Ukrainan konflikti/sota

Täällä nyt on heitetty DDR-tykkejä, kessejä ja apilasta ilmoille. Kaikki näistä tekevät edelleen nätisti reiän Venäjän ajoneuvoihin, se on nähty tässä viikonlopun aikana. Ei sinne eturivin valmiusvarustusta tarvitse olla lähettämässä.
Eipä noita KESsejä ole yli vahvuuksien, sama kuin nlawien kanssa.
Tykeistä en tiedä ehtiikö järkevästi mukaan.
Viuhkaräjähdepanoksia sinne voisi lähettää, niitä saadaan melko nopeasti kotimaisilta valmistajilta lisää.
 
Aikoinaan DDR:ssä ja Romaniassa ja muissa Varsovan liiton maissa kommarivalta romahti kun kaduille lähti satoja tuhansia ihmisiä. Armeija ei halunnut lähteä ampumaan omia kansalaisia. Kiinassa 1989 ei onnistunut kun panssarit murskasivat Pekingissä demokratialiikkeen. Mitä veikkaatte, miten käy Venäjällä ? Vielä ei näy merkkejä massiivisista miekkareista.

Vaikea kuvitella että venäläiset lähtisivät sankoin joukoin kaduille vaikka voihan sekin toki tapahtua kun pakotteet alkavat ihan kunnolla puremaan.

Yleensä valta vaihtuu Kremlin käytävillä ja vahvasti epäilen että niin vaihtuu tälläkin kertaa jos on vaihtuakseen. Jos Putin häviää vielä sodankin massiivisten pakotteiden jälkeen, niin kyllä tuon diktaattorin aika alkaa olemaan ohitse. Ei se Putinin lähipiirikään ihan kaikkea paskaa suostu loputtomasti nielemään. Oligarkit itkevät menetettyjä rahojaan ja silovikit kadonnutta kunniaa. Putin taistelee tällä hetkellä olemassaolostaan ja vain nopea voitto sodassa voi Putinin pelastaa.

En kuitenkaan ihan helposti usko että niin tulee tapahtumaan ja syy on tässä...

e9532bf73983c09312b9e85b639e6c46.jpg.webp

8afb4dfb0a5426dcda30dc61e705d2b6.jpg.webp

e397c508a4d73b62d432fbedb3b9aca9.jpg.webp


Tuota kansaa ei pysäytä mikään kun se on vauhtiin päässyt :ROFLMAO:
 
Ei se ole jäämässä mottiin edelleenkään - älä usko kaikkea mitä Twitter suoltaa. Tilanne tänä aamuna:

Ukrainassa on valtavat etäisyydet ja ryssällä on huollon ja sotimisen kanssa valtavia ongelmia ja lisää on tulossa.
Salamasodissa tapahtuu joskus nopeasti ja siksipä kysyin, kun sodansumut on vahvana. Kiitos vastauksesta.

Ongelmista on jo todiste eli rybyjen halu neuvotella. Tänään talous ottaa Venäjällä syöksykierteen ja putler ihmettelee, että kuka hänet on pettänyt. Katsoisi peiliin ja vetäisi KGB-johtopäätöksen. Partisaanilaukaus on mun vinkki.
 
Kuten jo totesin, jakomateriaalia taisteluvyö m60 alkaen.
Kertonee jotain sekin, että lähemmäs 30v reservissä olleena en muista koskaan edes nähneeni em. kapistusta. Tosin yhtä ihmeissäni olin kun ekaa kertaa ressuna iskettiin sirpat, suojalevyt ja komposiittikypärät varusvarastolla vauhtisäkkiin.
 
Viimeksi muokattu:

Suomella ei ole erityistä ymmärrystä Venäjästä​

Suomeen on usein katsottu, kun on haluttu tietää, mitä venäläiset ajattelevat. Yksinvaltiaan oikkuja on kuitenkin vaikeaa arvata.

Presidentti Sauli Niinistö tuomitsi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan perjantain lehdistötilaisuudessa.

Presidentti Sauli Niinistö tuomitsi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan perjantain lehdistötilaisuudessa. KUVA: MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA
2:00 | Päivitetty 6:35

VIIME viikon sunnuntaina presidentti Sauli Niinistöä haastateltiin uutiskanava CNN:llä. Haastattelua mainostettiin: Suomen Putin-kuiskaajapresidentti Venäjän loppupelistä Ukrainassa. Uutiskanava oli selvästi hakenut haastateltavakseen henkilöä, joka tuntisi ja ymmärtäisi Venäjän presidentin ajattelutapaa. Niinistö kuitenkin tuotti CNN:lle pettymyksen tunnustamalla, ettei ymmärräkään Putinia.

”On vaikea määritellä, mitä toinen henkilö itse asiassa on syvällä sisimmässään. Tähän asti hän on toiminut tavalla, jota on hyvin vaikea ennustaa, mutta se voi myös olla tahallista, koska se luo hämmennystä ympärilleen ja kuten sanoin, me olemme nyt hieman hämmentyneitä.”


Kun Niinistöltä kysyttiin, mitä Putin mahtaa Ukrainassa tehdä, tämä piti rajoitettua hyökkäystä todennäköisempänä kuin täysimittaista sotaa.


Se siitä syvästä Venäjän tuntemuksesta.

SUOMALAISET ovat pitkään vaalineet ajatusta siitä, että suomalaisilla on poikkeuksellinen kyky ymmärtää venäläisten ajattelua. Ajatustapa periytyy jo autonomian ajalta (1809–1917), jolloin suomalaiset oppivat pelaamaan peliä, jossa omaa liikkumavaraa mittailtiin Pietarin poliittisen lämpötilan mukaan.

Tällä ajattelutavalla saattoi olla kansallisesti rauhoittava ja omaa itsetuntoa pönkittävä merkitys: kyllähän suomalaiset Venäjän karhun tunsivat! Vientituotteeksikin se kelpasi.


Länsimaissa on aina ollut tilausta Venäjän-tuntijoille, sillä idän suurvallan käänteitä on aiemminkin ollut vaikeaa ymmärtää.


Syksyllä 1939 Winston Churchilliltä tentattiin BBC:n haastattelussa Neuvostoliiton seuraavia peliliikkeitä. Churchill vastasi samaan tyyliin kuin Niinistö viime viikolla: ”En voi ennustaa, mitä Venäjä seuraavaksi tekee. Se on kuin mysteeriin kääritty arvoitus salaperäisyyden sisällä. Avain kaikkeen on Venäjän kansallinen etu.”


Kuukautta myöhemmin tuo mysteerin sisällä oleva arvoitus ratkesi: Venäjä hyökkäsi Suomeen.


Todellisuudessa suomalaisilla ei ollut kovin hyvää ennustamisen kykyä vuonna 1939, eikä ole ollut myöhemminkään. Esimerkiksi vuonna 1991 Neuvostoliiton romahdus yllätti suomalaiset pahan kerran.


Viron ja Venäjän vuoden 2007 Pronssisoturi-kiistan aikana suomalaiset ojensivat ylimieliseen tyyliin virolaisia, jotka eivät suomalaisten mielestä pärjänneet venäläisten kanssa yhtä hyvin kuin suomalaiset.


Nyt on helppo nähdä, että virolaiset ymmärsivät Venäjää paremmin kuin suomalaiset, joiden näkemys Venäjästä ei perustunut objektiiviseen tarkasteluun vaan oman historiallisen erityiskokemuksen korottamiseen yleiseksi totuudeksi.


SUOMESSA on elänyt sitkeänä kuvitelma Suomesta maana, joka osaa ylivertaisella taidollaan pysyä sivussa kansainvälisistä ristiriidoista tai jopa tarjota maailmalle apuaan niiden ratkaisemisessa. Kaikuja tästä ajatuksesta kuului vielä siinä ”Putin-kuiskaajan” roolissa, jossa presidentti Niinistö sodan alla kansainvälisillä näyttämöillä esiintyi.

Se rooli ei onnistunut hyvin, minkä Niinistö on itse myöntänyt. ”Nyt naamiot on riisuttu, vain sodan kylmät kasvot näkyvät”, Niinistö kuvaili omaa pettymystään.


Maantieteelle emme edelleenkään mitään voi: Venäjä pysyy Suomen naapurimaana, ja sen kanssa pitää aina jotenkin pärjätä.


Viimeistään Ukrainan sota on kuitenkin osoittanut, ettei Suomella ole Venäjän kanssa mitään erityiseen ymmärrykseen tai henkilökohtaiseen luottamukseen perustuvaa erityissuhdetta. Tarkasteltaviksi joutuvat siksi väistämättä Suomen turvallisuuden muutkin peruspilarit.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.
 
Keŕrtonee jotain sekin, että lähemmäs 30v reservissä olleena en muista koskaan edes nähneeni em. kapistusta. Tosin yhtä ihmeissäni olin kun ekaa kertaa ressuna iskettiin sirpat, suojalevyt ja komposiittikypärät varusvarastolla vauhtisäkkiin.
Ja tässä puolustusvoimat menee harhaan..

Kertausharjoituksissa jaetaan käyttöön materiaalia mitä joukolle ei ole sidottu. Reserviläisille ja varusmiehille jää aivan väärä kuva siitä millaista materiaalia varastoissa on.
 

Liitteet

  • SA taisteluvyö m-60 (1).jpg
    SA taisteluvyö m-60 (1).jpg
    48.6 KB · Luettu: 97
Tullut tässä tapahtumia seuratessa sellainen käsitys, että Ukrainan voiton avaimet piilevät ryssien pa-huollon estämisessä. Jos dieseliä kuskaavat säiliöautot kyetään tuhoamaan, hyytyy hyökkäys nopeasti paikoilleen. Sitten jämähtäneiden ajoneuvojen kimppuun epäsuoralla ja tien vierustoilta ihan Raatteen malliin.

Jossain aiemmin tässä ketjussa muistan nähneeni maininnan, että säiliöautoista on ryssällä pulaa. En löytänyt sitä enää.

Alunperin tuo kirjoitukseni oli sarkastinen kysymys. Neljännen taistelupäivän jälkeen porukka joutuu huoltamaan itseään ja kalustoa.

Mutta siltä vaikuttaa, että ukrainalaiset on päässeet huoltoon kiinni.

Liekkö 44. Divisioonan perinneyhdistys pitänyt kalvosulkeiset.
 
Puhuvat eri aikajänteen uhasta. Akuuttia uhkaa ei ole. Pysyvä matala uhka on, joka voimistuu jos vähennetään puolustuskykyämme kalustoa hävittämällä. Ja myös tulevaisuudessa Ukrainan sodan jälkeen uhka Suomea kohtaan voi olla TAAS suurempi.

Ja kohta uusien NLAW:n tilausajat on vuosissa. Jos niitä jaetaan kuin karkkia Ukrainaan
 
Back
Top