Ei hän ole väärässä, mutta tuo vaatisi poliittisen päätöksen SEKÄ valtion / valtioiden sitoutumisen ostamaan suurempia määriä vuosikausiksi eteenpäin. Mieluummin kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.
Mikään pörssiyhtiö ei investoi tuotannon kasvuun hyvää hyvyyttään eikä tykistön kranaatteja voi myydä siviilimarkkinoilla. Joten ainoat markkinat ovat se määrä jonka valtioiden asevoimat ostavat per vuosi. Eikä investointia voi tehdä sen takia että on hetkellinen kulutuspiikki, joka voi hävitä vuodessa, tai kahdessa tai kolmessa (miten kauan Ukrainan nykyinen sota kestää?). Toki voi spekuloida että tämä sota säikäyttää Euroopan maat ja Yhdysvallat sekä ehkä muita ostamaan lisää tykistöä ja niille kranaatteja mutta toistaiseksi tästä ei ole merkkejä (minun arvio). Tuosta ei voi olla varma, joten olisi aikamoinen riski olettaa että noin tulee tapahtumaan.
Jos joku "hölmöläinen" menisi investoimaan omaan tuotantokapasiteettiin isosti rahaa ja kulutuspiikin jälkeen markkinat supistuisivat takaisin helmikuu 2022 edeltävän ajan tasolle niin ei tuollainen investointi maksaisi itseään koskaan takaisin. Pahimmillaan söisi firman kassan tyhjäksi ja veisi konkurssin partaalle. Ehkä kassa ei riitä ja joutui ottamaan isosti lainaa tai muuta rahoitusta, minkä takaisinmaksu kurittaa firmaa vuosikausien tai vuosikymmenien ajan. Ehkä jopa ajaisi konkurssiin.
Sitten kaikenlaiset jälkiviisaat vielä nousisivat koloistaan louskuttamaan että miten pitikin olla firman johdon niin tyhmä että löi isosti rahaa tuotantokapasiteettiin tällaisen "markkinahäiriön" takia, minkä kaikki nämä "tietäjät" toki "tiesivät markkinahäiriöksi jo hyvissä ajoin". Pääsisi jokaiseen taloustieteen kirjaan malliesimerkiksi siitä "miten yrityksen ei pidä toimia".
Jokainen toki tietää nämä realiteetit, mutta pakko sanoa ne ääneen. Tässä puhutaan poliittisesta tahdosta sekä sitoutumisesta rahankäyttöön vuosikausiksi eteenpäin. Jos näitä ei ole, ei saada tuotantokapasiteetin kasvua tykistön kranaattien tai muiden asejärjestelmien osalta.
Yhdysvallat näytti tässä aikaisemmin mallia kun sallivat monivuotisten sopimusten tekemisen sekä antoivat asekohtaisen katon jonka voi tänä aikana ostaa. Antoivat siis Pentagonille vapaat kädet neuvotella sellaiset sopimukset kuin mitä kokevat parhaiksi. Vastaavanlaisia päätöksiä pitäisi nähdä muilta länsimailta, jos tuotantokapasiteetin kasvattamisen kanssa ollaan tosissaan.