Ukrainan konflikti/sota

Talouden lait iskevät armottomasti ja Venäjän yhteiskunnan hallinta on kovaa vauhtia karkaamassa Putinin ja hänen taustavoimiensa käsistä. Isoja keikauksia tulee tapahtumaan vielä tämän vuosikymmenen loppupuolella. Todennäköisesti valta tulee vaihtumaan varsin samanlaisten tapahtumien seurauksena kuin jo aikaisemmin Neuvostoliiton hajotessa. Sen myötä tulee uudelleen/lisää eri alueiden ja kansallisuuksien irtaantumisia nykyisen kaltaisesta Venäjästä.

Henkilökohtaisesti en usko että tuleviin tapahtumiin liittyisi mitään erityisen dramaattisia vaiheita. Näin ei tapahtunut silloinkaan kun kommunismi ja Neuvostoliitto romahti. Valta ja sen myötä Venäjän harjoittaman politiikan suunta vain tulee vaihtumaan. Kaikille lienee jo tullut selväksi ettei nykyisessä globaalissa maailmassa yksikään valtio kykene toimimaan ja menestymään yksinään. Missään tapauksessa tällaiseen ei kykene Venäjä. Väistämättä uusiutuvan hallinnon myötä tullaan ratkaisemaan Krimin ja Ukrainan (sekä kaikki muutkin Venäjän rajakahakat) alueiden valtaukset ja niiden miehitykset täysin uudelta pohjalta. Eikä niiden asemaa ratkaista sotavoimin vaan poliittisella sopimuksella. Vasta näiden sopimusten/tapahtumien jälkeen Venäjälle avautuu mahdollisuus palata takaisin kv. yhteisöön, tasavertaisena ja suvereenina valtiona.

Käsittääkseni juuri tällaiseen poliittiseen ratkaisuun pyritään Venäjän ulkopuolella. Venäjä uudet (Putinin jälkeen tulevat) johtajat hyväksyvät edellä esitetyn kaltaisen ratkaisun mielihyvin. Kuten myös Venäjän kansa.


Keisarillisen Venäjän romahdus maksoi aluemenetyksiä Venäjälle, esimerkiksi Suomi irtosi Venäjästä tällöin. Neuvostoliiton romahdus 25. joulukuuta 1991 maksoi aluemenetyksiä Neuvostoliitolle, esimerkiksi neuvostotasavallat irtautuivat Neuvostoliitosta tällöin. Venäjän federaation talouden romahdus voi sekin maksaa aluemenetyksiä Venäjälle. Spekuloida voi vaikka Siperialla ja Kaukasuksella. Siperia voi saada tukea irtautumiseensa Kiinasta ja Yhdysvalloista, joiden välille voi kuitenkin syntyä etupiiritaistelu Siperiassa. Kaukasus voi saada tukea irtautumiseensa Turkilta ja Yhdysvalloilta ja mahdollisesti islamisteilta. Venäjän alueella olevat turkkilaissukuiset kansat voivat tuntea tarvetta irtautua Venäjästä ja perustaa Turkin ja islamistien tuella oman valtion. Ne tosin sijaitsevat kokonaan Venäjän sisällä joka tekee niiden maantieteellisestä asemasta aika hankalan, kun Kreml pystyy motittamaan ne Venäjän sisälle.

Kreml on varmaankin agressiivisempi Venäjän rajojen sisäpuolella. Luulen, että jos alkaa näyttää siltä, että Venäjän federaatio hajoaa Kreml laittaa kovat peliin ja varoittaa ulkopuolisia puuttumasta tapahtumiin. Luulen, että Putinin johtama Kreml ei ole lainkaan niin säyseä kuin Gorbatsovin johtama Kreml oli. Tässä pitää todellakin huomioida, että Kremlillä on kokemusta Neuvostoliiton hajoamisesta, sen ajan aikalaisia on Venäjän valtakoneisto täynnä ja he ovat aivan varmasti luoneet käskytysorganisaation ja operaatiot, jotka käynnistetään torjumaan hajoamisen yrittämistä.

Kannatan lämpimästi Venäjän hajoamista, seikka vahvistaisi Suomen suvereniteettia, meillä ei olisi Suomen palauttamisesta haaveilevaa maata naapurimaana. Me voimme sanoa Kremlille, että jos te kiusaatte meitä me kerrotaan Ruotsin kuninkaalle. Kääntöpuolena Venäjän hajoamisessa voisi olla se, että saisimme anarkian rajanaapuriksi. Luulen nimittäin, että Venäjä voi olla täynnä Venäjän hajoamisesta suivaantuneita ihmisiä, jotka eivät ainakaan halua, että Venäjän hajoamisella olisi onnellinen lopputulema, kun keskusvalta katosi ja alueet saivat enemmän valtaa. Vähän niin kuin Irakissa kaikki mätä nousi pintaan, kun vahva johtaja katosi.
 
Viimeksi muokattu:
Tavallaan Johannes ei voi olla enemmän väärässä. On erittäin epäkorrektia väittää että lännessä ollaan huolestuneita jostain äärioikeistosta Ukrainassa. Paitsi Kremlin maksamissa kirjoituksissa.

Länsi ei voi olla huolestunut ilmiössä joka on lähes olematon. Jos Oikea Sektori lasket äärioikeistoon, niin voi sekän ei pidä paikkansa, itse asiassa hyvin kaukana todellisuudesta, joukossa on kenties on joitakin äärioikeiston edustaja, mutta minä en leimasi koko OS äärioikeistoksi missään tapauksessa.
Tiedätkö kuinka paljon Jarosh sai vaaleissa? 2% ääniä. Samoihin aikoihin tätä lukua paisutettu 102% Venäjällä. Joten tuulet taas puhaltavat Venäjältä koko "huolestuneisuuden" kanssa. Ei voi olla huolestuneita ilmiöstä, jolla ei ole mitään vaikutusta, ja jota ei ole sen suurempi kun lännessä.

Ukrainassa on tunnetusti paljon juutalaisia, kuten kymmenia eri kansallisuuksia, venäläisten lisäksi, ja ennen Putlerin sekaantumista, kuka ei erottanut kansa kansallisuuden perustella. He olivat kaikki ukrainalaiset.
Sen sijan lännessä, jos halutaan olla asiallisia, ollaan huolissaan Ukrainan korruptiosta. Ja sitä on selvästi lännen retoorikassa. Ja se on OIKEA ongelma.

Mitä ilmeisimmin kielimuuri tai vastaava saa aikaan sen, että kirjoittamani viesti on onnistuttu ymmärtämään aivan väärin, joten liene parempi avata viestini sisältö kertaalleen, josko se sen jälkeen tulisi ymmärrettyä oikein:

Sen ei pitäisi vaikuttaa, ja kuten vaaleissa on nähty - sen äärimmäisen nationalistisen oikeiston eli Pravyi Sektorin kannatus on kuitenki hyvin pientä eikä Pravyi Sektorinkaan kannattajakunta yhteneväistä ole vaan se äärimmäisen nationalistinen siipi on sielläkin vähemmistössä ja huomattava osa kannattajista on tavallisia kansallismielisiä, jotka eivät mitenkään erityisesti natsismia sympatisoi (korkeintaan tuntevat vihaa venäläisyyttä kohtaan).

Mutta tavallaan @Johannes on oikeassa, koska selkeästi retoriikassa läntisessä Euroopassa on havaittavissa huolestuneisuus Ukrainan ääriaineksista ja äärioikeistosta ja sen fasismia sympatisoivista mielipiteistä ja tällä huolella (josta osa on varmasti aitoa mutta osa vaikuttaisi selkeällä tapaa perustuvat tarkoitushakuiseen toimintaan) on osaltaan saatu aikaan se, että on synnytetty epäilys Ukrainan tulevaisuudesta ja se maalaillaan kohtuullisen usein äärioikeistolaiseksi ja juutalaisvastaiseksi, mikä on sinänsä mielenkiintoinen näkökanta, koska toisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen osassa miehittäjiä (niin saksalaisia kuin puna-armeijaa) vastaan taistelleita ryhmiä oli jäseninä myös juutalaisia ja heihin suhtauduttiin tasaveroisina niin kauan kun jakoivat samat aatteet kansallismielisestä Ukrainasta.

Minusta lännestä pitäisi kuitenkin löytyä selkeästi enemmän ymmärrystä ja tiedostavuutta, ja pitäisi olla medialukutaitoa olemassa ja ymmärtää, että selkeällä tapaa osa "ukrainalaisesta fasismista" on herätetty henkiin tietoisesti ja maan rajojen ulkopuolella. Ja toisaalta osalla eurooppalaisista huolensa ilmaisseista tahoista ei taida olla puhtaat jauhot pussissa...

Suurempi huoli minusta on se, että pystyykö Ukraina kehittämään yhteiskuntaansa ja millaisin ehdoin ja millaisin uhrauksin. Ja toisaalta suuri epävarmuus kohdistuu siihen, että on olemassa oleva riski sille ettei tilanne juurikaan muutu Ukrainassa - yksi oligarkki vaihtui toiseen, joskin tässä kohdin on huomioitava se, että Venäjän rooli on hyvin suuri ja Venäjä toimillaan vaikeuttaa olennaisella tapaa Ukrainan hallinnon mahdollisuuksia kehittää yhteiskuntaa ja puuttua niihin selkeimpiin epäkohtiin eli korruptioon, vallan väärinkäyttöön, korruptoituneeseen oikeuslaitokseen, oligarkkien asemaan tms.


Eli jo hetimmiten viestini alussa tuon esille sen, että (euroopasta katsoen) sen äärimmäisen nationalistisen oikeiston eli Pravyi Sektorin kannatus on kuitenkin hyvin pientä (eli kyse ei ole mistään suurenluokan ongelmasta) ja että Pravyi Sektorissakin tämä äärimmäisin siipi/ryhmä on kuitenkin vähemmistössä ja huomattava osa kannattajista on tavallisia kansallismielisiä, jotka eivät mitenkään erityisesti natsismia sympatisoi.

Eli eikö tästä käy jo hyvin selkeästi esille se, että Pravyi Sektorin roolia on liioiteltu aivan olennaisella tapaa ja ettei Pravyi Sektor ole ehdottoman yhtenäinen ryhmittymä vaan siinäkin ne äärimmäisimmät mielipiteet ovat vähemmistössä, eli ei koko puolueen uhkaa on olennaisella tapaa liioiteltu ja kasvatettu. Ja miksi...

Ja sille emme mahda mitään, että tavallaan @Johannes on oikeassa - eurooppalainen media on nostanut erääksi uhkakuvaksi ukrainalaisen äärioikeiston ja sen fasistiset mielipiteet (jotka eivät ole niin merkittäviä kuin annetaan ymmärtää).

Ja se taas on itselleen valehtelemista, että leimaa kaikki eurooppalaiset mielipiteet ukrainalaisesta äärioikeistosta ja sen uhasta Kremlin maksamaksi - läntisessä euroopassa tupataan suhtautua hyvin herkästi äärinationalismiin etenkin jos siihen liittyy ripaus natsismia/fasismia.

Mutta kuten kirjoitin, osa on selkeällä tavalla tarkoitushakuista toimintaa eli nämä puheet äärioikeistosta ovat tarkoitushakuisia ja niitä on levitetty tarkoituksellisesti, jotta vaikutettaisi yleiseen mielipiteeseen Ukrainasta. Sitähän retoriikka Kiovan fasisteista on - disinformaatiota ja vaikuttamista! Ja myöhemmin vielä jatkoin "pitäisi olla medialukutaitoa olemassa ja ymmärtää, että selkeällä tapaa osa "ukrainalaisesta fasismista" on herätetty henkiin tietoisesti ja maan rajojen ulkopuolella. Ja toisaalta osalla eurooppalaisista huolensa ilmaisseista tahoista ei taida olla puhtaat jauhot pussissa..." - joka siis tarkoittaa sitä, että meidän pitäisi ymmärtää se, että osa tästä "ukrainalaisesta fasismista" on herätetty henkiin tietoisesti ja maan rajojen ulkopuolella - tästä voi päätellä, että missä ja kenen/keiden toimesta. Tietenkin lopun maininnan olisin voinut kirjoittaa selkokielellä kielikuvan käytön sijaan eli osalla "huolestuneista" ei taida olla puhtaat jauhot pussissa viittaa tietenkin siihen, että näillä huolestuneilla tahoilla on omat tarkoitusperänsä ja osaan Venäjä tavalla tai toisella vaikuttaa ja osaa masinoi.

Ja se on syytä muistaa ettei Eurooppa ole mikään yhtenäinen kollektiivi, suurin osa tiedostaa ne Ukrainan todelliset ongelmat (joita viestissäni luettelin ja joita en aio luetella uudelleen) mutta niiden lisäksi yksi jos toinen ryhmä tai kansalaistaho nostaa esille niitä omasta mielestään merkittäviä ongelmia, joista osa on todellisuudessa triviaaleja - kuten Pravyi Sektor eli kyse on marginaalista (joka toki sodan myötä on saanut kannatustaan merkittävämmän roolin). Osa toimii ideologisten vaikuttimien tähden ja sen vuoksi tuomitsee tietyt marginaaliset ryhmät Ukrainassa ja pitää niitä vaarallisina (eikä Venäjällä ole roolia näihin kaikkiin ryhmiin), osa on pragmaatikkoja ja osa taas selkeällä tavalla operoi Venäjän viitoittamalla tiellä.

***

Mitä tulee kansallistunteeseen tai siihen, että mieltääkö itsensä ukrainalaiseksi vai ei niin Ukrainan keski- ja länsiosissa on varmasti olennaisesti merkittävämmällä tavalla mielletty itsensä ukrainalaiseksi kansallisesta (vähemmistö)taustasta huolimatta mutta vastaavasti idässä - Donbassin alueella - on heitä jotka mieltävät itsensä edelleen ensisijaisesti kansallisuuden perusteella ja siellä on asunut venäläisiä, jotka ovat mieltäneet itsensä ensisijaisesti venäläisiksi ja vasta sen jälkeen Ukrainan venäläisiksi, eivätkä kaikki ole mieltäneet itseään vuosikymmenten alueella asumisesta huolimatta ukrainalaisiksi vaan venäläisyys on tavalla tai toisella ollut mukana kuviossa. Mutta nyt Venäjän toimesta asetelma on saatu kärjistettyä ja etnisten ryhmien välit ovat entisestään kiristyneet, kuten on nähty.

Ja yllä olevaa ei pidä ymmärtää väärin, se ei ole mikään syytös ketään kohtaan vaan toteamus, että osassa Ukrainaa on asunut vuosia ja jopa vuosikymmeniä ihmisiä, jotka eivät miellä itseään ukrainalaisiksi vaan esim. venäläisiksi. Olemassa olevasta ongelmasta se kertoo ja tietenkin siitä, että Venäjän on onnistunut käyttää hyväksi näitä integroitumattomia ihmisiä nostattaessaan alueelle "separatismia". Ja huomioidaan, tämä ryhmä ei alkujaan ole ollut suuren suuri kuten eri kyselyiden perusteella on voitu nähdä - kyseessä on muutaman prosentin luokkaa oleva osuus alueen väestöstä (keväällä 2014). Vaihteluväli kaikkiaan ehkäpä 3-7 % välillä. Tässä "hyväksikäyttämisessä" merkittävässä roolissa oli tietty Janukovitshin Alueiden puolue.

No mutta tämä tästä aiheesta - seuraavaksi leffan pariin.

vlad.
 
Kannatan lämpimästi Venäjän hajoamista, seikka vahvistaisi Suomen suvereniteettia, meillä ei olisi Suomen palauttamisesta haaveilevaa maata naapurimaana. Me voimme sanoa Kremlille, että jos te kiusaatte meitä me kerrotaan Ruotsin kuninkaalle. Kääntöpuolena Venäjän hajoamisessa voisi olla se, että saisimme anarkian rajanaapuriksi. Luulen nimittäin, että Venäjä voi olla täynnä Venäjän hajoamisesta suivaantuneita ihmisiä, jotka eivät ainakaan halua, että Venäjän hajoamisella olisi onnellinen lopputulema, kun keskusvalta katosi ja alueet saivat enemmän valtaa. Vähän niin kuin Irakissa kaikki mätä nousi pintaan, kun vahva johtaja katos
Ei se hajoa..vaan tulee Neuvostoliitto2. Rautaesiriippu jo alkanut.
 
Viimeksi muokattu:
Ei se hajoa..vasn tulee Neuvostoliitto2. Rautaesiriippu jo alkanut.

Monet ovat sitä mieltä, että Venäjä tulee hajoamaan omaan mahdottomuuteensa ja siinä ne ovat ihan varmasti täysin oikeassa. Venäjä hajoaa omaan mahdottomuuteensa aina kun on tarpeeksi pitkään hölmöilyt :D Mutta se menee pitkissä sykleissä ja ennen hajoamista ehtii tapahtumaan vaikka mitä, sekä Venäjälle että sen naapureille.

Rautaesirippu on laskeutumassa ja Neuvostoliitto 2.0 syntymässä. Sitä ei vielä pirukaan tiedä millainen tämä versio tulee olemaan. Siinä on paljon vanhaa ja paljon uutta. Alkaa näyttämään siltä että Ukraina pääsee tällä kertaa karkuun, kun Suomi on taas kerran tipahtamassa idän ja lännen väliin, siitä on jo ensimmäiset merkit ilmassa.

Elämme mielenkiintoisia ja vaarallisia aikoja.

2015-02-16-danzcolorplus6262.jpg
 
Tosiaan jos tuo meno jatkuu tuolla naapurissa niin aika tod.näk on että hajoaa, se kuinka nopeasti onkin toinen juttu.
Tosin itse jos olisin päättämässä niin kyllä tekisin pikaisen puolustusbudjetin korotuksen suomessa.
 
Ei se hajoa..vasn tulee Neuvostoliitto2. Rautaesiriippu jo alkanut.

Markkinatalous avasi venäläisille markettien runsaat tavarahyllyt, toisaalta markkinatalous avasi myös keinon vaikuttaa Venäjän talouteen markkinatalouden kautta. Ratkaisu ei varmaankaan kuitenkaan ole palaaminen neuvostotalouteen ja pula-aikaan. Venäläiset varmaankin muistavat vielä jonot. Luulen, että venäläiset ovat saaneet maistaa markkinataloutta ja vapautta ja eivät varmaankaan ole valmiita palaamaan stalinistiseen kurinpitoon.

Se on selvää, että jos Kreml alkaa oikeasti kuvitella, että Venäjää yritetään hajottaa niin se reagoi siihen kiristämällä kuria, joka tietysti tätä kautta vie Venäjää Neuvostoliiton ja ehkä ulkomaita vastaan suunnatun ja kansaa eristävän rautaesiripunkin suuntaan, kun Kremlin pitää katkoa tukea separatismille. Kaikki ääritoimet ovat kuitenkin haitallisia vakaudelle koska ne koetaan provokatiivisina. Ääritoimet, jos mitkä lietsovat levottomuuksia ja mellakoita ja mielenosoituksia.

Ongelma on oikeastaan vain Putin, jonka erikoisala on tiettävästi mediaoperaatiot, tai en nyt oikeastaan tiedä mikä se agentti se Putin oikeasti oli. Joka tapauksessa Venäjällä on media, joka tuuttaa koko ajan tunnista toiseen feikki-uutisia muka-tapahtumista. Niillä uutisilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Venäjän röyhkeä sekaantuminen entisten neuvostotasavaltojen asioihin esitetään neuvostotasavalloissa riehuvien levottomuuksien kriisinhallintana vaikka todellisuudessa Venäjä on keskeinen tekijä niiden levottomuuksien lietsomisessa ja ylläpitämisessä. Tulee jotenkin mieleen George Orwellin kirja 1984. Tämä Jeltsinin poistaminen vallasta oli varmaankin eläinten vallankumous. Jeltsin oli hyvä possu lumipallo ja Putin rautainen Napoleon. Kyllähän Venäjällä on jo totalitarismin ensimmäinen asia: asiat yksinkertaisesti ja vakuuttavan näköisesti selittävä tiedotusväline. Linja on, että me valehtelemme teille ja te tiedätte, että me valehtelemme teille, mutta te uskotte sen oman turvallisuutenne vuoksi.

Luulen, että kuta enemmän Venäjän taloutta puristetaan sen pitemmälle Venäjä menee totalitarismissa. Kun kansalta loppuu rahat, loppuu yhteiskuntarauha, johon Kreml varmaankin reagoi äärimmäisellä tavalla ajattamalla tankit kaduille. Kreml on nähnyt niin paljon imperiumien hajoamisia ja diktaattoreiden kaatumisia, että sillä on aivan varmasti takataskussa tehokeinoja näitä vastaan. Tosin ei ne tehokeinot ole ennenkään auttaneet saatikka palauttaneet tilanteita ennalleen. Jos minä saisin päättää niin Venäjä alkaisi kunnioittamaan naapurimaiden suvereniteettia ja ryhtyisi kehittämään maataan demokratian ja markkinatalouden opeilla.
 
Viimeksi muokattu:
tta tavallaan @Johannes on oikeassa, koska selkeästi retoriikassa läntisessä Euroopassa on havaittavissa huolestuneisuus Ukrainan ääriaineksista ja äärioikeistosta ja sen fasismia sympatisoivista mielipiteistä ja tällä huolella (josta osa on varmasti aitoa mutta osa vaikuttaisi selkeällä tapaa perustuvat tarkoitushakuiseen toimintaan) on osaltaan saatu aikaan se, että on synnytetty epäilys Ukrainan tulevaisuudesta ja se maalaillaan kohtuullisen usein äärioikeistolaiseksi ja juutalaisvastaiseksi,

Tämä johtopäätös perustuu ihan väärille tiedolle lännestä, länsimaissa kun on lehdistön ja mielipiteen vapaus siitä johtuen täältä löytyykin mielipide, lehti, televisio ohjelma joka lähtöön ja kaikenlaisia mielipiteitä, todellinen vaikeus onkin mikä näiden juttujen painoarvo oikeastaan on, salaliittoteorioitakin löytyy joka lähtöön.

Venäjän kannalta onkin helppo löytää lännestä aina sopiva mielipide tukemaan heidän kantaansa ja Venäjän propagandalle Ukrainasta löytyy sopiva mielipide ja läntinen lähde.

Venäjän propagandassa toistuu Banderalaiset sekin asia ei monellekkaan Suomalaiselle avaudu tai ainakaan ei tuon nimen takana oleva mies tai hänen historiansa ole edes tuttu jolloin onkin helppo vakuutta että kyseessä on jotain todella pahaa ja Venäjä ei varmasti kerro että he itse murhasivat hänet Länsi Saksan maaperällä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Stepan_Bandera

Tämä vain yhtenä esimerkkinä miksi kannattaa Ukraina uutisoinnissa olla todella tarkkana ja terve epäilys aina mielessä koska uutinen joka näytää olevan lähtöisin lännestä onkin idän peruja.
 
Se on selvää, että jos Kreml alkaa oikeasti kuvitella, että Venäjää yritetään hajottaa niin se reagoi siihen kiristämällä kuria, joka tietysti tätä kautta vie Venäjää Neuvostoliiton ja ehkä ulkomaita vastaan suunnatun ja kansaa eristävän rautaesiripunkin suuntaan, kun Kremlin pitää katkoa tukea separatismille. Kaikki ääritoimet ovat kuitenkin haitallisia vakaudelle koska ne koetaan provokatiivisina. Ääritoimet, jos mitkä lietsovat levottomuuksia ja mellakoita ja mielenosoituksia.
En jaksa uskoa että se hajoa, jos hajoamisella tarkoitetaan hajoaminen eri valtioksi, Vladivostokissa muistaakseni Putinin kannatus oli jopa korkeampi kuin Moskovassa. NL2:ssa tulee olemaan vaikeinta älymistölle ja järkeville ihmisille, muu lauma tulee hurramaan "miten ihan olla turvassa lännen homoilta-pedofiileilta ja fasisteilta".

Venäjä on kuitenkin omavarainen maa, jotain taloutta ne tulevat pyörittämään kuitenkin, vaikka olivat kuin eristyksessä, se kaasu ja öljy jota ne eivät myy enää, ne laittavat oman teollisuuteen, jotain tulevat valmistamaankin, tulevat hakemaan makkaraa Moskovasta silloin tällöin. Rupeavat valmistamaan vaikka kortsuja, kun nyt ovat kieltäneet niidenkin tuonnin :D
17dSA+

Tämä on vuodelta 1955

1jcBG+

Tässä on tapahtunut huima tuotekehitys - vuosikin 1984 :D mutta tehdäs pysyi samana - Bakovskij kumitehdas, tuon mukaan valmistus eka kuvassa oli itse Lawrenti Berian hyväksymä, täällä sitä kutsuttiin "tuote nro 2", koska tuote nro 1 oli kuitenkin kaasunaamari.
http://savok.name/316-prezervativ.html
Joskus sitä kortsua joku onnistunut jopa käyttämäänkin, ainakin näin lukee kommenteissa.



Kaupat pysyy tyhjänä elintarvikkeista, mutta big deal, v.91 ja sitä ennen ne olivat aina tyhjät ja mitä tapahtui? Ei mitään. Joskus 60 luvulla opiskeluajoistaan vanhempi väki kertonut: elettiin niin köyhänä, ettei monilla ollut sukkiakaan, yksi valkoinen paita jos oli jollakin, niin se oli jatkuvasti lainassa - valokuvia varten, treffeja, häitä, syöty mitä syöty, jos syöty, usein oltu myös nälissä, eletty paljon-paljon huonommin kuin nyt, siellä on nähtyy äärimmäistä köyhyyttä..

Tietenkin kaikki voi tapahtua, NLkin hajosi, vaikkei kukaan uskonut, ei siihen tarvita kun joukko aktiivisia ja rehellisia ihmisiä, sellaisia kun esim. Saakashvili Georgiassa, sellaisia jotka tekevät PYYDETTÖMÄSTI hyvää, luulisi että 140 miljoonasta löytysi muutama tuhatta sellaisiä..sekin riittäisi. Tärkein laittaa poikki Kremlin propagandaa, poikki sitä tilausvalheiden tulva, kertoa ihmisille totuus että heitä on hujattu, heille on valehdeltu, että öljy- ja kaasu miljarditulojen maassa ihmiset voisi elää paaljon paremmin, loisto infrassa, hyvissä asunnoissa, ilmaisen terveydenhuollon kanssa, koulutuksen ja parhan sellaisen, ja ihmisarvoiset eläkkeet, eikä 7000 ruplan. Kyllä jos joku kertoisi heille miten paljon heiltä varastettu ja varsinkin Putinin hallituksen aikana, kyllä uskon että tämäkin kansa voi suuttua Kremlin rikollisille ja repiä ne kappaleiksi. Tämä skenaario olisi paras kaikille - demokraattinen Venäjä jonka kanssa kaikkien hyvä olla.

Aahh, haaveilla saa...
 
Leikki leikkinä, mutta en minä tähän usko ollenkaan...

Juusto jyrätään ja siirretään sitä varten kaivettuun kuoppaan.


Jos se ei mene Moskovan ja Pietarin markkinoile tuorejuustona, niin sitten se on homejuustoa.

Pallo on pallo ja juusto on juustoa :D

AP483561382884-putin-blatter-deal-fifa-world-cup-625.jpg
 
Markkinatalous avasi venäläisille markettien runsaat tavarahyllyt, toisaalta markkinatalous avasi myös keinon vaikuttaa Venäjän talouteen markkinatalouden kautta. Ratkaisu ei varmaankaan kuitenkaan ole palaaminen neuvostotalouteen ja pula-aikaan. Venäläiset varmaankin muistavat vielä jonot. Luulen, että venäläiset ovat saaneet maistaa markkinataloutta ja vapautta ja eivät varmaankaan ole valmiita palaamaan stalinistiseen kurinpitoon.
.

Vielä parinkymmenen vuoden jälkeen kommunismin ajoista, suuri osa Venäjästä on jäänyt paitsi markkinatalouden ihanuuksista. Toki suurimmissa läntisissä kaupungeissa kansa on päässyt hieman nautiskelemaan Venäjän oloissa osin kyseenalaisistakin länsimaisista uutuuksista.

Maaseudulla eletään varsin samanlaisesti kuin ennenkin. Kansalaiset ovat varsin omavaraisia eivätkä varmasti kuole nälkään vaikka Putinin keskushallinto kärsisi minkälaisen konkurssin tahansa. Sen mitä olen saanut kuulla Venäjän oloista, niin juuri maalla ja maaseudun keskuksissa monet muistelevat vieläkin Neuvostoliiton hallintoa ihan hyvinä aikoina. Ja, toisaalta saattaa olla niinkin että samat ihmiset ovat nykyisellään kaikkein innokkaimpia Putinin kannattajia.

Putinin kohtalo ja Venäjän politiikan suunta tulevaisuudessa ratkeaa kuitenkin suurissa kaupungeissa. En jaksa uskoa että siellä palattaisiin NL:n aikaiseen totalitarismiin. Talouden romahtaessa myös Putinin diktatuuri tulee kokemaan tappion. Kenties jopa nopeammin kuin monet uskovatkaan. Armeija tuskin ottaa minkäänlaista ratkaisijan roolia sisäpolitiikassa vaan kenraalit seurailevat niitä valtaan nousevia poliittísia voimia jotka takaavat parhaiten rauhallisten olojen jatkumisen Venäjällä.

Jotta Venäjä pääsisi palaamaan normaaleihin suhteisiin ulkomaiden kanssa tarvitaan poliittinen ratkaisu Krimin ja Itä-Ukrainan tilanteeseen. Samalla saanee ratkaisunsa myös muiden, tällä hetkellä Venäjän armeijan miehittämien, rajaseutujen tilanne. Nämä asiat tulevat olemaan ensimmäisenä esillä Putinin jälkeisten johtajien kanssa käytävissä neuvotteluissa. Eikä niihin kysymyksiin ole olemassa muita vaihtoehtoja kuin kansainvälisten sopimusten ja lakien noudattamiseen/kunnioittamiseen pitäytyvä ratkaisu.

Sitä odotellessa on mukava kävelyttää koiraa ja katsella loppukesän maisemia..mitä todennäköisimmin viimeistään parin-kolmen vuoden päästä tullaan näkemän ratkaisuja.
 
Poistettu muutama viesti ketjua pidentävää joutavaa lätinää.

Sovitaan näin...tyhmyyden kanssa ei voi tapella :D

Jos sinulla on edes jonkinlaiset pallit, niin nyt olisi tosi hyvä tilaisuus antaa elinikäiset bannit.

Oli niin tai näin, nyt lähden ihan oikeasti...

NÄKEMIIN!

Geronimo ja Bushmaster...teitä tulee vähän ikävä...


ja Maidan on OK :)

 
Olet oikeassa Vonka mutta Geronimo osui nyt "napakympiin" kommentillaan Johanneksen kirjoittelun "suunnasta".

On käsittämätöntä että tällä saitilla, jossa on "asiantuntijoita" , joiden pitäisi tunnistaa sellaiset postaukset joiden on tarkoitus hämärryttää Venäjän todelliset toimet ect jotenkin hyväksyttävämpään suuntaan ja tätä ei ole muka huomattu?

Yksi kysymys arvon saittilaisille ... "Millainen propaganda on parasta?"

Vastaan kuitenkin tähän samantien "se sellaista johon voi uskoa, kannattaa ja jota voi tukea"

Hello Ladies I'm back,

Tämän palstan dynamiikka on todella mielenkiintoinen. Jos heitän kommentin siitä, että mitään suurta tankkitaistelua WWII -tyyliin ei tule, osaa henkilöistä alkaa suorastaan närästämään.

Jos heitän kommentin siihen, että ei se Ukrainakaan nyt niin puhtoinen poika tässä kriisissä ole, vastassa on suorastaan huutoa.

Ja jos heitän linkin videoon, jossa on epämääräistä toimintaa identifitioitunuta Ukrainan puolelle, seurauksena on lähinnä jahti.

Jännää.

@Bushmaster valitettavasti minun pitää todeta, että jos kutsut tätä napakympiksi, seuraavassa hirvijahdissa ja sen peijaisissa sinulle ei palkintoja heru. Käsitääkseni maanpuolustus.net ei ole mikään Marttakerho, jossa kaikki nyökyttelevät sille ainoalle ja oikealle asialle. Ainakaan sellaista viitettä mihinkään poikakerhoon en äkkiseltään löytänyt info sivuilta.

Jos näin, omasta mielestäni, koska elämme osaa demokraattista ja parlamenttaarista yhteiskuntaa nimeltä Suomi, koen omaksi oikeudekseni tuoda asiota esille juuri siltä kannalta kuin itse haluan. Se on parlamenttaarisen demokratian etu. Kaikki ne, jotka ajattelevat asiasta toisin, voivat matkustaa itään ja hakea kansalaisuutta joko Venäjältä tai Kiinasta. Tai jos välilasku on Intiassa niin sitten sieltä. (maailman parasta currya muuten, joka siitä pitää)

Yhteistön Jäsenet @Bushmaster, @Geronimo ja voivat aivan vapaasti matkustaa esimerkiksi Lontoosen, Pariisiin tai New York:iin ja osallistua keskusteluihin, mitkä siellä ovat ihan torilla satojen vuosien perinteiden mukaisesti käynnissä. Tässä muutama esimerkki, jotka löytyy pelkästään Googlea käyttämällä minuutissa:

Kanada:
http://news.nationalpost.com/news/w...n-ukraine-with-training-mission-starting-soon
” The amendments, passed unanimously by members of both parties, blocks “the training of the Ukrainian neo-Nazi paramilitary militia Azov Battalion,” Conyers’ office noted.”

http://www.thecanadianpress.com/eng...EY2008111303&newsitemid=33627435&languageid=1
” Ukraine's ultra-nationalist Azov regiment is nothing more than "small number of bad apples" who should not be allowed to define the embattled eastern European country's image, Defence Minister Jason Kenney said Friday.”

UK:
http://www.telegraph.co.uk/news/wor...brigade-fighting-pro-Russian-separatists.html
” Ukraine crisis: the neo-Nazi brigade fighting pro-Russian separatists”



http://www.theguardian.com/world/2014/sep/10/azov-far-right-fighters-ukraine-neo-nazis
” Azov fighters are Ukraine's greatest weapon and may be its greatest threat”

http://www.bbc.com/news/world-europe-28951324
” Here we look at some of the foreign fighters by country of origin, in a phenomenon which, in a small way, mirrors that of young Muslims from Britain and other parts of Europe travelling to the Middle East to fight in its wars.”

Niin sanotut itsenäiset:
https://consortiumnews.com/2014/09/15/ukraines-romantic-nazi-storm-troopers/
” Ukraine’s ‘Romantic’ Nazi Storm Troopers”

Ruotsi:
http://www.thelocal.se/20140730/swedish-neo-nazis-threaten-ukraine-democracy
” Swedish neo-Nazis join fight in Ukraine”

Irlanti
http://www.irishtimes.com/news/world/europe/foreigners-join-far-right-militias-in-ukraine-s-fight-against-rebels-1.1868779
” Foreigners join far-right militias in Ukraine’s fight against rebels”

Paljon kehuttu Vice news:
https://news.vice.com/video/russian-roulette-dispatch-76
The Azov Battalion is a volunteer militia based in Mariupol, Ukraine that is allegedly linked to neo-Nazism.


Näitä on loputon ketju jokaisesta EU maasta ja USA:sta, jos vaan jaksaa kahlata Googlea läpi.

Pointti ei ole yksityiskohdissa. Eikä siinä yksittäisessä videossa, jonka liitin pari päivää sitten. Pointti on siinä, että Ukraina ei todellakaan tee mitään julkisuuskuvansa suhteen. Kuka tahansa, joka vaivautuu lukemaan länsivaltojen uutisia, hetkessä toteaa, että vastassa on kaksi diktatuuria. Venäjän Putin ja Ukrainan Poroshenko. Ja tässä pelissä Ukraina on se, joka häviää pelin. Ja tämä kuva on tuskin se, minkä Ukrainan kansa haluaa olevan totuus.

Euroopassa arvostetaan demokratiaa. Eurooppa tekee rauhan Ukrainaan. Ukraina ei tätä korttia missään määrin näytä pelaavan. On todennöistä. että ennenkuin pyssyt vaikenevat Ukrainan alueella Putin, mutta myöskin Ukrainan hallinto vaihtuu.

Johannes
 
hyvä @Johannes On paha enään kommentoida kun Moden tuomio on tullut ja lisä tuomioita tulee jos jatkamme, eikä siitä ole mitään hyötyäkään kun ne häviää kyberavaruuteen.
Jatketaan vääntöä muista asioista.

Tuo lätinä tai "Maidanin isku" -höpinä evät olleet jotain ansiokasta ja eteen päin vievää. Tämä ketju oli hyvä kerran ja täällä oli selkeitä juttuja ja tapahtumia. Olimme Krimin aikaan tapahtumien kulussa edellä suomalaista ja kansainvälistäkin mediaa - ja paljon. Henkilökohtaisuuksiin ei pidä mennä, ja uhkauksiksi tulkittavia viestejä ei ole hyvä kylvää myöskään.

Yksinkertaista.

Jatkakaa Palaute-osiossa mieluimmin.
 
Viimeksi muokattu:
Jos näin, omasta mielestäni, koska elämme osaa demokraattista ja parlamenttaarista yhteiskuntaa nimeltä Suomi, koen omaksi oikeudekseni tuoda asiota esille juuri siltä kannalta kuin itse haluan.

Terveisiä vapaasta lännestä vehreiden puistojen siimeksestä "riista-lihapatojen" ääreltä (ei näitä toreiksi ainakaa vielä ole muutettu) tavaritsh @Johannekselle "sinne jonnekin"

Niin minä kuin muutkin asia näin koetaan joten pitäis olla selvä että kommenttia "lausunnoistasi" varmasti tulee....

Mutta kuten modet ovat todenneet jatkuu tämä aihe muulla säikeellä jos tarvetta on eikä täällä...
 
Viimeksi muokattu:
Sovitaan näin...tyhmyyden kanssa ei voi tapella :D

Jos sinulla on edes jonkinlaiset pallit, niin nyt olisi tosi hyvä tilaisuus antaa elinikäiset bannit.

Oli niin tai näin, nyt lähden ihan oikeasti...

NÄKEMIIN!

Geronimo ja Bushmaster...teitä tulee vähän ikävä...


ja Maidan on OK :)

Älä nyt hyvä mies lähde muista että kun Jesse oli kolmepäivää livohkassa ja kun tuli takaisin oli kovempi ja suositumpi hemmo kuin ennen lähtöään:solthum:
 
Joo. Tämä Ukraina-vitja on pitkä ja varsin ansiokaskin, koetellaan pysyä varmoin ja ennennäkemättömän tarkoin ottein itse asiassa.

Se on ymmärrettävää, että hetkittäin kuohuu yli mutta keskustelun kannalta olisi toivottavaa, että muistaisimme sen, että asiat riitelevät eivät ihmiset.

Räikeimpiä ja selkeimpiä trolleja ja putinisteja lukuunottamatta eroavaisuudet suhtautumisessa kriisiin johtuvat suurimmalta osin eroista katsontakannoissa ja siitä muodostuvassa tavassa tarkastella asioita, josta seuraa se, että Ukrainan kritisoiminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että "syö Putinin kädestä" - tausta, kulttuuriyhteisö, ammatti/työ ja kontaktit vaikuttavat siihen millä tavalla asetelman Ukrainassa näkee, puhumattakaan sitten siitä jos ei ole suurempaa intressiä kumpaankaan suuntaan eli on ns. tarkkailija. Ja vastaavasti voimakas tunneside muuttaa suhtautumista olennaisella tapaa.

Hetkittäin olen miettinyt sitä, että keskustelua saattaisi helpottaa se, että keskustelu hajoitettaisi kahtia - tässä vitjassa pysyteltäisi selkeästi sotaan ja sodankäyntiin liittyvissä asioissa ja toisessa vitjassa ryhdyttäisi ruotimaan Ukrainan yhteiskunnallista asemaa ja siihen liittyviä teemoja ja tekijöitä sisä- ja ulkopolitiikkaa huomioimatta, jolloin tässä yhteiskunnallisessa vitjassa keskustelu olisi sikäli vapaampaa, että mukaan mahtuisivat paremmin vain hatarasti Ukrainaan liittyvät keskustelun harhapolut ja yhteiskunnalliset teemat ja tekijät, jotka kokonaisuuden kannalta ovat marginaalissa. Mutta pelkäänpä ettei tällainen keskustelun jakaminen pidemmän päälle auta, koska mihin vetää sen rajan mikä liittyy sodankäyntiin ja mikä ei - onko Azovin taustan ruotiminen sodankäyntiin liittyvä tekijä vaiko ei. (Minusta ei).

***

Kirjoitan vielä lyhyelti uusnatsismista (neo-nazeista) eli olen tutustunut pintaa syvemmältä aiheeseen, ja Ukrainan äärioikeistolaisista ja uusnatsistisista liikkeistä puhuttaessa on tietenkin muistettava se, että paikallisesti ne ovat marginaalissa, mutta Suomessa, puhumattakaan Itä-Eurooppasta, ei välttämättä ymmärretä sitä kuinka jyrkästi osassa länsimaita suhtaudutaan natsismin eri ilmenemismuotoihin ja siihen, että veljeilee syystä tai toisesta näihin piireihin kuuluvien henkilöiden kanssa. Etenkin EU:n johtajavaltiossa Saksassa suhtautuminen on muuttunut vuosi vuodelta entistäkin tiukemmaksi ja tiukemmaksi, viimeksi eilen YLE uutisoi Saksassa otettavan käyttöön nollatoleranssi viharikoksille ja taustalla on suurelta osin uusnatsien tekemät murhat tämän vuosituhannen puolella (ns. Döner-murhat).

Eli olisi syytä tiedostaa tämä suhtautuminen ja muistaa, että se voi vaikuttaa suhtautumiseen ja vaikuttaa harjoitettuun politiikkaan Ukrainan kohdalla, etenkin kun Ukraina maana ei ole todella merkityksellisessä roolissa EU:lle, jolloin siellä harjoitettua toimintaa (hallinto, kansalaisoikeudet, korruptio, ääriliikkeet tms.) suhtaudutaan aivan toisella tapaa mitä vastaaviin ilmiöihin esim. Venäjällä. Tässä reaalipolitiikka ratkaisee paljon. Ja etenkin Saksassa hallinnon suorittamaan veljeilyyn (olipa perimmäinen syy mikä tahansa) suhtaudutaan toisinaan hyvinkin vainoharhaisesti ja tässä kohdin on nähtävillä merkittävä ero esim. juuri Itä-Euroopan maiden välillä, jossa osassa maita kommunismi on (tai on ollut) samassa asemassa mitä lännessä on uusnatsismi/natsismi.

Entisessä neuvostoblokissa natsismi/fasismi demonisoitiin, mutta sitä ei välttämättä käyty ilmiönä läpi ja ruodittu syvällisesti, eikä tietenkään voitu tehdä, koska seuraava askel olisi voinut olla se, että olisi jouduttu ottamaan kantaa kommunismiin ja käsittelemään se samalla yhtenevällä tavalla. Eikä Neuvostoliiton otteen höltymisen ja hajoamisen jälkeen Itä-Euroopan maissa käsitelty oikeastaan muuta kuin kommunismin tekemät rikokset, kolmannen valtakunnan vaikutus sivuutettiin kovin pikaisesti, josta seurasi se, ettei kyseistä aikaa ja toimia välttämättä edes tuomittu kunnolla ja niinpä pesän perkaamattomuus sai aikaan sen, että monessa maassa kansallismielisten voimien lipeille kehittyi erilaisia fasistisia ryhmittymiä. Ja näin on käynyt myös Venäjällä. Ja tästä asioiden läpikäymättömyydestä johtuu osaltaan se, että Itä-Euroopassa liikettä ei pidetä niin tuomittavana eikä sen kanssa toimivia tuomita samalla tapaa mitä lännessä (osassa länsimaita). Ja Ukrainan kohdalla tämä nähdään siten, että osassa länsimaita (osa poliitikoista ja kansalaisjärjestöistä että mediasta) on huolissaan veljeilystä erilaisten ääriryhmien kanssa, eikä lännessä ymmärretä erilaisesta taustasta johtuen roolien erilaisuutta, eikä lännessä välttämättä osata nähdä pakonsanelemaa yhteistyötä niin pakollisena mitä se todellisuudessa on.

Suomessa uusnatsismi on ollut niin marginaalissa ettei vastaavaa ilmiötä mitä lännessä on kehittynyt ole päässyt kehittymään ja Suomessa, leimallisesti, uusnatsismi on mielletty syrjäytyneiden, epäonnistuneiden, kapinoivien nuorten miesten liikkeeksi, joka ei ole konkreettinen uhka. Tästä ja toisen maailmansodan välillisestä historiasta voi johtua osaltaan se ettei Suomessa Ukrainan harjoittamaa yhteistyötä vapaaehtoispataljoonien kanssa pidetä niin ongelmallisena, ne voidaan mieltää ja varmaan mielletäänkin monella tapaa suojeluskuntaan - mitä etenkään Saksassa ei tehdä.

vlad.
 
Back
Top