Väärin, ryssät meni sinne tuhoamaan Ukraina. Ei muuta.Ryss…Venäjä lähti ”vapauttamaan” kapinallisaluetta ja jos voittaa alueen niin mitä sinne jää? Kasa savuavia raunioita? Paikalliset varmaan tyytyväisiä…
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Väärin, ryssät meni sinne tuhoamaan Ukraina. Ei muuta.Ryss…Venäjä lähti ”vapauttamaan” kapinallisaluetta ja jos voittaa alueen niin mitä sinne jää? Kasa savuavia raunioita? Paikalliset varmaan tyytyväisiä…
Teen tästä postauksesta tämmöisen karttalinkkikokoelman:
Nuo on DJI:n omat FPV lasit. Hieman mukavemmat päässä kuin nuo tyypilliset FPV-lasit mitä näkee racing drone -piloteilla, kun ovat tuommoiset VR-lasityyppiset kunnon hihnoilla ja paremmalla resoluutiolla. Helpottaa varmasti tuommoisella aurinkoisella kesäsäällä, kun auringonpaisteessa näytöistä ei välttämättä saa aina kunnolla selvää, jos ei varjossa saa lennellä.
Virtuaalilasit liittyy virtuaalitodellisuuteen, mutta oikean dronen lentäminen tässä todellisuudessa on ihan todellisinta totta, eikä siinä käytetä mitään "virtuaalilaseja"...Kiitos, aina oppii uutta. Virtuaalilasit ja dronet ei kumpikaan kuulu minun harrastuksiin joten vieras laji kyseessä. Olen kyllä nähnyt virtuaalilasit kun niitä käytetään, samanlainen systeemi ulospäin kuin mitä tällä on päässä. Ei ilmeisesti kuitenkaan ihan sama, en minä näiden nyanssieroista tiedä.
Tässä linkki 24.5. kirjoitettuun WSJ-artikkeliin dronelaitteiden käytöstä Ukrainassa, linkki vie archive.ph sivulle mistä pystyy lukemaan artikkelin ilman maksumuuria. Kiinnostavia yksityiskohtia ja hyviä kuvia myös. On voinut olla täällä aikaisemminkin, sain linkin tutulta Puolasta ja oli minulle uusi artikkeli, joten kelvannee jakoon vaikka uudestaan:
Between the Front Lines, Ukrainian Reconnaissance Teams Hunt Russian Targets
By Yaroslav Trofimov , May 24, 2022 8:50 am ET
https://archive.ph/i1IDE
Virtuaalilasit liittyy virtuaalitodellisuuteen, mutta oikean dronen lentäminen tässä todellisuudessa on ihan todellisinta totta, eikä siinä käytetä mitään "virtuaalilaseja"...
Teknisestihän laseilla ei välttämättä ole paljon eroa, siinä on yleensä kai kaksi näyttöä, molemmille silmille omansa ja jonkinlaiset kiihtyvyysanturit rekisteröimään pään liikettä. Ja toki tarvitaan antennit ja radiot kun ollaan droneen yhteydessä.
En jaksa uskoa, että Ukrainaa lähdetään painostamaan rauhaan EU:n puolelta noin isolla momentumilla, varsinkaan alueluovutusten kera. Ukraina on EU:lle pitkään ollut tavoite, mutta en usko, että heitä, tai kovin montaa muutakaan EU-maata kiinnostaa enää olla osa systeemiä, jossa muutama suurin maa sanelee omien etujensa mukaisesti rauhan ehdot muille. Paljon on pienempiä liittoutumia väläytelty Ukrainan kanssa, joissa kaikissa olisi Puola mukana. Puolan tuki Ukrainalle on myös aivan eri tasolla Saksan ja Ranskan rinnalla, joten todennäköistä olisi, että Puolakin lähtisi nopeasti EU:sta pois, mikäli Saksa ja Ranska alkaa painostamaan Ukrainaa rauhaan noin raskain ottein.
Koska Ukraina on riippuvainen lännestä, on länsimailla maahan suuri vaikutusvalta.
– Jos länsi rupeaa sanelemaan ehtoja, Ukrainan on hyvin vaikea jatkaa sotaa. Se on se suurin pelko, että länsi alkaa työntää Ukrainaa epäedullista rauhansopimusta kohti.
Näin tapahtui Käihkön mukaan vuosina 2014 ja 2015, kun solmittiin Minskin rauhansopimukset.
– Kummallakaan kerralla ei tullut mitään pysyvää rauhaa, vaan Venäjä jatkoi sotatoimia.
Venäläisten mukaan Draghin toimintalinja on lyhytnäköinen ja vahingoittaa maiden kahdenvälisiä suhteita sekä kertoo pääministerin ”moraalisesta luonteesta”.
” Moskovan kielenkäytön kärjistyminen on merkki kasvavista jännitteistä Rooman kanssa”, Bechis kommentoi.
Myös Italian ulkoministeri Luigi Di Maio on reagoinut venäläisten tuoreisiin ulostuloihin.
”Nyt riittää provokaatio. Italia kunnioittaa Venäjän kansaa, jolla ei ole mitään tekemistä presidentti Putinin hullujen valintojen kanssa. Putinin olisi syytä istua neuvottelupöytään ja lopettaa sota”, Di Maio sanoo lyhyessä lausunnossaan.
Di Maion ulostulo on merkittävä, sillä hän edustaa populistista Viiden tähden liikettä, jonka poliittinen johtaja Giuseppe Conte ajaa täysin toisenlaista Venäjä-politiikkaa.
Conte johti Italiassa vuosina 2018-2021 vallassa olleita populistihallituksia ja sopi pääministerinä muun muassa lääketieteellisiä välineitä ja kasvomaskeja koskeneista kaupoista venäläisten kanssa koronapandemian alussa vuonna 2020. Osana Conten ja venäläisten sopimusta Italiaan saapui myös venäläisiä sairaanhoitajia ja lääkäreitä, joiden joukossa epäillään olleen venäläisiä tiedusteluviranomaisia. Conten ja tai hänen esikuntansa epäillään myös vuotaneen tai myyneen tiedustelutietoja venäläisille vastineena pandemia-avusta.
Conte on viime viikkoina profiloitunut Italian pakotepolitiikan kovana vastustajana. Hän on muun muassa uhannut kaataa istuvan hallituksen, jos energiapakotteista ja aseavusta Ukrainaan ei luovuta. Conten johtama Viiden tähden liike on ollut tekemässä näitä päätöksiä Italian hallituksessa ja erityisesti ulkoministeri Di Maio on ilmaissut tukensa Mario Draghin kovalle Venäjä- ja pakotepolitiikalle.
Mario Draghi ei toistaiseksi ole kommentoinut venäläisten uusia ulostuloja.
Näin toivon minäkin..En jaksa uskoa, että Ukrainaa lähdetään painostamaan rauhaan EU:n puolelta noin isolla momentumilla, varsinkaan alueluovutusten kera.
https://www.verkkouutiset.fi/a/viro...e-tama-on-eu-johtajien-tyhmin-virhe/#598788f4Viikonloppuna on uutisoitu EU:n suurimpien jäsenvaltioiden eli Saksan, Ranskan ja Italian johtajien suunnittelevan yhteistä vierailua Ukrainaan. Saksan liittokansleri Olaf Scholz, Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Italian pääministeri Mario Draghi aikovat tavata Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin ennen kesäkuun loppupuolella järjestettävää G7-maiden huippukokousta, uutisoi The Guardian.
Mutta ehkä näistä neuvotteluista kuullaan vielä lisää..Nyt Viron ex-presidentti Toomas Hendrik Ilves kiinnittää huomiota siihen, ettei valtuuskuntaan ole kutsuttu Puolan presidentti Andrzej Dudaa. Ukrainan naapureihin lukeutuva Puola on profiloitunut Venäjä-pakotteiden puolustajana sekä ottanut vastaan miljoonia ukrainalaisia pakolaisia.
Oot kyllä varmasti ihanaa seuraa bileissäOnko tälle jotain lähdettä? Itse käytin sitä 30k lukua, joka perustui Ukrainan virallisiin tiedonantoihin.
En tiedä katsoitko sitä linkittämääni videota. Kalustotappiot johtuvat sen mukaan pitkälti siitä, että panssarijoukoilla ei ole ollut tarpeeksi jalkaväkeä tukenaan. Mutta nämä eivät tapata paljoa ukkoja. Jos jokaisessa tankissa on 3 ukkoa ja tuhotaan 1000 tankkia, niin tässä kuolee "vain" 3000 ukkoa olettaen, ettei niistä kukaan pääse pelastautumaan. Eli kyllä pääosa niistä 30k tapetusta on tultava jalkaväestä.
Kukaan ei ole väittänyt, että miehistötappiot olisivat kohdistuneet pelkästään Donbassin tykinruokaan. Minun pointtini oli vain se, että jos tämä poppoo on merkittävässä osassa sitä 30k tappiolukua, niin se selittää osaltaan sen, miten Venäjä ylipäänsä voi edes jatkaa koko touhua. Jos 30k tappiot olisivat kohdistuneet kokonaan 190k hyökänneeseen Venäjän armeijan joukkoon ja siihen vielä haavoittuneet päälle, niin itse en näe, miten joukko voisi enää sotia mitenkään. Ne Venäjän armeijan osat, jotka ovat kärsineet kovia tappiota, kuten esim. VDV, on käytännössä lyöty kokonaan pois pelistä.
Kyseessä on ilmeisesti DJI:n FPV drone joka tuli myyntiin 2021 alkuvuodesta. Tuossa esimerkkiä millainen lentäminen on mahdollista. Olisi tositilanteessa melko vaikea ampua alas tuliaseella.Nyt on kyllä melko touhua, onko nuo jotku virtuaalilasit vai mitkä? En ole koskaan kokeillut tuollaisia, onko nuo yleisiä kopterien lennättäjilä? Olen nähnyt Ukrainasta kuvia missä koperin kameran kuva tulee normaalille pienelle litteälle näytölle vaan en aikaisemmin tällaista.
Ukraine learned hard lessons about electronic warfare in 2014 and 2015, when Russia overwhelmed its forces with it. The Russians knocked drones out of the sky and disabled warheads, penetrated cellphone networks for psychological ops and zeroed in on Ukrainian armor.
One Ukrainian officer told Christian Brose, an aide to the late U.S. Sen. John McCain, R-Ariz., how Russian info warriors tricked a commander into returning a wireless call from his mother. When he did, they geolocated him in mid-call and killed him with precision rockets, Brose wrote in the book “The Kill Chain.”
The U.S. also experienced Russia’s electronic warfare in action in Syria, where the adversaries have backed opposing sides in the civil war. In 2018, U.S. Special Operations chief Gen. Raymond Thomas described how U.S. pilots’ communications were regularly “knocked down” in Syria in the “most aggressive” electronic warfare environment on the planet. Russia’s advanced systems are designed to blind U.S. Airborne Warning and Control Systems, or AWACS, aircraft — the eyes and ears of battlefield commanders — as well as cruise missiles and spy satellites.
In the current war, electronic warfare has become a furious theater of contention.
Aerorozvidka has modified camera-equipped drones to pinpoint enemy positions and drop mortars and grenades. Hacking is also used to poison or disable enemy electronics and collect intelligence.
Ukrainian officials say their electronic warfare capabilities have improved radically since 2015. They include the use of encrypted U.S and Turkish communications gear for a tactical edge. Ukraine has advanced so much it exports some of its technology.
Russia has engaged in GPS jamming in areas from Finland to the Black Sea, said Lt. Col. Tyson Wetzel, an Air Force fellow at the Atlantic Council. One regional Finnish carrier, Transaviabaltica, had to cancel flights on one route for a week as a result. Russian jamming has also disrupted Ukrainian television broadcasting, said Frank Backes, an executive with California-based Kratos Defense, which has satellite ground stations in the region.
Yet in the war’s early days, Russia’s use of electronic warfare was less effective and extensive than anticipated. That may have contributed to its failure to destroy enough radar and anti-aircraft units to gain air superiority.
Russia’s defense ministry did not respond to a request for comment for this article.
Some analysts believe Russian commanders held back units fearing the units would be captured. At least two were seized. One was a Krasukha-4, which a U.S. Army database says is designed to jam satellite signals as well as surveillance radar and radar-guided weapons from more than 100 miles (160 kilometers) away. The other: the more advanced Borisoglebsk-2, which can jam drone guidance systems and radio-controlled land mines.
Russia may have also limited the use of electronic warfare early in the conflict because of concerns that ill-trained or poorly motivated technicians might not operate it properly.
“What we’re learning now is that the Russians eventually turned it off because it was interfering with their own communications so much,” said retired Lt. Gen. Ben Hodges, a former U.S. Army commander for Europe.
The communications problems were evident with many Russian troops talking on insecure open radio channels, easily monitored by outsiders.
It’s unclear how much of an edge Russia’s electronic assets may now offer. Ukraine’s forces are now more concentrated than early in the war, which could make them easier to target.
Much depends on whether Russia’s battalion tactical groups “are configured in reality as they are on paper,” said James Rands, of the Jane’s military intelligence think tank. Each group, comprised of roughly 1,000 troops, is supposed to have an electronic warfare unit. The Pentagon says 110 such groups are in Ukraine.
The Kremlin also claims to have more than 1,000 small, versatile Orlan-10 unmanned aerial vehicles it uses for reconnaissance, targeting, jamming and cellphone interception.
Russia has lost about 50 of its Orlan-10s in the war, but “whatever they lost could be a small portion of what’s flying,” said researcher Samuel Bendett, of the Center for Naval Analyses think tank.
Huh huh! Aika raju. Mikäköhän tuossa oli taustalla? Vedätys lopuksi, kun on tarpeeksi seuraajia?
Niin ovat eri asia. Minun antamani (Ukrainan hallituksen) luku oli Venäjän kuolleille. Olin kiinnostunut tietämään, että mikä oli lähde 150k tappioille, kun ainakaan omiin silmiini ei ole näkynyt mitään virallisia arvioita siitä, mitä Venäjän kokonaistappiot ovat. En tiedä, miksi tämä on sinusta "vänkäämistä", mutta kukin taaplaa tavallaan.Tappiot ja kuolleet on eri asia, mutta vänkää ihmeessä.
Ihan oikeasti nyt? 32000 KUOLLUTTA örkkiä, 1:4 tai 1:5 haavoittunutta tekee TAPPIOIKSI 150 000. Vähä ku netto ja bruttopalkka, tosin ruplissa palkka taitaa aina olla netto?Niin ovat eri asia. Minun antamani (Ukrainan hallituksen) luku oli Venäjän kuolleille. Olin kiinnostunut tietämään, että mikä oli lähde 150k tappioille, kun ainakaan omiin silmiini ei ole näkynyt mitään virallisia arvioita siitä, mitä Venäjän kokonaistappiot ovat. En tiedä, miksi tämä on sinusta "vänkäämistä", mutta kukin taaplaa tavallaan.
Niin, siis kysymys oli, että mikä oli lähde tuolle 1:4 tai 1:5:lle. Ei tarvitse huutaa.Ihan oikeasti nyt? 32000 KUOLLUTTA örkkiä, 1:4 tai 1:5 haavoittunutta tekee TAPPIOIKSI 150 000. Vähä ku netto ja bruttopalkka, tosin ruplissa palkka taitaa aina olla netto?