Spekulaatiota putlerin ja ryssän seuraavista siirroista:
Kun nyt toivottavasti Putler ei saa Ukrainaa käsiinsä, niin yksi vaihtoehto säilyttää ryssän kunnia, on liittää Valko-Venäjä rysslandiin.
Voidaan vaikka selittää, että koska lännen imperialistit auttoivat epäreilulla tavalla ukronatseja, niin pitääkin tehdä strategian muutos ja laajentaa valtakuntaa suoraan länteen. Samalla päästään lähemmäs Suwalkin käytävää ja puolalaisnatseja.
Erikoisoperaatio ukronatseja ja -kansanmurhaajia vastaan voidaan hoitaa loppuun myöhemmin.
Vaikea sanoa, tosin alunperin Lukashenkon piti tavata Putin tulevana lauantaina Pietarissa. Selvästi tapaamispaikka vaihtui, jos oli missään vaiheessa tarkoituskaan tavata Pietarissa (epäilen). Ennen tätä yllättävää tapaamista heidän oli määrä tavata 30.6. - 1.7. vaan se näyttäisi peruuntuneen. Miksi? Minkä takia hänet kutsuttiin Venäjälle keskustelemaan ja mistä aiheesta? Mikä voi olla niin kiireellistä ettei voi odottaa reilua viikkoa ja tavata kuten oli sovittu? Onko tämä ultimatumin ultimatum?
Ensi viikolla on NATO:n Madridin kokous, jostain syystä Putin selvästi halusi tavata ennen sitä. Onko hän saanut jotain kautta tietoa, mistä Madridissa aiotaan keskustella?
Tässä aikaisempi Shoigun kommentti: Circumstances dictate the need to take urgent measures to strengthen the defense capability of the union state of Russia and Belarus - Shoigu
Onko tuo tarkoitettu Lukashenkon painostamiseen ennen kuin tapaa Putinin? Vai kertooko tuo tulevan tapaamisen aiheesta? Oletan että lentäisi tänään Putinin mökille / pommisuojaan ja asiaa käsiteltäisiin huomenna ja/tai lauantaina. Riippuu tietysti, onko paljon käsiteltävää vai ainoastaan saneltavaa.
Olisi tietysti parasta malttaa odottaa ja seurata, mitä tietoja tästä tihkuu, mutta vaikea tuota Shoigun kommenttia on ottaa muuna kuin "tiiviimpänä yhteistyönä" mikä voi verhoillusti tarkoittaa Valko-Venäjän tulevaa liittämistä osaksi Venäjää. Se olisi aika raju temppu eikä ole selvää miten valkovenäläiset reagoisivat asiaan. Heidän armeijan oletan olevan niin pahasti venäläisten soluttama, ettei se tulisi laittamaan kovasti vastaan. Heikko armeija muutenkin joten vaikea nähdä lujaa vastarintaa. Toki jos jakavat arsenaaleista aseet kansalaisille niin voitaisiin nähdä jonkinlaista urheaa vastarintaa. Tähän toki vaikuttaa myös se, millaisin joukoin Venäjä yrittäisi valloittaa maata.
Venäjälle tyypillisin toimintamalli on tietysti yrittää saada uhkaamalla ja isoon ääneen vaatimalla ilmaiseksi mahdollisimman paljon. Lukashenkon suostuminen jonkinlaisen "valtioliiton" allekirjoittamiseen (mikä käytännössä yhdistäisi maat, jos ei virallisesti niin todellisuudessa kuitenkin) voisi olla yksi tällainen "pienimmän vastuksen tie".