Ukrainan konflikti/sota

Statisti

Kapteeni
Roman Abramovits on myymässä Chelsean. Seuran arvo saattaa olla jopa 3 mrd dollaria. Myynnistä saatuja varoja laitetaan säätiön joka auttaa Ukrainan sodan uhreja.
Uutinen oli myös IS:ssä!

Millä tavalla Venäjällä edetään urallaan?
Viktor Solotov, pohjakoulutuksena sorvari, on hyvä esimerkki tästä. Ehkä se on hieman auttanut että on hän ollut Putinin judokavereita.
Hän on edennyt Venäjän Kansalliskaartin päälliköksi. Hän on arvoltaan armeijan kenraali, jota korkeampaa sotilasarvoa(marsalkka) ei tällä hetkellä Venäjällä ole.
Kansalliskaarti on suoraan Putinin alaisuudessa. Kaartin vahvuus on 400 000. Siihen kuluvat myös sisäministeriön joukot, OMON ja poliisin erikoisjoukot.
Ainakin Putinilla on määräysvallassaan riittävästi joukkoja tukahduttamaan kansannousuja. Tietenkin sillä edellytyksellä että ne tottelevat Putinia.

Minä ottaisin petsamon isot nikkeli varannot, pääsy jäämeren kalastus ja ravustus bisnekseen. Ja oisiko jopa mahdollista päästä öljy bisnekseen tuota kautta.
No, kuinkas isot nikkelivarannot(Kolosjoella) on enää jäljellä?
Jotain kai kertoo sekin että Nikkelin kaupungissa ei ole enää sulattoa vaan malmi viedään Monchegorskiin jalostettavaksi.
Ravustus ja kalastus olisi siltä rantakaistaleelta nappikauppaa. Epäile myös tuota öljybusinestakin.

Ehkä voisi unelmoida satamasta, mutta sitä varten on rakennettava rautatie Rovaniemeltä Liinahamariin.
Tämänkään järkevyydestä eI oikein ole selvyyttä.
Yhteys jäämerelle voidaan saavuttaa muutakin kautta. Eri asia sitten ovatko nämä hankkeet sitten järkeviä.
 

Kaukopartio

Korpraali
BAN
Roman Abramovits on myymässä Chelsean. Seuran arvo saattaa olla jopa 3 mrd dollaria. Myynnistä saatuja varoja laitetaan säätiön joka auttaa Ukrainan sodan uhreja.
Venäläisiä uhreja, vai liikeneekö apua Ukrainalaisillekin?

edit: Kyllä tuolla suomisivustolla lukee, että KAIKILLE sodan uhreille.
 
Viimeksi muokattu:

OXPAHA

Kapteeni
Mauripolia pommitettu kiivaasti tänään. Jos Ukraina tuolla häviää, niin se on iso tappio koska venäjä saa väylän maata myöten auki Krimille.
Ikävä tosiasia on että jos Putin ei saa maata ehjänä, hän ottaa sen rikottuna ja ilman asukkaita. Mariupol ja maayhteys Krimille on se jalokivi Putlerin kruunuun. Vaikka pitäisi laittaa kaikki maan tasalle. Kiihtyminen sillä rintamalla voisi jo viitata että neuvottelujen aika on kun hallussa on se kaikkein halutuin kaistale. Sitten julistetaan että tämä olikin tavoite ja kaikki muu oli vain pränkkiä.

Tosin kun Harkova on motitettu, miksi lähteä sieltäkään. Ihmisistä päästään kyllä eroon, tai käyttää pantivankeina ja sallia heidän elää, todisteena tsaarin armollisuudesta.
 

EK

Ylipäällikkö
No juu, olette oikeassa. Mielestäni kuitenkin esim. Talvisota, josta piti tulla paraatimarssi on vertailukelpoisempi tähän Ukrainan sotaan. Sehän oli neuvostotiedustelun epäonnistuminen, eikös? Vai halonko nyt hiuksia tässä. Hyviä pointteja teillä jokatapauksessa.
Ei ollut neuvostotiedustelun epäonnistuminen, samoin kuin Ukraina ei ole Venäjän tiedustelun epäonnistuminen siinä mielessä, kuin käsitän sinun tarkoittavan. Jos 1939 suomalaisten mielipiteellä olisi ollut Stalinille merkitystä, kyseessä olisi neuvostotiedustelun epäonnistuminen. Jos 2022 ukrainalaisten mielipiteellä olisi merkitystä Putinille, kyseessä olisi venäläistiedustelun epäonnistuminen. Nyt kummallakaan ei ole ollut ratkaisevaa merkitystä päätöksenteossa. Totta on, että Arvo "Poika" Tuominen syksyn 1939 raportissaan antoi ymmärtää suomalaisen työväestön olevan valmiina "vapauttamiseen" (Kimmo Rentola, Kenen joukoissa seisot). Tämä tietenkin auttoi hyökkäyspäätöksessä, mutta Stalin olisi hyökännyt ilman tuota raporttiakin. Sama juttu Putinin kanssa. Sille on voitu kertoa ukrainalaisten olevan valmiina antautumaan, mutta ei se kyllä tätäkään päätöstä lopullisesti saanut aikaan.
 

Kiusankpl

Kenraali
Ei välttämättä. Onko sinua koskaan ammuttu, tai oletko joutunut tilanteeseen jossa valmistaudut käyttämään tappavaa voimaa? Kun edellämainittuun tilanteeseen joutuu, niin joillekkin jo se saattaa aiheuttaa pitempiaikaista ahdistusta. Sen tiedän että se ainakin nostaa sykettä ja opit uusia asioita itsestäsi ja toiminnasta oikean paineen alla. Saatika sitten usean päivän taistelu missä ammut vihollisia, näet kavereiden kuolevan, sinulla on univelkaa, saat epäsuoraa tulta niskaasi, epävarmuus tulevaisuudesta....

En ole aktiivisesti etsinyt, mutta gopro pätkiä ei tosiaan ole näkynyt.

Ukrainalla on mediaympäristö tiukasti hanskassa mkl. some.
Siellä ei sotilailla kännykän käyttöä eikä gopro-kameroitten virittelyä kypäriin sallita.
Opittu on aikaisemmista kähinöistä.

Siviiliukkojen kuvaamia nuo savuavat romukasat useimmiten ovatkin.
 

Fremen

Respected Leader
Vähän taustaa slaavilaisuuteen... kieli on viime kädessä tärkein peritty omaisuus, niinkuin me Suomessa tiedämme. Sillä me olemme kirjoittaneet omat tarinamme, nimenneet paikkamme ja sukumme.

 

Hemvärnet

Kersantti
BAN
Käteinen raha on enemmän kuin tärkeä maksuväline kaikkialla muualla paitsi pohjoismaissa. Jokainen, kuka on matkaillut, tietää tämän.

Se saattaapi lakata olemasta tärkeä maksuväline jos ja kun r:ä rupeaa painamaan sitä kuin vessapaperia liikenteeseen.

Asiat saattavat kato muuttua. Noin vaan naps, yhdessäkin yössä. Olet varmaan viime aikoina huomannut?
 

Protheon_93

Respected Leader
BAN

No niin nyt siitä tämä toinen parempikin kansalaisaloite pääsi 50000 allekirjoituksen ylitse.
 

Vänskä

Kapteeni
BAN
Se saattaapi lakata olemasta tärkeä maksuväline jos ja kun r:ä rupeaa painamaan sitä kuin vessapaperia liikenteeseen.

Asiat saattavat kato muuttua. Noin vaan naps, yhdessäkin yössä. Olet varmaan viime aikoina huomannut?
No ei muutu käteisen osalta. Ootkos koskaan matkustellut muualle kuin Leningrdadi.. siis Pietariin.
 

fulcrum

Greatest Leader
Mauripolia pommitettu kiivaasti tänään. Jos Ukraina tuolla häviää, niin se on iso tappio koska venäjä saa väylän maata myöten auki Krimille.

Mariupolin merkitys on se että jos se kaatuu lähiaikoina, koko Ukrainan Donbassin rintaman eteläsivusta on auki. DNR:n ja Venäjän joukkojen rintamaekonomia paranee huomattavasti kun ne pääsevät kohtaamaan. Lisäksi venäläisten huolto tuolla helpottuu huomattavasti kun koko Ukrainan rannikko olisi heidän hallussaan. Tavaraa voidaan tuoda sekä maalta että satamiin.

Ukrainan kannalta toivottavin tulos tässä vaiheessa olisi pitkä Leningrad-mainen piiritys joka sitoo joukkoja.

Asiasta toiseen, Ukraina myönsi tänään yhden MiG-29:n menetyksen. Vastineeksi väitettiin kahden Su-35:n pudotuksen. Viimeksimainittu kuulostaa joltisenkin epätodennäköiseltä 'vaihtokaupalta'. Tänään on kuitenkin näytetty pari kuvaa jossa EHKÄ näkyy jonkun Suhoin siiven tai korkeusvakaajan palasia (punatähti ja sininen camo). Voisivat olla Su-34:n tai Su-30:n kappaleita. Jos ne ovat niin kone on luultavasti hajonnut hyvin korkealla ja palaset sataneet maahan pieninä kappaleina? Eilen kyllä huhuttiin myös Su-34:n pudottamisesta, palaset voivat olla myös siitä.
 

M-1

Ylipäällikkö
GARRY GASPAROV
https://twitter.com/Kasparov63


Putin's war on Ukraine has entered its next phase, one of destruction and slaughter of civilians. It is also a part of Putin's World War, a war on the civilized world of international law, democracy, and any threat to his power, which he declared long ago. 1/13

The free world's denial of this war and decades of appeasement allowed Putin to threaten and conquer abroad while turning Russia into a police state. The price to stop him has gone up every time he has advanced unchallenged. Ukrainians are paying that price in blood. 2/13


If Putin is not stopped now, not prevented from destroying Ukraine and committing genocide against its people, there will be a next time and it will be in NATO, with an unprecedented nuclear threat. Do not let Putin escalate again in a time and place of his choosing. 3/13Everyone is quoting my 2015 book Winter Is Coming and saying I was right & "listen to Kasparov". But will you still listen when I say this will take sacrifice and risk? Not just wheat and gas prices, not just empty chalets and unemployed lobbyists. Easy is over. 4/13Or will you say that I am irrational, blinded by hate, as I heard in 2015? I hope not. Putin must be stopped because the unthinkable is now the possible. The world has awoken, at long last, and many steps I recommended last week are happening. It's not enough. 5/13

https://twitter.com/Kasparov63

My recommendations: 1 I cannot demand NATO attack Russian forces directly, but I can speak from history & knowledge of Putin. A dictator who has already crossed every line cannot be prevented from escalating with restraint. If he destroys Ukraine, he won't stop. 6/13

https://twitter.com/Kasparov63

2 We are not trying to appeal to the murderer in his bunker in the Urals. The message is to those who carry out his orders. Will they? Do they all wish to die? Putin will escalate anyway if he is not stopped now. He will, as he always has before, & the price will be higher. 7/13

3 Send Russia to the technological stone age. No support, no parts, no services. Oil boycotts aren't necessary if oil tech is unavailable. The industry will grind to a halt. This means a war footing in sacrificing, retooling & increasing production to substitute. It's war. 8/13https://twitter.com/Kasparov63

4 It's always tragic that ordinary people suffer, but they are not being bombed in their homes like Ukrainians. Every element of Russian society that can pressure Putin must know they have to choose between him & everything else. Some will cling to him, but for how long? 9/13

https://twitter.com/Kasparov63

5 Clear message to Russian generals that they will suffer annihilation if one inch of NATO is touched. Send UKR every weapon, including the jets that have been blocked, as if Putin cares about the difference. Stop guessing about his thoughts and do what is needed. 10/13


https://twitter.com/Kasparov63

6 Every day Ukraine endures gives opportunity to communicate this catastrophe to the only people who can really stop Putin, the Russian people, from oligarchs to commanders to protestors. Let all in the power vertical know they will be treated as war criminals. They are. 11/13

https://twitter.com/Kasparov63

7 Leave nothing in reserve. Speed is of the essence to stop payments and catch them and their assets before they hide. Threats like "he doesn't know what's coming" don't work if Putin doesn't believe you. Show him. And show Russians there is no way back with Putin. Never. 12/13
https://twitter.com/Kasparov63

8 Root out the corrupt politicians, businessmen & dark money that corrupted a generation to turn a blind eye or serve authoritarian regimes. Follow the donations, payments, gifts, influence. Hold them accountable. Down with Putin & his appeasers, glory to Ukraine. 13/13PS To all officials and media: STOP CALLING PUTIN 'PRESIDENT'! He's a dictator. Words have power. He does not deserve a democratic title. Fuck your style guide. "Russian dictator Vladimir Putin".
[ My first set of recommendations from Feb 24. Most were already made in 2014. https://twitter.com/Kasparov63/status/1496865471995523080… ]


Garry Kasparov

Ok, after years of warnings were ignored and hearing "Garry, you were right!" all damn day today, I'll repeat what I said in 2014: Stop telling me I was right and listen to what I'm saying now. My recommendations follow: 1/5

Ok, after years of warnings were ignored and hearing "Garry, you were right!" all damn day today, I'll repeat what I said in 2014: Stop telling me I was right and listen to what I'm saying now. My recommendations follow: 1/5


-Support Ukraine militarily, immediately, everything but boots on the ground. All weapons, intel, cyber. -Bankrupt Putin's war machine. Freeze & seize Russia's finances & those of him and his gang. -Kick Russia out of every intl & financial institution. PACE, Interpol, etc 2/5


-Recall all ambassadors from Russia. There is no point in talking. The new unified message is "stop or be isolated completely". -Ban all elements of Putin's global propaganda machine. Turn them off, shut them down, send them home. Stop helping the dictator spread lies & hate. 3/5


https://twitter.com/Kasparov63

-Expose and act against Putin's lackeys in the free world. If Schröder and his ilk continue to work for Putin, bring charges. Ask the owners & advertisers of networks platforming Putin propagandists like Carlson why they allow it. 4/5-Replace Russian oil & gas. Pressure OPEC, increase production, reopen Keystone. You can't save the planet if you don't save the people on it. -Acknowledge there will be costs, sacrifices. We waited to long, the price is high, but it will only get higher. It's time to fight. 5/5

https://twitter.com/Kasparov63
24. helmik.

Cannot ignore the political 5th column of Putinists, from the far right & left in EU to the tankies & Trump & his GOP followers in the US. They may have the right to support a brutal dictator's war in order to criticize Biden, but it's disgusting and anti-American. Do not forget.
 
Viimeksi muokattu:
Top