Ukrainan konflikti/sota

Bellingcat jatkaa tutkimuksia Venäjän toimiin Itä-Ukrainassa.

Bellingcat

Koko raportti(PDF)

The extent of Russia’s role in the ongoing conflict in Eastern Ukraine has yet to be determined. Thus far, Russia denies any direct involvement in the war. However, most Western nations do not share Russia’s position and assume that Russia is directly or at least indirectly involved. This same ambiguity, which continues to affect the conflict in Eastern Ukraine to this day, also characterized the annexation of Crimea last year. At first, Russia denied any direct involvement in the military operations that blocked Ukraine’s armed forces and led to the seizure of key buildings and other locations on the peninsula. Later, however, Moscow acknowledged the active role played by Russian servicemen. (It should be noted that photographic and video evidence had already clearly depicted the involvement of Russia’s armed forces in March 2014.)

The current state of the conflict in Eastern Ukraine is similar to the situation in Crimea in March 2014. Russia claims that its forces are not involved despite a plethora of evidence to the contrary. Reports have been published analyzing the presence of Russian equipment in Ukraine, documenting cross-border artillery attacks, and demonstrating the participation of active Russian servicemen in the conflict. This report examines one aspect of the Russian-Ukrainian war, namely, the alleged cross-border traffic of Russian forces into Eastern Ukraine. If it is possible to link cross-border traffic to Russia’s armed forces, this not only provides additional evidence for Russia’s involvement, it also allows for a better assessment of the extent of Russia’s involvement. This report, which primarily focuses on events in the summer of 2014, is solely based upon open source information; the identification and verification of border crossings was performed relying on publicly available satellite imagery.

Using satellite imagery, this report’s assessment of the border area in the conflict zone shows that there are at least 60 tracks crossing the border. Four to five border crossings are of a scale not seen along the border before, and roughly two dozen are assessed as being closely related to the Russian army. Two different types of border crossings were identified: tracks crossing the border to launch attacks from inside Ukraine and tracks crossing the border to enter Ukraine and reach – in most cases – an unknown target inside Ukraine. New tracks were documented for July, August, and September 2014, the months that saw the most intense fighting along the border last summer. The key findings and results of this report include:

  • A description of approximately 30 of the visible border crossings and the close relationship – both in place and time – between all major border crossings and major battles in the border area of Eastern Ukraine.
  • New visual evidence documenting the border crossings, including military vehicles and equipment stationed along the border and large groups of military hardware traveling on paths clearly related to border crossings
  • An assessment establishing or strengthening (as the case may be) the links between the border crossings and Russia’s armed forces through the documentation of Russian bases via satellite imagery and/or photographs uploaded to social media by Russian soldiers
The evidence presented below confirms that Russia’s armed forces participated in the war throughout the entire summer of 2014. Moreover, it is further shown that this participation by Russia decisively changed the course of the war.

You can explore the report on StoryMap here.

The full report can be downloaded here.
 
Minua ei oikeastaan enää hämmästytä ihmisten naiivius asioiden suhteen. Edelleen hämmästellään sitä, että maa on korruptoitunut, että mitään ei ole tapahtunut, että samat ihmiset ovat edelleen vallassa, että...

Kuvittelisi, että jokainen kykenee hahmottamaan sen mikä tehtävä korruption poistaminen on yhteiskunnassa, johon korruptio on päässyt kunnolla pesiytymään sen jokaiselle portaalle - kun lähes jokainen ihminen on kategorisesti sopeutunut toimimaan siten, että kaiken saa helpommalla kun maksaa hiukan ylimääräistä tai kun on oikeat suhteet oikeisiin henkilöihin tai molempia. Ja kun samalla järjestelmä on suosinut poliittisten puolueiden ja poliitikkojen sekä taloudellisten vaikuttajien tiiviitäkin suhteita - ihmiset ovat olleet jopa kovinkin heppoisin lupauksin ostettavissa, joten ei - ei todellakaan - kaikki muutu yhdessä yössä EuroMaidanin jälkeen, eikä edes yhdessä tai kahdessa vuodessa. Kyseessä on pitkä prosessi ja vaikka poliittisilla päättäjillä, virkamiehillä, oligarkeilla on huomattavan suuri rooli korruption nujertamisessa niin yhtä merkittävä rooli on myös kansalla, jos kansa tarjoaa ylimääräisiä hryvnia paikallisvirkamiehelle se ruokkii omalta (vähäiseltä) osalta korruptiota. Yhden ihmisen panos ei ole suuri, mutta kun kyseessä on tasainen tulovirta kymmeniltä miljoonilta ukrainalaisilta, summa kohoaakin jo merkitykselliseksi. Joten myös sen kansan merkitys on suuri aivan kuten painoarvokin. Eli myös kansan on vaadittava toimia, sen on vaikka sitten vaaleissa vaihdettava edustajia parlamentissa tai vaihdettava presidenttiä - kansaa ei kuitenkaan voi vaihtaa. Kansan on vaadittava muutoksia ja painostettava hallintoa muutoksiin.

Mutta niinkin korruptoitunut valtio kuin Ukraina ei muutu hetkessä. Ei vuodessa tai kahdessa edes rauhan aikana, puhumattakaan nykyisestä tilanteesta jossa maa on käytännössä sodankaltaisessa tilassa (hatara tulitauko) ja osia maasta on miehitetty ja Krim laittomasti liitetty Venäjään. Tämä vähentää merkittävällä tapaa kykyä käydä taistelua korruptiota vastaan ja se vähentää merkittävällä tavalla kykyä uudistaa yhteiskuntaa - kulkea eteenpäin EuroMaidanin viitoittamalla tiellä. Vuosi sitten keväällä, ennenkuin varsinaiset sotatoimet olivat alkaneet L arveli menevän reilun vuosikymmenen ennenkuin voidaan puhua Ukrainasta maana, joka on lähelläkään EU:n minimitavoitteita - nyt hän, suurelta osin sodan ja Venäjän toimien myötä, arvelee menevän hyvinkin 15-20 vuotta ennenkuin ollaan tässä tilanteessa. Kyseessä on siis lähes yhden sukupolven mittainen aikajänne joka on varattava kokonaisen yhteiskunnan muokkaamiseen edes EU:n minimitavoitteiden tasolle ja siinä ollaan vielä kaukana EU:n huipusta.

Tässä kuviossa, kaikki keinot joiden avulla on mahdollista heikentää Venäjän mahdollisuutta vaikuttaa Ukrainaan ovat tervetulleita, samalla on toki taisteltava korruptiota, laittomuuksia ja miehittäjiä vastaan. Samalla yhteiskuntaa on uudistettava, mutta jokaisen on syytä ymmärtää se, että muutos on mahdotonta toteuttaa yhdessä yössä - se vie hyvinkin reilun vuosikymmenen tai enemmän. Toisaalta on olemassa olevia esimerkkejä siitä, että tällainen urakka on toteutettavissa. Aikanaan Singapore oli eräs maailman korruptoituneimmista valtioista, nyt se on eräs vähiten korruptoituneista valtioista maailmassa - muutos on vienyt aikaa vuosikymmeniä mutta se osoittaa sen, että määrätietoisin koko yhteiskuntaan ulottuvin toimin on mahdollista saada aikaan yhteiskunnallisesti dramaattisia muutoksia. Tietty se on tunnustettava, että he jotka panivat EuroMaidanin alulle eivät välttämättä pääse nauttimaan kaikista sen hedelmistä, mutta heidän lapsensa ja lastensa lasten on tämä mahdollista tehdä.

Singaporesta: http://livelystories.com/2011/08/26/how-singapore-fought-corruption-the-lessons-to-be-learnt/

vlad.

En minä ainakaan hämmestele että korruptio jatkuu Ukrainassa.
Hämmästelen sitä , että mielestäni sen vähentämiseksi suuret ja merkittävät teot ovat olleet vähäisiä.

Asia jota olen odotanut on parlamentin jäsenten syytesuojan purkaminen.
On saatu uusi presidentti ja parlamentti viime vuonna , mutta tuon eteen ei ole tehty mitään.

Niinkuin Maidan kirjoitti , tuolla tapahtuu ja on vaikea saada selkoa.

Yhtenä esimerkkinä viime vuonna perustettu firma Kyprokselle joka välittää sähköä Ukrainaan. ( kirjoitin tuosta viime vuonna )
Minä en ymmärrä mihin tuollaista firmaa tarvitaan , rahaa menee Kyprokselle.Ehkä joku osaa selittää.
Firman johdosta löytyy presidentin liikekumppani.
 
Tuli tuosta korruptiosta mieleen että taisi painaa meidän pääministerillä muutkin seikat pussissa kun päätti majoittaa pakolaisia asuntoon.
40e per nuppi/ päivä maksaa valtio asunnon antajalle. 80 neliöiseen asuntoon sai sijoittaa jo kohtalaisen monta henkeä. ( jokainen voi huumorilla laskea 8 hengen tuoton)
Toinen vanhempi tällä hetkellä tekemissä noiden pakolaisten kanssa, sossu tantta. asiahan ei liity nyt suorasanaisesti tähän keskusteluun mutta sipilä käärii melkoiset tuotot tuolla avuliaalla asunnon "antamisella" pakolaisten käyttöön. Melkein voisi sanoa korruptioksi.
 
Tuli tuosta korruptiosta mieleen että taisi painaa meidän pääministerillä muutkin seikat pussissa kun päätti majoittaa pakolaisia asuntoon.
40e per nuppi/ päivä maksaa valtio asunnon antajalle. 80 neliöiseen asuntoon sai sijoittaa jo kohtalaisen monta henkeä. ( jokainen voi huumorilla laskea 8 hengen tuoton)
Toinen vanhempi tällä hetkellä tekemissä noiden pakolaisten kanssa, sossu tantta. asiahan ei liity nyt suorasanaisesti tähän keskusteluun mutta sipilä käärii melkoiset tuotot tuolla avuliaalla asunnon "antamisella" pakolaisten käyttöön. Melkein voisi sanoa korruptioksi.

No nyt :confused: varmaan monimiljonääri alkaakin kälyisten vuokrarahojen perään tekemään jotain tälläistä. Joku roti sentäs näissä väitteissä.

Ja sorry OT, en vaan malttanut olla puuttumatta...
 
En minä ainakaan hämmestele että korruptio jatkuu Ukrainassa.
Hämmästelen sitä , että mielestäni sen vähentämiseksi suuret ja merkittävät teot ovat olleet vähäisiä.

Asia jota olen odotanut on parlamentin jäsenten syytesuojan purkaminen.
On saatu uusi presidentti ja parlamentti viime vuonna , mutta tuon eteen ei ole tehty mitään.

Niinkuin Maidan kirjoitti , tuolla tapahtuu ja on vaikea saada selkoa.

Yhtenä esimerkkinä viime vuonna perustettu firma Kyprokselle joka välittää sähköä Ukrainaan. ( kirjoitin tuosta viime vuonna )
Minä en ymmärrä mihin tuollaista firmaa tarvitaan , rahaa menee Kyprokselle.Ehkä joku osaa selittää.
Firman johdosta löytyy presidentin liikekumppani.

Millä todennäköisyydellä nyky-Ukrainassa on ollut mahdollista ryhtyä tekemään todella merkittäviä (suuria) tekoja?

Ikävä kyllä reaalimaailmassa asiat eivät tapahdu samalla tavalla kuin unelmissa - ei etenkään maassa joka on ollut käytännössä sotatilassa, jossa päätöksenteko on ollut tavalla tai toisella halvaantunut aina parlamenttivaaleihin saakka - tuolloin saatiin lopulta regiimi koko valtakoneistolle. Ja niin ikävä kuin se on todetakin, melkoinen osa radan edustajista on istunut siellä aiemmilla vaalikausilla, joten ymmärrettävistä (mutta ei hyväksyttävistä) syistä johtuen heillä ei ehkäpä ole halua purkaa syytesuojaa. Jonkun/joidenkin pitäisi tehdä konkreettinen aloite tai jollain tapaa pyrkiä vaikuttamaan siihen, että toimiin ryhdytään.

En tunne Ukrainan lainsäädäntöä, että osaisin sanoa onko kyproslaisen firman käyttäminen laitonta vai laillista. Voisin kuitenkin olettaa, että kyseessä on ns. "postilaatikkofirma" ja tässä tapauksessa Kypros toimii "veroparatiisina" tms. paikkana jotta vältytään maksamasta veroja Ukrainaan tuloista. Mikäli toiminta on laillista, mikään ei estä toimimasta näin - tuolloin toimintaa voi korkeintaan pitää moraalisesti tuomittavana ja tuomittavammaksi sen tekee etenkin se, että firman johdossa on presidentin liikekumppani. Herää kysymys, että onko Poroshenko vaikuttanut millään tavalla sopimuksen syntyyn ja jos on niin millä ja kuinka aktiivisesti? Moraalisesti liikutaan epäilemättä harmaalla alueella, jos vaikutus on selkeä, toiminta ei eroa millään siitä mistä pyrittiin pääsemään EuroMaidanin seurauksena eroon.

Ymmärrän sen, että etenkin Ukrainassa monet alkavat turhautua kun todella näkyviä merkittäviä uudistuksia ei tapahdu niin pian kuin ihmiset toivoivat. Tilanne on kaikella tapaa ongelmallinen ja Venäjällä tämä tiedetään, ja Venäjälle riittää se, että minimaalisin ponnistuksin Ukraina saadaan pidettyä epävakaassa tilassa, mikä vaikeuttaa uudistusten suorittamista ja toisaalta ruokkii vallan korruptoivaa vaikutusta.

Ukrainalla ei kuitenkaan ole käytännössä mahdollisuuksia poliittisiin/sotilaallisiin irtiottoihin, mikäli haluavat nauttia lännen tuesta. (Rikkana rokassa on sitten se, että Yhdysvalloissa pelataan presidenttipeliä, mikä väistämättä halvaannuttaa Valkoistataloa - eikä Obamalla välttämättä ole halua sotkeutua tämän enempää Ukrainaan, jotta ei jättäisi mahdolliselle demokraattipresidentille isoa "jätekasaa". Sama pätee Syyriankin tilanteeseen ja Putin tietää tämän).

vlad.
 
Russia’s 6th Tank Brigade: The Dead, the Captured, and the Destroyed Tanks (Pt. 1)
The following post was written by Askai707, a Ukrainian open source investigator that has written numerous reports on Russian tanks and soldiers in the Donbass. This report details the involvement of Russia’s 6th Tank Brigade in the now infamous Battle of Ilovaysk from August 2014. The primary evidence for this claim is:

- The death, and secret burials, of two 6th Tank Brigade soldiers on the same days as the battle.
- The discovery of a damaged T-72B3 (exclusively Russian) tank on the battlefield, holding the documents of a soldier of the 6th Tank Brigade
- The identification marks of this tank, and others, matching that of the 6th Tank Brigade from August 2014.

zz0yXmM.jpg

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/09/22/russias-6th-tank-brigade/
 
se sitten niistä EU:n Venäjä talouspakotteista Ukrainan kriisiä selvittämään...tää on niin tätä...:confused:

http://maanpuolustus.net/threads/uusi-suurputki-suomen-talousvesille.4693/#post-268295

Uusi suurputki Suomen talousvesille

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091920378311_uu.shtml



LUE MYÖS
Näkökulma: Merkel suomettui

Venäjän kaasumonopoli Gazprom sekä viisi suurta länsieurooppalaista energiayhtiötä hakevat Suomelta lupaa aloittaa merenpohjan tutkimukset Suomen talousvesialueella. Yhtiöt aikovat rakentaa uuden suuren maakaasuputken.

Yhtiöt odottavat, että valtioneuvosto myöntää tutkimusluvan nopeasti jo ennen kuin Suomenlahti jäätyy. Yhtiöt myös vaativat, että ne saavat aloittaa meren tutkimisen heti luvan saatuaan ilman, että mahdolliset valitukset viivyttävät tutkijoita.

Toimeen tartutaan siis rivakasti. Muste ei ehtinyt kauan kuivua siitä, kun energiayhtiöt allekirjoittavat sitovan ja laillisesti velvoittavan osakassopimuksen Itämeren toisesta kaasuputkilinjastosta Nord Stream 2:sta.

Venäjän Vladivostokissa kaksi viikkoa sitten yhtiöt päättivät, että ne kaksinkertaistavat Itämeren putkikaasukapasiteetin. Viipurin seudulta Saksan Greifswaldiin kulkeva uusi putkistopari kasvattaa valmistuttuaan 2019 Itämeren kaasuputkiprojektin pituutensa ja välityskapasiteetin osalta maailman suurimmaksi.

Suomi ei tulppaa

Uuden kaasuputken rakentaminen on ollut vireillä jo muutaman vuoden, mutta Euroopan taantuma on pitänyt hankkeen tiukasti jäissä. Todennäköisesti myös Ukrainan sota on häirinnyt päättäjiä.

Nyt kuitenkin kaikki näyttää selvältä, jos Suomi antaa ensin tutkimusluvan ja myöhemmin luvan siihen, että yhtiöt saavat rakentaa putken osin Suomen talousvyöhykkeelle Suomenlahdella.

Energia-asiantuntija Tuomo Summanen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta arvelee, että luvitus etenee Suomen osalta normaalisti.

- Kun Saksan hallitus on näyttänyt vihreää valoa omille yrityksilleen, niin luulen, ettei täällä ryhdytä tulpaksi, Summanen sanoo.

Suomi on jo kertaalleen myöntänyt tutkimusluvan. Tämä tapahtui vuonna 2013, mutta lupa jäi käyttämättä eikä tutkimuksia tuolloin aloitettu. Tällä kerralla tilanne on poliittisesti paljon arempi, koska unionin ja Venäjän suhteet ovat aallonpohjassa.

Ukrainan pääministeri Arseni Jantsenjuk on lytännyt uuden putken sanoen sitä "anti-ukrainalaiseksi". Unionimaat Puola, Tšekki ja Slovakia ovat niin ikään arvostelleet hanketta kipakasti. Maat eivät todennäköisesti silti aio jarruttaa rakentamista, sillä niiden poliittiset rahkeet eivät siihen riitä jos vaikka tahtoakin olisi.

Valmistuttuaan uusi putkisto varmistaa, ettei Venäjän tarvitse enää käyttää näiden maiden putkistoja myydessään kaasua länteen. Venäjä voi viedä kaiken Länsi-Euroopan kaasun Itämeren reittiä.


Vipinää kinttuihin. Uuden kaasuputken osakkaat hoputtavat Suomen hallitusta. Gazprom ja sen eurooppalaiset kumppanit haluavat aloittaa Suomen talousvesien tutkimisen jo marras-joulukuussa tänä vuonna. Kuva on yhtiöiden tutkimuslupahakemuksesta, jonka ne toimittivat suomalaisen asianajajan välityksellä työ- ja elinkeinoministeriöön viikko sitten.

Merkeliltä lupa

Lupahakemuksen mukaan määräysvaltaenemmistön, 51 prosenttia, putkesta omistaa venäläinen valtionyhtiö Gazprom. Muita omistajia ovat saksalaiset E.On ja BASF sekä hollantilais-brittiläinen Shell ja itävaltalainen OMV, jotka omistavat kukin kymmenen prosenttia. Ranskalainen Engie omistaa yhdeksän prosenttia.

On selvä, että energiayhtiöt eivät olisi sitoutuneet projektiin ilman kotimaidensa hallitusten antamaa suostumusta.


Nord Stream 2 -kaasuputken osakassopimuksen allekirjoitustilaisuudesta Vladivostikissa kaksi viikkoa sitten: Ranskalaisen Engie-yhtiön varatoimitusjohtaja Pierre Chareyre, saksalaisen E.Onin johtaja Klaus Schaefer, hollantilais-brittiläisen Shellin pääjohtaja Ben van Beurden, Gazpromin pääjohtaja Aleksei Miller ja saksalainen Basfin pääjohtaja Kurt Bock.
Yhtiöiden lakiasioita Suomessa hoitaa helsinkiläinen huipputoimisto Castrén & Snellman Oy. Asianajaja Matias Wallgren perustelee hakemusta kilpailupoliittisin ja taloudellisin syin.

Osakkeenomistajat ovat hakemuksen mukaan sitoutuneet selvittämään vaihtoehtoisia tapoja parantaa unionin energian toimitusvarmuutta pitkällä aikajänteellä "tarjoamalla luotettavat ja kilpailulliset maakaasutoimitukset sekä monipuolisen kuljetuskapasiteetin."

Lähivuosina maakaasun kysyntä Euroopan unionissa kasvaa, hakemus kertoo. Samaan aikaan Euroopan oma kaasuntuotanto vähenee, mikä lisää tuontikaasun kysyntää.

Tämä tarkoittaa, että nesteytetty maakaasu ei uhkaa venäläisen putkikaasun asemaa, kuten vielä jokin vuosi sitten jotkut puhuivat.

"Venäjältä putkilinjojen kautta tuotava maakaasun hinta on kilpailullinen" ja se tarjoaa monia etuja, hakemuksessa alleviivataan.

Venäjä hyötyy

Energia-asiantuntija Summasen mukaan Gazpromin ja Venäjän kannalta Nord Stream 2 on looginen: Uusi putki vähentää epävarmuutta, koska kaasua ei tarvitse kuljettaa Ukrainan kautta. Samalla se lisää neuvotteluvoimaa Turkin kanssa mahdollisesta Turkish Stream -kaasuputkesta.

- Näinhän kuka tahansa taitava ja riittävän markkinavoiman omaava osapuoli toimisi. Ukraina, erityisesti paikalliset oligarkit, menettää taloudellisesti, jos ja kun merkittävä osa kauttakuljetuskaasusta poistuu, Summanen sanoo.

OLLI AINOLA
[email protected]
KUVAT GAZPROM


Halla-aho aikoinaan ennusteli, että mikäli syntyisi kriisi Suomen ja venäjän välille, Saksa möisi Suomen jos saavuttaisi sillä taloudellisia etuja.
Luultavimmin niin kävisikin. Hinta vaan olisi korkeampi kuin Ukrainan kohdalla.
 
Russia plans second big military base near Ukrainian border - [KARTTA]
Russia is planning a second major military base near the border with Ukraine, where NATO accuses Russian troops of helping pro-Moscow separatists fight Kiev's forces.

The new base will house 5,000 soldiers and heavy weaponry, according to public documents and people working at the site.

It is further east than one under construction in Belgorod region reported by Reuters earlier this month but still close to the border with separatist-held parts of Ukraine's eastern Luhansk region, where there has been heavy fighting.

The bases are part of a Russian military buildup along a new line of confrontation with the West, running from the Black Sea in the south to the Baltic in the north, which carries echoes of the Cold War-era "Iron Curtain"....
http://www.reuters.com/article/2015/09/23/us-ukraine-crisis-russia-base-idUSKCN0RN1P120150923
 
Donetskin johtaja uhkaa vetäytyä Minskin sopimuksesta

Venäjämielisen Donetskin kansantasavallan johtaja Aleksandr Zahartšenko uhkaa vetäytyä Minskin sopimuksesta, mikäli Ukraina
liittyy Natoon.
Zahartšenkon mukaan Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon vihjailut Natoon liittymisestä tarkoittavat vain Minskin rauhansopimuksen heikentämistä.
–Siinä tapauksessa (Ukrainan liittyessä Natoon) me vetäydymme sopimuksesta ja raivaamme kaikki Kiovan joukot Donbassin alueelta. Olen varma, että monet muutkin Ukrainan alueet toimivat samoin, Zahartšenko sanoi.

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2015092420408731_uk.shtml
 
Nato: Venäjä voimakkaasti läsnä Itä-Ukrainassa

Naton pääsihteeri sanoi AFP:lle, että idässä on yhä paljon venäläisjoukkoja ja -kalustoa.
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg totesi keskiviikkona uutistoimisto AFP:lle, että venäläiset tukevat yhä voimakkaasti Itä-Ukrainan kapinallisia maan rajojen sisällä.
– Ei ole epäilystäkään siitä, että venäläiset ovat voimakkaasti läsnä Ukrainan itäosassa. Siellä on venäläisiä joukkoja, siellä on venäläistä kalustoa, ja Venäjä jatkaa separatistien kouluttamista ja tukemista, Stoltenberg totesi AFP:lle Naton päämajassa Brysselissä.

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2015092420409982_uk.shtml
 
Soros vaatii EU:ta nostamaan Ukrainan uudistamisen agendansa kärkeen. Pitkä teksti. Yhteenveto alla.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1305987885734?ref=hs-fprio-A3

Suursijoittaja George Soros esseessään: Ukrainan pelastaminen on EU:lle tärkeämpää kuin Kreikan kriisi tai siirtolaistilanne

...

On vaarana, että Euroopan huoli siirtolaiskriisista voi jälleen viedä huomion mielestäni ratkaisevan tärkeästä asiasta: uuden Ukrainan kohtalosta. Se olisi kohtalokas virhe.

Kuten olen todennut, uusi Ukraina on Euroopan arvokkain valtti. Sen menettäminen aiheuttaisi korvaamatonta vahinkoa: sen seurauksena yli 40-miljoonaiselle kansalle voisi muodostua epäonnistunut valtio, josta voisi suuntautua uusi siirtolaisaalto Euroopan unioniin.

Auttamalla uutta Ukrainaa Euroopan unioni voisi pelastaa itsensä. Tekemällä kaikkensa auttaakseen uutta Ukrainaa selviytymään ja kukoistamaan Euroopan unioni voisi saavuttaa kaksi tavoitetta: se suojelisi itseään Putinin Venäjää vastaan ja herättäisi uudelleen unionin alkuaikoina eurooppalaisia inspiroineen yhteistyön ja yhteisvastuun hengen.
 
Soros vaatii EU:ta nostamaan Ukrainan uudistamisen agendansa kärkeen. Pitkä teksti. Yhteenveto alla.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1305987885734?ref=hs-fprio-A3

Suursijoittaja George Soros esseessään: Ukrainan pelastaminen on EU:lle tärkeämpää kuin Kreikan kriisi tai siirtolaistilanne

...

On vaarana, että Euroopan huoli siirtolaiskriisista voi jälleen viedä huomion mielestäni ratkaisevan tärkeästä asiasta: uuden Ukrainan kohtalosta. Se olisi kohtalokas virhe.

Kuten olen todennut, uusi Ukraina on Euroopan arvokkain valtti. Sen menettäminen aiheuttaisi korvaamatonta vahinkoa: sen seurauksena yli 40-miljoonaiselle kansalle voisi muodostua epäonnistunut valtio, josta voisi suuntautua uusi siirtolaisaalto Euroopan unioniin.

Auttamalla uutta Ukrainaa Euroopan unioni voisi pelastaa itsensä. Tekemällä kaikkensa auttaakseen uutta Ukrainaa selviytymään ja kukoistamaan Euroopan unioni voisi saavuttaa kaksi tavoitetta: se suojelisi itseään Putinin Venäjää vastaan ja herättäisi uudelleen unionin alkuaikoina eurooppalaisia inspiroineen yhteistyön ja yhteisvastuun hengen.

Soros on varmasti ihan oikeassa. Onko kenellä muulla tullut mieleen, että Euroopalta puuttuu Johtaja? En tarkoita Natsi-adikan inkarnaatiota, mutta joku Helmut Kohlin mittainen köriläs tekisi terää. Euroopan päättämättäjättämiskoneisto on liian monimutkainen ja hidas, yhteisiä arvoja ei osata nitoa yhteen ymmärrettävällä tavalla, niitä ei osata myydä yleisölle, eikä edes yritetä. Mihin on hävinnyt puheet yhteisestä euroopasta ja Unionista, joka on ihmisiä varten? Niimpä. Minne hävisivät, tuliko tilalle jotain "tähdellisempää" hoidettavaa ja ajettavaa?
 
Soros vaatii EU:ta nostamaan Ukrainan uudistamisen agendansa kärkeen. Pitkä teksti. Yhteenveto alla.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1305987885734?ref=hs-fprio-A3

Suursijoittaja George Soros esseessään: Ukrainan pelastaminen on EU:lle tärkeämpää kuin Kreikan kriisi tai siirtolaistilanne

...

On vaarana, että Euroopan huoli siirtolaiskriisista voi jälleen viedä huomion mielestäni ratkaisevan tärkeästä asiasta: uuden Ukrainan kohtalosta. Se olisi kohtalokas virhe.

Kuten olen todennut, uusi Ukraina on Euroopan arvokkain valtti. Sen menettäminen aiheuttaisi korvaamatonta vahinkoa: sen seurauksena yli 40-miljoonaiselle kansalle voisi muodostua epäonnistunut valtio, josta voisi suuntautua uusi siirtolaisaalto Euroopan unioniin.

Auttamalla uutta Ukrainaa Euroopan unioni voisi pelastaa itsensä. Tekemällä kaikkensa auttaakseen uutta Ukrainaa selviytymään ja kukoistamaan Euroopan unioni voisi saavuttaa kaksi tavoitetta: se suojelisi itseään Putinin Venäjää vastaan ja herättäisi uudelleen unionin alkuaikoina eurooppalaisia inspiroineen yhteistyön ja yhteisvastuun hengen.

Tuota tuota...kuinka paljon Soros on laittanut rahaa, eli sijoittanut Ukrainaan? On vaikea uskoa, että miljardööri ajaisi Ukrainan etua vain hyvää hyvyyttään. Hyvää tekevät enkelit eivät tässä maailmassa rikastu.

Toki on myönnettävä, että Ukrainan kriisi on jäänyt vähemmälle mediahuomille, kun lähi-idästä tulevan kansainvaellus täyttää uutislähetykset ympäri eurooppaa, ja Sorosoksen puheenvuro on terveellinen muistutus sodasta euroopasta.
 
Tuota tuota...kuinka paljon Soros on laittanut rahaa, eli sijoittanut Ukrainaan? On vaikea uskoa, että miljardööri ajaisi Ukrainan etua vain hyvää hyvyyttään. Hyvää tekevät enkelit eivät tässä maailmassa rikastu.

Toki on myönnettävä, että Ukrainan kriisi on jäänyt vähemmälle mediahuomille, kun lähi-idästä tulevan kansainvaellus täyttää uutislähetykset ympäri eurooppaa, ja Sorosoksen puheenvuro on terveellinen muistutus sodasta euroopasta.

Eikös tämä Sorosin nimi ole tullut aina esille, kun on ollut puhetta näistä oransseista vallankumoukista? Tuo on se tyyppi, joka on tiettävästi ollut niitä junailemassa.
 
Eikös tämä Sorosin nimi ole tullut aina esille, kun on ollut puhetta näistä oransseista vallankumoukista? Tuo on se tyyppi, joka on tiettävästi ollut niitä junailemassa.

Venäjän propagandan mukaan ainakin...
 
Back
Top