Ukrainan konflikti/sota

Ennen yksikköön lähettämistä heille annetaan lisäkoulutus, jossa on Putinin mukaan huomioitu ”erikoisoperaatiosta” saatu kokemus. Puheessaan Putin ei tarkemmin määritellyt, mitä vaaditut erikoistaidot olisivat.

Putin väläytti puheensa lopussa myös ydinaseen uhkaa.

”Jos maamme alueellista koskemattomuutta uhataan, käytämme varmasti kaikkia käytettävissä olevia keinoja suojellaksemme Venäjää ja kansaamme. Tämä ei ole bluffia.”

”Niiden, jotka yrittävät kiristää meitä ydinaseella pitäisi tietää, että tuuliruusu voi kääntyä myös heidän suuntaansa.”

hS
No itsehän ryssät uhkailevat ydinaseilla.
 

Ulkoministeriö: Asevelvollisikäisiä venäläismiehiä pyrkii Venäjältä Suomeen yhä enemmän​

Ulkoministeriön konsuliosastolla uskotaan, että Venäjän liikekannallepano kasvattaa entisestään jo havaittua ilmiötä.

VENÄLÄISIÄ asevelvollisikäisiä miehiä pyrkii nyt pois Venäjältä kasvavissa määrin, ja ilmiö näkyy myös Suomeen tulevissa viisumihakemuksissa, kertoo ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner.

Se on lisääntynyt merkittävästi”, hän toteaa HS:lle.

”Tulee hakemuksia, joissa näkyy, että on pyrkimys päästä pois Venäjältä ja paluuehto ei täyty. Silloin viisumipäätös on kielteinen.”

Tanner muistuttaa, että tässäkin asiassa on seurattava lakia, vaikka joku voisi ajatella, että Ukrainan sotaponnistelujen kannalta venäläisten asevelvollisten pako Venäjältä voisi olla hyväkin asia.

”Ei se ole halusta kiinni, tässäkään asiassa.”

TANNER on vakuuttunut, että Venäjän julistama osittainen liikekannallepano tulee vain voimistamaan ilmiötä. Kun HS keskiviikkona tavoitti Tannerin, konsuliosastolla pidettiin kokousta nimenomaan liikekannallepanon vaikutuksiin liittyen.

Vaikka liikekannallepano koskee vain hyvin pientä osaa reserviläisistä, pelotevaikutus voi olla suurempi. Venäläiset miehet eivät voi tietää, ollaanko liikekannallepanoa jossain kohtaa laajentamassa nyt kun ensimmäinen askel on otettu.

Venäläismedian, esimerkiksi Meduzan Telegram-kanavan mukaan, Putinin keskiviikkoaamuisen esiintymisen jälkeen kaikki suorat lennot Venäjältä Istanbuliin Turkkiin ja Jerevaniin Armeniaan olisi myyty loppuun.

 
Tulihan se sieltä kahteenkin kertaan :ROFLMAO:

Mutta näinhän se asia on eikä puolustusministeri voi tässä vaiheessa paljon muuta sanoa. Oli lyhyt ja ytimekäs puhe ja enemmän se muistutti median kyselyvarttia kun puolustusministerin selontekoa.

Tämä oli se mehevin pihvi...

Kaikkonen sanoo, että moni maa on jo avustanut Ukrainaa paljon ja eri maissa käydään keskustelua, miten paljon enemmän on mahdollista vielä auttaa.

Suomi on esimerkiksi parhaillaan mukana Britannian kanssa hankkeessa, jossa Britanniassa koulutetaan ukrainalaisia sotilaita. Koulutustuki on yksi lännen tapa auttaa Ukrainaa. Kaikkosen mukaan lännen pitää varautua, että Ukraina tarvitsee apua vielä pitkään.

– Valitettavan hitaalta tuntuu puolustusvälineteollisuuden reagointi tilanteeseen.

Hän aikoo käydä keskusteluja lokakuussa myös kotimaisen puolustusteollisuuden kanssa.


- Jos oma tuotanto pystyisi paikkaamaan, aseapua Ukrainaan olisi helpompi jatkaa.
Itseä hieman ihmetytti tuo puolustusvälineteollisuuden parjaaminen tai reagointi tilanteeseen. Eihän teollisuuskaan nyt pelkästään hyväntekeväisyydestä valmista tuotteita eli tilauksia sisään. Toisena asiana on komponenttien sekä raaka-aineiden saatavuus, joka on todella haastava tällä hetkellä, sanoisin, että pahempi kuin korona-aikaan. Pahimmillaan jonkun komponentin toimitusaika on yli vuosi. Haasteena myös henkilöstön saatavuus. Ei se perus Pekka tai Raija pysty ennen kunnollista perehdytystä tekemään tuottavaa työtä ja se sitoo taas henkilöstöä koulutukseen mikä on tuottavasta työstä pois, vaikka pitkällä aikajänteellä tuo varmasti osaamista.

Itse työskentelen puolustusvälineteollisuudessa, joten tulee nähtyä suht. läheltä minkä ongelmien kanssa tällä hetkellä painitaan.
 
Ainoa looginen selitys mitä Venäjä tällä LKP:lla hakee, on näyttää länsimaille että he ovat valmiita vuosikausia kestävään konfliktiin. Joukkoja aletaan kouluttamaan pitkäjänteisesti ja tuomaan rintamalle sitä mukaa kun varustusta ja koulutusta saadaan tehtyä. Nähtäväksi jää onko Venäjän kansan tahto sama kuin hallinnon. Onko kansa valmis elämään Pohjois-Korean olosuhteissa vuosikausia…

Tällä ilmeisesti pyritään käymään väsytystaistelua länttä vastaan, Venäjän puolella luotetaan varmaan siihen etteivät ihmiset länsimaissa ole valmiita luopumaan hyvinvoinnistaan vaan mieluummin luovuttavat Ukrainan Venäjälle.
Jep pitkäjänteinen viiden päivän koulutus ja linjoille mars. Länsi ei luovuta Ukrainaa venäjälle Piste. Kovin on positiiviset ajatukset sinulla venäjästä…
 
Eikös Venäjä pysty nyt LKP varjolla siirtämään myös tehtaat valmistamaan kalustoa? Ei tässä Venäjällä ole varmaan pikavoitot hakusessa, kun on huomattu että Intia ja muut hylkäävät nyt Venäjän. Nyt valmistaudutaan vuosikausien konfliktiin Ukrainan maaperällä, kalustoa (toki ilman länsimaisia komponentteja) ja miestä riittää varmaan vuosien aikajänteellä rintamalle jos Ladaakin vielä pystytään valmistamaan.
No ei tasan riitä edes ensi kevääseen asti.
 
Näissä ei ilmeisesti ymmärretä sitä että Venäjä käsittää tämän liikekannallepanon vuosien projektina, eikä lottolippuna ensi viikonlopun arvontaan.

Siihen varmaankin pyrkivät että jo vallattujen alueiden pitäminen helpottuu ja pitkittyy kun raatojen tilalle voi työntää uutta tykinruokaa suoralla käskyllä eikä niitä tarvitse houkutella sinne ruplilla ja vodkalla. Se jää vielä nähtäväksi millaisilla aseilla ne reservit taistelevat ja kauanko romurautaa riittää kun sitä on tähänkin saakka menetetty ja tuhlattu tolkuttomia määriä.

Voi käydä myös niin että loputkin resurssit tuhlataan siihen kun yritetään saada ne uudet tulokkaat hyökkäämään oikeaan suuntaan :ROFLMAO: Kotirintamallakin voi kriittinen massa oireilla ihan kunnolla jos tätä sotaa vielä pitkään pitkitetään.
 
Kohti pohjois-korealaista yhteiskuntaa? Onnea venäläiset! Voi olla, että liikekannallepano ei vuosia kestä tyytymättömyyden ja talouden niiaamisen myötä ja Putinin-hallinto kaatuu?

Jos ei kaadu, niin sitten Venäjän tie on Pohjois-Korean tie, Neuvostoliitto 2.0?

Ja miten Neuvostoliitolle kävi?
Kävi miten kävi, mutta 70 vuotta se otti.
 
Näissä ei ilmeisesti ymmärretä sitä että Venäjä käsittää tämän liikekannallepanon vuosien projektina, eikä lottolippuna ensi viikonlopun arvontaan.

Oletko varma? Mistä tiedät miten "Venäjä tämän käsittää"? Ovatko he sanoneet että haluavat jatkaa sotaa vuosien ajan? Millä perusteella heillä olisi kykyä jatkaa tällaista sotaa vuosien ajan?

Kun katsoo sodan kulkua ja alkuperäisiä tavoitteita sekä tyyliä millä ne yritettiin saavuttaa (nopeat syvät iskut useista suunnista ja ennenkaikkea kohti Kiovaa, missä oli tarkoita kaataa hallitus nopeasti), niin tässä oltiin juurikin tavoittelemassa pikavoittoa. Kun Ukraina kieltäytyi antautumasta ja aloitti vahvan vastarinnan, Venäjä on joutunut sen jälkeen soveltamaan ja tuorein tilanne rintamalta kertoo että heidän aikaisemmat yritykset ovat olleet riittämättämiä. Tämä mobilisaation yritys (paino sanalla yritys, koska tuloksista ei ole vielä tietoa) on siis tuorein lisä tähän "soveltamisten" listaan eikä ole mitään takeita että se tulisi muuttamaan tilannetta Ukrainassa.

Miksei ole takeita?

Neuvostoliitto näki liikekannallepanon äärimmäisen tärkeänä. Siksi he rakensivat Siperian kentät panssarivaunuja täyteen JA rakensivat moniportaisen mobilisaatiojärjestelmän jolle oli reservissä upseerit valmiina. Paikat ja tehtävät valmiina odottamassa reservistä saapuvia sotilaskoulutuksen saaneita sotilaita, varusteet näille varastoissa. Kaiken tämän varustautumisen tuoksinassa ajoivat oman valtion konkurssiin ja hajosivat osiin.

Viimeisen 30 vuoden ajan, Neuvostoliiton hajoamisesta lähtien tämä järjestelmä on hylätty ja se mitä "joskus oli varastoissa" on annettu lahota ja ruostua.

Venäjä ei ole missään vaiheessa panostanut rahallisesti tai muiden resurssien muodossa suureen reserviin sekä kykyyn aloittaa totaalinen sota. Juhlapuheissa on toki mainittu, miten "tähän on kykyä" mutta teoria ja käytäntö ovat olleet pahasti ristiriidassa.

Todellisuudessa mobilisaatiojärjestelmää ei siis ole ja se mitä "Siperian kentillä ja varastoissa" on, sen käyttöarvo tai edes toimintakyky on hyvin kyseenalaista.

Aikaisemmin oli arvioita että Venäjä onnistui mobilisoimaan 40 000 miestä ensimmäisen viiden sotakuukauden aikana ja heidän taholta oli ilmoitettu, että seuraavan viiden kuukauden tavoite (tämän vuoden loppuun asti siis) oli uudet 40 000. Nyt kun ollaan syyskuun lopussa, heillä on kolme kuukautta jäljellä. Yksi tulkinta Putinin "mobilisaatiosta" on se että he eivät ole onnistuneet mobilisoimaan tähän mennessä riittävää määrää eli ollaan jäljessä tuosta 40 000 tavoitteesta. Mobilisaatio olisi siis yksi keino "täyttää puutteet", tosin tässä oletetaan että tuo 40 000 miestä viidessä kuukaudessa on riittävä määrä paikkaamaan rintaman tilanne. Miksi Shoigu sanoo 300 000? Joku on varmasti laskenut että tämä määrä "tarvitaan". Tarvitaan mihin? Ukrainan etenemisen pysäyttämiseen? Donetskin, Luhanskin, Khersonin ja Zaporitzzjan oblastien valtaamiseen ja pitämiseen? Koko Ukrainan valtaamiseen ja pitämiseen? Entä jos eivät saa mobilisoitua 300 000 miestä?

Rehellisintä on toki sanoa "liian aikaista sanoa", kun ei ole nähty millaisena tämä "mobilisaatio" tullaan toteuttamaan ja mihin se johtaa. Rintaman tilanne Ukrainassa vaatii silti nopeita toimenpiteitä, jos haluavat torpata Ukrainan etenemisen. Ei siis ole varaa odottaa vuosia, jotain on pakko tehdä ja nopeasti. En näe heidän keinovalikoimassa muita "nopeita keinoja" kuin uusia miehiä rintamalle ja vauhdilla, millä on hyvin rajalliset keinot vaikuttaa sodan suuntaan. "Tehtaiden siirtyminen sodanajan talouteen", tätäkin on yritetty helmikuun lopusta asti ja tulokset ovat olleet hyvin vähäiset. En usko että mitkään temput tulevat muuttamaan sitä. Varastoissa oleva käyttökelpoinen tavara on pitkälti lähetetty rintamalle, jäljelläolevan kuonan läpikäynti ja kunnostaminen puolestaan on hidas prosessi JA sen jälkeenkin ko. tavaran hyödyllisyys on kyseenalaista.
 
Oletko varma? Mistä tiedät miten "Venäjä tämän käsittää"? Ovatko he sanoneet että haluavat jatkaa sotaa vuosien ajan? Millä perusteella heillä olisi kykyä jatkaa tällaista sotaa vuosien ajan?

Kun katsoo sodan kulkua ja alkuperäisiä tavoitteita sekä tyyliä millä ne yritettiin saavuttaa (nopeat syvät iskut useista suunnista ja ennenkaikkea kohti Kiovaa, missä oli tarkoita kaataa hallitus nopeasti), niin tässä oltiin juurikin tavoittelemassa pikavoittoa. Kun Ukraina kieltäytyi antautumasta ja aloitti vahvan vastarinnan, Venäjä on joutunut sen jälkeen soveltamaan ja tuorein tilanne rintamalta kertoo että heidän aikaisemmat yritykset ovat olleet riittämättämiä. Tämä mobilisaation yritys (paino sanalla yritys, koska tuloksista ei ole vielä tietoa) on siis tuorein lisä tähän "soveltamisten" listaan eikä ole mitään takeita että se tulisi muuttamaan tilannetta Ukrainassa.

Miksei ole takeita?

Neuvostoliitto näki liikekannallepanon äärimmäisen tärkeänä. Siksi he rakensivat Siperian kentät panssarivaunuja täyteen JA rakensivat moniportaisen mobilisaatiojärjestelmän jolle oli reservissä upseerit valmiina. Paikat ja tehtävät valmiina odottamassa reservistä saapuvia sotilaskoulutuksen saaneita sotilaita, varusteet näille varastoissa. Kaiken tämän varustautumisen tuoksinassa ajoivat oman valtion konkurssiin ja hajosivat osiin.

Viimeisen 30 vuoden ajan, Neuvostoliiton hajoamisesta lähtien tämä järjestelmä on hylätty ja se mitä "joskus oli varastoissa" on annettu lahota ja ruostua.

Venäjä ei ole missään vaiheessa panostanut rahallisesti tai muiden resurssien muodossa suureen reserviin sekä kykyyn aloittaa totaalinen sota. Juhlapuheissa on toki mainittu, miten "tähän on kykyä" mutta teoria ja käytäntö ovat olleet pahasti ristiriidassa.

Todellisuudessa mobilisaatiojärjestelmää ei siis ole ja se mitä "Siperian kentillä ja varastoissa" on, sen käyttöarvo tai edes toimintakyky on hyvin kyseenalaista.

Aikaisemmin oli arvioita että Venäjä onnistui mobilisoimaan 40 000 miestä ensimmäisen viiden sotakuukauden aikana ja heidän taholta oli ilmoitettu, että seuraavan viiden kuukauden tavoite (tämän vuoden loppuun asti siis) oli uudet 40 000. Nyt kun ollaan syyskuun lopussa, heillä on kolme kuukautta jäljellä. Yksi tulkinta Putinin "mobilisaatiosta" on se että he eivät ole onnistuneet mobilisoimaan tähän mennessä riittävää määrää eli ollaan jäljessä tuosta 40 000 tavoitteesta. Mobilisaatio olisi siis yksi keino "täyttää puutteet", tosin tässä oletetaan että tuo 40 000 miestä viidessä kuukaudessa on riittävä määrä paikkaamaan rintaman tilanne. Miksi Shoigu sanoo 300 000? Joku on varmasti laskenut että tämä määrä "tarvitaan". Tarvitaan mihin? Ukrainan etenemisen pysäyttämiseen? Donetskin, Luhanskin, Khersonin ja Zaporitzzjan oblastien valtaamiseen ja pitämiseen? Koko Ukrainan valtaamiseen ja pitämiseen? Entä jos eivät saa mobilisoitua 300 000 miestä?

Rehellisintä on toki sanoa "liian aikaista sanoa", kun ei ole nähty millaisena tämä "mobilisaatio" tullaan toteuttamaan ja mihin se johtaa. Rintaman tilanne Ukrainassa vaatii silti nopeita toimenpiteitä, jos haluavat torpata Ukrainan etenemisen. Ei siis ole varaa odottaa vuosia, jotain on pakko tehdä ja nopeasti. En näe heidän keinovalikoimassa muita "nopeita keinoja" kuin uusia miehiä rintamalle ja vauhdilla, millä on hyvin rajalliset keinot vaikuttaa sodan suuntaan. "Tehtaiden siirtyminen sodanajan talouteen", tätäkin on yritetty helmikuun lopusta asti ja tulokset ovat olleet hyvin vähäiset. En usko että mitkään temput tulevat muuttamaan sitä. Varastoissa oleva käyttökelpoinen tavara on pitkälti lähetetty rintamalle, jäljelläolevan kuonan läpikäynti ja kunnostaminen puolestaan on hidas prosessi JA sen jälkeenkin ko. tavaran hyödyllisyys on kyseenalaista.
Olen jotakuinkin samaa mieltä kanssasi, toin kuitenkin edellisessä kommentissani esiin sen mitä arvelen Venäjän tavoittelevan mobilisaatiolla. En tarkoittanut että siinä mitään järkeä olisi, luulen sen vain olevan Venäjän (Putinin) logiikka siinä miksi toteuttaa LKP ylipäätään. Näytetään länsimaille että Venäjä on valmis jatkamaan sotaa vuosikausia.

Eri asia, onko Venäjän kansa sitten samaa mieltä Putinin kanssa :) Toivotaan että ei ole, vaikka ei siitä kansannoususta vielä mitään merkkejä kyllä ilmassa näy. Nopeastihan ne sitten räjähtävät kun aika on oikea, kuten Iranissakin nyt.
 
Laitoin jo talteen informaatiosodankäynti lankaan, ja homma koskee myös tätä sotaa. EUlta ja jenkeiltä kaipaisi poliittista kannanottoa tähän propaganda alustaan.

Telegram, which now claims more than 700 million active users worldwide, has a publicly stated philosophy that private communications should be beyond the reach of governments. That has made it popular among people living under authoritarian regimes all over the world (and among conspiracy theorists, anti-vaxxers, and “sovereign citizens” in democratic countries.)

But the service’s structure—part encrypted messaging app, part social media platform—and its almost complete lack of active moderation has made it “the perfect tool” for the kind of doxing campaigns occurring in Myanmar, according to digital rights activist Victoire Rio.
This structure makes it easy for users to crowdsource attacks, posting a target for doxing and encouraging their followers to dig up or share private information, which they can then broadcast more widely. Misinformation or doxing content can move seamlessly from anonymous individual accounts to channels with thousands of users. Cross-posting is straightforward, so that channels can feed off one another, creating a kind of virality without algorithms that actively promote harmful content. “Structurally, it’s suited to this use case,” Rio says.
The first mass use of this tactic occurred during Hong Kong’s massive 2019 democracy protests, when pro-Beijing Telegram channels identified demonstrators and sent their information to the authorities. Hundreds of protesters were sentenced to custodial sentences for their role in the demonstrations. But with the city split along “yellow” (pro-protests) and “blue” (pro-police) lines, channels were also set up to dox police officers and their families. In November 2020, a telecom company employee was jailed for two years after doxing police and government employees over Telegram. Since then, Telegram doxing appears to be spreading to new countries.

In Iraq, militia groups and their supporters have become adept at using Telegram to source information about opponents, such as leaders of civil society groups, which they then broadcast on channels with tens of thousands of followers. Sometimes, bounties are offered for information, according to Hayder Hamzoz, founder of the Iraqi Network for Social Media, an organization that tracks social media use in the country. Often, these come with direct or implicit threats of violence. Targets have faced harassment and violence, and some have had to flee their homes, Hamzoz says.
In Eastern Europe, where Telegram is a popular platform, several large doxing campaigns have increased in scale and frequency since the Russian invasion of Ukraine in February 2022. Ukrainians have been using Telegram to release the private information of Russian soldiers, politicians, and alleged collaborators and spies, according to open source intelligence experts studying the conflict, who asked to remain anonymous. Russian channels, meanwhile, have been doxing people fighting for Ukraine, often accusing them of being Nazis. Project Nemesis, a large Russian doxing operation, runs a very active Telegram channel, releasing phone numbers, addresses, and other personal information about Ukrainian soldiers.

Activists in countries where doxing has become widespread accuse Telegram of turning a blind eye to the problem.
Experts in social media moderation who have studied Telegram told WIRED that they doubt the company is willing to or capable of systematically addressing its doxing problem. They said that the company, which is thought to employ only a few dozen people worldwide, discloses very little about its corporate structure and publicly names only a handful of its employees. But it has dramatically outgrown its infrastructure. Unlike other platforms, which employ in-house and outsourced moderators (and still struggle to tackle issues of disinformation and harmful content), Telegram has a philosophical, as well as a practical resistance to moderation.

“It’s not just a failure of the platform,” says Aliaksandr Herasimenka, a postdoctoral researcher at the Oxford Internet Institute. “It’s a deliberate stance.”
 
Voihan tässä toisaalta olla myös suunniteltu 4d-shakkikuvio liittoumassa meneillään :D
Koko tämä "4D-shakki" on amerikkalaisten typerä keksintö, jolla omia sisäisiä ongelmia on yritetty eri porukoiden voimin osoittaa tämän itäisen kääpiötaktikon aikaansaannoksiksi, jottei vastuuta tarvitsisi etsiä oman maan sisäpuolelta (demokraattien huonous ja Maga-väen typeryys).

Toivottavasti kohta jo kaikki ymmärtää, ettei Venäjällä tai Putinilla ole mitään strategiaa eikä se tosiaan ole mikään geoshakkimestarien maa, kuten tänäisestä uutisesta huomaamme. On vain korruptoitunut itsekäs mieli, väkivaltainen voimamieskulttuuri ja peräänantamaton Russki Mir -ylpeys.
 
Back
Top