Ukrainan konflikti/sota

Olisi minusta kyllä suuri yllätys, jos Kiina lähtisi aktiivisesti Venäjää tukemaan tässä sodassa. Ei Venäjä ole Kiinalle mitenkään erityisen tärkeä taloudellisesti, eikä varsinkaan länsimaihin verrattuna. Poliittista tukea toki voisi saada, mutta olisiko se todella tuollaisen riskin arvoista?
Venäjän osuus Kiinan viennistä on huikeat 2 %. Sillä ei kovin suuri voi vaatia.

Toki Venäjältä tuonti Kiinaan lienee suhteessa suurempi ja kyse on energiasta.
 
En usko hetkeäkään etteivätkö olisi itse pakanneet. Ja se varjo pitää sössiä kyllä tavallisen pahasti ettei aukeaisi. Vähän haiskaahtaa tää juttu.
Oletan että VDV hyppää perinteisillä puolipallovarjoilla. Ne kyllä aukeavat jos ei ole ihan rikollisen huonosti survottu. Tai jos materiaaleissa on nipistetty.
 
Selittäkää yksinkertaiselle tämä Tsetsenian kuvio. Osa partapojista tulee UA:n puolelle ja osa ryssille?

Jos on noin iso näkemysero sopivasta porukasta niin luulisi tämän heijastuvan myös sinne sisäpolitiikkaan.
Ukrainassa on iso joukko Georgialaisia ja muitakin sellaisia kansallisuuksia, joiden rakkaus Venäjää kohtaan on tuskin ylitsevuotavaista. Etsivät tilaisuutta irrota Puten imperiumista. Näiden kinkereiden lopputulemana sellainen on tarjolla.
 
Onko Valko-Venäjä todellakin lipeämässä rivistä jos/kun Putler kyselee jelppiä Kiinalta? Se on sitten varmasti Likasankon päivät luetut kunhan keksivät uuden hyödyllisen idiootin sille paikalle. Nykyinen ei täytä enää ensimmäistä määrettä.
Toivottavasti valkovenäläiset näkevät että tilaisuus karistaa sortava hallinto on tullut ja nousevat nykyistä paskasakkia vastaan.
Se olisikin kun Putlerin suunnitelma kusee ensin Ukrainan pahojen arviointi virheiden johdosta ja sen seurauksena katoaa myös Valko-Venäjä jonka piti olla jo takataskussa. Siinäpä se etupiiri kutistuu kuin pippeli maaliskuisessa Itämeressä.
 
Selittäkää yksinkertaiselle tämä Tsetsenian kuvio. Osa partapojista tulee UA:n puolelle ja osa ryssille?

Jos on noin iso näkemysero sopivasta porukasta niin luulisi tämän heijastuvan myös sinne sisäpolitiikkaan.
Tsetsenia on erittäin jakautunut maa ja Kadyrov ei ole mitenkään kovin suosittu hahmo, koska hänen isänsä käänsi takkia ja siirtyi jälkimmäisessä tsetsenian sodassa venäjän puolelle. Tämän lisäksi Kadyrovin rosvojoukko on hallitsee lähinnä terrorilla, joten ei liene epäselvää, etteikö vihamiehiä riittäisi.

 
Ilmeisen vaikea on ymmärtää tämä viestini pointti.

Liki päivittäin ketjussa esiintyy viestejä tyyliin "tänne kelpaisi" 18-25v, mielellään hyvännäköinen ukrainalainen naispakolainen tai pari.
nimimerkillä Peräkammarissa tilaa

Tästä en pidä, että edes pipari mielessä vitsinä heitellään.

Muuten tilanteesta ja avuntarpeesta ollaan samoilla linjoilla.
Täysin asiaton vihjaus. Kyllä meidän suomalaisilla poikamiehillä on täysi oikeus tutustua ulkomailta tulleisiin prinsessoihin.
 
Oletan että VDV hyppää perinteisillä puolipallovarjoilla. Ne kyllä aukeavat jos ei ole ihan rikollisen huonosti survottu. Tai jos materiaaleissa on nipistetty.
Ei ole tainnut oikein missään vaiheessa olla riittävää ilmaherruutta lennättää hitaita ja kömpelöitä hyppykoneita Ukrainan ilmatilassa. Ja olisiko VDV jo niin isolta osin tulevan kesän auringonkukkapenkeiksi muutettuina, että jopa Venäläisiä hirvittää?
 

Gazpromin johtajien kuolemat ihmetyttävät – kaksi outoa oletettua itsemurhaa luksushuvilakylässä Pietarin lähellä​

Pietarin lähellä sijaitsevasta Leninskojen – eli suomalaisittain Haapalan – huvilakylästä on löytynyt kuukauden sisällä kuolleena kaksi Gazpromin johtajaa, joiden kuolinsyyksi on kerrottu itsemurha.


”Gazpromin pesäksi” kutsuttu huvilakylä sijaitsee Suomelle kuuluneessa Haapalan kylässä Terijoen ja Pietarin lähellä.

”Gazpromin pesäksi” kutsuttu huvilakylä sijaitsee Suomelle kuuluneessa Haapalan kylässä Terijoen ja Pietarin lähellä. KUVA: ZUMA PRESS / MVPHOTOS
Arja Paananen

22:19

VENÄJÄN valtiollisen kaasuyhtiön Gazpromin kaksi johtajaa on kuollut lyhyen ajan sisällä samassa luksusluokan huvilakylässä Pietarin lähellä.

Entisessä Suomen Haapalan kylässä sijaitsevaa huvilayhteisöä kutsutaan myös nimellä ”Gazpromin pesä”, sillä se on tarkkaan vartioitu ja aidoilla eristetty Gazpromin eliitin oma asuinyhteisö lähellä Terijokea.


Venäjän viranomaiset pitävät molempien johtajien kuolemia itsemurhina ja toisiinsa liittymättöminä tapahtumina, vaikka esimerkiksi Zaks.ru-sivusto ja Novaja gazeta ovat kiinnittäneet huomiota erikoisiin yksityiskohtiin tapahtumissa.


Asian nosti esille myös Saksassa työskentelevä Venäjä-asiantuntija Sergei Sumlennyi.


HELMIKUUN 25. päivänä Leninskojen huvilakylästä löytyi hirttäytyneenä 61-vuotias Aleksandr Tjuljakov. Hän työskenteli Gazpromin taloushallinnossa yritysturvallisuudesta ja henkilöresursseista vastaavana varajohtajana.

Tjuljakovin ruumis löydettiin huvilan varastorakennuksesta, jonka lattialta löytyi myös hänen kirjoittamakseen oletettu viimeinen viesti. Paperilapun sisältöä ei ole kerrottu julkisuuteen.


Novaja gazetan haastatteleman rikostutkijalähteen mukaan Tjuljakovin kuolinsyyn tutkinta keskeytyi huvilakylässä siihen, kun paikalle tulivat Gazpromin oman turvallisuusyksikön miehet kolmella maastoautolla. He eristivät alueen ja ottivat tapahtuneen selvittelyn hoitaakseen, jolloin poliisit joutuivat poistumaan talolta.


Venäjän mediassa olleiden tietojen mukaan Tjuljakov oli nähty hieman ennen kuolemaansa sellaisessa kunnossa, että hänen arveltiin joutuneen pahoinpidellyksi.

4501615ac31d7d35258dad0e6a49de80.gif

TAMMIKUUN lopulla samasta Leninskojen huvilakylästä oli löytynyt kuolleena 60-vuotias Leonid Shulman, joka toimi kuljetuspalvelujen johtajana Gazprom invest -yhtiössä. Shulmanin ruumis löydettiin hänen huvilansa kylpyhuoneen lattialta ranteet auki viillettynä 29. tammikuuta, kertovat muun muassa 47news ja Zavtra.ru.

Myös Shulmanin jäljiltä löytyi viimeinen viesti, ja siinä perusteltiin elämän päättämistä sietämättömillä kivuilla. Shulman oli loukannut vuodenvaihteessa jalkansa, ja kuolinhetkellä hänen jalassaan oli niin kutsuttu Ilizarovin laite, jolla voidaan pidentää esimerkiksi sääriluuta.


Novaja gazetan mukaan Shulmanin itsemurhassa ihmetyttää muun muassa se, että vauraana Gazpromin johtajana hän olisi varmasti pystynyt varmistamaan itselleen hyvän hoidon ja esimerkiksi tehokkaan kivunlievityksen jalkavammasta huolimatta.


Tiedossa on, että Gazprom oli suorittanut vuoden 2021 lopussa sisäisen tarkastuksen tytäryhtiöönsä, jossa Shulman työskenteli. Epäilyjen mukaan yhtiön autoille oli tehty perusteettoman kalliita remontteja.


2010-luvulla Shulman ja Tjuljakov työskentelivät yhtä aikaa samassa Gazpromin tytäryhtiössä Gazprom Transgazissa.


Alla on 47news-sivuston kuvaamia videoita Gazpromin johtajien huvilakylästä Leninskojesta vuodelta 2019.




47news-sivuston mukaan Leninskojen huvilayhteisö on perustettu yli neljän hehtaarin suuruiselle maa-alueelle, jonka omistajaksi paljastui vain 14-vuotias Mihail Aleksejevitsh Miller vuonna 2010.


Gazprom-konsernin toimitusjohtajalla Aleksei Millerillä tiedetään olevan Mihail-niminen poika, jonka ikä täsmää kyseiseen tontinomistajaan. Hän on nykyisin 25-vuotias. Huvilayhteisön taloista muutama on niin ikään Mihail Millerin omistuksessa julkisten kiinteistötietojen mukaan.

Gazprom on rakentanut Pietariin valtavan tornitalon pääkonttorikseen. Lahta-keskus sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Leninskojen huvilakylästä Suomenlahden rannalla. Nord Streamin kaasuputken jo käytössä oleva ykkösputki lähtee puolestaan kohti Saksaa Viipurin läheltä.

 

Yhdysvaltalaismedioiden lähteet: Venäjä on pyytänyt Kiinalta sotilaallista apua Ukrainassa sotimiseen – USA ja Kiina tapaavat huomenna​

Kiina on kieltäytynyt tuomitsemasta Venäjän aloittamaa sotaa.


STT, Anne Salomäki

22:47

Venäjä on pyytänyt Kiinalta sotakalustoa ja muunlaista apua Ukrainaan hyökkäämisen alkuajoista asti, kertovat lähteet Yhdysvaltain hallinnosta Financial Timesille ja Washington Postille. Lähteet eivät kuitenkaan tarkenna, millaista kalustoa Venäjä on tarkalleen ottaen pyytänyt.


Eräs Financial Timesin lähteistä sanoo Yhdysvaltojen aikovan mahdollisesti varoittaa liittolaisiaan siitä, että Kiina saattaa valmistella tuen tarjoamista Venäjälle. Yhdysvaltalaisviranomaiset ovat esittäneet arvioita, että Venäjän asevarannot alkavat ainakin joidenkin asetyyppien osalta käydä vähiin.


Valkoinen talo ja Kiinan suurlähetystö Washingtonissa eivät kommentoineet asiaa Financial Timesille.


Valkoinen talo tiedotti aiemmin sunnuntaina, että Yhdysvaltojen ja Kiinan korkean tason edustajat tapaavat maanantaina Roomassa keskustellakseen muun muassa Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Kansallisesta turvallisuudesta vastaavan neuvoston (NSC) lausunnossa kerrotaan, että tapaamisessa on tarkoitus muun muassa käydä läpi Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan vaikutuksia alueelliseen ja maailmanlaajuiseen turvallisuuteen.


Kiina vannoo ystävyyden olevan vakaa​

Kiina on kieltäytynyt tuomitsemasta Venäjän aloittamaa sotaa, ja se on toistuvasti Venäjän tavoin syyttänyt sotilasliitto Naton laajenemista itään Venäjän ja Ukrainan välien kiristymisestä.


Uutistoimisto AFP:n mukaan Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan esiintyi sunnuntaina useissa keskusteluohjelmissa ja sanoi Valkoisen talon seuraavan tarkasti, tarjoaako Kiina materiaalista tai taloudellista tukea pakotteiden kohteena olevalle Venäjälle. Sullivan kertoi CNN:n ohjelmassa Yhdysvaltojen viestineen Kiinalle, ettei Yhdysvallat seuraa vierestä, jos mikä tahansa maa alkaa kompensoida Venäjälle pakotteista aiheutuvia taloudellisia menetyksiä.

Kiina on vakuuttanut, että sen ystävyys Venäjän kanssa on vakaalla pohjalla siitä huolimatta, että Venäjän hyökkäys on tuomittu kansainvälisesti. Kiina on ilmaissut myös olevansa käytettävissä avuksi neuvotteluihin sodan lopettamiseksi.

IS
 
  • Tykkää
Reactions: PSS

Gazpromin johtajien kuolemat ihmetyttävät – kaksi outoa oletettua itsemurhaa luksushuvilakylässä Pietarin lähellä​

Pietarin lähellä sijaitsevasta Leninskojen – eli suomalaisittain Haapalan – huvilakylästä on löytynyt kuukauden sisällä kuolleena kaksi Gazpromin johtajaa, joiden kuolinsyyksi on kerrottu itsemurha.


”Gazpromin pesäksi” kutsuttu huvilakylä sijaitsee Suomelle kuuluneessa Haapalan kylässä Terijoen ja Pietarin lähellä.

”Gazpromin pesäksi” kutsuttu huvilakylä sijaitsee Suomelle kuuluneessa Haapalan kylässä Terijoen ja Pietarin lähellä. KUVA: ZUMA PRESS / MVPHOTOS
Arja Paananen

22:19

VENÄJÄN valtiollisen kaasuyhtiön Gazpromin kaksi johtajaa on kuollut lyhyen ajan sisällä samassa luksusluokan huvilakylässä Pietarin lähellä.

Entisessä Suomen Haapalan kylässä sijaitsevaa huvilayhteisöä kutsutaan myös nimellä ”Gazpromin pesä”, sillä se on tarkkaan vartioitu ja aidoilla eristetty Gazpromin eliitin oma asuinyhteisö lähellä Terijokea.


Venäjän viranomaiset pitävät molempien johtajien kuolemia itsemurhina ja toisiinsa liittymättöminä tapahtumina, vaikka esimerkiksi Zaks.ru-sivusto ja Novaja gazeta ovat kiinnittäneet huomiota erikoisiin yksityiskohtiin tapahtumissa.


Asian nosti esille myös Saksassa työskentelevä Venäjä-asiantuntija Sergei Sumlennyi.


HELMIKUUN 25. päivänä Leninskojen huvilakylästä löytyi hirttäytyneenä 61-vuotias Aleksandr Tjuljakov. Hän työskenteli Gazpromin taloushallinnossa yritysturvallisuudesta ja henkilöresursseista vastaavana varajohtajana.

Tjuljakovin ruumis löydettiin huvilan varastorakennuksesta, jonka lattialta löytyi myös hänen kirjoittamakseen oletettu viimeinen viesti. Paperilapun sisältöä ei ole kerrottu julkisuuteen.


Novaja gazetan haastatteleman rikostutkijalähteen mukaan Tjuljakovin kuolinsyyn tutkinta keskeytyi huvilakylässä siihen, kun paikalle tulivat Gazpromin oman turvallisuusyksikön miehet kolmella maastoautolla. He eristivät alueen ja ottivat tapahtuneen selvittelyn hoitaakseen, jolloin poliisit joutuivat poistumaan talolta.


Venäjän mediassa olleiden tietojen mukaan Tjuljakov oli nähty hieman ennen kuolemaansa sellaisessa kunnossa, että hänen arveltiin joutuneen pahoinpidellyksi.

4501615ac31d7d35258dad0e6a49de80.gif

TAMMIKUUN lopulla samasta Leninskojen huvilakylästä oli löytynyt kuolleena 60-vuotias Leonid Shulman, joka toimi kuljetuspalvelujen johtajana Gazprom invest -yhtiössä. Shulmanin ruumis löydettiin hänen huvilansa kylpyhuoneen lattialta ranteet auki viillettynä 29. tammikuuta, kertovat muun muassa 47news ja Zavtra.ru.

Myös Shulmanin jäljiltä löytyi viimeinen viesti, ja siinä perusteltiin elämän päättämistä sietämättömillä kivuilla. Shulman oli loukannut vuodenvaihteessa jalkansa, ja kuolinhetkellä hänen jalassaan oli niin kutsuttu Ilizarovin laite, jolla voidaan pidentää esimerkiksi sääriluuta.


Novaja gazetan mukaan Shulmanin itsemurhassa ihmetyttää muun muassa se, että vauraana Gazpromin johtajana hän olisi varmasti pystynyt varmistamaan itselleen hyvän hoidon ja esimerkiksi tehokkaan kivunlievityksen jalkavammasta huolimatta.


Tiedossa on, että Gazprom oli suorittanut vuoden 2021 lopussa sisäisen tarkastuksen tytäryhtiöönsä, jossa Shulman työskenteli. Epäilyjen mukaan yhtiön autoille oli tehty perusteettoman kalliita remontteja.


2010-luvulla Shulman ja Tjuljakov työskentelivät yhtä aikaa samassa Gazpromin tytäryhtiössä Gazprom Transgazissa.


Alla on 47news-sivuston kuvaamia videoita Gazpromin johtajien huvilakylästä Leninskojesta vuodelta 2019.




47news-sivuston mukaan Leninskojen huvilayhteisö on perustettu yli neljän hehtaarin suuruiselle maa-alueelle, jonka omistajaksi paljastui vain 14-vuotias Mihail Aleksejevitsh Miller vuonna 2010.


Gazprom-konsernin toimitusjohtajalla Aleksei Millerillä tiedetään olevan Mihail-niminen poika, jonka ikä täsmää kyseiseen tontinomistajaan. Hän on nykyisin 25-vuotias. Huvilayhteisön taloista muutama on niin ikään Mihail Millerin omistuksessa julkisten kiinteistötietojen mukaan.

Gazprom on rakentanut Pietariin valtavan tornitalon pääkonttorikseen. Lahta-keskus sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Leninskojen huvilakylästä Suomenlahden rannalla. Nord Streamin kaasuputken jo käytössä oleva ykkösputki lähtee puolestaan kohti Saksaa Viipurin läheltä.

Puhdistukset kiihtyvät, Putler lähtee ihan laukalle
 
Back
Top