Tätä samaa vat(nik)ulointia on oksetukseen asti ww2-keskusteluissa. Stalin ei kuulemma halunnut valloittaa Suomea jne. Elämä on parempaa kun ei edes yritä keskustella ryssän kanssa.
Moni tykkää sanoa miten "valta korruptoi ja absoluuttinen valta korruptoi absoluuttisesti" mutta minä olen aina pitänyt enemmän Robert A. Caron sanomasta:
"Valta ei turmele, vaan valta paljastaa"
Kun ihminen saa lisää valtaa, hän nousee valtapyramidissa kohti huippua (olipa kyseessä yhteisö, yritys tai valtio). Tämä tarkoittaa sitä että hänellä on suurempi mahdollisuus käyttää valtaa kuten haluaa. Kun hän saavuttaa huipun, on hyvin vähän ihmisiä joiden mielipiteet ja näkemykset hän joutuu ottamaan huomioon ennen kuin tekee päätöksensä. Hän VOI ottaa ne huomioon ja VOI OLLA että vierestä löytyy hyvä puhuja, joka kuiskuttelee korvaan vakuuttavia ajatuksia ja siten mieli muuttuu MUTTA lopullisen päätöksen hän tekee itse.
Täten valta paljastaa sen mitä kyseinen ihminen halusi tehdä - ehkä hän on halunnut tehdä nämä asiat alunperinkin, jo silloin kun hänellä ei ollut valtaa tehdä tällaisia päätöksiä. Tai ehkä mieli muuttui matkan varrella, ihmiset kasvavat ja oppivat kokemustensa kautta.
JOS hyväksyy tuollaisen ajattelun, silloin tehdyt päätökset eli konkreettiset tapahtumat ovat suora linkki vallanpitäjien ajatteluun tai tahtomiin asioihin. Demokratioissa useimmat päätökset ovat epätyydyttäviä kompromisseja, joten ei voi soveltaa yhtä helposti mutta diktatuureissa tilanne on toinen. Putinin tapauksessa on kirjoitettu paljon siitä, miten pieneksi hänen lähipiirinsä supistui koronavirusvuosien aikana (2020 vuoden keväästä aina nykyhetkeen asti). Taisi jopa olla puhetta että ne ihmiset, joilla oli suora pääsy hänen puheilleen pystyi laskemaan kahden käden sormilla. Tämä siis 146 miljoonan ihmisen maassa.
Robert A. Caro kirjoitti Robert Moseksen elämänkerran nimeltä Power Broker joka on paras kirja minkä tiedän vallasta ja vallan käytöstä. Hän myös työstää parhaillaan kirjasarjaa presidentti Lyndon B. Johnssonin elämästä, neljä viidestä kirjasta on julkaistu mutta projekti on ollut ns. työn alla vuosikymmenien ajan (ensimmäinen kirja julkaistiin vuonna 1982).
-
UKRAINASTA: puolalainen arvailee että viimepäivien kiihtynyt ohjustuli voidaan selittää sillä että ryssä on ottanut ohjuksia heidän taktisille ydinohjuksille "varatusta" reservistä.
So what seemed implausible, i.e. the breach of the nuclear iron stockpile for a major war, seems real. And perhaps we have an answer to the question of where this increase in attacks comes from.
Kuukausi sitten oli puhetta siitä miten risteily- ja ballistiset ohjukset alkaisivat käydä vähiin. Niitä on pakko pitää tietty määrä reservissä ns. kaiken varalta, olisi typerää ampua kaikki loppuun. Tuotantokapasiteetti ei kykene vastaamaan kulutukseen ja voi jopa olla että pakotteiden alaisena tuotanto on pienentynyt entisestään. Iranista saadut mopedit on väitetysti pitkälti ammuttu loppuun tai lähes loppuun.
Mitä siis tehdä, mistä saada lisää? Ydinkärkien käyttö on epätodennäköistä joten ammutaan niille varatusta reservistä ohjuksia. Puolalaisen mukaan aikaisemmin tämä oli hyvin epätodennäköistä mutta nyt sitä on tapahtunut. Minun mielipide: kertoo syvenevästä epätoivosta ja entisestään kutistuvista pitkälle yltävien ohjusten reservistä. Vähiin käy ennen kuin loppuu.
MUOKKAUS: viestin kommenteista löytyy epäilijöitä:
LÄHDE
Recognizes as carriers of nuclear warheads? that how? Where did this idea come from? It's just a cruise missile with potentially different content that's indistinguishable at the intercept stage.