Ukrainan konflikti/sota

Tuo, miten tärkeää on Venäjälle pitää markkinaosuutensa paljastaa myös, kuinka riippuvainen Venäjä on lännen fossiilienergiakaupasta. Vaikka kuinka Kiina tai Intia ostaisikin Venäjän fossiilienergiaa, ei olemassaolevaa infrastruktuuria ole. Reippaasti suurin osa öljy- ja kaasuputkista vie Eurooppaan:
Katso liite: 65394
Tuollahan voisi joku partisaaniporukka käydä räjäyttämässä itään suuntaavat putket. Hieman lisää painetta Putinin hallinnolle.
 
Ukraine must “prepare for all scenarios” at the Russian-occupied Zaporizhzhia nuclear plant, its interior minister has warned.

Dozens of Ukraine’s emergency service workers wearing gas masks and hazmat suits took part in a disaster response drill amid fears of another Chernobyl-like disaster.

The exercises saw them practice evacuating the injured, carrying out radiation scans, and washing down contaminated vehicles.

“Nobody could have predicted that Russian troops would be firing on nuclear reactors with tanks. It is incredible,” Denys Monastyrsky said.

As long as the plant is controlled by Russia there are “major risks”, the minister added.
Russia has denied its forces had heavy weapons deployed at the Zaporizhzhia nuclear plant, accusing Ukraine of stoking the fire ahead of a UN visit to the region.

Kyiv was preparing a “provocation” during secretary general António Guterres’ stop that would see Moscow “accused of creating a man-made disaster at the plane,” its defence ministry said.

“Russian troops have no heavy weapons either on the territory of the station or in the areas around it. There are only guard units,” a statement read.

The ministry claimed Ukraine was deploying forces in the area and planned to launch artillery strikes on the plant from the city of Nikopol on Friday, coinciding with Guterres’s visit to Odessa.

“The claim for the consequences [of the strikes] will be placed on the Russian armed forces,” the statement said.
A senior Ukrainian presidential advisor has urged Ukrainians to stop “cancelling” Russians and called for them to instead encourage Russians to “switch to our side”.

Oleksiy Arestovych penned a lengthy Telegram post on Wednesday, hitting out at fellow citizens for letting their emotions get the better of them and “turning on the cancellation to the fullest”.

The statement comes amid fierce debate on whether the west should stop issuing Russian visas or discontinue allowing Russian citizens to visit on holiday.

It’s hard to understand the nuances, it’s easier to hate and deny everyone - the solution is for an oyster.

A smart man seeks allies, a fool repels friends.”
These are tens and hundreds of thousands of people sitting on the fence who could switch to our side,” he wrote.

And now they’re not going to do it.”
 
3914.jpg


3500.jpg

Putlerin mielettömyyden takia suojaharjoitus Zaporizhzhian mahdollisen poksahtamisen takia
 
Tuo, miten tärkeää on Venäjälle pitää markkinaosuutensa paljastaa myös, kuinka riippuvainen Venäjä on lännen fossiilienergiakaupasta. Vaikka kuinka Kiina tai Intia ostaisikin Venäjän fossiilienergiaa, ei olemassaolevaa infrastruktuuria ole. Reippaasti suurin osa öljy- ja kaasuputkista vie Eurooppaan:
Katso liite: 65394

Totta. Kuvassa näkyvät pelkät kaasuputket mutta tilanne on sama öljyputkien osalta. Tätä verkkoa on rakennettu Euroopan suuntaan vuodesta 1970 lähtien. Tästä syystä puheet siitä, miten Venäjä korvaa Euroopan viennin Kiinan markkinoilla ovat höpötystä. Heillä ei riitä putkien kapasiteetti siihen suuntaan. Jos haluaisivat lisätä kapasiteettia, se tarkoittaisi uusien putkien rakentamista, mikä maksaa miljardeja ja vie vuosia, ellei kymmeniä vuosia.

Venäjän öljyn hyödyntämisestä on kirjoitettu, että heidän barrelin tuottaminen on selvästi kalliimpaa kuin esim. Lähi-Idässä. Näitä arvioita on löydettävissä, olikohan halvinta Saudi-Arabiassa, barrelin tuottaminen maksoi 18 dollaria. En nyt muista Venäjän barrelin hintaa, mutta se oli ainakin kaksi, ellei kolme kertaa enemmän. Tuon takia pelkkä markkinaosuus ei riitä, raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan pitää olla tarpeeksi suuri jotta saadaan katettua tuotanto- ja kuljetuskustannukset. Siperiasta on pitkä matka markkinoille ja pumppaaminen ikiroudasta on kallista.

Ukrainan osalta öljyn ja kaasun hyödyntäminen vaatii suuret alkuinvestoinnit mutta arvaan että tuotantokustannukset olisivat selvästi pienemmät kuin Venäjällä. Tästä syystä Ukraina tulo markkinoille olisi suuri vaara sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä, puhumattakaan uusien lähteiden avaamisesta.

-

Virolaiset eivät säästele sanojaan ryssän osalta:


-

Mietin että talven lähestyessä kasvaa riski siitä, että Venäjä iskee Ukrainan kaasu- ja sähköverkkoa vastaan. Toistaiseksi ne ovat toiminnassa, vaikka iskuja on varmasti tehty. On kirjoitettu, miten ryssä tulee käyttämään kaasu- ja öljyasetta Eurooppaa vastaan pakottaakseen nämä ajamaan rauhaa heidän ehdoilla. Uskon että samaa tullaan näkemään Ukrainan osalta: kun kylmä kausi tulee, pyrkivät estämään ihmisten kyvyn lämmittää asuntonsa. Luovat siis iskuilla humanitaarisen kriisin, jota käytettäisiin Ukrainan painostamiseen. Olisi mahdollista, että ohjusisku Ukrainan itsenäisyyspäivänä ei kohdistuisi hallintoon ja kaupunkeihin vaan kaasu- ja sähköverkkoon. Viikon kuluttua ollaan viisaampia.

Moni pohtinut, miten Dnieprin ylittävien siltojen takia Khersonin siviilien olot ovat muuttuneet vaikeiksi. Jos minun arvaus on oikeassa, ryssä tulisi luomaan kahta kauheamman tilanteen Ukrainan eri osiin joko ennen vuoden kylmintä aikaa tai jossain vaiheessa sitä. Tuo sopisi heidän katalaan luonteeseen kuin nenä päähän.
 
Viimeksi muokattu:
Chinese troops will travel to Russia to take part in joint military exercises led by the host and including India, Belarus, Mongolia, Tajikistan and other countries, China’s defence ministry said.

China’s participation in the joint exercises was “unrelated to the current international and regional situation”, the ministry said.

In July, Moscow announced plans to hold “Vostok” (east) exercises from 30 August to 5 September, even as it wages a costly war in Ukraine. It said at the time that some foreign forces would participate, without naming them.
A year ago this month, Russia and China held joint military exercises in north-central China involving more than 10,000 troops. The Russian defence minister, Sergei Shoigu, praised the Sibu/Cooperation-2021 drills in China’s Ningxia and suggested they could be developed further.

In October, Russia and China held joint naval drills in the Sea of Japan. Days later, Russian and Chinese warships held their first joint patrols in the western Pacific.
 
Nineteen retired US generals and former officials have called on the Biden administration to step up the pace of arms supplies to Ukraine or run the risk of “unintentionally seizing defeat from the jaws of victory”.

They said that the US was providing enough weaponry to ensure a stalemate but not sufficient to help Ukraine recapture territory seized by Russia. The former officers, diplomats and other officials argue the administration is inhibited by fear of triggering a Russian escalation, possibly involving nuclear weapons – but they argue that failure to defeat Vladimir Putin in Ukraine increases the danger of a confrontation with Moscow later “on less favourable grounds”.
“By providing aid sufficient to produce a stalemate, but not enough to roll back Russian territorial gains, the Biden administration may be unintentionally seizing defeat from the jaws of victory,” a commentary published in the Hill said, signed by Gen Philip Breedlove, former supreme commander of Nato forces in Europe, and three former ambassadors to Ukraine, Marie Yovanovitch, John Herbst and William Taylor, among others.

“Out of an over-abundance of caution about provoking Russian escalation (conventional as well as nuclear), we are in effect ceding the initiative to Russian President Vladimir Putin and reducing the pressure on Moscow to halt its aggression and get serious about negotiations,” the commentary said.

“We may think that each day we delay providing Ukraine the weapons it needs to win, we are avoiding a confrontation with the Kremlin. To the contrary, we are merely increasing the probability that we will face that danger on less favorable grounds.”
 
Ensimmäinen kolumni mistä ole Ukkosen kanssa erimieltä.


En yllättyisi jos jossain vaiheessa paljastuisi että Ukkola saa rahoitusta Venäjältä. Oli äänekkäimpien joukossa hajottamassa Suomen kansaa kahtia korona aikana (mikä pelaa täysin venäjän pussiin) ja muuten on yrittänyt olla kansan mieleen (vastustanut maahanmuuttoa niin kuin Putkoset ym). Näillä hankittu sitä kannatusta ja sitten tällaisissa tilanteissa otetaan "aseet" käyttöön. Eli paljastetaan kortit. Luotetaan siihen että on riittävän iso joukko kannattajia jotka pitävät järkevänä ja saadaan vaikutettua päätöksentekoon.
 
Joo rajat kiinni on omakin ajatus. Mutta se on hyvä huomata että tässä pelataan kansakunnan kanssa, jonka ajatus toimii erilailla kuin meidän. On taiteiltava sen kanssa että miten lyödä kiilaa perus ryssän ja heidän keisarinsa väliin, eikä ajaa se hallintoon epäilevästi suhtautuvakin osa kansasta samaan porukkaan koska länsimaat alkoi ärsyttää vielä enemmän, lomareissujen menetyksestä viis. Se aspekti asiaan on hyvä tunnistaa ja tunnustaa kuitenkin. Jos vodkaa ei lasketa niin ryssä on kuitenkin vähemmän materialistinen kun mennään ihmismielen perusteisiin, mitä nykyinen länsimainen ihminen. Jos kokevat tulevansa kiusatuksi niin kääntyvät johtajansa puoleen tilanteessa jossa länsimaalainen protestoisi sitä vastaan että miksi näin kävi.

Kun se ymmärretään ja hyväksytään hinnaksi, niin jälkipulinat pois ja raja kiinni (y)
Oppimisessa ensimmäisenä tulee ymmärtää oma tilanne. Jotta venäläiset ymmärtäisivät, että eivät ole herrakansa, jolle kaikki on mahdollista ja että kaikkia pitää ensisijaisesti kusettaa, niin taitaa se kylmä suihku olla ensimmäinen steppi. Jos sen jälkeen menevät pyytämään zaarilta lämmintä ja Putte ei pysty sitä toimittamaan, niin jollakin saattaa jopa kirkastua että herrakansan käytös ei ole se, millä saa haluamansa. Jos eivät taas opi, niin parempi että ovat siellä zaarin vähäisen valon loisteessa.
 
...

Venäjän öljyn hyödyntämisestä on kirjoitettu, että heidän barrelin tuottaminen on selvästi kalliimpaa kuin esim. Lähi-Idässä. Näitä arvioita on löydettävissä, olikohan halvinta Saudi-Arabiassa, barrelin tuottaminen maksoi 18 dollaria. En nyt muista Venäjän barrelin hintaa, mutta se oli ainakin kaksi, ellei kolme kertaa enemmän. Tuon takia pelkkä markkinaosuus ei riitä, raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan pitää olla tarpeeksi suuri jotta saadaan katettua tuotanto- ja kuljetuskustannukset. Siperiasta on pitkä matka markkinoille ja pumppaaminen ikiroudasta on kallista.
...
Täydennyksenä (v.2019):
The cost of producing a single barrel of Brent crude oil came in at around $42 for Russian onshore projects, and $44 for offshore projects.
Nykyisellä inflaatiolla tuo hinta todennäköisemmin ainakin pari dollaria enemmän - lähempänä korkeita nelikymppisiä. Riippuu toki kenen näkökulmasta tuon laskee: verotettuna vai verovapaana. Lisäksi myynnissä kiina ja intia ostavat Brenttiä venäjältä -20% alennettuun markkinahintaan, eli hinnan ollessa 89 usd barreelilta, ostavat hintaan 71,2 tällä hetkellä.

Brentti on vakaassa alaluisussa johtuen korkojen nostosta. Teknisesti hinta osunee 91 pintaan ennen kuin taas lähtee alaluisuun (kanavan ylärima).
1660814883077.png
 
Viimeksi muokattu:
It is relatively unusual in Ukraine for a government official to invite you on a short-notice trip.

It turns out it is more common for that invitation to come with very little detail.

The main reason for that is security - it is not exactly wise to publicise when a minister is going to be somewhere, especially when you are being invaded by another country.

We decided to accept, and soon found ourselves at an airfield near Kyiv, where we and other journalists were led onto a helicopter.
 
  • Vihainen
Reactions: e7i
Täydennyksenä (v.2019):
The cost of producing a single barrel of Brent crude oil came in at around $42 for Russian onshore projects, and $44 for offshore projects.
Nykyisellä inflaatiolla tuo hinta todennäköisemmin ainakin pari dollaria enemmän - lähempänä korkeita nelikymppisiä. Riippuu toki kenen näkökulmasta tuon laskee: verotettuna vai verovapaana. Lisäksi myynnissä kiina ja intia ostavat Brenttiä venäjältä -20% alennettuun markkinahintaan, eli hinnan ollessa 89 usd barreelilta, ostavat hintaan 71,2 tällä hetkellä.

Brentti on vakaassa alaluisussa johtuen korkojen nostosta. Teknisesti hinta osunee 91 pintaan ennen kuin taas lähtee alaluisuun (kanavan ylärima).
Katso liite: 65398

Tuo on tosiaan vuodelta 2019 mutta vaikea nähdä että tilanne olisi muuttunut siitä merkittävästi. Toinen huomionarvoinen lainaus:

Differences in production costs depend not only on the ease of extraction and location of the project, but on the taxes levied by governments in different jurisdictions. Russian statistics agency Rosstat estimates that the cost of extraction without taxes would be around $32 a barrel in Russia, news site RBC reported.

Analysts told RBC that Russia has one of the highest tax burdens on oil companies in the world. However, for more tricky projects, the Russian government offers significant tax relief to companies to encourage production. Most recently, a trillion-ruble tax break was awarded for state-backed Rosneft’s Vostok Oil project in the Russian Arctic.

In the IPO prospectus published last week, Saudi Aramco listed exposure to U.S. and EU sanctions against Russia as a risk for the company.

Due to “investment and joint venture opportunities in oil and gas … projects located in Russia and with Russian counterparties,” the company said it was vulnerable to “asset freezes, restrictions on investors trading securities [and] substantial civil or criminal penalties,” if Saudi Aramco were to fall under such sanctions “as a result of its transactions with other parties.”

-

Valtion menot katetaan verotuksella, joten energiatuotteiden verotus on merkittävä Venäjän yhteiskunnan rahoittaja. Sama koskee tietysti asevoimien budjettia.

Laitoin aikaisemmin tähän ketjuun tämän kuvan, tämän pitäisi olla "Russia top 10 exports, year 2021" mutta olen nähnyt myös arvioita, joiden mukaan energian vienti olisi 50% ellei jopa 60% heidän viennistä:

1660815615836.png

Samalla tuo tarkoittaa tietysti sitä, että energiasektoria on pakko verottaa reilulla kädellä: se kustantaa valtaosan heidän yhteiskunnan toiminnoista. Kuten lainaamassasi artikkelissa sanotaan, ilman verojen osuutta yhden raakaöljybarrelin tuotanto- ja kuljetuskustannuksiksi on arvioita 32 dollaria. Tuo on selvästi enemmän kuin kilpailijoilla.

-

Lyhyt video etulinjasta, tässä näkyy panssarintuhoajien toimintaa:

Fighters of a special unit of the NGU destroyed 2 tanks in the Donetsk direction. As a result of quick and accurate work, the fighters managed to knock out 2 tanks. After that, they transmitted the information to the adjacent units for further destruction of the manpower and equipment of the occupiers.


-

Toomas Ilves suosittelee lukemaan saksalaisen Venäjä-asiantuntijan kirjoituksen:

 
Epätavallisen paljon tykistöä tuhottu. Arestovichyn haastiksen perusteella nämä olisi tuhottu Dzhankoin iskussa. Keinoista mainitaan "shelling" mutta näistähän on sanottu jokaisen suulla mitä sattuu.
https://wartranslated.com/day-175-august-17-summary-of-arestovych-and-feygin-daily-broadcast/

Crimea attacks​

Russians have claimed that the explosion in Dzhankoi was the result of Crimean partisan activity. Arestovych says that Dzhankoi was shelled and this hit a collection of artillery systems gathered there including Pions and MSTAs and an ammo depot. Railway traffic was delayed, but the damage was repaired quickly.

Hvardiis’ke was hit by something a few hours later, 1 su24 confirmed destroyed, possibly several more su24 and su25s are damaged. In addition to this, ammo detonated.
 
Tästä luonnonvaroista olen eri mieltä; Ukraina tuottaa viidesosan maailman vehnästä ja hirmuisen osan ruokaöljystä, mm. puolet auringonkukkaöljystä ja kuudesosan maissista.

Mikäli Venäjä hallitsisi Ukrainan "vehnää" eli ruoan raaka-aineita, olisi sillä kolossaalinen kiristysvipu maailmanpolitiikassa, mitä sen taloudellis-teknologinen takapajuisuus ei tarjoa.

Teknologiaa ei voi syödä, ruokaa voi.
Tämä ei ole ihan faktaa. Tuottaminen ja vienti ovat kaksi hyvin eri asiaa. Pääosa maailman ruoasta käytetään siinä maassa missä se valmistetaan. Maailman vehnästä Ukrainen tuottaa 3 % ja Venäjä 11 %. Lisäksi esim. riisin tai soijan tuotannossa näiden maiden rooli on olematon.
 
Back
Top