Ukrainan konflikti/sota

Coffee Man

Ylipäällikkö
Ukrainan väkiluku on 45 miljoonaa. Jos palkkasotureita tarvitaan rulliin, herää kysymys millainen on kansan maanpuolustustahto? Ja sen myötä muitakin kysymyksiä...
Se on erittäin huono ja ollut jo vuosisatoja erittäin huono. Putin tietää ja ymmärtää tämän asian todella hyvin ja juuri siksi se siellä seikkailee. Mutta...ei keskiverto venäläisenkään maanpuolustustahto tai edes hyökkäystahto yhtään parempi ole jos aseisiin pitäisi ihan itse tarttua. Hyökätä saa minne vaan kunhan ei itse tarvitse uhrautua :ROFLMAO: Juuri siksi Venäjä hyödyntää mielellään hyökkäyksen kohteeksi joutuneen maan sisäisiä voimia.

Tälle kaikelle on omat historialliset syynsä.
 

johan6

Majuri
Uutisointia Ukrainasta:
https://www.verkkouutiset.fi/venajan-vaitetaan-koonneen-joukkoja-ukrainan-rajalle/#e84c297f

Kaikella Venäjän toimeliaisuudella on varmasti oma tarkoituksensa. Rohkeasti voisi veikata ettei joukkojen lisäämisellä ole tarkoituksena edistää rauhanhankkeita.
- itseasiassa kaikki Venäjän ulkopolitiikan toimet tähtäävät aseellisiin ratkaisuihin naapurivaltioita kohtaan. Toki Syyrian, Libyan, Afrikan jne. erillisten sotimisten lisäksi.

Juuri tällä hetkellä Putin'in ja Venäjän ulkopolitiikka on täysin samanlaista asevoimin suoritettua hyökkäystä naapurimaihin kuin 1930-luvulla toteutti Hitler ja Natsi-Saksa..
https://fi.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler
https://fi.wikipedia.org/wiki/Toinen_maailmansota
- Hitler laajensi valtakuntaansa alistamalla yksi toisensa jälkeen naapurimaiden alueita...ensin pieniä, sitten kerta kerralta aina yhä suurempia alueita.
- viimein Hitler liitti Itävallan Saksaan...(veikkaan että Putin tekee samoin Valko-Venäjälle)

Viimekertainen suuri sota alkoi siinä vaiheessa kun Hitler kuvitteli voittavansa kaikki vastustajansa..
Putinin tapauksessa tämä tarkoittaa että hän kuvittelee Venäjän kykenevän valtaamaan kaikki entisen Neuvostoliiton aikaiset alusmaat.
- siinä vaiheessa kun NATO joutuu osallistumaan omien jäsenmaidensa puolustamiseen tilanne on sama kuin Hitlerin hyökkäys Puolaan.
 

inscout

Ylipäällikkö
Se on erittäin huono ja ollut jo vuosisatoja erittäin huono. Putin tietää ja ymmärtää tämän asian todella hyvin ja juuri siksi se siellä seikkailee. Mutta...ei keskiverto venäläisenkään maanpuolustustahto tai edes hyökkäystahto yhtään parempi ole jos aseisiin pitäisi ihan itse tarttua. Hyökätä saa minne vaan kunhan ei itse tarvitse uhrautua :ROFLMAO: Juuri siksi Venäjä hyödyntää mielellään hyökkäyksen kohteeksi joutuneen maan sisäisiä voimia.

Tälle kaikelle on omat historialliset syynsä.
Tuota...

"venäläisen maanpuolustustahto ei ole korkealla jos aseisiin pitäisi itse tarttua".

Kerrotko minullekkin mitkä ovat ne historialliset syyt tälle ilmiölle?

Mitä olen itse historiaa lukenut, niin olen ollut huomaavinani jotain negatiivista suhtautumista maahantunkeutujiin venakoiden taholta.

Mutta varmaan olet oikeassa. Eihän siellä kukaan koskaan ole uskaltanut aseisiin tarttua hyökkääjää vastaan.
 

johan6

Majuri
Pitäisi pystyä erottelemaan ne tilanteet, missä sotimishalu on ollut sisäsyntyistä ja milloin taas siihen perustuvaa, että vaihtoehto sotimiselle oli kuula kalloon.
Putinin diktatuurihallinto on ottanut sodan ja väkivallan käytön oikeutuksen mukaan jo lasten kasvatuksessa, peruskouluikäisten tasolta alkaen.
https://yle.fi/uutiset/3-11090329
Vajaa viisi vuotta sitten olin seuraamassa moskovalaiskoulun isänmaallista opetusta. Kakkosluokkalaiset istuivat vakavina koulun sotamuseossa, jonka katonrajassa riippui Josif Stalinin ja neuvostokenraalien muotokuvia. Paikalle oli kutsuttu toisen maailmansodan veteraani. Odotin hänen kertovan, ettei sota saa koskaan enää toistua.
Viesti oli kuitenkin toinen: Lapsia valmisteltiin sotaa varten.
– Vieläkin on niitä, jotka hamuavat luonnonvarojamme, veteraani sanoi ja muistutti, ettei Venäjällä ole sukupolvea, joka olisi elänyt ilman sotaa.
Venäjällä on jossain määrin tapahtunut muutoksia niistä ajoista jolloin suuria sotilasjoukkoja pakotettiin hyökkäämään vihollisen linjoja kohden, varmaan kuolemaan, NKVD:n ja politrukkien uhkauksilla ja taistelusta perääntyvien systemaattisella tappamisella.
- nykyinen Putinin hallinto pyrikii kaikessa toiminnassaan luomaan venäläisille mielikuvaa ulkomaiden aiheuttamasta pysyvästä uhkasta Venäjää kohtaan.
- tässä tarkoituksessa diktatuuri estää venäläisten tiedonsaantia ulkomailta ja levittää kansalaisilleen yksinomaan omaa hallintoaan tukevaa propagandaa.
- poliittisen opposition toiminta on monin tavoin rajattua ja viimekädessä kiellettyä niin virallisesti kuin epävirallisin keinoin (vangitsemiset, pahoinpitelyt ja jopa salamurhat jne.)

Jää nähtäväksi kuinka kauan Putin diktatuuri kykenee säilyttämään valtansa?
- ulkomaihin kohdistuvalla valheellisella sotapropagandalla (ja äärimmillään jopa sodalla) voidaan tiettyyn rajaan asti peitellä yhteiskunnallisia ongelmia..
- loppuviimeksi suurin vaara Putinille ja diktatuurille aiheutuu omasta hallinnon sisäpiiristä.

Tälläkin hetkellä hyvin suuri osa Venäjän etuoikeutetusta eliitistä kouluttaa omat lapsensa länsimaiden yliopistoissa. Monet asuvat ja tekevät työtään ulkomailla.
- heillä ei ole rasitteenaan Putin'in luomaa valheellista propagandaa vaan he tietävät enemmän kuin hyvin ettei naapurivaltioilla ole pienintäkään halua tai aikomusta sotilaallisiin toimiin Venäjää kohtaan.
- toki Putin'in hallinto pyrkii erilaisin keinoin luomaan suhteitaan näihin ulkomailla asuviin venäläisiin..osa heistä hyväksyy Putini hallinnon (esim. saamiensa etuoikeutettujen hyötyjen vuoksi) mutta paljon on niitäkin jotka vastustavat nykyistä väkivaltaista diktatuuria.

Ukrainaan kohdistuneella hyökkäyksestä ja miehityksestä on koitunut äärimmäisen suuri vahinko koko venäläiselle yhteiskunnalle.
- sodan aiheuttama Putinin hetkellisen henkilökohtaisen suosion kasvu on jäänyt kaikenlaisen kielteisten vaikutusten varjoon.
- eikä kysymys ole enää pelkästää sotimisen aiheuttamasta ja kaiken aikaa lisääntyvästä taloudellisesta kurjuudesta..
- Venäjällä asuu paljon ukrainalaisia (ja Ukrainassa venäläisiä) jotka eivät millään tavoin hyväksy Putin diktatuurihallinnon väkivaltaa.
- pakkovallan myötä koko venäläinen yhteiskunta on palautumassa kommunistiaikojen tarkasti valvottuun sulkeutuneisuuteen..

Toki sekin on syytä huomioida ettei kaikkialla suurten kaupunkien ulkopuolella edes tapahtunut kansalaisten kohdalla erityisiä muutosta Neuvostoliiton romahtaessa...Monin paikoin (siis kauempana hallintokeskuksista) nykyinen Putinin diktatuuri jatkaa siitä mihin kommunistisen puolueen hallinto päättyi.
- ainoa näkyvä muutos oli siinä että virkamiehen hatussa sirppi ja vasara vaihtui toisenlaiseen kokardiin..

 

johan6

Majuri
Mielenkiintoisia uutisia Ukrainasta...
https://www.verkkouutiset.fi/ukraina-sai-kiinni-kovan-tason-venajan-grun-agentin/#e84c297f
Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU kertoo pidättäneensä Kiovassa Venäjän sotilastiedustelu GRU:n agenttina toimineen Ukrainan kansalaisen.
Miestä luonnehditaan tiedotteessa nimellä ”K”. Hänen kerrotaan hallinoineen vuodesta 2014 lähtien GRU:n lukuun Venäjän tukemien ja aseistamien Itä-Ukrainan separatistien johtoa ja esimerkiksi ottaneen aktiivisesti osaa Donetskin separatistijoukkojen tiedusteluorganisaation luomiseen.
SBU:lla on hallussaan suuret määrät K:n nauhoitettuja puhelinkeskusteluja. Niissä agentti muun muassa paljastaa yksityiskohtia GRU:n ja Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n välisistä reviirikiistoista Ukrainassa. FSB:n ja GRU:n on aiemmin kerrottu taistelleen separatistien johdon hallinnasta. Päällekkäiset roolit ovat tulleet esiin myös MH17-lentoturman tutkinnassa.

Nauhoilla mainitaan kovia nimiä. Keskusteluissa puhutaan esimerkiksi FSB:n johtaja Aleksander Bortnikovista, hänen alaisistaan, FSB-päälliköistä Andrei Burlakasta ja Sergei Smirnovista, Venäjän presidentti Vladimir Putinin entisestä avustajasta Vladislav Surkovista ja monista separatistien johtajista.
Kaikki tällaiset uutiset tietysti kertovat siitä että Ukrainassa toimii edelleenkin Venäjän tiedustelupalvelun "soluja" sekä yksittäisiä agentteja. Pitkä yhteisen historian johdosta se on tietysti jossain määrin ymmärrettävää.. Aika ja edelleenkin jatkuva sotatila tekevät kuitenkin tehtävänsä. Ukraina on kaikesta vanhasta "venäläisyyden painolastista" huolimatta poliittisesti erilainen yhteiskunta kuin Putinin, pelon ja väkivallan avulla johtama Venäjän diktatuuri. Ukrainan demokratian pohjalta toimiva yhteiskunta kehittyy ja uudistuu vuosi vuodelta. Pikku hiljaa myös vihollisen vakoojat ja roistot paljastuvat..
 

Tetra

Respected Leader
Ukraina siirtää Javelinit rintamalle tuhoamaan Venäjän tankkeja.

Samasta aiheesta suomeksi. Hyvä uutinen!

 

Sturmjölk

Alikersantti
Vladimir Putin määräsi 150000 sotilaan salamaharjoitukset
Mukana on yli 25000 ajoneuvon kalusto.
Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt yli 150 000 sotilaan yllätysharjoitukset Venäjän lounaisosaan. Asiasta kertoo maan puolustusministeri Sergei Shoigu.

Harjoituksiin osallistuu jalkaväen lisäksi 26 000 armeijan ajoneuvoa, 414 lentokonetta ja 106 merivoimien alusta. Harjoituksiin kuuluu 35 harjoituskenttää maalla ja 17 kenttää Mustallamerellä ja Kaspianmerellä.

Venäläislehti Kommersantin mukaan harjoituksiin osallistuu joukkoja Venäjän läntiseltä alueelta. Meriharjoituksissa mukana on Tyynenmeren ja pohjoisten merialueiden laivastoa.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan harjoitukset valmistavat joukkoja tulevaan Kavkaz 2020 -sotaharjoitukseen. Tavoitteena on lisäksi arvioida kykyä varmistaa turvallisuus maan lounaisosassa, jossa ”vakavat terroristiset uhat ovat edelleen olemassa”.

Venäjän puolustusministeriö kuvaa harjoitusta sivuillaan ”yllätystarkistukseksi”.
Vahvuus täsmää, suunta täsmää, ajankohta täsmää.. Elämme taas mielenkiintoisia aikoja :(
 

JR49

Respected Leader
Vladimir Putin määräsi 150000 sotilaan salamaharjoitukset


Vahvuus täsmää, suunta täsmää, ajankohta täsmää.. Elämme taas mielenkiintoisia aikoja :(
Olen kanssa katellut jo pidemmän aikaa tietoja noilta kulmilta. Monta kertaa on sutta huudettu ilman että sutta on tullut, mutta nyt jos ei tule, niin ei sitten koskaan.
Vielä USA:n presidentinvaalit tähän, Putin ei tiedä minkälainen on kohta vastassa, ja Putinin oma valta on juuri kätevästi pidennetty, kansansuosiosta ei niin paljon tarvi välittää, niin...
 

Pihatonttu

Respected Leader
Vielä USA:n presidentinvaalit tähän...
Jos Venäjä laskee, että valta USA:ssa vaihtuu, niin voivat laskea myös niin, että vaativan tason ulko- ja turvallisuuspoliittinen päätöksentekokoneisto ja sen sujuva toiminta ovat selvästi heikentyneessä tilassa kuukausia. Se olisi Venäjälle näppärä aikaikkuna.

Itse veikkaisin, että jos Venäjä aikoo edetä sotilaallisesti Ukrainassa, niin käynnistävät sitä ennen jonkin uhkaavalta vaikuttavan hämäyshärdellin parin tuhannen kilometrin säteellä jossain muualla. Baltia, Suomi, Valko-Venäjä, Balkanin alue, Mustameri, Turkki...
 

Vonka

Supreme Leader
Tilanne on herkullinen. Sama koskee Valko-Venäjän asemaa. Yhdysvaltain huomio on täysin Kiinassa ja Eurooppa on vain maanosan nimi alueelle, jossa on jotain sopimuksia, joita joku yhteistyöelin siellä laatii mutta joka ei sitten yleensä itse tiukan paikan tullen noudata niitä millään tavalla.

Putinin kannatus on alamaissa. Aijai...

Ei tässä muuta voi sanoa kuin että tilanne on herkullinen. Ei parempaa tule, jos meinaa.

Mahdollisesti tässä annetaan vaalipainetta samalla Valko-Venäjälle. Eikö siellä ole elokuun alussa?
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Kunnon härdelli Euroopassa USA vaalien alla tarjoaisi myös varmasti paikan vaikuttaa USA vaaleihin jollain muotoa. Sekaannusta ja vahvoja polarisoituneita mielipiteitä se ainakin aiheuttaisi. Tarjolla on vielä USAn sisäinen sekaannustila kakun pohjaksi. Trump ei täysin pystyisi toimimaan vaaleja miettimättä ja Bidee käyttäisi tilannetta surutta hyödyksi jollain muotoa samalla tietenkin polvistellen ghettoja kohti.
 

Talvela

Greatest Leader
Tilanne on herkullinen. Sama koskee Valko-Venäjän asemaa. Yhdysvaltain huomio on täysin Kiinassa ja Eurooppa on vain maanosan nimi alueelle, jossa on jotain sopimuksia, joita joku yhteistyöelin siellä laatii mutta joka ei sitten yleensä itse tiukan paikan tullen noudata niitä millään tavalla.

Putinin kannatus on alamaissa. Aijai...

Ei tässä muuta voi sanoa kuin että tilanne on herkullinen. Ei parempaa tule, jos meinaa.

Mahdollisesti tässä annetaan vaalipainetta samalla Valko-Venäjälle. Eikö siellä ole elokuun alussa?
Sama Kiinalla, Yhdysvallat reagoin silti hyvin kun työnsi tukialukset alueelle takaisin nopeasti vaikka korona vaikeuttaa toimintaa.
 

letkuspede

Eversti
No, eri maissa varaudutaan tai täytyy varautua, normaalia toimintaa. EU-maat toki yhdessä varautuvat jos ovat varautuakseen. Pohjoismaat-maat oma alueensa.
 

johan6

Majuri
No, eri maissa varaudutaan tai täytyy varautua, normaalia toimintaa. EU-maat toki yhdessä varautuvat jos ovat varautuakseen. Pohjoismaat-maat oma alueensa.
EU-maiden sotilaallinen puolustus ja varustautuminen (sekä varautuminen lähialueen uhkiin) tapahtuu käytännössä NATO:n puitteissa. Myös Pohjoismaiden osalta koska Tanska ja Norja ovat Baltian, Puolan ja Saksan ohella puolustusliiton jäseniä. Vain Ruotsi ja Suomi (tai käytännössä oikeastaan vain Suomi) muodostaa oman erityisen alueensa ja poliittisen erityisaseman (geopoliittinen sijainti jne..) Venäjään nähden.
 
Top