Ukrainan konflikti/sota

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Interpremag mietti kuusi syytä venäläisten kohonneeseen aktiivisuuteen:

1) Venäjän talous niin huonossa jamassa, että on kasvatettava ulkoista viholliskuvaa
2) EU. Ei ole selvillä, että kukaan olisi nostamassa uusia pakotteita.
3) Minsk. Venäjä haluaa vielä epäedullisemman sopimuksen Ukrainalle.
4) Donetskin kenttä. Julkisuudessa Venäjä alkoi näyttää heikolta. Se ei käy.
5) Yhdysvallat. Republikaanit nostavat asemiaan. Kremlin asemat Ukrainassa voivat heiketä tulevaisuudessa: parempi hyökätä nyt.
6) Taloudellinen apu Ukrainaan. Maailmanpankki, IMF ja Yhdysvallat aikovat estää vararikon. Nyt Ukrainan taloutta vahingoitetaan niin paljon kuin mahdollista.

http://www.interpretermag.com/six-reasons-why-putin-has-stepped-up-russian-aggression-in-ukraine-now/
 

vlad

Respected Leader
Lahjoittaja
Aiempaan kommenttiini viitaten, nyt olisi korkea aika marssittaa (ihmisarvoa kunnioittaen) venäläisiä sotavankeja median eteen. Eihän koko sotaan muuten kohta usko Saulikaan, vaikka Erkki uskoisikin.

Myös Etyj-tarkkailijoiden vihjaama taistelukaasujen käyttö olisi selvitettävä perusteellisesti. Onhan verikokeetkin keksitty jo vuosia sitten. Johan tässä muuten alkaa uskoa, että Maxwell Smartin tyttöpartiolaiset ovat olleet asialla vaikka KAOS:ia epäiltiin.
Elokuussa 2014 Ukraina marssitti kameroiden eteen ryhmän venäläisiä laskuvarjojoukkoja jotka oli pidätetty noin 50 kilometriä rajalta Ukrainan hallussa olevilta alueilta - ensin ukrainalaiset antoivat tiedonannon venäläissotilaiden kiinnijäämisestä, jonka Venäjä kiisti - tämän jälkeen ryhmä tuotiin kameroiden eteen, jonka jälkeen Venäjä väitti joukkojen eksyneen Ukrainan puolelle.

Tilanne on käytännössä se, että vaikka Ukraina marssittaisi niitä kiinnijääneitä separatisteja ja venäläisiä kameroiden eteen (kuten elokuussa teki) ei Venäjä tunnusta miehiä omikseen, se ei tunnusta osallistuvansa Ukrainan sotaan, se väittää miesten "eksyneen" tai se väittää heidän olevan "lomalla" olevia sotilaita eli Venäjä ei tunnusta, että sillä on valtiona mitään tekemistä Ukrainassa käynnissä olevan sodan kanssa.

Eihän Venäjä meinannut alkuun tunnustaa sitä, että Krimin miehittäneet joukot olivat venäläisiä - heitä "markkinoitiin" paikallisina joukkoina vaikka jokainen asioista perillä oleva tajusi ettei kyseisellä henkilökohtaisella varustuksella ja aseistuksella olevat joukot voi olla mitään "paikallisia suhareita". Putinilta taisi mennä reilut pari kuukautta kunnes tunnustus tuli vaikka jo kauan ennen tätä oli tiedossa se keitä joukot olivat ja mistä he tulivat.

Tilanne on sama Ukrainan itäosissa. Keväällä 2014 alueelle siirtyi vielä vähäisiä määriä raskaammin aseistettuja joukkoja Venäjän puolelta ja tuolloin huoimioitavaa oli se, että hyvin usein aseistus oli jotakuinkin vastaavaa mitä ukrainalaisilla oli käytössään eli oli todella vaikeaa erottaa sitä kuka tuli mistäkin - paitsi tietenkin paikalliset sen erottivat esim. aksentista ja paikallistuntemuksen puutteesta.

Mitä pidemmälle kesä eteni sitä enemmän Ukrainaan virtasi kalustoa jota ei ole käytössä muualla kuin Venäjän asevoimilla esim. T-72B3 taistelupanssarivaunuja, joita Venäjän asevoimille on modernisointiohjelman kautta ryhdytty toimittamaan vasta v. 2013 puolella suurempia määriä tai BTR-80A miehistönkuljetusajoneuvoja joita Ukrainalla ei ole käytössään, tai TOS-1A Buratinoja, joita Donetskin seudulla on käytetty esim. lentokenttätaisteluissa - järjestelmä on vain Venäjän asevoimien käytössä. Tai Luhanskin alueella ja Venäjän vastaisella rajalla operoimaan ryhtyneet rajajoukkojen käytössä olevat BPM-97 panssaroidut ajoneuvot - lähinnä käytössä tiedustelussa ja alueen valvonnassa. Tai separatistien alueella liikutellut Novator 9K37 M1 Bukit, joista on kuva-aineistoa kesältä kohtuullisen paljon ja myös sellaisista yksiköistä, jotka on identifioitu tulleen alueelle Venäjän puolelta.

Jokainen tolkunihminen tajuaa ettei Venäjältäkään lähdetä lomalle pataljoonavahvuisina osastoina, jollaisia elokuussa ilmaantui yllättäen Ukrainan puolelle, täydessä taisteluvarustuksessa - mutta ongelma on tietenkin se, että miehiä ei ole enää olemassa, kalustoa on "harjoituksissa" ts. kaikella tapaa pyritään häivyttämään ne jäljet, jotka osoittaisivat sen, että joukot voidaan selkeällä tapaa yhdistää tiettyihin tunnettuihin joukko-osastoihin/paikkakuntiin.

Ja onhan tietty huomioitava ne sadat tuntemattomina haudatut sotilaat, joiden omaiset eivät saa tietää muuta kuin, että lapsensa, miehensä tai isänsä kuoli "harjoituksissa". Niin, se harjoituskenttä vaan sijaitsee Ukrainan maaperällä - sen Moskovakin voisi joku kerta rehellisesti tunnustaa ja lopettaa kaksinaamaisen pelaamisensa. (Toive tosin ei tule ihan heti toteutumaan, tai en usko sellaiseen.)

vlad.
 

RKSTAK

Kapteeni
HS:
"Kapinalliset marssittivat torstaina noin 20:tä vangittua ukrainalaissotilasta Donetskin kaduilla. Sotilaat oli viety katsomaan kranaatti-iskun kohteeksi joutunutta bussipysäkkiä. Paikalle saapui vihaisia donetskilaisia, jotka heittivät sotilaita lasinpalasilla."

Aiempaan kommenttiini viitaten, nyt olisi korkea aika marssittaa (ihmisarvoa kunnioittaen) venäläisiä sotavankeja median eteen. Eihän koko sotaan muuten kohta usko Saulikaan, vaikka Erkki uskoisikin.

Myös Etyj-tarkkailijoiden vihjaama taistelukaasujen käyttö olisi selvitettävä perusteellisesti. Onhan verikokeetkin keksitty jo vuosia sitten. Johan tässä muuten alkaa uskoa, että Maxwell Smartin tyttöpartiolaiset ovat olleet asialla vaikka KAOS:ia epäiltiin.

Kansainväliseen tuomioistuimeen taitaa tulla ruuhkaa venäläisistä :rolleyes:, vai joutuuko ne sinne koskaan on eri kysymys.
 

vlad

Respected Leader
Lahjoittaja
Edelliseen viestiini liittyen ja @Taitolaji tiedoksi.

Toki minäkin toivon, että tietyt syytökset ja epäilyt pyritään todistamaan mahdollisimman aukottomasti esim. syytös kaasuaseen käytöstä - sellainen on kyettävä näyttämään toteen, pelkkä epämääräinen syytös - jossa voi olla perää - ei vielä riitä vakuuttamaan minua. Ei vaikka tiedänkin Venäjän ja sen edeltäjän (voinemme käyttää tällaista termiä) Neuvostoliiton käyttäneen sodissaan kaasuasetta useamman kerran.

Neuvostoliitto Afganistanissa sekä ennen maan hajoamista useammassa sisäisessä konfliktissa - toisinaan käytetty kaasu on jäänyt arvailuiden varaan, koska ulkopuolista puolueetonta tutkimusta ei ole annettu tehdä (oireiden perusteella on päätelty käytetyn jotain kaasua). Venäjäkään ei ole aivan syytön tässä tapauksessa, suoranaisia taistelukaasuja ei ole taidettu käyttää mutta kuitenkin kaasuaseita, joiden uhrit hoitamattomina voivat saada vakaviakin vammoja tai seurauksena voi olla jopa kuolema - joten mikään yllättävä uutinen se ei olisi, että jotain kaasuasetta tai esim. hyvin voimakkaita reaktioita aiheuttavia kyynelkaasujen kaltaisia aineita olisi käytetty, jollaisia neuvostovallan aikana käytettiin muistaakseni Bakussa tukahduttamaan laajoja mielenosoituksia.

vlad.
 

V. Levola

Kapteeni
Konfliktin ajan toistuneet hokemat "takaportin auki jättämisestä" ja siitä että "Putinin täytyy saada vetäytyä tästä niin, ettei hän menetä kasvojaan" kertovat ennemminkin karua kieltään siitä että länsimaissa ei oikeastaan tiedetä, mitä pitäisi tehdä. Kaikki tuollainen puhe on tarkoitettu lähinnä tyynnyttelemään lännen omaa omaatuntoa. Putin tai kukaan muukaan Venäjän johdosta ei ole missään vaiheessa ollut vaarassa menettää kasvojaan. Lavrovin puheista tuli mieleen tämä vanha kasku Kekkosen ja Hrustsovin tiikerinmetsästysreissusta Siperiassa.

Kekkonen sai ammuttua oikein komean urostiikerin, mutta otus oli niin painava, että sitä ei saatu pulkassa kulkemaan. Hrustsov ehdotti, että Kekkonen voisi hakea läheisestä kolhoosista traktorin ja peräkärryt lainaan, hän jäisi vahtimaan tiikeriä. Mikäs siinä, matkaa ei ollut kovin montaa kymmentä virstaa, helppo matka kovakuntoiselle urheilijalle. Saapuessaan takaisin rutkuttavalla belarussilla, Kekkonen huomasi että tiikeri oli kadonnut.

- Missäs se tiikeri on?
- Mikä tiikeri?
- Eikös me oltu tiikerimetsällä?
- Tottahan oltiin.
- Enkös minä ampunut komean tiikerin?
- Niinpähän taisit.
- Ja sitten lähdin hakemaan kolhoosista traktoria kun sinä jäit vahtimaan?
- Niin teit.
- No, missä se sitten on?
- Mikä tiikeri?

Edit. lyöntivirhe, taas ja päivitys vitsiin:

- Mitäs nämä venäläläiset joukot Ukrainassa ovat?
- Mitkä venäläiset joukot?
- Eikös niillä ole venäläiset vehkeet?
- Niinpä näyttäisi olevan.
- Eivätkös ne puhu venäjää venäläisellä korostuksella?
- Siltähän tuo kuulostaa.
- Eivätkös ne sano olevansa Venäjältä?
- Niinhän ne sanovat.
- No, miksi niitä on siellä?
- Mitä venäläisiä joukkoja?
 
Viimeksi muokattu:

kausaliteetti

Luutnantti
Tuo Donestkin kenttä on merenpinnasta 238 mpy, http://en.wikipedia.org/wiki/Donetsk_International_Airport, tuosta wikipedian kuvasta saisi käsityksen, että olisi hyvä tulenjohtopaikka. Samaa roolia ehkä, kuin Pulkovon kentän ympäristöllä Leningradin piirityksessä. Pulkovo on 73 mpy ja Pulkovon observatorio (korkein kohta?) 75 mpy ja itse Pietari/Leningrad ei paljoa merenpinnasta kohoa.Ilmeisesti Droonien aikakaudellakin maantiede merkitsee.

Pulkovon kentän websivulta:

"During the World War II the airport was the frontline in the Nazi Siege of Leningrad. There were no flights since 1941. The nearby Pulkovo hills were occupied by the Nazis and were used by the long-range artillery for daily bombardments of Leningrad. The airport was cleared of the Nazis in January 1944, and resumed cargo and mail flights after the runways were repaired in 1945.

In February 1948, after the war damages were completely repaired, the airport resumed scheduled passenger flights.

Liekö sattumaa tuo tammikuu 1944 Pulkovo ja tammikuu 2015 Donetsk? Saisi ainakin historiankirjoitukseen näpsäkän kappaleen...
 
Viimeksi muokattu:

baikal

Supreme Leader
Lahjoittaja
Kyllä, tänään vangittuja kyborgeja marssitettiin Donetskissa yleisön katseltavaksi - mieleeni tuli joku roomanvallan aikainen triumfi jossa "voittoisaa saalista ja vankeja" esitellään kansalle. Vastenmielistä touhua jossa ei laisinkaan kunnioiteta vangittuja vihollisia. Tässä(kin) suhteessa ukrainalaiset toimivat olennaisesti inhimillisemmällä tapaa, vangittuja separatisteja ei marssiteta Kiovan kaduilla Majdanille pilkattavaksi ja ivattavaksi - sen sijaan separatistien ja venäläisten kohdalla ei ole ensimmäinen kerta jolloin vankeja nöyryytetään julkisesti suuren yleisön edessä.

vlad.
Sikailua. Saatana, voisivat kunnioittaa edes kiistämättä kovia taistelijoita, jotka lopulta joutuvat antautumaan. Mutta ei. Pankaa mieleenne, mitä nämä hemmot ovat. Ei tarvi miettiä motiiveja, jos taisteluun joudutte.
 

KIM

Majuri
Venäjä kiistää osallisuutensa osin poliittisen ratkaisun helpottamiseksi ja suurelta osin tulevaa historiankirjoitusta ajatellen. Venäjä tarjoaa Ukrainalle mahdollisuuden muuttaa ulkopolitiikan suuntaa ilman näkyviä neuvotteluja, sopimuksia tai nöyryytyksiä Venäjän suuntaan. Muodollisesti kriisi on Ukrainan sisäinen ja sellaisena Venäjä haluaa jutun osaksi virallista historiankirjoitusta.

Se on ollut alusta asti selvää, ettei Venäjä tule antamaan periksi.
Alusta asti on selvää, että Venäjä tässä tulee häviämään monin kertaisesti. Joko ne nöyrtyy ihan itte tai ne nujerretaan.
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Kasparovilta jälleen päivän sivallus, suoraan karvoissa kiinni.

 

JOKO

Ylipäällikkö
BAN
Alusta asti on selvää, että Venäjä tässä tulee häviämään monin kertaisesti. Joko ne nöyrtyy ihan itte tai ne nujerretaan.
Miten heidät nujerretaan? Kannattaa pitää mielessä millaisen taloudellisen kurimuksen keskellä Venäjä kävi Tsetsenian sodat. Rahaan ei kaadu tämäkään sota. Suhtaudun suuresti epäillen taloudellisten pakotteiden tehoon. Moni diktaattori on jämähtänyt entistä tiukemmin valtaistuimeensa pakotteiden ja ulkoisen uhittelun myötä
 

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
Zakharchenko jäi rysän päältä kiinni, taustalla vastaanotetaan humanit..aseapua
 
Viimeksi muokattu:

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
...Moni diktaattori on jämähtänyt entistä tiukemmin valtaistuimeensa pakotteiden ja ulkoisen uhittelun myötä
Ja moni diktaattori meni narun jatkoksi..
 

kausaliteetti

Luutnantti
Sikailua. Saatana, voisivat kunnioittaa edes kiistämättä kovia taistelijoita, jotka lopulta joutuvat antautumaan. Mutta ei. Pankaa mieleenne, mitä nämä hemmot ovat. Ei tarvi miettiä motiiveja, jos taisteluun joudutte.
Mjoo, saksalaisia marssitettiin samalla tavoin aikoinaan Leningradissa,
, kohdasta 1:07 eteenpäin.
Rinnastus Donetskiin on psykologisesti onnistunut. Tiedossani ei ole, että esim. suomalaiset sotavangit olisivat joutuneet vastaavaan tilanteeseen.
ilmeisesti piiritys on tässä avainsana. Suomalaiset eivät osallistuneet piiritykseen silloin, eikä olisi syytä osallistua nytkään. Ehkä Niinistö tajuaa pointin Mannerheimin tapaan.
 

Sardaukar

Greatest Leader
Lahjoittaja
Suomalaiset kyllä osallistuivat piiritykseen.

Kausaliteetti on nyt kategorisoitu kaikkien hiemankin havainnoivien foorumilaisten toimesta.
 

Potero

Kersantti
Antautuminen kentällä:


Ontuvia on miesten askeleet...

Saako joku venäjänkieltä osaava selvää mitä siellä huudetaan?
 

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja


Аuto oli Venäjän sisäasiainministeriön reservista. Sodomitit (uusi nimi ryssä-fasisteille) eivät näköjään edes välitä enää naamioitua.
 
Top