Ukrainan konflikti/sota

Pistäkää HD laatu*
Jo 2019 julkaistulla videolla Ukrainan SOF joukoilla on huomattavan hyvän näköiset yönäkövarusteet harjoitellessaan, ja aikaa harjoitella on ollut. Ei ihme että yöt ovat olleet pitkiä hyökkääjälle.

Hypättiinkö noin 3:53 suoraan veteen sukelluskamoissa?
 
Viimeksi muokattu:
36-vuotias Liu uskoo, että Venäjä kokee Naton uhkaavan maataan.
– Venäjää on kiusattu. Minusta on sopivaa, että se taistelee vastaan. Se on itsepuolustusta, Liu sanoo.
Liu sanoo seuraavansa uutisia kiinalaisesta mediasta. Lähinnä valtion television CCTV:n kanavilta ja Kiinan Tiktokista eli Douyinista.
– Putin rakastaa ja pitää huolta kansastaan, hän miettii.
Kiinan virallinen media rummuttaa lujaa Yhdysvaltain vastaista viestiä.
“Naton laajeneminen itään Yhdysvaltain johdolla on Ukrainan kriisin juurisyy”, kirjoitti kolumnisti Zhong Sheng Kansan päivälehdessä. Lehti on käytännössä Kiinan kommunistisen puolueen äänitorvi.
Artikkelissa syytettiin Yhdysvaltojen ohjailevan sotaa. “Natosta on tullut Yhdysvaltain valta-aseman työkalu”, kirjoittaja jatkoi ja syytti Natoa Venäjän häiriköinnistä ja värivallankumousten aloittamisesta.
Kiinan media on myös levittänyt Venäjän perusteettomia väitteitä siitä, että Yhdysvallat rahoittaisi ja kehittäisi biologisia aseita Ukrainassa.

Huokaus
 
The mayor of Kyiv asked European politicians to cut off all commercial ties with Moscow, saying all payments it gave to Russia was “bloody money” and fuelling its army, Reuters reports.

“Every euro, every cent that you receive from Russia or that you send to Russia has blood, it is bloody money and the blood of this money is Ukrainian blood, the blood of Ukrainian people,” Vitali Klitschko said via video link to a mayors’ conference in Geneva.

In the same speech, he described the “genocide of Ukrainians” following a visit to Kyiv’s satellite towns like Bucha this week. He described seeing dead civilians, including an old woman, and a car with a white flag and the letters “children” on the outside that was shot up and had blood inside.

He also made claims – that have not been independently verified – that almost 20,000 Russian soldiers have been killed in Ukraine, and that the mayor of Mariupol had informed him that 5,000 civilians had been killed in the besieged city.
“China stands ready to play a constructive role in this regard in an objective position.”
Kuleba tweeted: “Grateful to my Chinese counterpart for solidarity with civilian victims.”

“We both share the conviction that ending the war against Ukraine serves common interests of peace, global food security and international trade,” he said.

China, which has grown closer with Moscow in recent years while it has also had cordial diplomatic ties and strong trade links with Ukraine, has refused to condemn Russia’s attack on the country or to call its actions there an invasion.
 
Eilen tähän aikaan oli tommoset 10 sotilaskonetta liikkeellä tunnistimet päällä... Nyt tilanne on tämä, eli aktiivisuus on lisääntynyt huomattavasti... Ehkä kohta annetaan joku lausunto johon tämä aktiivisuus liittyy...
mil.JPG
 
Russia’s withdrawal from around Kyiv and the north and north-east of Ukraine appears more comprehensive than most onlookers had anticipated. It will be a little while before the picture becomes definitive, but Moscow’s forces are now fast retreating out of the country from the Kyiv, Chernihiv and Sumy districts, Ukrainian regional officials say.

It is impossible to describe this as anything other than a serious reverse. Such is the haste of the exit that some units are being left behind to be mopped up by the Ukrainians. Sumy, a little over 30km from the Russian border, did not fall to the invaders, while the road to Chernihiv, which was at risk of encirclement, is now open to the capital to the south-west.

Kyiv too can breathe again: the month of danger has passed and the full withdrawal means that the capital is no longer in range of artillery fire – although it can still be struck by missiles from Belarus, if the Russians bloodymindedly choose to launch them. And, while it may appear that a re-invasion could happen again at any time, the reality is that unless something dramatic happens elsewhere it cannot succeed.

Russia’s problem is that its forces have taken significant losses from its overoptimistic, poorly planned multi-front attack. The number killed could be anywhere from 7,000 to 15,000, with wounded typically double that, from an invasion force of about 140,000. As Mark Cancian, a senior adviser at the US Center for Strategic and International Studies, wrote last week, it could be that Russia has lost “about a quarter of its initial combat force”.

Other estimates from western officials have suggested Russian combat effectiveness may be depleted by a fifth or a sixth, not as high perhaps but still operationally significant. The haste of the retreat acknowledges that the invaders are in many respects exhausted and need to concentrate operations, fighting street by street to take Mariupol in the south and a more conventional military campaign in the Donbas region, where Ukraine’s forces are dug in.
 
Öljyn hinta nyt noin 110 euroa tynnyriltä. Vienti kannatti myös kun hinta oli 20 euroa tynnyriltä.


Aikanaan Stalin ratkaisi tämän ongelman kattavalla vankileiriverkostolla. Tietty osa kansasta koko ajan terrorimielessä leireille ja ihmisiä katoaa.

Muilla vaihtoehto on sitten kokea sama kohtalo tai olla systeemin tukena.

Putinin pelikirja on menossa samaan suuntaan askel askeleelta. Rikokset, joista tulee pitkiä tuomioita pienenevät koko ajan.
Parempi jättää puheet öljystä muille, jos oma tietoisuus aiheesta on tasolla "öljyn hinta on 110 euroa"? Ensinnäkin se on Brent-viitelaatu ja dollareissa. Venäläinen Urals-laatu maksaa nyt 35 dollaria barrelilta vähemmän kuin Brent, koska kysyntää ei kauheasti ole. Normaali taso on ollut noin 2 dollaria Brenttiä halvempaa.
 
Viimeksi muokattu:
Vasili Blohin joka henkilökohtaisesti ampui Katynissa n. 7000 puolalaista sai urakasta punalipun kunniamerkin ja palkankorotuksen.
Blohin sai tunnollisesta työstään neuvostoliiton hyväksi platinaisen Leninin kunniamerkin. Sama huomionosoitus joka on myönnetty mm. Paasikivelle, Kekkoselle ja Koivistolle.
 
261692.png

"Russian Army Tactical Shooting Range"
261684.png

"Putin and Peace"
261707.png

"Putin religion"
 
Kannattaisiko jättää puheet öljystä muille, jos oma tietoisuus aiheesta on tasolla "öljyn hinta on 110 euroa"? Ensinnäkin se on dollareissa. Lisäksi venäläinen Urals maksaa nyt 35 dollaria barrelilta vähemmän kuin Brent, koska kysyntää ei kauheasti ole. Normaali taso on ollut noin 2 dollaria Brenttiä halvempaa.
Tuo mantereelta tuotettavan raakaöljyn brake even rahteineen euroopaan taitaa olla tällä hetkellä jossain 40-50 taalan luokassa. Ryssän valtiontalouden budjetoitu alaraja oli pari vuotta sitten 60 taalaa per barreli. Arkitinen porauslautta ryssän öljy on sitten huomattavasti kalliimpaa tuottaa kuin tuo. Jos nykyiseistä öljyn hinnasta otetaan pois päältä tuo n. 35 taalan alennus niin aika lähelle tuota kannattavuus rajaa mennään. Tosin maksut tulee länsivaluutassa ja muuttuvat kustannukset maksetaan ruplissa. Ongelma on ne kiinteät kustannukset joihin sisältyy merkittävä osuus länsitekniikkaa kuten saranat ja rautakanget.
 
Tuolta voi käydä tiirailemassa sekä topografisia karttoja että satelliitti kuvia
Jos oikein katson, niin aika flättiä peltoa, jonkin verran jokia ja Harkovan suunnassa ja jokien yhteydessä myös jonkin verran peitteistä maastoa.

Taidetaan todistaa vielä panssasi joukkojen yhteenottoja. Nyt olisi tärkeää saada ryssän ilma-ase pois pelistä tai ainakin tasoittaa peliä riittävästi. Toi on varsinkin helikoptereille aika otollista maastoa jos vapasti pääsevät metsästämään tasangolta tankkeja. Samoin ukrainan panssarijoukkojen vahvistaminen on nyt elintärkeää.

Kuinkahan hyvin ukrainalaisten vaunuilla saa ammuttua helikoptereita eli onko ammunnanhallinta riittävän hyvällä tasolla myös nopeasti liikkuviin maaleihin (hankalaa silloinkin)? Vai ollaanko täysin MANPADS:ien ja muun ilmatorjunnan varassa kuten ovat lentokoneiden suhteen?
 
Tuo mantereelta tuotettavan raakaöljyn brake even rahteineen euroopaan taitaa olla tällä hetkellä jossain 40-50 taalan luokassa. Ryssän valtiontalouden budjetoitu alaraja oli pari vuotta sitten 60 taalaa per barreli. Arkitinen porauslautta ryssän öljy on sitten huomattavasti kalliimpaa tuottaa kuin tuo. Jos nykyiseistä öljyn hinnasta otetaan pois päältä tuo n. 35 taalan alennus niin aika lähelle tuota kannattavuus rajaa mennään. Tosin maksut tulee länsivaluutassa ja muuttuvat kustannukset maksetaan ruplissa. Ongelma on ne kiinteät kustannukset joihin sisältyy merkittävä osuus länsitekniikkaa kuten saranat ja rautakanget.

Itsekin olen duunin puolesta seurannut öljymarkkinoita jonkin verran. Aihe on mielenkiintoinen ja täällä lienee hyvää tietoa myös esim. sähkö ja kivihiilimarkkinasta.

Ettei menisi tässä topaasissa OTKsi, avasin oman ketjun tälle aiheelle (ja muille suomalaisyritysten haluttomille / halukkaille liittymisille pakoterintamaan): https://maanpuolustus.net/threads/suomi-pakoterintamassa-venäjää-vastaan-halulla-vai-halutta.7861/
 
Putlerilla on epäilemättä haluja jatkaa sotaa vaikka viimeiseen venäläiseen ja yrittää vallata koko Ukraina, mutta onko Venäjällä todellisuudessa siihen rahkeita?

Aika moni kommentaattori on nyt muistutellut, ettei pidä aliarvioida Venäjää ja että sieltä se kohta taas voimalla nousee. Mutta onko tämä totta? Venäjä ei ole Neuvostoliitto. Siksi ei voi verrata tilannetta suoraan Suomen talvisotaan ja sen jälkeen toteutettuihin puna-armeijan uudistuksiin, jotka olivat vielä kesken operaatio Barbarossan alkaessa v. 1941.

Venäjällä on Neuvostoliittoa suhteessa heikompi talous, pienempi väkiluku, ja myös pienemmät asevoimat, vaikka kalustoa vielä riittääkin. Lisäksi Venäjä on suuresti riippuvainen tuonnista, koska omaa tuotantoa ei ole lainkaan samassa mittakaavassa kuin edeltäjällä. Aseissa ei myöskään koko ajan ole miljoonia taistelijoita, toisin kuin Neuvostoliitossa. Tappioitakaan ei siksi ole aivan niin helppoa paikata kuin Neukkulassa aikoinaan. Jonkinlainen merkitys on annettava myös ideologialle. Vielä 1940-luvulla Neuvostoliitossa oli miljoonia ihmisiä, jotka aidosti uskoivat kommunismiin ja olivat valmiita tekemään sen nimissä uhrauksia. Mikä on rosvoparonien Venäjän ideologia? Mikä siellä motivoi kansaa, siis muu kuin halu päästä ryöstämään oma osuutensa yhteisestä potista?

Ei Ukraina helpolla tule pääsemään, mutta ei kyllä Venäjäkään. Ilmassa onkin minusta hieman negatiivisuusharhaa, kun ei tahdota uskoa, että Ukraina voisi pärjätä Venäjälle, vaikka viime viikkojen tapahtumat kertovat toista. Joukkomurhauutiset viimeistään pitävät huolen siitä, että ukrainalaisilla riittää taistelutahtoa. Maalla on myös suuret reservit, ja jos lännestä saadaa jatkossakin tukea, ei pitäisi olla mitenkään mahdotonta pysäyttää ryssä myös mielikuvitustasavalloissa ja Krimin suunnalla.

Ehkä tätä sotaa katsellaan liikaa Suurta ja Mahtavaa muistellen?
 
Eiköhän listityiltä Venäläisiltä saada kerättyä täydennyksiä aina rauhallisempina hetkinä.
Pitää myös ajatella että emme voi täällä tietää että miten saarto pitää. Vaikka kartalla on punaista niin voi olla että todellisuudessa onkin vain tyhjää peltoa. Muutenkin on kai mahdotonta sanoa täältä kotisohvalta tarkalleen mitä sotatantereella tapahtuu
 
A team from the International Committee of the Red Cross (ICRC) has been released after being detained by police in the Ukrainian town of Manhush - which is now reportedly in Russian hands.

The ICRC said this was a "great relief". The team had been trying for several days to reach the besieged city of Mariupol, to deliver aid and evacuate those who wish to leave.

For now, it is reported that the team has returned to Zaporizhzhia. It remains unclear if or when they will continue the mission to Mariupol.

The aid organisation said: "The team is focused now on continuing the humanitarian evacuation operation.

"This incident yesterday shows how volatile and complex the operation to facilitate safe passage around Mariupol has been for our team, who have been trying to reach the city since Friday."
The southern Ukrainian city Mykolaiv continues to be bombarded by Russians, the mayor of the Black Sea port city has told the BBC's Newsday.

Oleksandr Senkevych says cluster munitions are now being used on civilian areas in his city that have no military value, in order to create panic and prepare for a Russian ground operation.

Senkevych has called on all women and children to leave Mykolaiv to limit civilian casualties.

“We are under bombardment every day. Yesterday we had two bombardments."

"As for yesterday’s bombardment they bombarded us with cluster bombs, with cluster missiles that fell into the neighbourhoods, all those were just houses where people come to sleep and in the morning go to work.”
Russian troops are preparing an offensive against the eastern city of Slovyansk in an effort to push east and link up with other forces in the Donbas region, according to the latest assessment from the Institute for the Study of War think tank.

"Efforts by Russian forces advancing from Izyum to capture Slovyansk will likely prove to be the next pivotal battle of the war in Ukraine," the report says.

The Russians must take "Slovyansk as their minimum step".

If they are unable to do so, their effort to capture the eastern Donetsk and Luhansk regions "will likely fail". Russian forces continue to make little to no progress in assaults in those areas, says the think tank.

Ukraine's troops also continue to hold Mariupol and are likely to inflict heavy casualties on the Russians.

"Russian efforts to generate replacements from reservists and feed damaged units from north-eastern Ukraine into frontal assaults in eastern Ukraine are unlikely to increase their chances of success," the report adds.

Russian troops have departed the Chernihiv and Sumy regions in the north, and "will likely completely vacate these regions in the coming days"
 
Putlerilla on epäilemättä haluja jatkaa sotaa vaikka viimeiseen venäläiseen ja yrittää vallata koko Ukraina, mutta onko Venäjällä todellisuudessa siihen rahkeita?

Aika moni kommentaattori on nyt muistutellut, ettei pidä aliarvioida Venäjää ja että sieltä se kohta taas voimalla nousee. Mutta onko tämä totta? Venäjä ei ole Neuvostoliitto. Siksi ei voi verrata tilannetta suoraan Suomen talvisotaan ja sen jälkeen toteutettuihin puna-armeijan uudistuksiin, jotka olivat vielä kesken operaatio Barbarossan alkaessa v. 1941.

Venäjällä on Neuvostoliittoa suhteessa heikompi talous, pienempi väkiluku, ja myös pienemmät asevoimat, vaikka kalustoa vielä riittääkin. Lisäksi Venäjä on suuresti riippuvainen tuonnista, koska omaa tuotantoa ei ole lainkaan samassa mittakaavassa kuin edeltäjällä. Aseissa ei myöskään koko ajan ole miljoonia taistelijoita, toisin kuin Neuvostoliitossa. Tappioitakaan ei siksi ole aivan niin helppoa paikata kuin Neukkulassa aikoinaan. Jonkinlainen merkitys on annettava myös ideologialle. Vielä 1940-luvulla Neuvostoliitossa oli miljoonia ihmisiä, jotka aidosti uskoivat kommunismiin ja olivat valmiita tekemään sen nimissä uhrauksia. Mikä on rosvoparonien Venäjän ideologia? Mikä siellä motivoi kansaa, siis muu kuin halu päästä ryöstämään oma osuutensa yhteisestä potista?

Ei Ukraina helpolla tule pääsemään, mutta ei kyllä Venäjäkään. Ilmassa onkin minusta hieman negatiivisuusharhaa, kun ei tahdota uskoa, että Ukraina voisi pärjätä Venäjälle, vaikka viime viikkojen tapahtumat kertovat toista. Joukkomurhauutiset viimeistään pitävät huolen siitä, että ukrainalaisilla riittää taistelutahtoa. Maalla on myös suuret reservit, ja jos lännestä saadaa jatkossakin tukea, ei pitäisi olla mitenkään mahdotonta pysäyttää ryssä myös mielikuvitustasavalloissa ja Krimin suunnalla.

Ehkä tätä sotaa katsellaan liikaa Suurta ja Mahtavaa muistellen?
Eikä takana ole USA:n ja lännen Lend-Lease, kuten Neuvostoliitolla oli. Ei Venäjää pidä aliarvioida, mutta ei sen välittömästi sotaponnisteluita tukemaan kykenevä teollinen potentiaali kovin kummoinen ole.
 
Back
Top