Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Ukrainan konflikti/sota

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja Tvälups, 01.12.2013.

 1. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,646
  Tykkäykset:
  13,199
  Pisteet:
  1,286
  Aiheesta tuli kirjoitettua eilisen illan ja yön aikana "hiukan":

  "Zapad-2017 varjossa – sotaharjoitus ”kansantasavalloissa”?

  Perjantaina 8. syyskuuta 2017 kirjoittamani blogin ”Elämää ”kansantasavalloissa’” lopussa viittasin lyhyelti ukrainalaisen sotilasasiantuntija ja parlamentaarikko Dmytro Tymchukin arveluihin Venäjän ja Valko-Venäjän yhteisen Zapad-2017-sotaharjoituksen aikana Itä-Ukrainan miehitetyillä alueilla – mahdollisesti – järjestettävään Venäjän Eteläisen sotilaspiirin 8. armeijan ja Donetskin ”kansantasavallan” 1. armeijakunnan sekä Luhanskin ”kansantasavallan” 2. armeijakunnan yhteiseen sotaharjoitukseen.


  ...".

  Ja eräänlaisena johtopäätöksenä:

  "...Dmytro Tymchukin arviota puoltavia tekijöitä on ilmaantunut viimeisen kuukauden kuluessa lukuisia, alkaen logistisen valmiuden lisäämisestä ja päätyen joukkojen siirtojen kautta siihen, että olisi loogista organisaatiorakennetta muuttavan 8. armeijan joukkojen harjoittelevan yhdessä ”kansantasavaltojen” alueelle sijoitettujen joukkojen kanssa, koska, mahdollisissa, sotilasoperaatioissa Itä-Ukrainassa joukot kuitenkin operoivat yhtenä kokonaisuutena, todennäköisesti kuitenkin siten, että 8. armeijaan kuuluvat joukot toimivat ”keihäänkärkenä” ja ”kansantasavaltojen” alueella nyt toimivat 1. ja 2. armeijakunta tukevat ja varmistavat operaation onnistumisen.

  Vallitsevassa tilanteessa Ukrainan on syytä huomioida ”worst scenario” ja valmistautua pahimpaan. Venäjälläkin aika hupenee tiimalasissa kaiken aikaa, mikäli he haluavat saavuttaa edes jonkin asteisen sotilaallisen ratkaisun Itä- ja Etelä-Ukrainassa. Älä kuuntele mitä suu puhuu vaan katso mitä kädet tekevät!
  "

  Linkki: http://vartiopaikalla.blogspot.fi/2017/09/zapad-2017-varjossa-sotaharjoitus.html

  vlad
   
  Lepukki, Guderian, Vonka ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,199
  Tykkäykset:
  7,320
  Pisteet:
  1,286
  Tuskinpa Saakashvili palaa Ukrainaan pelkästään oman mielijohteensa mukaisesti. Taustalla on varmasti poliittisia tarkoituksia joita jo pelkästään Saakashvilin paluu Ukrainaan edistää. Se lienee viesti niistä poliittisista realiteeteista joita myös Ukrainan nykyhallinnon tulee noudattaa. Koko episodi kertoo siitä kuinka syvällä venäläinen korruptio vaikuttaa Ukrainan politiikassa.

  En pitäisi mitenkään mahdottomana vaikka EU:n ja USA:n suunnalta olisi ilmoitettu ettei siellä nähdä Ukrainalle sopivana kehityssuuntana että hallinnosta pyritään syrjäyttämään johtajia jotka tiedetään (ja joihin luotetaan) länsimielisiksi ja ehdottomasti korruption vastaisiksi. Uskoisin myös että lännessä on hyvin tiedossa kaikkien ukrainalaisten johtajien ja poliitikkojen taustat, yhteydet sekä toimintatavoitteet.

  Jotta Ukraina kykenee kehittämään liki 50 miljoonaista kansaansa ja koko yhteiskuntaansa oikeasti vapaan markkinatalouden suuntaan se edellyttää valtavia investointeja jo pelkästään toimivaan yhteiskuntajärjestelmään ja teollisuuden perus-infraan. Yksikään länsimainen rahoittajaorganisaatio ei halua investointiensa päätyvän korruptoituneille venäläismielisille tai muillekaan rikollisille (heitä ei todellakaan voi kutsua liikemiehiksi). Viime kädessä kyse on valtavista taloudellisista arvoista, sadoista-tuhansista miljardeista jne. Ukrainalla on potentiaalia kehittyä vuosikymmenien myötä koko keskisen/itäisen Euroopan merkittävimmäksi taloudeksi. Ymmärrettävästi siihen tulee kulumaan suurin osa meneillään olevasta vuosisadasta.

  Ukrainan kohdalla kyseessä on valtavasta ja pitkäaikaisesta kehitysprojektista jota ei ole saatu vielä kunnolla alkuunkaan. Seuraavissa parlamenttivaaleissa tulee saada hallintoon nykyistä enemmän rehellisesti Ukrainan kansan etuja ajavia päättäjiä. Kuten vielä sitäkin seuraavissa jne. Irtaantuminen Venäjän vaikutusvallasta täysin itsenäiseksi ja oikeasti demokraattisesti hallituksi valtioksi/yhteiskunnaksi tulee viemään vuosikymmeniä. Siinä tulee matkan varrella olemaan monenlaisia sisäisiä ja ulkoisia vaikeuksia.

  Tässä kokonaisuudessa Saakasvilillä on oma pieni merkityksensä eräänlaisena uuden politiikan suunnan näyttäjänä. Sellaisille ei vanhat vallanpitäjät halua antaa tilaa. Siksi häntä vastassa on koko Venäjän diktatuuri ja sen lonkerot niin Georgiassa kuin Ukrainassa.
   
  Guderian, vlad ja Maidan tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,623
  Tykkäykset:
  7,956
  Pisteet:
  1,286
  Failed state määritelmä käsittää muutakin kuin ulkopoliittisen liikkumavaran tai poliittiseen järjestelmään vaikuttamisen ulkovaltojen toimesta, Ukrainassa ei ole paljon toimivia osia.
   
 5. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  4,773
  Tykkäykset:
  8,922
  Pisteet:
  1,286
  On muitakin häntä kannattavia taustavoimia, Lännessä ja Ukrainassa, mutta Saaashvili ei ole kenenkään sätkynukke. Aloite on hänen. Onhan se riskabeeliakin hänelle - peli on sekä Poroshenkon että Saakashvilin kannalta vaarallinen. Saakashvili voi joutua jopa vankilaan, Poroshenko avakovineen (tämä Arsen Avakov-rotta laittoi myös heti Mihkaelin Mirotvorets sivulle osastolle "Kiirastuli" (!), jos joku ei tietää niin siinä on kaikki maailman motorolat ja givit, yms elossa olevat terroristit ja persmanit) niin tämäkin on kuvaava miten alas nämä Ukrainan oikeat viholliset ovat menneet, kaikki nämä poroshenkot ja muut läpeensä korrutoituneet oman kansan ikuisesti tappamaan valmiit vallanhaluiset patriotiksi tekeytyneet Maidanin siivella Radaan päässeet omanedun tavoittelijat.Mutta ennen kaikkea he paljastaneet lopullisesti ketkä ovat. Sota on monelle heistä on keino rikastua lisää ja jatkaa varastamista omien vanhojen korruptio kaavojen mukaan, kansalle aina voi kertoa "eletään huonosti koska on sota".
  Venäjällä on hyvin kuvaava sana tälläiselle - bespredel, eli slang: (total) lawlessness.

  Saakashvili päätti ns pelata va banque, eli laittoi kaikki peliin. Poroshenkoa on valmis vastustamaan jo Lvivin kaupungin johtaja, joka ilmoitti ettei ajo luovuttaa hänet Kiovaan. Siellä on myös Semenchenkon joukko.


  Nyt koko maailma seuraa miten tilanne kehittyy.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2017
  Talvela tykkäsi tästä.
 6. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,088
  Tykkäykset:
  7,123
  Pisteet:
  1,286
  Saakashvil sai varmaan tappokäskyn Putinilta, kunnes tämä nykyinen episodi alkoi. Putte perui käskyn ja haki poppareita. Aika show ja aika vähän uutisoitu. Ukraina on tippunut valtamediasta ainakin tv:n puolella.
   
  Talvela tykkäsi tästä.
 7. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,088
  Tykkäykset:
  7,123
  Pisteet:
  1,286
  Harjoittelua.

   
  baroni, Maidan, Leaderdog ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 8. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  18,853
  Tykkäykset:
  31,347
  Pisteet:
  1,286
  Donbas-pataljoonan väki yrittää estää pidättämästä Saakasviliä. Jonkinlaista passiivista vastarintaa.
   
  Leaderwolf tykkäsi tästä.
 9. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  4,773
  Tykkäykset:
  8,922
  Pisteet:
  1,286
  Saakashvili jos päästää sammakoita niin pelkkä innostuksesta ja inhosta korruptiota kohtaan. Monia ärsyttää hänen innostunut kiireinen tapa puhua georgialaisen korostuksen lisäksi. Mutta

  Jos hän pääsee vauhtiin uudistuksien teossa, niin kuten Georgiassa, Ukrainassakin syntyy tulosta. Ottaen huomioon että Georgia oli erittäin korruptoitunut. Ja koko rannikko oli politbyron kesken jaettua maata, sanatoriumeineen merenranta datchoineen. Ns "lailisia varkaita" oli Georgiassa enemmään kun muualla. Sen jälkeen kaikki "vory v zakone" ottaneet jalat sieltä Venäjälle. Ukrainaan ei moni päässyt kun siellä oli Jushenko vastassa. Tapa, jolla Saakashvili hoitti asiat oli raaka, mutta ei siellä oikein voitu toimia toisin. Nyt siellä kansasta puolet on erittäin tyytyväinen siihen mitä loi Saakashvili ja toinen puoli ihan samalla tavalla kuin ennenkin ei halua tehdä työtä (paisti myydä mandarinit jossain Moskovassa) "kärjistän hiukan".

  Poroshenkolla on nyt zugzwang: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Zugzwang
   
  jurppi, Leaderwolf ja Talvela tykkäsivät tästä.
 10. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  4,773
  Tykkäykset:
  8,922
  Pisteet:
  1,286
  Mitkä ovat hänen mokat, voitko ystävällisesti kertoa?
   
 11. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,646
  Tykkäykset:
  13,199
  Pisteet:
  1,286
  Zapad-2017-sotaharjoitus alkaa virallisesti huomenna, joten sopivasti tänään illalla venäläisjoukkojen tulitus on normaalia intensiivisempää Donetskin luoteis-pohjoissektorilla Pisky-Avdiivka-lohkolla. Tavanomainen "normaali" ilta tiedossa vaiko jotain muuta?  vlad
   
  tulikomento, nönnönnöö, sirra ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 12. notareal

  notareal Korpraali

  Liittynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  45
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1
  Näköjään kaikkea "pientä kivaa" tapahtuu Zapad harjoituksen rinnalla, kuten tämä massiivinen pommiuhkaus kampanja Venäjällä. Virallisten lähteiden mukaan uhkaukset tulevat Venäjän ulkopuolelta - kuinka kätevää. mm Ukrainaa syytetty.
  http://www.bbc.com/news/world-europe-41251684
  http://www.telegraph.co.uk/news/201...cuated-wave-bomb-threats-hits-russian-cities/
  edit
  ...itseasiassa vaikuttaa että ainut nimeltä mainittu maa pommiuhkaus juttujen yhteydessä on Ukraina.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2017
  Coffee Man ja Talvela tykkäsivät tästä.
 13. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,482
  Tykkäykset:
  4,355
  Pisteet:
  636
  Saakašvili on ristiriitainen persoona ja vallanhimoinen kun pieni apina, mutta uskon kuitenkin että korruptiota tai ainakin oligarkkeja se vihaa ihan aidosti ja toimii sen mukaisesti.

  Oligarkkien kanssa se tappeli jo Georgiassa. Enkä ollenkaan ihmettele, että Saakašvili sai kenkää myös Ukrainasta...

  Saakašvilin mukaan Porošenko tukee henkilökohtaisesti kahta Odessan alueen rikollisjärjestöä.

  Tuo on raskas väite maan johtajasta, vaikka pitää kyllä melko varmasti paikkansa ja tuskin Porošenko ainoastaan Odessan alueen rikollisjärjestöjä tukee.

  Ukrainalla ei nykyisessä tilanteessa olisi varaa Porošenkon kaltaiseen johtajaan, kuin se vie maata vain uuteen kriisiin, joka tulee yhtä varmasti kuin sateet syksyllä.

  Ilman sotaa seuraava kriisi olisi puhjennut jo aikoja sitten. Porošenko tosiasiassa hyötyy Venäjän nykyisistä toimista.
   
  Talvela, Nypykkä, jurppi ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Lojalisti

  Lojalisti Kersantti

  Liittynyt:
  08.09.2014
  Viestejä:
  142
  Tykkäykset:
  141
  Pisteet:
  16
  Ylimeno kalustoa donetskissa? Vai ovatko menossa muualle.
   
 16. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,572
  Tykkäykset:
  2,351
  Pisteet:
  316
 17. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,482
  Tykkäykset:
  4,355
  Pisteet:
  636
  – Herra Jazairy. Olen yhä enemmän hämmentynyt siitä, että kirjoitatte kokonaisen raportin Venäjän miehityksestä Ukrainassa, mutta silti ette mainitse kertaakaan sanoja ”miehitetty alue”, Neuer sanoo lausunnossaan ja muistuttaa, että pakotteet on määrätty nimenomaan siksi, että Venäjä on YK:n näkökulmasta miehittänyt väliaikaisesti alueita Ukrainassa.

  http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005370852.html

  – Herra Jazairy, voisitteko selventää meille: Saitteko venäläiset rahat ennen vai jälkeen raporttinne kirjoittamisen, missä te kuvailette Venäjää ihmisoikeusrikkomusten uhriksi?

  Oletteko pohtineet, miltä näyttää ja millaisia eettisiä seurauksia on sillä, että YK:n asiantuntija saa rahaa, 50 000 dollaria, vain yhdeltä valtiolta, ja sitten vierailee vain siinä maassa kirjoittaakseen raportin, jota sen maan hallinto lämpimästi ylistää, hän kysyy.
   
  Stagideus, Jukkis ja Maidan tykkäsivät tästä.
 18. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,623
  Tykkäykset:
  7,956
  Pisteet:
  1,286
  Kaikkea liikkeen edistämiseen liittyvää sinne on keräilty.
   
 19. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  18,853
  Tykkäykset:
  31,347
  Pisteet:
  1,286
  Normipäivä YK:ssa, mutta vielä pikkurahalla meni yksi raportti. Pari vuotta sitten YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja, joku barbudalainen pallopää otti vastaan 1,3 miljoonaa dollaria kiinalaiselta miljardööriltä, joka halusi rakentaa YK:n käyttämän ja tukeman useiden miljardien arvoisen kongressikeskuksen Macaoon.
   
  Coffee Man ja Talvela tykkäsivät tästä.
 20. jak

  jak Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.02.2015
  Viestejä:
  1,049
  Tykkäykset:
  1,575
  Pisteet:
  156
  Talvela tykkäsi tästä.
 21. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  4,773
  Tykkäykset:
  8,922
  Pisteet:
  1,286
  Saakashvili kuten kaikki poliitikot halua vaikuttaa ts hänkin halua valtaa.
  Poliitikko ilman tätä ominaisuutta ei olisi poliitikko. Ei voi tehdä munakasta rikkomatta kuorta.
  Mutta kaikki ajatteluun kykenevät ihmiset maailmassa tuntevat kyllä yhtä pikku apina jolla on banaanin sijasta kädessä atomipommi, apinalla on nimikin - Vladimir Putin.
  Saakashivili kuuluu joukkoon, joka vastaustaa tätä apinaa. Saakashvili on myös alykäs ja koulutettu, hän esimerkiksi sai koulun kultamitalilla, häntä eivät tuenneet nomenklatuuri vanhemmat kuten silloin hänen opiskeluaikana monia joka opiskelivat korkeakoulussa Institute of International Relations Kiovassa, vaan hän pääsi sinne juuri kultamitalistina eli hyvin älykkänä opiskeijana, tälläisille oli poikkeus pääsyoikeus sellaisiinkin paikkoihin. Hän on on tavallisen yksinhuoltajaäidin poika, kasvoi ilman siis ilman isää, hän opiskeli myös ulkomailla toista korkeakoulututkintoa, teki työtä sekä USA:ssa että Euroopassa ja mm kävi armeja Ukrainassa. Saakashvili kuuluu myös ns rukopozhatyje poliitikojen joukoon maailmalla, eli niiden poliitikkojen joukkoon,joita kätellään, aivan toisin kun Putin. Saakashvili kaikilta ominaisuuksilta oikean vallanhaluisen ydinaseilla varustettun pienen apina, Putinin, antipodi. Jopa pituudelta - mies on lähes 2 metria pitkä.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2017
  Coffee Man ja jurppi tykkäsivät tästä.
 22. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,646
  Tykkäykset:
  13,199
  Pisteet:
  1,286
  Sosiaalisen median sekä pseudouutistoimisto News Frontin välittämän tiedon mukaan tänään Luhanskin keskustassa tapahtui räjähdys. Räjähdyksessä vaurioitui ja syttyi palamaan miehitysjoukkojen pystyttämä ”muistomerkki” – jalustalle ajettu BMD-rynnäkköpanssarivaunu.

  Ilmoituksen mukaan Luhanskin ”kansantasavallan” "viranomaiset" ovat aloittaneet tutkimukset.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=tM_Ng-osHiA

  Donbass165.jpg

  Tässä on toki viisasta huomioida lavastuksen mahdollisuus, se että "hallintokoneisto" on räjähdyksen takana ja että tapahtunutta käytetään tekosyynä johonkin operaatioon Luhanskin "kansantasavallan" alueella.

  vlad
   
  PSS ja tulikomento tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu