteluita tai Kreml muuten vaan hermostuu jostain pienestä.
Johannes