Ukrainan konflikti/sota

Maidan

Respected Leader
Siksi se vaan näyttää koomiselta, kun tämä porukka apinoi estoitta jotain läntistä alakulttuuria: Harley ja nahkaliivit on sielläkin niin cool, eikä kelpaa ajella Uralilla toppatakki tai pellavapaita lepattaen.
Tämä jäänyt minulta. Putinin Yön kuset avasi osaton Forssaan. Mitä ihmettä?!
 

Maidan

Respected Leader
Onko oikeasti kukaan yllättynyt valikoituneesta kaupungista? :LOL:
Kerro))

Erittäin patriottiset Yön kuset viime aikana aktiivisesti pyrkivät Länteen. Slovakiassa oli perustettu eurooppalainen yökusien HQ.
Baikerit joutuneet USAn sanktiolistalle Ukrainan konfliktin takia. Finanssiministeriön mukaan baikerikerhon jäseneet osallistuneet rikolliseen toimintaan Ukrainan hallitusta vastaan. Heitä syytetään mm ukrainalalaisten rajajoukoihin kukuvien sotilaiden kaappuksesta ja ihmisten värväämisestä taisteluihin Itä-Ukrainaan.

Ja tämä HQ on kirjoituksen mukaan ensimmäinen. Vai niin..
 

Maidan

Respected Leader


"He ovat tutkineet meidät kosmetichkat. Ovat tehnet kaiken kovakouraisesti"
(Lainaus Zaldosatnovin valittamisesta kun joutuneet rajatarkastuksen Puolassa,jos joku ei muista)
Kosmetichka on meikki laukku :ROFLMAO:

"Na Berliin!" Eli "Berliniin" (näin luki neuvostopanssareissa v 1945)


Yön koit. "Koi" oli kuulemma Putten peitenimi DDR:ssa. Моль (ven) - mol'
 
Viimeksi muokattu:

BlackFox

Ylipäällikkö
Forssa, tai "Vorssa", on punaisin kyläpahanen mitä tästä maasta löytyy. Naapuripitäjä Tammela taas on perinteisesti ollut hyvin valkoinen, etunenässä siellä sijaitseva perinteikäs Mustialan agrologiopisto. Mutta Vorssa itsessään on kommunistien ja Neuvostoliiton haikailijoiden pesä :)
Sitä se on, siltä se kaupunki myös näyttää. Kouvola ei ole mitään verratuna Forssaan. Paskaisia rappio neukkotaloja.
Kaikki mikä viittaa valkoisiin, on pannassa fogessa. Kumartaisivat varmaan lenin patsasta jos voisi
 

Maidan

Respected Leader
Sitä se on, siltä se kaupunki myös näyttää. Kouvola ei ole mitään verratuna Forssaan. Paskaisia rappio neukkotaloja.
Kaikki mikä viittaa valkoisiin, on pannassa fogessa. Kumartaisivat varmaan lenin patsasta jos voisi
Hyi.

Lenin oli rikollinen, hänen palvonta on yhtä sairasta kun Hitlerin.
Ja hänen "nerokkuus" oli vain siinä että hän vei asian luppuun, ja näin hänet ei voitu hiirtaa pää alaspäin kun Mussolinia. Vain yksistään Lenin ideologin "ansio" Ison Terrorin olisi riittänyt, vaikka näistä sitaateista, jota tämä kuppainen tero lausunut.
"Terrorin energian ja joukkovoima vallankumouksen vastaisia vastaan pitää palkita, juonittelevia pitää ampua ja myös epäilevällä kannalla olevia, keneltä ei tarvitse kysyä mitään ja pitää tehdä tämän ilman idiottimaisia viivasteluja"

Felix Dzerzhinsky teki salutit: "Siellä missä proletariatti käytti joukkoterroria - ei tavata petturuutta. Teloittamisoikeus on erittäin tärkeä", jopa silloin jos "miekka voi pudottaa viattomien päihin".

Miten ihmiset voi olla niin typeriä..
 

vlad

Respected Leader
Tämä jäänyt minulta. Putinin Yön kuset avasi osaton Forssaan. Mitä ihmettä?!
Yön susien ensimmäinen kerho Suomessa avattiin Forssaan tosiaankin keväällä, tuolloin aiheesta keskusteltiin mediassa jonkun verran, mutta sen jälkeen - ennen elokuuta ja Krimillä järjestettyä propagandajuhlaa - vetovastuu propagandan jakamisessa oli lähinnä Putkosen "toimittamalla" MV-lehdellä. Viestintä oli sitten sen tasoista, ja Yön susia (ynnä Venäjää) ylistävää.

Yön susien eteneminen Suomeen oli odotettavissa oleva asia, olivat edellisinä vuosina koettaneet saada jalkaa "ovenväliin" sorvaillessaan yhteistyökuvioita Cannonball MC:n kanssa. Ne jäivät puheiden asteella ja taisivat lopahtaa sen jälkeen kun Janne ”Nacci” Tranberg poistui kuvioista. Tranberg oli jonkin sortin Putin-fani, aivan kuten tämä räppärikin on (en nyt muista sen kuikelon nimeä, joku Mikael Gabriel tjsp). Mutta oikeastaan vielä kiinnostavampi on havaintoni siitä, että ainakin yksittäisiä suomalaisia on liittynyt Yön susien Karjalan osastoon, jonka pääpaikka on Petroskoissa eli Äänislinnassa. Kyseisen kerhon jäseninä on myös todennäköisesti Suomessa asuvia venäläisiä. Tästä päästäänkin sitten siihen, että Suomessa toimii ainakin kahden eri Yön susien kerhon jäseniä, Forssassa sijaitsevan Suomen Yön susien RMI:n jäseniä sekä Petroskoissa sijaitsevan Karjalan osaston jäseniä.

Vartiopaikalla293.jpg

Nimet löydettävissä Johan Bäckmanin kakkos-FB-tililtä, FB-hakuun Йохан Бекман.

Koko kuviosta kirjoitin muutamia havaintoja blogiin aiemmin tällä viikolla, tutkimuksissani törmäsin sellaisiin henkilöihin, että oli mietittävä, mitä kirjoittaa ja mitä nimiä julkaisee - katsoo saako tästä kuviosta, jonka nyt jätin huomiotta, mitään koskaan aikaan.

Linkki blogiin: https://vartiopaikalla.blogspot.com/2019/08/yon-sudet-venalaista-imperialismia.html
 

Leaderwolf

Ylipäällikkö
Suomessa toimivat muut rikolliset "MP" jengit tuskin ovat kovin ilahtuneita näistä medianäkyvyyttä lisäävistä tulokkaista. Se vähän mitä tuttujen kautta niistä tiedän, niin suurin osa ei ole mitään varsinaisia venäjän ihannoijia mieleltään.
 

Mortti

Kenraali
Taloudellisen ja sotilaallisen voiman sekä poliittisen vaikutusvallan suhteen varmasti kyllä. Muuten nämä venäläisnationalistit halveksivat länsimaisuutta ja pitävät sitä rappeutuneena, kun taas venäläisyys kaikkine kulttuurillisine yms ilmiöineen on luonnollisestikin jaloa, tervettä ja ainutlaatuista. Siksi se vaan näyttää koomiselta, kun tämä porukka apinoi estoitta jotain läntistä alakulttuuria: Harley ja nahkaliivit on sielläkin niin cool, eikä kelpaa ajella Uralilla toppatakki tai pellavapaita lepattaen.
No siis onhan "länsimaisuutta" kovin monenlaista. Lieneekö esim. joku 1950-luvun amerikkalaisidylli loppujen lopuksi kaukanakaan siitä, mikä olisi venäläistenkin mieleen.

Ja onpa sitä lännessäkin paljon ns. arvokonservatiivista porukkaa, jotka eivät ole varauksettoman ihastuneita tiettyihin ääriliberaaleiksi kokemiinsa nykysuuntauksiin länsimaisissa yhteiskunnissa. Sitähän on sanottukin, että jotkut länsimaiset konservatiivipiirit ovat yllättävänkin Venäjä-mielisiä juuri tämäntapaisesta syystä.
 

ctg

Greatest Leader
Yhdysvaltojen hallinto on mahdollisesti pohtimassa 250 miljoonan dollarin tuen poistamista Ukrainalta, kertoo Politico-lehti. (siirryt toiseen palveluun) Lehden mukaan Yhdysvaltojen tuki on pitänyt Venäjän loitolla Ukrainasta.

Presidentti Donald Trump on lehden tietojen mukaan ehdottanut turvallisuusneuvonantajien tarkastelevan, miten Ukraina on käyttänyt Yhdysvaltojen rahoitusta.

Asiasta uutisoi myös CNN (siirryt toiseen palveluun). Sen mukaan useat lähteet ovat kertoneet presidentti Trumpin ehdottaneen asiaa. Trumpin ei kuitenkaan tiedetä aikovan todellisuudessa toteuttaa miljoonien tuen lopettamista.

Ukraina-rahoituksen vähentämistä pelätään myös siksi, että Trump on Politicon mukaan toistuvasti vähätellyt Venäjän roolia Ukrainan konfliktissa.

Lisäksi Trump kannatti viime viikolla sitä, että Venäjä kutsuttaisiin takaisin G7-ryhmään. Venäjä sai potkut silloisesta G8-ryhmästä Krimin valtauksen takia vuonna 2014.
https://yle.fi/uutiset/3-10945795

Odotin tämän tapahtuvan presidentti kauden alussa. Ei lopussa.
 

Tetra

Respected Leader
Kiinalaiset haluaa ostaa Motor Sichin. Motor Sich, joka on varmasti monelle palstalaiselle tuttu lafka, valmistaa moottoreita lentokoneisiin ja helikoptereihin. Ilma-alusten moottoriosaamisen puute on pullonkaula Kiinan ilma-aseen kehittämisessä. Amerikkalaiset eivät tietenkään hirveästi ilahdu sellaisesta ideasta, että Ukraina myisi tälläistä osaamista Kiinaan, ja täten amerikkalaiset pyrkii estämään kaupan. Yksi mahdollinen ratkaisu on, että Yhdysvaltain valtiovalta saa yksityiset amerikkalaiset kiinnostumaan ja ostamaan Motor Sichin.

 

akmos

Korpraali
Mistäköhän löytyisi tämän konfliktin kalusto tappioita kummaltakin puolelta? Voisi kuvitella että tuolla on vaunuja tuhoutunut kummaltakin puolelta huomattavia määriä
 

Passi

Ylipäällikkö
. Yksi mahdollinen ratkaisu on, että Yhdysvaltain valtiovalta saa yksityiset amerikkalaiset kiinnostumaan ja ostamaan Motor Sichin.

Aika hankala tilanne. Tällä hetkellä 40% tuotosta tulee Kiinasta. Yhdysvaltalaisomistuksessa kauppaa ei varmaan Kiinaan saisi tehdä ja muutkin asiakkaat voi olla alueilla mihinkä usalainen yritys ei voisi tehdä bisnestä.

Washington too may struggle to find a buyer for Motor Sich, said the American defense industry consultant. U.S. defense companies capable of making such large purchases are publicly owned, and management must answer to shareholders, he said.

Motor Sich has "Soviet DNA" that would be hard to integrate with an American company, while part of its sales is to China and other countries with which a U.S. defense company may not be allowed to do business,

Concorde's Paraschiy estimates Motor Sich generates as much as 40 percent of its revenue from China.

Markkina srvokin on puoli miljardia, niin täytyy kyllä hyvin osata perustella tuon ostaminen osakkeiden omistajille varsinkin jos yritykseltä samalla katoaa asiakkaat.

Motor Sich was valued at nearly $500 million when it ceased trading on the stock market. Only a handful of people in Ukraine could afford to buy it at that valuation.

https://www.rferl.org/a/ukrainian-aircraft-motor-sich-u-s--china-rivalry/30132082.html
 

baikal

Supreme Leader
Tekee mieli palata tämän sodan alkuvaiheisiin:

Ukrainan asevoiman ylimmät upseerit olivat konfliktin alkaessa ikäluokkaa, joka oli käytännössä neuvostotuotetta ja käyneet neuvostokoulutuksen. Kun on ihmetelty, miten nämä eivät olisi -arvanneet- venäläisten temppuja sillä taustalla, niin kävikö tässä juuri niin, että nimenomaan sillä taustalla mentiin harhaan? Eli venäläinen temppukavalkadi ei ollutkaan enää sukua neuvostoajalle? Tai jos olikin, niin korkeintaan sukua malli pikkuserkun serkku.

Perustuiko Ukrainan asevoimien suunnitelmat ja valmistautuminen neuvostoperäiseen metodiikkaan? Eli UA halusi sotia neukkusotaa, venäläinen osapuoli ei. Valmistautuiko UA sotimaan sotaa, jota ei enää ollutkaan tarjolla?

Joukkojen perustamisen myöhästyminen kertoisi siitä, että ei joko oltu hereillä lainkaan tai sitten odoteltiin....kun ei oikein sellaista neuvostoaikojen sotamerkkiä vielä näkynyt.....toki selittäviä tekijöitä on muitakin, kuten päällä ollut värivallankumous, korruptio, ylemmän johdon moraali ei tainnut kummainen olla, eikähän asevelvollisten jonotkaan ylettömän pitkiä olleet, kun heitä kutsuttiin palvelukseen....

Värivallankumous. Okei, väestö halusi Eurooppaa ja halusi vaihtaa johtoa. Venäjä sai siinä kynsilleen, mutta ottiko se samalla -hyvityksen- ja käytti vallankumousta omiin tarkoituksiinsa saman tien?

Värivallankumous jatkuu. Mitä viestittää tämä superhessu presidenttinä Ukrainassa? Ihmiset äänestivät pelle hermannia ja hänestä tuli presidentti. Okei. Jos yrittää katsoa tätä Putinin silmin, niin tällainen vaihtoehto ei välttis paljon naurata häntäkään. Kun Ukrainan yleisö äänesti pelle hermannia ja sai sen läpi, niin entäs jos se toistuu Venäjällä......
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Tekee mieli palata tämän sodan alkuvaiheisiin:

Ukrainan asevoiman ylimmät upseerit olivat konfliktin alkaessa ikäluokkaa, joka oli käytännössä neuvostotuotetta ja käyneet neuvostokoulutuksen. Kun on ihmetelty, miten nämä eivät olisi -arvanneet- venäläisten temppuja sillä taustalla, niin kävikö tässä juuri niin, että nimenomaan sillä taustalla mentiin harhaan? Eli venäläinen temppukavalkadi ei ollutkaan enää sukua neuvostoajalle? Tai jos olikin, niin korkeintaan sukua malli pikkuserkun serkku.

Perustuiko Ukrainan asevoimien suunnitelmat ja valmistautuminen neuvostoperäiseen metodiikkaan? Eli UA halusi sotia neukkusotaa, venäläinen osapuoli ei. Valmistautuiko UA sotimaan sotaa, jota ei enää ollutkaan tarjolla?

Joukkojen perustamisen myöhästyminen kertoisi siitä, että ei joko oltu hereillä lainkaan tai sitten odoteltiin....kun ei oikein sellaista neuvostoaikojen sotamerkkiä vielä näkynyt.....toki selittäviä tekijöitä on muitakin, kuten päällä ollut värivallankumous, korruptio, ylemmän johdon moraali ei tainnut kummainen olla, eikähän asevelvollisten jonotkaan ylettömän pitkiä olleet, kun heitä kutsuttiin palvelukseen....

Värivallankumous. Okei, väestö halusi Eurooppaa ja halusi vaihtaa johtoa. Venäjä sai siinä kynsilleen, mutta ottiko se samalla -hyvityksen- ja käytti vallankumousta omiin tarkoituksiinsa saman tien?

Värivallankumous jatkuu. Mitä viestittää tämä superhessu presidenttinä Ukrainassa? Ihmiset äänestivät pelle hermannia ja hänestä tuli presidentti. Okei. Jos yrittää katsoa tätä Putinin silmin, niin tällainen vaihtoehto ei välttis paljon naurata häntäkään. Kun Ukrainan yleisö äänesti pelle hermannia ja sai sen läpi, niin entäs jos se toistuu Venäjällä......
Mielestäni EU ei ymmärtänyt lainkaan geopolitiikkaa eikä turvallisuuspolitiikkaa. Rauhanunionista (kauppaunioni) siitä oli tullut tämä nykyinen koneisto, joka pyrki laajenemaan niin pitkälle kuin pääsee. En väitä, ettei se olisi sallittua, eikä sellaisia tarvitse kysyä Venäjältä, mutta silloin pitää olla myös voimaa takana.

Ukrainaa hoidettiin EU:ssa lähialuehankkeena. Millään tavalla ei arvioitu asiaan liittyviä turvallisuuden geopoliittisia puolia ja koko hankkeen konkretisoitumista alueen sotilaallisiin näkökohtiin perustuvaksi. Edes sotilaat lännessä eivät olleet ajan tasalla, vaan pitivät Venäjän ratkaisua yllättävänä, vaikka Venäjä oli avoimesti asettanut uuden doktriininsa esiin: lännen laajeneminen loppuu tähän paikkaan.

Aseettomaksi länsi jäikin. Venäjän siirto teki siitä sotilaallisesti ylivoimaisen lännen mahdollisuuksiin nähden Krimillä. Ydinasevalta Yhdysvallat ja Nato eivät missään tapauksessa voineet ottaa Krimin tai Itä-Ukrainan vuoksi sotilaallista konfliktia toisen ydinasevallan kanssa. Merkel ja Hollande painottivat alusta lähtien poliittista ratkaisua ja sovittelua, mille ei ollut taasen Venäjän kenraalien ja Putinin näköaloissa mitään sijaa.

Ukraina on ollut hyvin yksin. Yhdysvaltain asetuki on ollut merkittävä asia.
 

Maidan

Respected Leader
No nyt vangit on vaihdettu, mm Oleg Sentsov päässyt kotiin. 35:35.
Mutta jos ollaan tarkkoja niin Putte vaihtoi omia diversantteja, "ihtamnet" eli "heitä-siellä-ei-ole" ukrainalaisiin pantivakeihin 35:11. 24 olivat viimeksi kaapattuja merimiehia, joita olisi pitänyt joka tapauksessa vapauttaa, koska kansainvälinen tribunaali päätös, ja jotta venäläiset pääsisi eroon kaikista vaikeuksista jota tulevat heidän laivaliikenteseen.

Ja Vladimir Tsemah Boeing MH-17 alasampumisen päätodistajan piti vaihtaa, koko vaihto on hänen takia. Onko elossa enää tällä hetkellä siellä Moskovassa..
 
Viimeksi muokattu:
Top