Ukrainan konflikti/sota

rantapiru

Alikersantti
Emil sen tietää, tämä peli on menetetty...
<foliopipo> Onkohan Eemeliltä löytynyt jotain arveluttavaa omasta kaapista ja joku Tehtaankadulta tökkii nyt vähän hiilihangolla että uutisoippas sillä lailla vähän kielteisesti Ukrainan mahdollisuuksista. Mie tykkäsin Eemelin Sturmbock-linnoitusketjun artikkelista vaikka ei se paikka itsessään mikään uutinen ollut. </foliopipo>
 

Tiedustelija

Kersantti
BAN
Olen ollut havaitsevinani, että näitä 40mm ammuksesta tuunattuja tiputellaan aika korkealta. Sen pitää tulla kärki edellä ja varmaan jonkinmoisella nopeudellakin, että räjähdys on varmaa. Joitakin onnenkantamoisia on näkynyt korkealta tiputettunakin, mutta matalammalta luukusta on tiputettu käsikranaatteja ja vastaavia.

Noissa uusissa lämppärikuvatuissa oli muuten hienosti valittu korkeus. Tiputtelivat ilmeisesti tavallisia käsikranaatteja, jotka näyttivät tippuvan huomattavan suoraan ja lisäksi osa näytti räjähtävän juuri ennen kosketusta maahan. Paljon tehokkaampi vaikutus kuin että olisi maahan asti päässyt.

Tällä viikolla yhdessä trone videossa pudottivat maakaavan ryssän päälle kaksi tuollaista 40mm kranun näköistä ja kumpikaan ei räjähtänyt. En nähnyt kenenkään kommeintoivan asiaa, mutta oliko liian pehmyt maa, liian matalalta vai mikä. Joskus näkyi kun niiden kranujen päässä on sellainen piikki joka toimii laukaisimena.
 

Senjanen

Alikersantti
Vaikka pakotteet poistettaisiinkin, niin ajat vanhat ei enää palaa siitä huolimatta, eikä esimerkiksi Eurooppa varmasti halua olla Venäjän energian kanssa juuri missään tekemisissä enää. Vaikea myöskään nähdä, että monikaan länsimainen yritys olisi enää Venäjälle palaamassa, ja esimerikiksi sotilaskäyttöön sopivien komponenttien vienti olisi varmastikin no-no edelleen...
Joo, luottamus on kadonnut vuosikymmeniksi ellei enemmänkin. Minkään yrityksen ei kannata lähteä ottamaan riskiä ailahtelevaan lainsäädäntöön, jossa duuma on kumileimasin kulloisellekin diktaattorille, ja mahdollisten voittojen kotiuttaminen on tuuripeliä. Kaikki länsimaiset yritykset eivät vielä ole häipyneet, mutta uusinvestointointeihin en näe yhdenkään ryhtyvän. Jo tehtyjä hyödynnetään sikäli kun pakotteet sallivat, mutta oikeaa liiketoimintaa se tuskin on. Jos venäjällä olevan tuotannon ja myynnin liikevaihto on prosentti globaalista, touhussa ei ole järkeä. Tuotantokaan ei käytännössä voi olla valmistavaa teollisuutta, sillä laatu on niin huonoa. Raaka-ainetuotanto luultavasti ainoaa, millä voi tienata, ja se onkin valtion ja silovikkien hallussa. Oligarkitkin näkyvät putoilevan ikkunoista, joten tarina alkaa olla lopussa, vihdoin ja viimein.
 

Heinrich

Eversti
Onko pilotit jokaiselle koneelle? Ei kuitenkaan pitkän matkan iskukykyä mitä Ukraina tarvitsee.
Ilmavoimien reserviläisenä opponoin voimakkaasti. Edelleen pätee se ikivanha totuus, että se osapuoli, jolla on on kyky saavuttaa ja pitää ilmaherruus, dominoi taistelua - vrt. Venäjä ei saanut ilmaherruutta viime vuoden keväällä syysyä tai toisesta.

Ilmaherruus mahdollistaa hyökkäyksellisten ilmaoperaatioiden suorittamisen mitä tahansa viholliskohdetta vastaan ja mikäli Ukraina aikoo vastahyökkäyksessään menestyä, tarvitsee se siihen vahvaa hävittäjätukea. Olen aivan varma, että tämä Mig-29 apu tulee juuri Ukrainan hyökkäystarpeita silmälläpitäen.
 

jalperi

Eversti
Lait kiristyy Venäjällä absurdinpaan suuntaan
Putin decided to jail up to 15 years for "fakes" about mercenaries Putin signed the law on punishment for discrediting and "fakes" concerning volunteers and mercenaries. Now for distribution of false information about them it is possible to get up to 15 years of imprisonment. To introduce penalties for Russians asked the founder of the "Wagner" PMC Evgeny Prigozhin. In addition, a law on punishment for "discrediting" the participants of special operations, including the volunteers, was signed. The maximum penalty under this law is up to seven years in prison.
 

jalperi

Eversti
Julia Davis kirjottanu artikkelin Venäjän propagandastien Haag-pelosta
Iltalehti sen pohjalta käännösjutun
 

ajs178

Respected Leader
Ainakaan SOK (=Prisma) ei varmasti palaa. Toi on suomalaisten kuluttajien omistama osuuskauppa, ja ei todellakaan suomalaiset sitä salli, että Venäjälle perustetaan yhtään mitään.

Lisäksi kun länkkärifirmat on kerran turpaan ottaneet ja kunnon alaskirjaukset, niin tuskin lähtevät uudestaan kikkailemaan ihan hevillä.

Venäjän talouden näkymätkään ei hyvältä tule näyttämään.
En usko, että kiinteitä investointeja tehtäisiin Venäjälle enää, mutta kyllä raha kelpaa ja vientiteollisuus alkaa. viedä sinne länsikamaa heti kuin mahdollista ja venäläiset sitten öljytuloilla sen maksavat
 

jalperi

Eversti
Venäläiset keksii tekosyitä kun syyllistävät venäläisiä. Ukrainan sota on osa jatkumoa.

---
Antonovan mukaan tällainen uhriutuminen on ollut historiallisesti yleinen reaktio venäläisten parissa, kun venäläisiä syytetään jostain pahasta. Hän nostaa esimerkiksi omat perhekokemuksensa: Vaikka venäläiset esimerkiksi suostuisivatkin myöntämään Neuvostoliiton ja Stalinin ajan hirmuteot, syytettiin Antonovan kodissa niistä Saksaa, joka salli Leninin matkustaa maan läpi päästäkseen Venäjälle ensimmäisen maailmansodan aikana. Heille oli vaikeaa myöntää, että venäläiset olivat vastuussa näistä rikoksista.
----
Kun venäläiset näkevät videon sotarikoksesta, heidän ensireaktionsa on torjua sen olemassaolo. Jos he kuitenkin myöntävät sotarikoksen tapahtuneen, sen takana ovat länsimaat, jotka pakottivat Venäjän siihen. Sotarikokset voidaan myös pyyhkiä taka-alalle toteamalla, että sodassa tapahtuu ikäviä asioita.
 

Erkki75

Kersantti
Julia Davis kirjottanu artikkelin Venäjän propagandastien Haag-pelosta
Iltalehti sen pohjalta käännösjutun
Sellainenkin aika saattaa vielä koittaa, että noi tyypit suorastaan toivoisi olevansa Haagissa eikä kotimaisten toimijoiden käsissä... (Vrt. Gaddafi ja Saddam?)
 
Viimeksi muokattu:

Erkki75

Kersantti
M1A2 Abramsit vauhdittaa neuvotteluita kummasti.
Jos Venäjää oikeasti kiinnostaa jokin diplomaattinen ratkaisu, niin lähettäkööt ehdotuksensa vaikka Erdoganin kautta tai muita diplomaattisia kanavia pitkin, tarviiko taas tuolla tavalla yrittää kerätä jotain irtopisteitä tyhjänpäiväisellä "neuvotteluhalukkuudella"...

Ja mitään ennakkoehtoja kuten "pakotteiden poisto" ei ole varaa asettaa kyllä yhtään.
 
Top