Ukrainan konflikti/sota

Jaksoin pitkästä aikaa kuunnella Venäjän bloggaajien jorinoita mitenkäs siellä menee. Lähinnä noissa tökkii se että puuttuu totaalinen ymmärrys mitä ryssä nyt oikeasti tekee. Mutta ei juututa tuohon.

Itse sodan kulkuhan on selitetty seuraavasti:

1) Ukrainassa nazeja, tuhotaan ne ja kaadetaan Kiovan hallitus. Harkova ja mustanmeren rannikko pelastetaan. Erikoisoperaatio menee sunnitelman mukaan

2) Erikoisoperaatio etenee suunnitelman mukaan. Mitä nyt pari kenraalia kuoli, omiakin tappioita tuli mutta homma etenee suunnitelman mukaan

3) Erikoisoperaatio etenee suunnitelman mukaan. Mitä nyt Harkovaa ei saatu, mutta edetään suunitelman mukaan ja siinä ollaan Loistavasti

4) Erikoisoperaatio etenee suunnitelman mukaan. Kiovasta vetäydytään suunnitelman mukaisesti.

5) Erikoisoperaatio etenee suunnitelman mukaan. Mauriopol ei vain kaadu vaikka tämä on operaation pääkohde kun Azov. Mutta operaatio etenee suunnitelman mukaan, vitte me ollaan Hyviä!

6) Erikoisoperaatio etenee suunnitelman mukaan. Moskova upposi kun joku hutiloi ja vähän kärähti. No sitten vielä ryssittiin lisää ja se upposi hinatessa. Mutta ei hätää, asiaa ei tutkita ja muutenkaan tästä nyt ei tartte kertoa yhtään mitään, ja ettekä kyllä kyselekkään. Mutta operaatio etenee suunnitelman mukaan, Perkele me ollaan Hyviä!

7) Erikoisoperaatio etenee suunnitelman mukaan. Huomattehan miten kaunis kevät sää on. Ja kauppojen hinnat laskee (ei, ne nousee kuten jokainen huomaa kaupassa käydessään). Radioelektroniikkaan saadaan lisää työntekijöitä kun ulkomaiset firmat lähti, ajatelkaa miten hyvä uutinen (elektroniikkaa ei ole kaupoissa). Ja sivuhuomiona, ollaan muuten hyviä erikoisoperaatiossa edelleen.
 
Mikähän noiden gradien eli mr... ei kun ml... noh raketinheittimien todellinen teho on? Onhan ne liikkuvia ja lähtölaukaus on spektaakkeli jo itsessään, maalissakin paukkuu.
Katselin videota, jossa joku joutui liikenteessä rakettikeskitykseen. Joka puolella räjähteli ja paukkui, mutta mitään silminnähtävää vaikutusta ei autoon tullut ja paikalta poistuttiin ajamalla. Onko tehoa kaivautuneeseen sotilaaseen, jos raketti ei satu tulemaan syliin?
 
Näin naapurissa-

Russiadefence.netissä logistiikkaexpertit analysoivat tilannetta.

Russian forces haven't been able to occupy any position >100km from a railhead, that they haven't had to retreat from within a few weeks. The only examples of positions further than that were the positions around Kyiv (both to NW and NE) and they retreated from both.

Even with forward stockpiling.... Russian forces seem unable to go beyond 100km.

If your forward stockpile is 100km from your railhead.... that doesn't ease the pressure on your trucks at all. You'd need one set of "a BTG worth of trucks" to keep supply for "one BTG" to the "interim base" and another to take it from there to the "front line".


Maybe the Russian have not looked to liberate positions over 100km in phase 1.
The Russians were able to supply weapons to Syria and Syria is more than 100 km away.
When the time comes, there is no question that Russia can supply whatever whenever.

Russia is the only country in the world that has programs in military study dedicated specifically to logistics.
If this is the best that trolls can come up with, than you know Russia is doing it right.
 
Epäilen että Raytheon ei suurin surminkaan näitä lukuja julki anna, mutta arvauksia/arvioita mitä olen nähnyt on että viimeisimmän mallin pelkän ohjuksen tuotantokustannukset olisivat 70-80 k$ ja laukaisulaite ehkä vajaa tuplat.
Hm. Mielestän olen tälläisiä lukemia nähnyt ihan lähiaikoinakin nimenomaan myyntihintana. Tosin en nyt ole varma onko tuo aiemmin mainittu $200k-$250k nyt sitten ollut laukaisulaite+ohjus vai jotain muuta.

Ukrainan tapauksessa tämä pikaliittyminen EU:hun ja Natoon vain olisi mielestäni tehtävä hintalapusta huolimatta, sen olemme heille "velkaa" jos ei nyt ihan sholZin moraalilla mennä. Jos minusta riippuisi niin toteaisin Etelä-Euroopan nauttineen jo riittävästi tulonsiirtoja kuten suurin osa Itä-Eurooppaakin, nyt olisi ukrainalaisten vuoro. Puolikehitysmaana myös kehitysapurahoja pitäisi käyttää tähän.

Ukraina voisi olla todellinen taloudellinen menestystarina koko Euroopallekin toimittaessaan mm. kaasua keski-Eurooppaan ja tarjotessaan varsin osaavaa työvoimaa ja olemalla huomattava markkina-alue.
Jonkinlaiseksi hangaround jäseneksi Ukraina voitaisiin ottaa nopeallakin aikataululla, mutta täysjäsenyys vasta sitten kun on selkeät merkit siitä, että korruptio on kitketty, tai vähintäänkin selvästi vähentynyt. En sitten tiedä mitä tuollainen "melkein jäsen" oikeasti pitäisi sisällään, mutta sopivalla suhteella keppiä ja porkkanaa, ja kohti täysjäsenyyttä :)
 
In its effort to quickly arm Ukraine against Russia, the Pentagon has announced the equivalent of an open casting call for companies to offer weapons and commercial systems that can be rushed to the fight.

The Defense Department on Friday posted a broad request for information from industry on the federal contracting website sam.gov. The move is part of a stepped-up dialogue between the Pentagon and industry, and a sign of the challenge of boosting arms production in response to the ongoing conflict.

The RFI, on behalf of the new undersecretary of defense for acquisitions and sustainment, Bill LaPlante, is seeking input “from across industry” about air defense, anti-armor, anti-personnel, coastal defense, counter battery, unmanned aerial systems, and communications equipment, such as secure radios and satellite internet gear.

To that end, the DoD asks that responding companies describe their weapon, product or system in 100 words or less, and ― in the case of munitions ― check off “appropriate target type(s),” such as area, fixed, airborne/missile, maritime, mine, moving, hard or soft. The RFI says information received will be used to develop requirements for an actual solicitation at a later date.

RFIs are a standard tool used ahead of contracting actions, but it’s one the Pentagon relies on in both routine situations and emergencies.

“The department routinely requests input from industry and commercial partners to conduct market research, learn more about their capabilities, and to shape future requirements,” DoD spokesperson Jessica Maxwell said in an email. “The Department issued similar requests to industry in the earlier stages of the COVID-19 pandemic.”

The cutoff for submissions is May 6, and the DoD is evaluating proposals on a rolling basis. “The department is interested in learning about and discussing novel solutions, including from non-traditional weapons makers,” Maxwell said.

Tarkoittaa myös kotimaisia (non-traditional weapons makers).
 
Hm. Mielestän olen tälläisiä lukemia nähnyt ihan lähiaikoinakin nimenomaan myyntihintana. Tosin en nyt ole varma onko tuo aiemmin mainittu $200k-$250k nyt sitten ollut laukaisulaite+ohjus vai jotain muuta.
G- mallin pelkän ohjuksen ulosmyyntihinta maailmalle on jossain 240k$ hujakoilla, US Army saa hintaan noin 210k$. Laukaisulaitteen myyntihinnasta en ole varma, mutta jossain 250 ja 300 k$ välillä se lienee. Ne Javelinit, joita Ukrainaan on lahjoitettu ovat varmasti kaikki vanhempia malleja, joiden myyntihinta on hyvinkin voinut aikoinaan olla tuo 70-80 k$.
 

Vähän kiusallista ehkä monien toimittajien mielestä, ja kenties syy miksi vain yksi suomalainen media on tuosta raportoinut.
FT: Putin abandons hopes of Ukraine deal and shifts to land-grab strategy https://archive.ph/GDqNy
putler_tea.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top