Ukrainan konflikti/sota

Ukraina saa väkilukunsa ja kokonsa myötä aseman Euroopan suurvaltojen joukossa, kun se nousee jaloilleen. Ukraina kyllä tulee tekemään tämän tavoitteensa saavuttamisen eteen uudistukset mitä pitää tehdä.
 
Viimeksi muokattu:
Kaikkitännemullenyteikäheti..

Uskon kyllä, että monien mielestä Ukrainan systeemien uusiminen sekä korruption kitkeminen on aivan liian hidasta. Olen itsekin sensuuntaista mieltä.

Toisaalta täytyy kyllä hämmästellä, että joillakuilla tuntuu olevan varsin ruusuisia kuvitelmia syvästi juurtuneen korruption vähentämisestä edes auttavasti alle sukupolvessa tai parissa tai muutamassa vaalikaudessa.

Demokratia (saati sen synty) on hidasta, todella hidasta. Tämä on sen heikkous. Tämä on enenevässä määrin myös Ukrainan heikkous ja aivan takuulla myös Venäjän käsikassara.

edit. typotypo

Totta kai muutos on liian hidas. Sitä se on aina, kuuluu homman luonteeseen. Demokratiaan liittyvien oikeusvaltion ja kansalaisyhteiskunnan luominen ei onnistu hallinnollisella päätöksellä tai taikasauvan heilautuksella, ne pitää kasvattaa. Jenkit kuvittelivat muuttavansa asevoimin Irakin demokratiaksi ja kuinkas sitten kävikään? Muutos voidaan kyllä saada aikaiseksi nopeastikin väkivaltaisella vallankumouksella, mutta ne eivät kumoa valtaa vaan vallanpitäjiä ja niiden jälkeen valtatyhjiön tuppaavat täyttämään kaikkein häikäilemättömimmät porukat joilla on homma tehokkaasti organisoitunutta eikä väkivallan käyttöön tunneta estoja. Yksi roistosakki korvaantuu toisella.

Ukrainassa demokratian siemen on mielestäni päässyt kaikesta huolimatta itämään ja juurtumaan niin syvään ettei sen juuriltaan kitkeminen enää Venäjän mallin mukaan onnistu. Kansa on jo suunnannut odotuksensa Eurooppaan ja Putin on kussut omiin muroihinsa pilaamalla Venäjän ja venäläisten maineen ukrainalaisten enemmistön silmissä sukupolvien ajaksi. Jatkossa tulemme näkemään miten vanhan kaartin ulkopuolelta nousee uusia, kansan riveistä kumpuavia poliittisia voimia ja poliitikkoja.

Oli Ukrainan johdossa kuka hyvänsä, Venäjän tai Valko-Venäjän mallin mukaisen autoritäärisen diktatuurin luominen on käytännössä mahdotonta. Maa on täysin riippuvainen suhteistaan eurooppalaisiin naapureihinsa sekä läntisiin suurvaltoihin. Diktatuurin rakentaminen onnistuisi ainoastaan Venäjän massiivisella tuella ja tämä taas johtaisi sisällissotaan jonka venäjämieliset häviäisivät kaikissa mahdollisissa skenaarioissa. Edes venäjan armeijan suorittama miehitys ei pystyisi pitämään diktaattoria vallassa.

Kehitys on kirotun hidasta mutta sitä tapahtuu. En usko ukrainalaisten oligarkienkaan olevan tietämättömiä siitä että tuulen suunta on pysyväti muuttunut joten eivätköhän hekin sopeudu tilanteeseen ja säätävät toimintatapansa uuden , syntymässä olevan pelikentän asettamien reunaehtojen mukaisiksi. Näin on tapahtunut muuallakin.
 
se sitten niistä EU:n Venäjä talouspakotteista Ukrainan kriisiä selvittämään...tää on niin tätä...:confused:

http://maanpuolustus.net/threads/uusi-suurputki-suomen-talousvesille.4693/#post-268295

Uusi suurputki Suomen talousvesille

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091920378311_uu.shtml



LUE MYÖS
Näkökulma: Merkel suomettui

Venäjän kaasumonopoli Gazprom sekä viisi suurta länsieurooppalaista energiayhtiötä hakevat Suomelta lupaa aloittaa merenpohjan tutkimukset Suomen talousvesialueella. Yhtiöt aikovat rakentaa uuden suuren maakaasuputken.

Yhtiöt odottavat, että valtioneuvosto myöntää tutkimusluvan nopeasti jo ennen kuin Suomenlahti jäätyy. Yhtiöt myös vaativat, että ne saavat aloittaa meren tutkimisen heti luvan saatuaan ilman, että mahdolliset valitukset viivyttävät tutkijoita.

Toimeen tartutaan siis rivakasti. Muste ei ehtinyt kauan kuivua siitä, kun energiayhtiöt allekirjoittavat sitovan ja laillisesti velvoittavan osakassopimuksen Itämeren toisesta kaasuputkilinjastosta Nord Stream 2:sta.

Venäjän Vladivostokissa kaksi viikkoa sitten yhtiöt päättivät, että ne kaksinkertaistavat Itämeren putkikaasukapasiteetin. Viipurin seudulta Saksan Greifswaldiin kulkeva uusi putkistopari kasvattaa valmistuttuaan 2019 Itämeren kaasuputkiprojektin pituutensa ja välityskapasiteetin osalta maailman suurimmaksi.

Suomi ei tulppaa

Uuden kaasuputken rakentaminen on ollut vireillä jo muutaman vuoden, mutta Euroopan taantuma on pitänyt hankkeen tiukasti jäissä. Todennäköisesti myös Ukrainan sota on häirinnyt päättäjiä.

Nyt kuitenkin kaikki näyttää selvältä, jos Suomi antaa ensin tutkimusluvan ja myöhemmin luvan siihen, että yhtiöt saavat rakentaa putken osin Suomen talousvyöhykkeelle Suomenlahdella.

Energia-asiantuntija Tuomo Summanen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta arvelee, että luvitus etenee Suomen osalta normaalisti.

- Kun Saksan hallitus on näyttänyt vihreää valoa omille yrityksilleen, niin luulen, ettei täällä ryhdytä tulpaksi, Summanen sanoo.

Suomi on jo kertaalleen myöntänyt tutkimusluvan. Tämä tapahtui vuonna 2013, mutta lupa jäi käyttämättä eikä tutkimuksia tuolloin aloitettu. Tällä kerralla tilanne on poliittisesti paljon arempi, koska unionin ja Venäjän suhteet ovat aallonpohjassa.

Ukrainan pääministeri Arseni Jantsenjuk on lytännyt uuden putken sanoen sitä "anti-ukrainalaiseksi". Unionimaat Puola, Tšekki ja Slovakia ovat niin ikään arvostelleet hanketta kipakasti. Maat eivät todennäköisesti silti aio jarruttaa rakentamista, sillä niiden poliittiset rahkeet eivät siihen riitä jos vaikka tahtoakin olisi.

Valmistuttuaan uusi putkisto varmistaa, ettei Venäjän tarvitse enää käyttää näiden maiden putkistoja myydessään kaasua länteen. Venäjä voi viedä kaiken Länsi-Euroopan kaasun Itämeren reittiä.


Vipinää kinttuihin. Uuden kaasuputken osakkaat hoputtavat Suomen hallitusta. Gazprom ja sen eurooppalaiset kumppanit haluavat aloittaa Suomen talousvesien tutkimisen jo marras-joulukuussa tänä vuonna. Kuva on yhtiöiden tutkimuslupahakemuksesta, jonka ne toimittivat suomalaisen asianajajan välityksellä työ- ja elinkeinoministeriöön viikko sitten.

Merkeliltä lupa

Lupahakemuksen mukaan määräysvaltaenemmistön, 51 prosenttia, putkesta omistaa venäläinen valtionyhtiö Gazprom. Muita omistajia ovat saksalaiset E.On ja BASF sekä hollantilais-brittiläinen Shell ja itävaltalainen OMV, jotka omistavat kukin kymmenen prosenttia. Ranskalainen Engie omistaa yhdeksän prosenttia.

On selvä, että energiayhtiöt eivät olisi sitoutuneet projektiin ilman kotimaidensa hallitusten antamaa suostumusta.


Nord Stream 2 -kaasuputken osakassopimuksen allekirjoitustilaisuudesta Vladivostikissa kaksi viikkoa sitten: Ranskalaisen Engie-yhtiön varatoimitusjohtaja Pierre Chareyre, saksalaisen E.Onin johtaja Klaus Schaefer, hollantilais-brittiläisen Shellin pääjohtaja Ben van Beurden, Gazpromin pääjohtaja Aleksei Miller ja saksalainen Basfin pääjohtaja Kurt Bock.
Yhtiöiden lakiasioita Suomessa hoitaa helsinkiläinen huipputoimisto Castrén & Snellman Oy. Asianajaja Matias Wallgren perustelee hakemusta kilpailupoliittisin ja taloudellisin syin.

Osakkeenomistajat ovat hakemuksen mukaan sitoutuneet selvittämään vaihtoehtoisia tapoja parantaa unionin energian toimitusvarmuutta pitkällä aikajänteellä "tarjoamalla luotettavat ja kilpailulliset maakaasutoimitukset sekä monipuolisen kuljetuskapasiteetin."

Lähivuosina maakaasun kysyntä Euroopan unionissa kasvaa, hakemus kertoo. Samaan aikaan Euroopan oma kaasuntuotanto vähenee, mikä lisää tuontikaasun kysyntää.

Tämä tarkoittaa, että nesteytetty maakaasu ei uhkaa venäläisen putkikaasun asemaa, kuten vielä jokin vuosi sitten jotkut puhuivat.

"Venäjältä putkilinjojen kautta tuotava maakaasun hinta on kilpailullinen" ja se tarjoaa monia etuja, hakemuksessa alleviivataan.

Venäjä hyötyy

Energia-asiantuntija Summasen mukaan Gazpromin ja Venäjän kannalta Nord Stream 2 on looginen: Uusi putki vähentää epävarmuutta, koska kaasua ei tarvitse kuljettaa Ukrainan kautta. Samalla se lisää neuvotteluvoimaa Turkin kanssa mahdollisesta Turkish Stream -kaasuputkesta.

- Näinhän kuka tahansa taitava ja riittävän markkinavoiman omaava osapuoli toimisi. Ukraina, erityisesti paikalliset oligarkit, menettää taloudellisesti, jos ja kun merkittävä osa kauttakuljetuskaasusta poistuu, Summanen sanoo.

OLLI AINOLA
[email protected]
KUVAT GAZPROM
 
Yhtiöt odottavat, että valtioneuvosto myöntää tutkimusluvan nopeasti jo ennen kuin Suomenlahti jäätyy. Yhtiöt myös vaativat, että ne saavat aloittaa meren tutkimisen heti luvan saatuaan ilman, että mahdolliset valitukset viivyttävät tutkijoita.

meet-the-pr-firm-that-helped-vladimir-putin-troll-the-entire-country.jpg


Ukraina, erityisesti paikalliset oligarkit, menettää taloudellisesti, jos ja kun merkittävä osa kauttakuljetuskaasusta poistuu, Summanen sanoo.

Vladimir Voittamaton voittaa aina :D Tämä on kyllä tylsä peli.
 
Viimeksi muokattu:
Suomi ei tulppaa

Uuden kaasuputken rakentaminen on ollut vireillä jo muutaman vuoden, mutta Euroopan taantuma on pitänyt hankkeen tiukasti jäissä. Todennäköisesti myös Ukrainan sota on häirinnyt päättäjiä.

Nyt kuitenkin kaikki näyttää selvältä, jos Suomi antaa ensin tutkimusluvan ja myöhemmin luvan siihen, että yhtiöt saavat rakentaa putken osin Suomen talousvyöhykkeelle Suomenlahdella
Sehän olisi uutinen jos Suomi olisi vähemmän Suomettunut kuin Saksa.
Nyt vain jännitetään missä kaasuputki Lipponen asuu Pietarissa Päivin kanssa vai yksin Suomessa, Paavon kannalta Päivin viimeaikainen esiintyminen ei lupaa hyvää joten odotetaan :cool:
 
Seuraava video siltä varalta, jos/kun dosentti Johan Bäckman (tai toimittaja Janus Putkonen) kirjoittaa kautta-aikain ensimmäisestä DNR (Donetsk) ja LNR (Luhansk) välisestä jalkapallo-ottelusta ja mainostaa sen keränneen katsomot täyteen väkeä - tämä ei kuitenkaan ole totuus vaikka kuvin näin kenties yritettäisi toteen näyttää:


Ja peli päättyi? evvk!

vlad.
 
Mielenkiintoinen tieto: Ukraine Reporter twitterissä:


"Russia invaded & annexed Crimea, but Ukraine continues to feed it, sending 8000 tons of food in the last 7 days alone".

Ja varsinainen uutinen (venäjäksi):

"Чем Украина кормит оккупированный Крым: тысячи тонн фруктов и муки

За минувшие семь дней из Украины в Крым было ввезено 7932,6 тонны продуктов.

Об этом сообщается на официальном сайте Россельхознадзора.

В частности, на полуостров завезли: овощей – 3987,5 тонны; картофеля – 951,4 тонны; фруктов – 2898,2 тонны, сухофруктов – 20,2 тонны, мукомольно-крупяной продукции – 66 тонн, бобовых – 1 тонна, прочих – 8,3 тонны

Также было импортировано 44746 единиц подкарантинной продукции и 349,2 кубических метра лесоматериалов.

Как сообщал "Обозреватель", Меджлис крымскотатарского народа и ряд других организаций приняли решение о

блокировании административной границы с оккупированной Автономной Республикой Крым."

Niemimaalle tuotiin Ukrainasta viimeisimpien seitsemän päivän aikana:

Vihanneksia - 3987,5 tonnia; perunoita - 951,4 tonnia; hedelmiä - 2898,2 tonnia kuivattuja hedelmiä - 20.2 tonnia. Myllytuotteita - 66 tonnia; papuja - 1 tonni, toiset - 8.3 tonnia.

Lisäksi tuotiin 44746 yksikköä säänneltyjä tuotteita ja 349,2 m^2 puuta.

vlad.
 
Ukraina, erityisesti paikalliset oligarkit, menettää taloudellisesti, jos ja kun merkittävä osa kauttakuljetuskaasusta poistuu, Summanen sanoo.

Vladimir Voittamaton voittaa aina :D Tämä on kyllä tylsä peli.

Kauttakulkukaasun poistuminen saattaa olla voitto Ukrainan kansalle pitkässä juoksussa.
 
se sitten niistä EU:n Venäjä talouspakotteista Ukrainan kriisiä selvittämään...tää on niin tätä...:confused:

http://maanpuolustus.net/threads/uusi-suurputki-suomen-talousvesille.4693/#post-268295

Uusi suurputki Suomen talousvesille

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091920378311_uu.shtml



LUE MYÖS
Näkökulma: Merkel suomettui

Venäjän kaasumonopoli Gazprom sekä viisi suurta länsieurooppalaista energiayhtiötä hakevat Suomelta lupaa aloittaa merenpohjan tutkimukset Suomen talousvesialueella. Yhtiöt aikovat rakentaa uuden suuren maakaasuputken.

Yhtiöt odottavat, että valtioneuvosto myöntää tutkimusluvan nopeasti jo ennen kuin Suomenlahti jäätyy. Yhtiöt myös vaativat, että ne saavat aloittaa meren tutkimisen heti luvan saatuaan ilman, että mahdolliset valitukset viivyttävät tutkijoita.

Toimeen tartutaan siis rivakasti. Muste ei ehtinyt kauan kuivua siitä, kun energiayhtiöt allekirjoittavat sitovan ja laillisesti velvoittavan osakassopimuksen Itämeren toisesta kaasuputkilinjastosta Nord Stream 2:sta.

Venäjän Vladivostokissa kaksi viikkoa sitten yhtiöt päättivät, että ne kaksinkertaistavat Itämeren putkikaasukapasiteetin. Viipurin seudulta Saksan Greifswaldiin kulkeva uusi putkistopari kasvattaa valmistuttuaan 2019 Itämeren kaasuputkiprojektin pituutensa ja välityskapasiteetin osalta maailman suurimmaksi.

Suomi ei tulppaa

Uuden kaasuputken rakentaminen on ollut vireillä jo muutaman vuoden, mutta Euroopan taantuma on pitänyt hankkeen tiukasti jäissä. Todennäköisesti myös Ukrainan sota on häirinnyt päättäjiä.

Nyt kuitenkin kaikki näyttää selvältä, jos Suomi antaa ensin tutkimusluvan ja myöhemmin luvan siihen, että yhtiöt saavat rakentaa putken osin Suomen talousvyöhykkeelle Suomenlahdella.

Energia-asiantuntija Tuomo Summanen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta arvelee, että luvitus etenee Suomen osalta normaalisti.

- Kun Saksan hallitus on näyttänyt vihreää valoa omille yrityksilleen, niin luulen, ettei täällä ryhdytä tulpaksi, Summanen sanoo.

Suomi on jo kertaalleen myöntänyt tutkimusluvan. Tämä tapahtui vuonna 2013, mutta lupa jäi käyttämättä eikä tutkimuksia tuolloin aloitettu. Tällä kerralla tilanne on poliittisesti paljon arempi, koska unionin ja Venäjän suhteet ovat aallonpohjassa.

Ukrainan pääministeri Arseni Jantsenjuk on lytännyt uuden putken sanoen sitä "anti-ukrainalaiseksi". Unionimaat Puola, Tšekki ja Slovakia ovat niin ikään arvostelleet hanketta kipakasti. Maat eivät todennäköisesti silti aio jarruttaa rakentamista, sillä niiden poliittiset rahkeet eivät siihen riitä jos vaikka tahtoakin olisi.

Valmistuttuaan uusi putkisto varmistaa, ettei Venäjän tarvitse enää käyttää näiden maiden putkistoja myydessään kaasua länteen. Venäjä voi viedä kaiken Länsi-Euroopan kaasun Itämeren reittiä.


Vipinää kinttuihin. Uuden kaasuputken osakkaat hoputtavat Suomen hallitusta. Gazprom ja sen eurooppalaiset kumppanit haluavat aloittaa Suomen talousvesien tutkimisen jo marras-joulukuussa tänä vuonna. Kuva on yhtiöiden tutkimuslupahakemuksesta, jonka ne toimittivat suomalaisen asianajajan välityksellä työ- ja elinkeinoministeriöön viikko sitten.

Merkeliltä lupa

Lupahakemuksen mukaan määräysvaltaenemmistön, 51 prosenttia, putkesta omistaa venäläinen valtionyhtiö Gazprom. Muita omistajia ovat saksalaiset E.On ja BASF sekä hollantilais-brittiläinen Shell ja itävaltalainen OMV, jotka omistavat kukin kymmenen prosenttia. Ranskalainen Engie omistaa yhdeksän prosenttia.

On selvä, että energiayhtiöt eivät olisi sitoutuneet projektiin ilman kotimaidensa hallitusten antamaa suostumusta.


Nord Stream 2 -kaasuputken osakassopimuksen allekirjoitustilaisuudesta Vladivostikissa kaksi viikkoa sitten: Ranskalaisen Engie-yhtiön varatoimitusjohtaja Pierre Chareyre, saksalaisen E.Onin johtaja Klaus Schaefer, hollantilais-brittiläisen Shellin pääjohtaja Ben van Beurden, Gazpromin pääjohtaja Aleksei Miller ja saksalainen Basfin pääjohtaja Kurt Bock.
Yhtiöiden lakiasioita Suomessa hoitaa helsinkiläinen huipputoimisto Castrén & Snellman Oy. Asianajaja Matias Wallgren perustelee hakemusta kilpailupoliittisin ja taloudellisin syin.

Osakkeenomistajat ovat hakemuksen mukaan sitoutuneet selvittämään vaihtoehtoisia tapoja parantaa unionin energian toimitusvarmuutta pitkällä aikajänteellä "tarjoamalla luotettavat ja kilpailulliset maakaasutoimitukset sekä monipuolisen kuljetuskapasiteetin."

Lähivuosina maakaasun kysyntä Euroopan unionissa kasvaa, hakemus kertoo. Samaan aikaan Euroopan oma kaasuntuotanto vähenee, mikä lisää tuontikaasun kysyntää.

Tämä tarkoittaa, että nesteytetty maakaasu ei uhkaa venäläisen putkikaasun asemaa, kuten vielä jokin vuosi sitten jotkut puhuivat.

"Venäjältä putkilinjojen kautta tuotava maakaasun hinta on kilpailullinen" ja se tarjoaa monia etuja, hakemuksessa alleviivataan.

Venäjä hyötyy

Energia-asiantuntija Summasen mukaan Gazpromin ja Venäjän kannalta Nord Stream 2 on looginen: Uusi putki vähentää epävarmuutta, koska kaasua ei tarvitse kuljettaa Ukrainan kautta. Samalla se lisää neuvotteluvoimaa Turkin kanssa mahdollisesta Turkish Stream -kaasuputkesta.

- Näinhän kuka tahansa taitava ja riittävän markkinavoiman omaava osapuoli toimisi. Ukraina, erityisesti paikalliset oligarkit, menettää taloudellisesti, jos ja kun merkittävä osa kauttakuljetuskaasusta poistuu, Summanen sanoo.

OLLI AINOLA
[email protected]
KUVAT GAZPROM
Olisiko tässä NATO-pelin paikka?
 
Kauttakulkukaasun poistuminen saattaa olla voitto Ukrainan kansalle pitkässä juoksussa.
Voitko tärkentää mitä "postuminen" tarkoittaa? Kokonaan lopettaminen? Ukrainahan voittaa sitä kaasukauttaltakulkusta, sitä tulee rahaa, jos se loppuu kokonaan, putket ruostuu.

Mutta kaasu ei tulee olemaan niin kysytty tulevaisuudessa. Venäläisten pitää rukoilla jotta joku ostaisi sitä edes 20 $, mutta silloin jo koko kaasun tuottaminen ei ole kannattava. Kyllä he puolestani voi suunnitella vaikka kuusillan rakentamista, sitä vain. Sen kun aloittavat piirttämistä vaikka heti maanantaina.

Aktivistit saartavat Krimin.
1eVvG+


149bG+

Rekkaliikenne seis Chongarissa. Krimista ei saa tuoda tavara. Jos rekka on tyhjä, se pääse Ukrainan puolelle, Krimiin Ukrainasta ei päästetä tavara.
https://mobile.twitter.com/berdynskykh_k/status/645547665523126272
 
Viimeksi muokattu:
Voitko tärkentää mitä "postuminen" tarkoittaa? Kokonaan lopettaminen? Ukrainahan voittaa sitä kaasukauttaltakulkusta, sitä tulee rahaa, jos se loppuu kokonaan, putket ruostuu.

Lyhyellä aikavälillä Nordstream toki heikentää Ukrainan neuvotteluasemaa ja myöskin laskee Ukrainan saamia tuloja. Toisaalta samalla kaasuyhtiöiden korruptoiva vaikutus Ukrainan yhteiskuntaan heikkenee. Ennen pitkää Ukraina saa hankittua uusia markkinoita koneenrakennusteollisuudelleen ja maataloustuotteilleen ja riippuvuus Venäjästä laskee.
 
Kauttakulkukaasun poistuminen saattaa olla voitto Ukrainan kansalle pitkässä juoksussa.

Lyhyellä aikavälillä Nordstream toki heikentää Ukrainan neuvotteluasemaa ja myöskin laskee Ukrainan saamia tuloja. Toisaalta samalla kaasuyhtiöiden korruptoiva vaikutus Ukrainan yhteiskuntaan heikkenee. Ennen pitkää Ukraina saa hankittua uusia markkinoita koneenrakennusteollisuudelleen ja maataloustuotteilleen ja riippuvuus Venäjästä laskee.

Itsekin tarkastelen asiaa lähinnä tältä kantilta. Lyhyellä aikavälillä kauttakulkukaasun poistuminen heikentää Ukrainan neuvotteluasemia, mutta samoin kuin sinä, näen, että pitkällä aikavälillä tilanne voi muuttua merkittävällä tavalla ja näin kokonaisuus kääntyy positiiviseksi juuri esille nostamiesi seikkojen tähden (korruptoiva vaikutus pienenee, riippuvuus Venäjästä pienenee, joudutaan etsimään uusia markkinoita - innovoimaan ja kehittämään teollisuutta etc.)

vlad.
 
Mielenkiintoinen tieto: Ukraine Reporter twitterissä:


"Russia invaded & annexed Crimea, but Ukraine continues to feed it, sending 8000 tons of food in the last 7 days alone".

Ja varsinainen uutinen (venäjäksi):

"Чем Украина кормит оккупированный Крым: тысячи тонн фруктов и муки

За минувшие семь дней из Украины в Крым было ввезено 7932,6 тонны продуктов.

Об этом сообщается на официальном сайте Россельхознадзора.

В частности, на полуостров завезли: овощей – 3987,5 тонны; картофеля – 951,4 тонны; фруктов – 2898,2 тонны, сухофруктов – 20,2 тонны, мукомольно-крупяной продукции – 66 тонн, бобовых – 1 тонна, прочих – 8,3 тонны

Также было импортировано 44746 единиц подкарантинной продукции и 349,2 кубических метра лесоматериалов.

Как сообщал "Обозреватель", Меджлис крымскотатарского народа и ряд других организаций приняли решение о

блокировании административной границы с оккупированной Автономной Республикой Крым."

Niemimaalle tuotiin Ukrainasta viimeisimpien seitsemän päivän aikana:

Vihanneksia - 3987,5 tonnia; perunoita - 951,4 tonnia; hedelmiä - 2898,2 tonnia kuivattuja hedelmiä - 20.2 tonnia. Myllytuotteita - 66 tonnia; papuja - 1 tonni, toiset - 8.3 tonnia.

Lisäksi tuotiin 44746 yksikköä säänneltyjä tuotteita ja 349,2 m^2 puuta.

vlad.

Ukraina on koko ajan ruokkinut Krimiä , onko tuo jäänyt palstalaisilta huomaamatta ?

16.9. parlamentin jäsen tataari Refat Zubarev kertoi että he järjestävät Krimin saarron 20.9. klo 12.00.
Vaatimuksena mm. että Venäjä vapauttaa Savchenkon ja muita pidättämiään ukrainalaisia ja tataareja.
Ja sallii ukrainalaisten ja ulkomaalaisten kirjeenvaihtajien vapaan työskentelyn Krimillä.
Tataarit haluaisivat myös mitätöidä lain Krimin vapaakauppa-alueesta.

Aktivisteinä rajalla ovat mm. tataarit , Oikea sektori , Maidanin itsepuolustusjoukot.

Kuinka pitkä saarto on , en tiedä.
Luulen kuitenkin että tilanne ei jää pitkäksi ja tilanne palautuu ennalleen.
Ehkä parlamentti alkaa keskustella laista , tai ei.



http://112.ua/obshchestvo/rf-nakanu...gruzovikov-na-poluostrov-chubarov-259524.html
http://112.ua/politika/chubarov-rasskazal-o-podrobnostyah-blokady-kryma-258673.html
http://www.pravda.com.ua/rus/news/2015/09/20/7081984/
http://www.pravda.com.ua/rus/news/2015/09/20/7081946/
 
Video Donetskin lentokentällä käydyistä taisteluista.
 
Video Donetskin lentokentällä käydyistä taisteluista.


Vihollisen sijainteja etsittäessä laitetaan sitten kaveri aukealle juoksemaan ja porukka seuraa sitten silmä tarkkana mistä ne tulittaa. Olisiko vapaaehtoisia. Ai ei ole. :D

Kohdassa 2:42 vaikea saada selvää oliko siinä sotilaita kuvassa. Juuri räjähdyshetkellä kuva kuitenkin tyhjenee sotilaista. Ilmeisesti kuva oli leikattu niin, että ensin näytettiin samaa paikkaa sotilaiden kera ja sitten samaista paikkaa heti perään räjähdyshetkellä, jolloin se olikin tyhjä.

Taistelualueella olevan joukon ei pidä liikkua yhtenä lössinä, eikä ainakaan ajoneuvolla. Ajoneuvo on se päämaali. Jalkaväen pitää liikkue hajallaan ainakin 10 metrin päässä toisistaan taloja, puita ja painanteita hyödyntäen ja pyrkiä välttämään tähystystä koska oma näkyminen aikaan saa tulta itsen kohteeseen. Jos pitää linnoituksia perustaa ne pitää tehdä kaupunkeihin sillä tavalla, että varustuksia ei ilmasta tai maastakaan erota. Ulkona liikkuminen on kielletty, mieluiten tehdään vaikka sitten tunnelit siirtymiseen rakennuksesta toiseen, ja ajoneuvot saa parkkeerata vain katosten alle. Panssarivaunut ajetaan rakennusten seinistä sisään, ettei niitä jätetä aukeille dronien kuvattaviksi.
 
Viimeksi muokattu:
se sitten niistä EU:n Venäjä talouspakotteista Ukrainan kriisiä selvittämään...tää on niin tätä...:confused:

http://maanpuolustus.net/threads/uusi-suurputki-suomen-talousvesille.4693/#post-268295

Uusi suurputki Suomen talousvesille

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091920378311_uu.shtml



LUE MYÖS
Näkökulma: Merkel suomettui

Venäjän kaasumonopoli Gazprom sekä viisi suurta länsieurooppalaista energiayhtiötä hakevat Suomelta lupaa aloittaa merenpohjan tutkimukset Suomen talousvesialueella. Yhtiöt aikovat rakentaa uuden suuren maakaasuputken.

Yhtiöt odottavat, että valtioneuvosto myöntää tutkimusluvan nopeasti jo ennen kuin Suomenlahti jäätyy. Yhtiöt myös vaativat, että ne saavat aloittaa meren tutkimisen heti luvan saatuaan ilman, että mahdolliset valitukset viivyttävät tutkijoita.

Toimeen tartutaan siis rivakasti. Muste ei ehtinyt kauan kuivua siitä, kun energiayhtiöt allekirjoittavat sitovan ja laillisesti velvoittavan osakassopimuksen Itämeren toisesta kaasuputkilinjastosta Nord Stream 2:sta.

Venäjän Vladivostokissa kaksi viikkoa sitten yhtiöt päättivät, että ne kaksinkertaistavat Itämeren putkikaasukapasiteetin. Viipurin seudulta Saksan Greifswaldiin kulkeva uusi putkistopari kasvattaa valmistuttuaan 2019 Itämeren kaasuputkiprojektin pituutensa ja välityskapasiteetin osalta maailman suurimmaksi.

Suomi ei tulppaa

Uuden kaasuputken rakentaminen on ollut vireillä jo muutaman vuoden, mutta Euroopan taantuma on pitänyt hankkeen tiukasti jäissä. Todennäköisesti myös Ukrainan sota on häirinnyt päättäjiä.

Nyt kuitenkin kaikki näyttää selvältä, jos Suomi antaa ensin tutkimusluvan ja myöhemmin luvan siihen, että yhtiöt saavat rakentaa putken osin Suomen talousvyöhykkeelle Suomenlahdella.

Energia-asiantuntija Tuomo Summanen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta arvelee, että luvitus etenee Suomen osalta normaalisti.

- Kun Saksan hallitus on näyttänyt vihreää valoa omille yrityksilleen, niin luulen, ettei täällä ryhdytä tulpaksi, Summanen sanoo.

Suomi on jo kertaalleen myöntänyt tutkimusluvan. Tämä tapahtui vuonna 2013, mutta lupa jäi käyttämättä eikä tutkimuksia tuolloin aloitettu. Tällä kerralla tilanne on poliittisesti paljon arempi, koska unionin ja Venäjän suhteet ovat aallonpohjassa.

Ukrainan pääministeri Arseni Jantsenjuk on lytännyt uuden putken sanoen sitä "anti-ukrainalaiseksi". Unionimaat Puola, Tšekki ja Slovakia ovat niin ikään arvostelleet hanketta kipakasti. Maat eivät todennäköisesti silti aio jarruttaa rakentamista, sillä niiden poliittiset rahkeet eivät siihen riitä jos vaikka tahtoakin olisi.

Valmistuttuaan uusi putkisto varmistaa, ettei Venäjän tarvitse enää käyttää näiden maiden putkistoja myydessään kaasua länteen. Venäjä voi viedä kaiken Länsi-Euroopan kaasun Itämeren reittiä.


Vipinää kinttuihin. Uuden kaasuputken osakkaat hoputtavat Suomen hallitusta. Gazprom ja sen eurooppalaiset kumppanit haluavat aloittaa Suomen talousvesien tutkimisen jo marras-joulukuussa tänä vuonna. Kuva on yhtiöiden tutkimuslupahakemuksesta, jonka ne toimittivat suomalaisen asianajajan välityksellä työ- ja elinkeinoministeriöön viikko sitten.

Merkeliltä lupa

Lupahakemuksen mukaan määräysvaltaenemmistön, 51 prosenttia, putkesta omistaa venäläinen valtionyhtiö Gazprom. Muita omistajia ovat saksalaiset E.On ja BASF sekä hollantilais-brittiläinen Shell ja itävaltalainen OMV, jotka omistavat kukin kymmenen prosenttia. Ranskalainen Engie omistaa yhdeksän prosenttia.

On selvä, että energiayhtiöt eivät olisi sitoutuneet projektiin ilman kotimaidensa hallitusten antamaa suostumusta.


Nord Stream 2 -kaasuputken osakassopimuksen allekirjoitustilaisuudesta Vladivostikissa kaksi viikkoa sitten: Ranskalaisen Engie-yhtiön varatoimitusjohtaja Pierre Chareyre, saksalaisen E.Onin johtaja Klaus Schaefer, hollantilais-brittiläisen Shellin pääjohtaja Ben van Beurden, Gazpromin pääjohtaja Aleksei Miller ja saksalainen Basfin pääjohtaja Kurt Bock.
Yhtiöiden lakiasioita Suomessa hoitaa helsinkiläinen huipputoimisto Castrén & Snellman Oy. Asianajaja Matias Wallgren perustelee hakemusta kilpailupoliittisin ja taloudellisin syin.

Osakkeenomistajat ovat hakemuksen mukaan sitoutuneet selvittämään vaihtoehtoisia tapoja parantaa unionin energian toimitusvarmuutta pitkällä aikajänteellä "tarjoamalla luotettavat ja kilpailulliset maakaasutoimitukset sekä monipuolisen kuljetuskapasiteetin."

Lähivuosina maakaasun kysyntä Euroopan unionissa kasvaa, hakemus kertoo. Samaan aikaan Euroopan oma kaasuntuotanto vähenee, mikä lisää tuontikaasun kysyntää.

Tämä tarkoittaa, että nesteytetty maakaasu ei uhkaa venäläisen putkikaasun asemaa, kuten vielä jokin vuosi sitten jotkut puhuivat.

"Venäjältä putkilinjojen kautta tuotava maakaasun hinta on kilpailullinen" ja se tarjoaa monia etuja, hakemuksessa alleviivataan.

Venäjä hyötyy

Energia-asiantuntija Summasen mukaan Gazpromin ja Venäjän kannalta Nord Stream 2 on looginen: Uusi putki vähentää epävarmuutta, koska kaasua ei tarvitse kuljettaa Ukrainan kautta. Samalla se lisää neuvotteluvoimaa Turkin kanssa mahdollisesta Turkish Stream -kaasuputkesta.

- Näinhän kuka tahansa taitava ja riittävän markkinavoiman omaava osapuoli toimisi. Ukraina, erityisesti paikalliset oligarkit, menettää taloudellisesti, jos ja kun merkittävä osa kauttakuljetuskaasusta poistuu, Summanen sanoo.

OLLI AINOLA
[email protected]
KUVAT GAZPROM

Kaksinaamaista , puhutaan Venäjän pakotteista ja tehdään bisnestä Venäjän kanssa.
Nykyisillä pakotteilla ei Ukrainan kriisiä ratkaista.
Diktaattorit eivät ole ennenkään muuttaneet tapojaan pelkistä talouspakotteista , siihen tarvitaan raakaa voimaa.
Jos halutaan Itä-Ukrainan alue vapaaksi , niin on vedettävä kunnolla turpiin Itä-Ukrainan kapinallisia , ( Krimi on sitten vielä eri asia )


Näitä uutisia riittää :
-Forget Ukraine. It’s Business As Usual Between Europe and Russia
http://www.newsweek.com/forget-ukraine-its-business-usual-between-europe-and-russia-369730
http://carnegieeurope.eu/strategiceurope/?fa=61207

- Pakotteet eivät pysäytä Venäjää – Yhdysvallat riippuvainen miljardisopimuksesta
http://www.tekniikkatalous.fi/talou...lat-riippuvainen-miljardisopimuksesta-3327301

Moskovan ilmailushow:ssa elokuun lopulla oli n. 50 länsimaista yritystä esittelemässä tuotteitaan.
http://www.aviasalon.com/en/mc/?t=3&query=218
 
Itsekin tarkastelen asiaa lähinnä tältä kantilta. Lyhyellä aikavälillä kauttakulkukaasun poistuminen heikentää Ukrainan neuvotteluasemia, mutta samoin kuin sinä, näen, että pitkällä aikavälillä tilanne voi muuttua merkittävällä tavalla ja näin kokonaisuus kääntyy positiiviseksi juuri esille nostamiesi seikkojen tähden (korruptoiva vaikutus pienenee, riippuvuus Venäjästä pienenee, joudutaan etsimään uusia markkinoita - innovoimaan ja kehittämään teollisuutta etc.)

vlad.
No ihan samalla tavalla vois sanoa mistä tahansa valtiosta, että kaasuputki heikenttäisi neuvotteluasemia jos kaasuputket tyhjenee.
Ukrainassa tarvitaan 22 miljardia kuutiota kaasua, teollisuuteen ja lämmitykseen. Itse Ukraina tuottaa omalla alueella 19 (!) miljardia kuutiota. Mutta mihin se hukkaa sitä, mihin se menee? Mahtaako edes piru tietää? Siellä on vielä kaasun re-export Sloveniasta. Menee ja ottaa selvä mihin sekin joutuu, ja mitä ne maksaa sitä ja mitä ne kerro kansalle tästäkin maksusta. Eihän siellä saa mistään selkoa, vaikka puheita piisaa, mutta aina hups, ja pulpahtaa taas uusi villa jossain Espanjassa..hups, taas joku rakensi uuden talon jossain arvokkaalla alueella ja osti kallin mersun. Vaikka kun yritän saada selkoa tästä, vieläkään kaikki hämärän peitossa, Shusterilla lentelee vain syytöksiä ilmassa, toinen huuta, sinä, toinen huutaa eiku sinä, Timoshenkon kimpussa oli viimeksi 3-4 miestä haukumassa sitä vaikka mistään, ja niin agressivisesti, ja ketkä ne itse ovat. Hän on muuten selvästi niistä konnista puhtoisin. Lisäksi, kun yhtä, joka krittisesti katso heitä, potkitaan joukolla, ja kaikki potkijat naftogasissa mukana, niin selvähän se mikä on mikä.

Uusia markkinoita..vaikka ne keksikin sellaisia, no, ostavat 20 eurolla jotain, ja kertovat että se on 120 euroa. Korruptio on kaunis sana, mutta ruma tapahtuma Ukrainassa: kaikki siellä edelleenkin antavat lahjuksia koko portaassa.

Ukraina on kenties maailman korruptoitunein valtio, onko sillä koko venäjän kaasullakaan enää merkitystä, kun maan yhteiskunnan rakenne on niin sairas?
 
Viimeksi muokattu:
Uutislinkkejä:
 
No ihan samalla tavalla vois sanoa mistä tahansa valtiosta, että kaasuputki heikenttäisi neuvotteluasemia jos kaasuputket tyhjenee.
Ukrainassa tarvitaan 22 miljardia kuutiota kaasua, teollisuuteen ja lämmitykseen. Itse Ukraina tuottaa omalla alueella 19 (!) miljardia kuutiota. Mutta mihin se hukkaa sitä, mihin se menee? Mahtaako edes piru tietää? Siellä on vielä kaasun re-export Sloveniasta. Menee ja ottaa selvä mihin sekin joutuu, ja mitä ne maksaa sitä ja mitä ne kerro kansalle tästäkin maksusta. Eihän siellä saa mistään selkoa, vaikka puheita piisaa, mutta aina hups, ja pulpahtaa taas uusi villa jossain Espanjassa..hups, taas joku rakensi uuden talon jossain arvokkaalla alueella ja osti kallin mersun. Vaikka kun yritän saada selkoa tästä, vieläkään kaikki hämärän peitossa, Shusterilla lentelee vain syytöksiä ilmassa, toinen huuta, sinä, toinen huutaa eiku sinä, Timoshenkon kimpussa oli viimeksi 3-4 miestä haukumassa sitä vaikka mistään, ja niin agressivisesti, ja ketkä ne itse ovat. Hän on muuten selvästi niistä konnista puhtoisin. Lisäksi, kun yhtä, joka krittisesti katso heitä, potkitaan joukolla, ja kaikki potkijat naftogasissa mukana, niin selvähän se mikä on mikä.

Uusia markkinoita..vaikka ne keksikin sellaisia, no, ostavat 20 eurolla jotain, ja kertovat että se on 120 euroa. Korruptio on kaunis sana, mutta kaikki siellä edellenkin näköjään antavat lahjuksia koko portaassa, olisi se mikä tahnsa. Siksi tätä on niin ylivoimaisen vaikea tajuta.

Ukraina on kenties maailman korruptoitunein valtio, onko sillä koko venäjän kaasullakaan enää merkitystä, kun oman yhteiskunnan rakenne on niin sairas?

Minua ei oikeastaan enää hämmästytä ihmisten naiivius asioiden suhteen. Edelleen hämmästellään sitä, että maa on korruptoitunut, että mitään ei ole tapahtunut, että samat ihmiset ovat edelleen vallassa, että...

Kuvittelisi, että jokainen kykenee hahmottamaan sen mikä tehtävä korruption poistaminen on yhteiskunnassa, johon korruptio on päässyt kunnolla pesiytymään sen jokaiselle portaalle - kun lähes jokainen ihminen on kategorisesti sopeutunut toimimaan siten, että kaiken saa helpommalla kun maksaa hiukan ylimääräistä tai kun on oikeat suhteet oikeisiin henkilöihin tai molempia. Ja kun samalla järjestelmä on suosinut poliittisten puolueiden ja poliitikkojen sekä taloudellisten vaikuttajien tiiviitäkin suhteita - ihmiset ovat olleet jopa kovinkin heppoisin lupauksin ostettavissa, joten ei - ei todellakaan - kaikki muutu yhdessä yössä EuroMaidanin jälkeen, eikä edes yhdessä tai kahdessa vuodessa. Kyseessä on pitkä prosessi ja vaikka poliittisilla päättäjillä, virkamiehillä, oligarkeilla on huomattavan suuri rooli korruption nujertamisessa niin yhtä merkittävä rooli on myös kansalla, jos kansa tarjoaa ylimääräisiä hryvnia paikallisvirkamiehelle se ruokkii omalta (vähäiseltä) osalta korruptiota. Yhden ihmisen panos ei ole suuri, mutta kun kyseessä on tasainen tulovirta kymmeniltä miljoonilta ukrainalaisilta, summa kohoaakin jo merkitykselliseksi. Joten myös sen kansan merkitys on suuri aivan kuten painoarvokin. Eli myös kansan on vaadittava toimia, sen on vaikka sitten vaaleissa vaihdettava edustajia parlamentissa tai vaihdettava presidenttiä - kansaa ei kuitenkaan voi vaihtaa. Kansan on vaadittava muutoksia ja painostettava hallintoa muutoksiin.

Mutta niinkin korruptoitunut valtio kuin Ukraina ei muutu hetkessä. Ei vuodessa tai kahdessa edes rauhan aikana, puhumattakaan nykyisestä tilanteesta jossa maa on käytännössä sodankaltaisessa tilassa (hatara tulitauko) ja osia maasta on miehitetty ja Krim laittomasti liitetty Venäjään. Tämä vähentää merkittävällä tapaa kykyä käydä taistelua korruptiota vastaan ja se vähentää merkittävällä tavalla kykyä uudistaa yhteiskuntaa - kulkea eteenpäin EuroMaidanin viitoittamalla tiellä. Vuosi sitten keväällä, ennenkuin varsinaiset sotatoimet olivat alkaneet L arveli menevän reilun vuosikymmenen ennenkuin voidaan puhua Ukrainasta maana, joka on lähelläkään EU:n minimitavoitteita - nyt hän, suurelta osin sodan ja Venäjän toimien myötä, arvelee menevän hyvinkin 15-20 vuotta ennenkuin ollaan tässä tilanteessa. Kyseessä on siis lähes yhden sukupolven mittainen aikajänne joka on varattava kokonaisen yhteiskunnan muokkaamiseen edes EU:n minimitavoitteiden tasolle ja siinä ollaan vielä kaukana EU:n huipusta.

Tässä kuviossa, kaikki keinot joiden avulla on mahdollista heikentää Venäjän mahdollisuutta vaikuttaa Ukrainaan ovat tervetulleita, samalla on toki taisteltava korruptiota, laittomuuksia ja miehittäjiä vastaan. Samalla yhteiskuntaa on uudistettava, mutta jokaisen on syytä ymmärtää se, että muutos on mahdotonta toteuttaa yhdessä yössä - se vie hyvinkin reilun vuosikymmenen tai enemmän. Toisaalta on olemassa olevia esimerkkejä siitä, että tällainen urakka on toteutettavissa. Aikanaan Singapore oli eräs maailman korruptoituneimmista valtioista, nyt se on eräs vähiten korruptoituneista valtioista maailmassa - muutos on vienyt aikaa vuosikymmeniä mutta se osoittaa sen, että määrätietoisin koko yhteiskuntaan ulottuvin toimin on mahdollista saada aikaan yhteiskunnallisesti dramaattisia muutoksia. Tietty se on tunnustettava, että he jotka panivat EuroMaidanin alulle eivät välttämättä pääse nauttimaan kaikista sen hedelmistä, mutta heidän lapsensa ja lastensa lasten on tämä mahdollista tehdä.

Singaporesta: http://livelystories.com/2011/08/26/how-singapore-fought-corruption-the-lessons-to-be-learnt/

vlad.
 
Back
Top