Ukrainan konflikti/sota

FinnNSF

Kenraali
Nyt kun näyttää, että Venäjän erikoisoperaatio tökkii ja reilusti. Ja jos Ukraina kykenee vapauttamaan myös etelässä vallatut alueet ja painamaan D/L alueelle ja ottamaan sen takasin. Niin mitä tekee V-V? Kääntävätkö kelkkansa ja potkivat Venäläiset ulos?
Likasanko on tässä vähän puun ja kuoren välissä. Jos lähtisi soitellen sotaan Ukrainaan venäläisten puolelle armeija potkisi hänet vallasta. Jos lähtisi potkimaan venäläisiä pois omasta maastaan todennäköisesti kansa potkisi hänet menemään siinä samassa prosessissa. Kun Putinista tavalla tai toisella aika jättää silloin tapahtunee myllerrystä myöstä Valko-Venäjällä. Ja sitten takaisin Ukrainaan...
 

Epimetheus

Kersantti
Tähän on pakko puuttua. Toisinpäin leimaaminen on ollut viimesen 15 vuotta ihan solid. Putlerin kätyrit! Trumpistit! Natsit! Rasistit! etc. etc. Nyt kun joku mode vähän lyö vastapalloon niin alkaa toi vitun itku. Vitun reppanat.

Pitkän aikaa sorrettujen yö kestikin tällä foorumilla. Käsi puristui taskussa hiljaa nyrkkiin ja ryhti painui kumaraan, kun joutui nielemään sen kaiken halveksunnan ja henkilökohtaisen leimaamisen... Mutta nyt ovat ajat muuttuneet. Vapaasti saa kajahtaa satiirinen HEIL EU huuto ketjussa kuin ketjussa!

Nyt on moderaattorin johdattamana lupa nostaa aiheesta kuin aiheesta keskusteltaessa esille globalististen euvostoryssien ja heidän kätyriensä (tiedätte kyllä keiden) juonet. Ja muistuttaa siitä vääryydestä ja häpäisystä jota oikeamieliset ovat joutuneet tälläkin foorumillakin kokemaan vastapuolen toimesta (joka hallitsi palstaa 15 vuotta). Nyt on vastapuolen aika hävetä ja kärsiä. Lista foorumin aktiivisimmista ihmisiä leimaavista liberaaleista eu-globalisteista on jo laadittu toimenpiteitä varten.

Tästä kun vielä edetään, niin voidaan ohjata kaikki foorumin keskustelut oikeisiin päivänpolttaviin asioihin, eli globalistisen illuminaatin salajuoniin. Ukrainan sota ja Euroopan ja Suomen turvallisuuspoliittisen koheesion lisääntyminen ovat vain hämäystä! Polarisaation kuuluu kasvaa ja jos et ole puolellamme olet meitä vastaan!

Suurin osa suomalaisista elää nyt jossain satumaailmassa, kun kuvittelevat puhaltavansa yhteen hiileen näkemyseroista ja puoluekannasta riippumatta maanpuolustuksen hyväksi. Mutta kun tosiasioista tarpeeksi muistutetaan, niin se loppuu... Se loppuu!

HEIL EU!
 

ajs178

Respected Leader
On niin paljon spekulaatiota etten ota kantaa. Totean vain, että Suomen ja Hollannin CV:t ovat eri sukupolvien vaunuja. Veikkaan, että Viron ostamia vaunuja on myös Suomalaiset käyneet katsomassa.
CV-koulutus on ollut katkolla samalla tavalla, kuin BMP koulutus on ollut joukkotuotannon oltua täynnä.
Ymmärrän että Hollannin ja Suomen CV:t eivät ole yhtä hyviä, mutta vertailukohta pitäisikin olla BMP-2, joka varmasti ainakin panssaroinnin osalta on CV:tä huonompi, vaikka pääase ilmeisen tehokas onkin. Eli en vaihtaisi Suomen CV:tä Hollannin CV:hen, mutta bemareista en ole varma
 

Torstoi

Kapteeni
estetään viljely=nälänhätä=ukraina luovuttaa.
Ei varmaan ihan näin suoraviivainen kuvio kuitenkaan. Viljelyn estäminen vaikuttanee suorimmin Ukrainan talouteen ja sitä kautta kykyyn ylläpitää sotaa. Talouspuoli ei tuossa ole kovin merkittävä ongelma kuitenkaan vaan kolmansiin maihin tuleva nälänhätä, josta taas seuraa epävakautta. Tuo vie huomattavasti lännen huomiota ja resursseja pois Ukrainasta. Länsi ei voi jättää noiden kolmansien maiden ongelmia huomioimatta, koska silloin siirtolaisvirrat räjähtää käsiin.
Viljelyn estäminen on siis kierrepallo lännen munille. Helpointa/halvinta olisi nuijia ryssät vittuun Ukrainasta mahdollisimman nopeasti. Tämän alkaa vissiin pikkuhiljaa Saksa ja Ranskakin tajuamaan.
 

Mikfin70

Eversti
Ymmärrän että Hollannin ja Suomen CV:t eivät ole yhtä hyviä, mutta vertailukohta pitäisikin olla BMP-2, joka varmasti ainakin panssaroinnin osalta on CV:tä huonompi, vaikka pääase ilmeisen tehokas onkin. Eli en vaihtaisi Suomen CV:tä Hollannin CV:hen, mutta bemareista en ole varma
No, ei Hollannilla ole enää myynnissä tai vapaana CV-kalustoa.
 

Tyrsky

Eversti
Ukrainan erkkarit järjestäneet ryssille oman Yllätys-erikoisoperaation, jonka seurauksena ryssien ammusvarasto puskee savua kuin ryssien lentotukialus Admiral Kuznetsovista matka-ajossa 🤩

 

Antares

Kapteeni
Nyt kun näyttää, että Venäjän erikoisoperaatio tökkii ja reilusti. Ja jos Ukraina kykenee vapauttamaan myös etelässä vallatut alueet ja painamaan D/L alueelle ja ottamaan sen takasin. Niin mitä tekee V-V? Kääntävätkö kelkkansa ja potkivat Venäläiset ulos?

Jos tarkoitat että ajaako Valko-Venäjä siellä olevat Venäjän joukot pois sotilaallisesti niin en usko, heillä ei riitä siihen voimaa. Toisaalta Venäjä on siirtänyt sieltä suuren määrän jotensakin toimivia joukkoja itäiselle rintamalle, joten mitä Valko-Venäjällä on jäljellä? En ole seurannut asiaa kun rintamalla tapahtuu paljon mielenkiintoisempia juttuja, mutta arvaisin että sotaromun (käyttökelvottoman, muttei ehkä korjauskelvottoman) siirto raiteita pitkin takaisin Venäjälle on edelleen kesken, lienee hidasta eikä sinänsä ole kiire. Sitä varmasti hoitaa iso määrä sotilaita. Näiden lisäksi on jokin määrä sotilaita ja varusteita ihan omissa varuskunnissaan, niin kuin on esim. Transnistriassa. En usko että Valko-Venäjän armeijalla olisi kykyä ajaa näitä pois.

Vaan jos tarkoitit, mitä tapahtuu Valko-Venäjän poliittisessa kehityksessä kun sota jatkuu, niin se on mielenkiintoisempi kysymys. Lukashenko on ollut pitkään vallassa, 30 vuotta ja aina ollut opportunisti ja molempiin suuntiin pelaava. Hän on viime aikoina antanut useammankin lausunnon jotka on hieman erikoisina, hän mm. kehui Ukrainan asevoimien suorituksia sodassa ja sanoi että Valko-Venäjän armeijan tulisi ottaa mallia siitä. Hän on jutellut muutakin, hieman samanlaista, Venäjän kannalta ei-niin-imartelevaa, vaan vaikea sanoa miksi. Aistiiko että tuulen suunta on kääntymässä ja pitää yrittää liennyttää välejä Ukrainan ja Lännen suuntaan? Toisaalta minun elinaikana joka kerta kun on ollut merkkejä että Valko-Venäjä on lähestyvinään Länttä, ei ole mennyt kauaa niin Lukashenko on Moskovassa ja sopimassa jostain yhteisistä sotaharjoituksista tai muusta. Hän on sellainen tuuliviiri, vaikea ottaa puheita tosissaan ja ennemmin valmistautuisin pettymään.

Heidän kansa on äänekkäästi kertonut että Lukashenkon olisi aika lopettaa vaan vanha ukko roikkuu vaan vallassa. Asevoimien tuki on takana eikä selvää seuraajaa ole minulla tiedossa, jos siis ajatellaan että hän itse nimeää sellaisen. En toisaalta ole seurannut Valko-Venäjää tarkasti, joten en tunne heidän poliittisia piirejään. Lukashenkolla taitaa olla poika ja vuosia sitten hän näkyi meidänkin uutisissa, silloin puhuttiin että poika jatkaa isän jäljillä, vähän niin kuin Pohjois-Koreassa. Miten lie tilanne nykyään?

Arvaisin näin: valta vaihtuu Valko-Venäjällä, jos Ukrainan tiedustelupalvelun johtajan arvio tulee toteutumaan ja Venäjällä tapahtuu vallanvaihto. Jos tämä vallanvaihto menee riitelyksi ja sisäiseksi taisteluksi JA jos ulkomaiden pakotteiden takia heidän talous sukeltaa pahasti, niin Valko-Venäjä menettää ison rahallisen ja poliittisen tukijan hetkeksi, riippuu kauanko sisäiset levottomuuden jatkuvat. Jos jatkuvat pidempään, Valko-Venäjällä paitsi kansa niin myös asevoimien johtajat saavat tarpeekseen ja Luka menee vaihtoon. Asevoimien johto tukee Lukasenkoa koska hän maksaa heidän tuestaan. Jos maksuliikenne häiriintyy eikä ole takeita, palaako se koskaan (Venäjän sukellus) niin alkavat etsimään uutta rahoittajaa. Paremmin hoidettu valtion johto, paremmat välit länteen, mutta korruptio ja varastaminen jossain muodossa voisi olla heille kelpaava vaihtoehto. Tulisi hieman sellainen kylmän sodan aikainen Etelä-Amerikan valtioille tyypillinen tilanne, missä demokraattisesti valittu siviilihallinto on vallassa vahvan armeijan armosta. Jos armeija päättää ettei pidä jostain asiasta, kaappaavat vallan ja järjestävät uudet vaalit (epämieluisat ehdokkaat ei osallistu).

MUOKKAUS: jottei mene ihan offtopiciksi niin Ukrainasta hieman:


Zaporizhian suunnalla tekevät puolustusvalmisteluja. Tuo kaupunkin on ukrainalaisten hallussa, suoraan Melitopolin pohjoispuolella Dniepr-joen rannalla. Ymmärtääkseni tuolla sektorilla ei ole tapahtunut merkittävää etenemistä käytännössä sodan ensimmäisten viikkojen jälkeen. Jos tieto puolustusvalmisteluista pitää paikkansa niin ei ole tarkoituskaan edetä? Tuskin sieltä on antaa joukkoja pois muille rintamille. Oma maallikon mielipide: tuo olisi oikein hyvä paikka Ukrainalle hyökätä, tuosta suoraan etelään kohti rannikko. Melitopol on merkittävä Venäjän joukkojen huollon kannalta ja hyökkäys uhkaisi ainakin teoriassa Khersonin joukkojen selustaa. Mariupolin ympäristön sekä Luhanskin alueen osalta ei olisi uhka, koska niillä on maayhteys Venäjälle. Asettaisi silti pientä painetta siihenkin suuntaan. Tällaiseen hyökkäykseen ei taida olla voimia, vielä, mutta antaa tälle muutama kuukausi aikaa, ehkä sitten.
 
Viimeksi muokattu:

Kumpujen yöstä

Luutnantti
Kuningas jauhaa vanjaa suohon: LÄHDE

US official: Ukrainian artillery is frustrating Russian offensive. Intense fighting is taking place between Izyum and Slovyansk, but the Russians have not been able to make much progress, according to a senior US defense official quoted by CNN.

The vast majority of the 89 howitzers the US has given to Ukraine are “in the fight,” the official told CNN. 370 Ukrainian soldiers have completed training on how to use the howitzers.

Ei liity ylläolevaan mutta hieno video silti:


Loppukevennyksenä ryssän kätyrit Mosin-Nagant -kivääriensä kanssa:


Vain parasta Venäjän ystäville...
No nyt aletaan tuolla olla jo kesän ja syksyn 1941 puna-armeijan tunnelmissa😯. Eikö tosiaan uudempaa kampetta noille löydy?
 

Antares

Kapteeni
No nyt aletaan tuolla olla jo kesän ja syksyn 1941 puna-armeijan tunnelmissa😯. Eikö tosiaan uudempaa kampetta noille löydy?

Tuosta on spekuloitu että saattavat olla seppojen sijaan pakkovärvättyjä valloitettujen alueiden miehiä. Tosin DNR-sepoilla näkyi Mosin-Nagant -kivääreitä jo aikaisemmin. Parempaa kampetta on arvatenkin jossain varastoissa, ainakin luulisi AK-rynnäkkökivääreitä olevan vaan miksi vaivautua? Näiden joukkojen rooli on toimia tykinruokana, miinojen polkijana. Eivät ole Venäjän kansalaisia joten heidän hengellä ei ole mitään arvoa. Kun muistaa, miten vähän Venäjän johto on historiallisesti arvostanut omien kansalaisten henkeä, niin se asettaa "ulkomaalaisten kätyrien" arvon oikeaan skaalaan.
 

Norsu

Majuri
Mikä tuossa on ollut ideana? Kaikenlaisia silloilta pyllähtäneitä tankkeja on ollut aikaisemmissa kuvissa mutta nuo näyttäisi olevan ajettu rannalta tuonne. Epätoivoinen yritys perääntyä? Tahallinen oman kaluston sabotaasi?
Heitin jo aikaisemmin kommentin kaluston eväämisestä Ukrainalle. Aikaisemman kuvaselityksen mukaan osa kalustosta jäi ukranalaisten asemien puolelle ja tuossa on aika selkeät vaunu-urat suoraan jokeen. Vieläpä siistissä rivissä, joten hallittu upotus ja sitten sillan rippeiden yli perääntyminen jalkasin?
 

Sako

Majuri
Eli "keskirintamalla" pyritään säilyttämään asemat. Jos on vahvat asrmat, niin pystyy irroittamaan joukkoja muualle. Pidän tuota linnoittamista yhtenä merkkinä tarpeesta saada lisää voimaa. Zaphoriza on enää ns sivusuunta. Alla sijainti.

Jos tieto puolustusvalmisteluista pitää paikkansa niin ei ole tarkoituskaan edetä? Tuskin sieltä on antaa joukkoja pois muille rintamille. Oma maallikon mielipide: tuo olisi oikein hyvä paikka Ukrainalle hyökätä, tuosta suoraan etelään kohti rannikko.
Ehdit näköjään kirjoittaessa edelle.

Jos linnoitukset on hyviä, niin kannattaa kiertää. Syvyyteen linnoitettujen asemien murtaminen on kallista touhua hyökkääjälle.

Minusta paras kohta olisi Mariupol. Silloin siitä kaikki etelään olisi krimin sillan varassa huollon suhteen. Vähän tietty laivojenkin. Silta poikki ja MAriupoliin pitkän kantaman meriohjuksia -> melkein motti isolle osalle örkkien sotavoimaa. Ajatus on huoukutteleva!
 

FinnNSF

Kenraali
Eli "keskirintamalla" pyritään säilyttämään asemat. Jos on vahvat asrmat, niin pystyy irroittamaan joukkoja muualle. Pidän tuota linnoittamista yhtenä merkkinä tarpeesta saada lisää voimaa. Zaphoriza on enää ns sivusuunta. Alla sijainti.


Ehdit näköjään kirjoittaessa edelle.

Jos linnoitukset on hyviä, niin kannattaa kiertää. Syvyyteen linnoitettujen asemien murtaminen on kallista touhua hyökkääjälle.

Minusta paras kohta olisi Mariupol. Silloin siitä kaikki etelään olisi krimin sillan varassa huollon suhteen. Vähän tietty laivojenkin. Silta poikki ja MAriupoliin pitkän kantaman meriohjuksia -> melkein motti isolle osalle örkkien sotavoimaa. Ajatus on huoukutteleva!

Samaa mieltä kiertämisestä mutta harkitsisin myös Mariupolin jättämistä myöhemmäksi. Ryssä kykkii kaupungeissa koska ryssän on käsketty pitää ne. Todennäköisesti ryssä myös odottaa hyökkäyksiä eniten kaupunkeihin, Melitopoliin, Mariupoliin. Tässä kohtaa kannattaa miettiä iskua sinne minne vihu odottaa sitä vähemmän. Mariupolin ja Melitopolin välistä kiilaa etelään, Polony-Chernihivka ja siitä rannikolle Prymosk tai Berdyansk, jälkimmäisessä varmaan isompi vastarinta. Maasilta katkaistu ja ryssä joutuu miettimään että mitäs nyt, vihollista onkin idässä eikä ainoastaan pohjoisessa mitä varten linnoittauduttiin. A-280 silta paskaksi Mariupolin itäpuolelta ja silloin ryssäläisjoukot Mariupolin ympärillä saa alkaa oikeasti miettiä että mites huolto jatkossa. Yksi rata tulee koillisesta mutta kartan mukaan ukrainalaiset hallitsee aluetta siihen asti.
 

Tyrsky

Eversti
Erikoisoperaatio etenee niin hyvin suunnitelluilla raiteillaan että se on jo edennyt pisteeseen jossa pitää keksimällä keksiä ne omat voitot :ROFLMAO:

Hieman Fury-leffan henkeen kyhätty ja yliammuttu tämä 'voitto': 26-vuotias Roman Kulaga taisteli yksin palavassa tankissa jota ammuttiin neljä kertaa ja tästä huolimatta hän onnistui päihittämään ukrainalaiset..

1652518068716.png

1652518877306.png

 
Top